- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
Runner_fxr #88 üzenetére
DJ Qbert ,ha már scratcher
Egy kis nosztalgia
[link] -
MZperX75
addikt
Én 18 évesen 18.6KHz-ig hallottam,ma 41 éves vagyok ,valószínű sokat romlott a felső határfrekvenciám átvitele,arról nem is beszélve az ember hallása nem lineáris ,1khz hangot 1000 hangosabbnak halljuk az ugyan akkora 10 Khz hangnál.
Viszont al illetve felharmónikusokra az ember érzékeny.
Az az az átviteli frekvencia egy adott eszköznél,az mindegy hány dB csillapítással jön ,ott van ,az lehet akár 30-40khz is ,alharmónikusnál ez lehet néhány Hz is.(az átviteli frekvenciát -3 ill -10 dB letőrési pontokra határozzák meg analóg rendszereknél,az nem azt jelenti hogy alacsonyabb ill magasabb hangokat nem visz át)
Mi halandó emberek digitális technika világában megszoktuk generált létrehozott mű hangokat,de még is ha élőben egy jazz koncertet hallgatunk, amit otthon nehéz hangtechnikával hűen visszaadni,mert sokat számítanak ezek életszerű al ill felharmónikusak. -
MZperX75
addikt
Szerinted.
Ez számszerű technikai paraméterben lehetséges,de a valóságban ezt nem tudtam alátámasztani.
mert szarabbul szólt kihalhatóan Sony CD-m ,mint az LP-m.(persze a hanganyag ugyan az)Minthogy a Pioneer LP-m 1992-ben 5Hz-34Khz ,a Sony CD-m 20Hz-20Khz ,ami már csak technikailag vissza fojtottnak tekintem. Bár nincs meg így pontosabban nem emléxem a dinamika tartományra ,de még a 3 fejes Technics dekkemen is volt digitális bemenet ,hogy alap CD-k hangját feljavítsam mentéskor,másoláskor a saját DA konverterén keresztül történjen meg. Az így kapott felvett hangminta kazetta mondjuk TDK MA-XG -n alapon szebben szólt mint a saját CD hangja ugyanazon forráson.
Persze hangminőség ,vagy a hangzás minősége hallás után szubjektív .(#45) schawo : +1
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DJI topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest