- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagtam
tag
UP a gyorsaságnak
-
04ahgy
nagyúr
Nem sok az, csak 1300MHz leosztva, a GDDR5-nél ugyanis 4-gyel kell osztani a valós órajelhez, ahogyan a GDDR4 esetén is.
Én egy clock-to-clock 4890 vs. 4870 eredményre lennék nagyon kíváncsi, meg az ugyanilyen, azonos GPU, RAM feszültségen összehasonlított fogyasztásokra is.
HGyu
-
AMD Power
titán
De durva ez a kártya. Bár én sohasem adnék ennyit egy vga-ért.
-
robyeger
addikt
-
r0xy
csendes tag
elég szép kis darab, elfogadnám
-
Peti78
őstag
És ha nekem nincs 8 tűs csatim?
-
XoZ
aktív tag
Teszt a kártyáról: [link]. A GPU-n "csak" 50 MHz-et sikerült húzni, a memória viszont 1255 MHz-en is ment (effektív 5020 MHz).
-
joshua7
veterán
Na, én eladtam az MSI OC-t, készen állok erre.
-
marcee
addikt
Mennyi lehet ennek a fogyasztása?
A 6-, illetve a 8-tűs csatlakozó mekkora teljesítményt képes leadni a szabvány szerint? -
törölt tag
Azért, mert ebben az árkategóriában már nem a gagyi átalakítós megoldást szeretnénk használni.
"nincs mindenkinek HDMI-képes TFT vagy plazma TV-je"
Valóban nincs, viszont csak 2008-ban mintegy 100 millió db LCD TV-t adtak el... Ehhez képest 0 db felsőkategóriás ATi kártya érkezik natív HDMI kimenettel. Ez pedig egy kicsit visszatetsző.
-
Speed®
titán
válasz
- = Zk = - #109 üzenetére
Frissítés a 3DMarkokhoz, hogy a systeminfo részük felismerje az újabb vasakat is és ne fagyjanak le indításnál. Ugyanezen file kitörlésével is megoldható az elindulás, csak akkor üresen marad a hwinfos rész a főablakban is pl.
-
robyeger
addikt
Melyik Futuremark termékre gondolsz? [Nem lehet, hogy csak egy ilyenre van szükséged a fagyás elkerüléséhez]
-
Psych0
őstag
bob marley edition.
-
Csiborbogár
őstag
Pincér!
Kettőt abból az asztalamra!
Hát áttörtek még egy gátat. Legalábbis tudtommal ez az első 1GHz-n járó kártya a világon, ami már alapból is ennyin megy. Bravó! -
DuplaZso
aktív tag
Nekem is kapásból ez jutott eszembe. Csak annak a hűtése annyira impozáns kinézetű volt, volt ez megközelíteni tudja csupán. No meg ott ugye 9 centis volt a venti.
Annyira sajgott a szívem, mikor eladtam a GTO-mat...Nagyon szerettem. És a röhely, hogy Crysison kívül minden másra tökéletesen megfelelne még számomra egy darabig. Ráadásul szinte teljesen néma volt a lelkem.
Szerk.: Ja, bocs ! Megvan ám az itt helyben is !
És a témához : Várható volt már, hogy a zászlóshajó kiadja ezt az órajelű verziót is. Azt hiszem, ebből is presztízskártya lesz, mint a múltban több másikból.
Tényleg ! HIS-cuccokat manapság nemigen látok reflektorfénybe kerülni. Esetleg az AC mostanában nem foglalkozik a jól bevált hűtési módozatokkal ? Pedig biztos tudnának még mit finomítani a legendás Ice-Q-n. Sajnálnám ha eltűnne, kifejezetten okos megoldás volt tőlük a felmelegített levegőt a házból egyből kifúvatni.
-
_Toka_
senior tag
Én se arra gondoltam, hogy talán kihagytam egy komoly játékot, hanem arra, hogy programozóként az általam jól ismert területen valszeg hamar előállíthatok olyan helyzetet, ahol extrém körülményeket teremtve adott termékek elhasalnak úgy, hogy azokon a területeken, ahova konkrétan szánják őket - de nem is ez a lényeg, hanem valszeg igazából a vásárló is ide szánja, aztán mégis a másik oldal extremitása okán rossz szájízt kap a termék - maximálisan jól teljesítenek.
Konkrétan engem nem érdekel, elhasalna-e a kártyám eme remek futtatása közben mindaddig, amíg azon termékek futtatása közben, amelyekre vettem - konkrétan a játékokra utalok -, tökéletesen megy.Nagyon durva ... de képzeld el, hogy a Furmark emberei véletlenül komoly megbízást kapnak, ezáltal mégse írják meg azt, amit... Sose tudjuk meg, hogy milyen tökéletlenek ezek a kártyák...
-
_Toka_
senior tag
..., nehogy az legyen, h mondjuk minden második szétfagy majd Furmark alatt.
Az konkrétan miért probléma, ha ezen remekmű alatt szétfagy, ha minden játék alatt tökéletesen fut?
Bátorkodom ezt azért kérdezni, mert a 4850-emen még ez a progi nem ment, ellenben sok-sok játék júli. közepe óta bőséggel. Közben többen panaszkodtak a 48x0 topicban, hogy kizárólag ebben a progiban félelmetesen meleg a kártyájuk... És hidegen hagyta őket, hogy egyetlen játék alatt se volt semmi problémájuk... -
Brutál kis kari..GPU akár 1 Ghz felett?!
Szép volt sapphire! -
joshua7
veterán
Azért 300 dollárért durva. Nálam MSI OC üzemel és az is elmegy 1Ghz-en, viszont oda a gyári hűtést már föl kell tekerni porszívó-fokozatra.
Kíváncsi leszek, h ez a Sapphire mennyire fogja tudni ténylegesen a gigaherz-et, nehogy az legyen, h mondjuk minden második szétfagy majd Furmark alatt.
-
keIdor
titán
Ha jól tudom, akkor az 55nm-nek is kevesebb az alapfeszültsége, szóval sok is. Mondjuk én egy ideje azt mondom, hogy alapfeszen túl fölösleges tuningolni, mert az többlet hő, energia nem éri meg azt a plusz pár százalékot... VGA-nál, memóriánál legalábbis... CPU-nál lehet emelni, de ott se érdemes kicentizgetni... gyári max alatt egy jó -0,1V-al jó is. Ami "ingyen" van benne azt érdemes kihasználni.
-
rocket
nagyúr
válasz
#31757056 #89 üzenetére
Az ilyen extreme gyari OC verziok kiadasanal tuti bele van kalkulalva, hogy valoszinuleg mind elromlik majd gari ido lejarta elott, inkabb presztizsbol, es marketing miatt csinalnak ilyen kartyakat limitalt mennyisegben.
ASUS HD4770 TOP kartyaja kapcsan is vannak ketelyeim, hoszabb tavon (9-12 honap) kisse soknak tunik nekem az 1.2volt a 40nm-es GPU-nak.
-
-
törölt tag
Remélem ezzel nem járunk úgy mint annak idején az X1950Pro Ultimate változatával, hogy a Sapphire gyári túlhajtását nem bírta el a kártyán a vram, ezért aztán sorba vitték vissza
Ez az 1 Ghz nagyon extrém már, ha ezt stabilan tudni fogja, megemelem a kalapom!
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #86 üzenetére
Még itt sincs...pár hét....
-
- = Zk = -
félisten
nah, megvan a 3870 X2-m utódja. maradok a márka (Sapphire) megszállottja
szerk: most ment ki melózni ismim skóciába, az az érzésem, hogy beszélek vele gyorsban, márazonnal. -
Ari18
őstag
Szép!
Végre nem 20MHz OC val szúrják ki az ember szemét. Sajnos ahogy szokott nálunk 80k körül lesz az induló ára. -
Móci
addikt
Ez igen, határozottan tetszik! Végre nem a pár százalék OC, s örülj magadnak kártya.
Szép munka.
(Amúgy a kártyán az nem olyan 'Angelina Jolie rasztával' figura?) -
Egzee
őstag
atom is, vapor-x is...
Ennél biztos nem erősebb egy 285-ös? Nem toom azért kérdem...
-
-
Atomerőművet is mellékelnek hozzá?
-
hibavissza
veterán
Kopp-kopp...ismét egy szög az nvidia koporsójában. Másrészt aki egy ilyen termékbe beruház - hacsak nem kőgazdag -, akkor szeretne egy tartós motyót....és hát nyakunkon a DX11, ami a "szakértők" szerint nem jut a DX10 marginális pályájára. Januárban vettem az akkor még best buy kártyám....áprilisban már nem gyártják.....
-
^Clown
addikt
Emelem kalapom, nem semmi
-
TTomax
félisten
Erős a gyanúm,hogy megvan a leggyorsabb egy GPU-s VGA....
-
Mystic
tag
Atomgyors és atomerős!
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez brutális kártya
-
Arkar
aktív tag
Na ki a Király??
Gyári 1000Mhz nem semmi!!
-
zeorsdfd
senior tag
Szép-szép, de milyen hangos lesz
(az írásjelet, a végén mindenki képzelje oda)
-
zed1983
őstag
Ez brutális
-
leviske
veterán
Nem akarok elégedetlenkedni, de ha már Atomic, akkor nyugodt szívvel rávághattak volna egy vízhűtést... Elvégre is eddig csak 1 kártyájuk volt léghűtéses, ha jól tudom.
-
venember83
nagyúr
Az Atomnál azért valamivel csak gyorsabb.
-
laci666
senior tag
Hát nem feltétlen kell ide 1GB anélkül is elkalapálja CFX-ben a 4770 a 4890-et.
Itt van a teljes teszt, nemtom mennyire hiteles de majd úgy is kiderül.
Ezek csak számok de ha már ha ugyanazt a teljesítményt hozza mint a4890-nekem már bőven elég.Sőt álmaim netovábbja lenne
ha netalán már megtudnák csinálni AMD-nél hogy ha CFX-ben van két kártya akkor idle-ben csak egy menjen és nem kettő.
De ha már ezt tudják akkor sorry nem szóltam. -
laci666
senior tag
Szerintem a fogyasztással nem lenne gond mert úgy tudom hogy 80w körül eszik a 4770 ha kettő van akkor is csak 160w körül vagyunk.
CFX támogatáson meg erősen rajta van most az AMD szvsz azzal se lenne gond persze vannak kivételek de szerintem a jövőben nem lesz jellemző.
Az alaplappal lehetnek gondok akinek nincs CFX-es lapja annak ugyebár nem lenne jó,de már majdnem minden alaplap gyártónak a belépő szintű lapja is támogatja a CFX-et.Amúgy nem akarom én leszólni 4890-et mert egy bitang jó kártya főleg így de valahogy van egy olyan érzésem hogy ezzel már elkéset az AMD.
-
Male
nagyúr
Nem a hanggal van a problémájuk (az tényleg csak a gyári átalakítóval megy), hanem valami olyasmi, hogy nem megy normális felbontásban vele a kijelző... szóval a képpel van bajuk. (Talán valamelyik HDMI-s VGA hír hozzászólásai között van... már nem emlékszem a részletekre sajnos.)
-
_Toka_
senior tag
Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de itt a PH!-n olvashatókból számomra az jött le, hogy a kereskedelmi forgalomban fellelhető átalakítókkal, DVI-HDMI kábelekkel valóban gond van a kimenő hanggal, de a kártyákhoz adott átalakítóval+HDMI kábellel tökéletesen kimegy a hang.
(#51) laci666: Igazad van! De ... egyrészt kell hozzá CFX-képes lap, másrészt ha gond van a CFX támogatással egy-egy játék esetében, akkor valójában lesz 1db dupla fogyasztású 4770-e az illetőnek azokban a játékokban.
-
laci666
senior tag
Nemtom ki hogy van vele de 300 dolcsit nem ér mivel 200 dodoból vesz az ember két HD 4770 és már ugyan ott van teljesítményben és szerintem fogyasztásba is jobban ki jön az ember.
De tudom ez egy kártya az meg kettő de akkor is. -
menalcas
őstag
Hát ez kicsit odaba**, nem tom valahogy kezdek félni magamtól, mert megfogadtam hogy köv kari csak is dx11 lessz, de ez felizgatta a fantáziám nagyon
-
Hulk24
senior tag
Zöld párti vagyok nagyon, de ezt szívesen látnám a gépemben...tetszik!
-
Male
nagyúr
Páran szívnak vele, hogy átalakítóval nem megy rendesen a HDMI... személyesen mondjuk ilyet még nem tapasztaltam, de itt a PH!-n is állítják páran. (elég érthetetlen mondjuk, hogy miért nem megy)
Amúgy szerintem is a 2 DVI + TV a legjobb... DVI, D-Sub, HDMI egyaránt ráköthető mindkét kimenetre, és sima TV kimenet is van legalább.
-
twollah
nagyúr
Gondolom porog rendesen az a 80mmes ventilator.
-
rhonin
senior tag
Várható volt....
-
sNORh
addikt
huh.. ez nemsemmi..
-
Georgie1224
tag
Nem semmi tuning 850-ről 1000Mhz-re felhúzni alapból.
A cikkben is említett 1100Mhz-ről meg ne is beszéljünk.
Nekem egy gyárilag húzott 8800GTS 320 OC van ami 500-ról van 570-re húzva, de esküszöm az ehhez képest tényleg szinte semmi tuning.ATI-nak tiszteletem, és csak így tovább.
Remélem az új kártyák is hasonlóan jók lesznek, hogyha majd megérkeznek.
-
karmester
senior tag
Van tartalék ezekben a 4890-es modellekben, sztem hamarosan más gyártók is piacra fogják dobni a saját tuningolt példányaikat...
-
syC
addikt
Ez igen.
Gondolkodóba estem...
-
Szemjuel
tag
mostanában mennyire csöndben vannak az nV fanok
-
urdongo
tag
Én csak azt sajnálom, hogy nem a 4870-es Vapor-X design köszön vissza ezen a karin. Az valahogy a csillogó lapátjaival jobban tetszett.
De ez legyen a legnagyobb gondom. Mikor olvastam a hírt kicsit az az érzésem támadt, hogy elhamarkodottan ruháztam be egy referencia modell XFX-be....bár mivel nálam is 925 MHZ-es OC-vel üzemel (biztos van feljebb is. eddig csak egy lépcsőfokot ugrottam) így annyira nem vág földhöz az a -75MHZ lemaradás az 1000-hez képest.
Továbbá megnéznék egy Furmark tesztet ezzel a Sapphire-val. Nálam OC-vel nem mertem végig futtatni a teljesítmény tesztet. 123C-os VRM hőmérsékletnél nyomtam egy ESC-et.
Bár már majdnem a végénél tartott.Utólag azért hozzátenném, hogy játék alatt még nem fordult elő ilyen "életveszélyes" helyzet 2 óra Warhead-ezéssel sem sikerült a VRM-eket 90 C fok fölé tornázni.
-
Xaels
félisten
Ez nem semmi, reméljük a tesztekben hozza majd az elvárt szintet azért. Minden elismerésem a Sapphire-é, hogy kijönnek egy ilyen kártyával és nem csak mókushergelésre elegendő tunningot mutatnak fel.
-
bteebi
veterán
Nem semmi, elfogadnám
. Az 1100 MHz-es magórajelet még el tudom képzelni, de az 5200 MHz-re húzott GDDR5 nekem túlságosan is soknak hangzik
, persze nem baj, ha igaz
.
-
P00By
nagyúr
Végre!
Így kell ezt csinálni
Fogyira majd kíváncsi leszek! -
sTERNI
senior tag
Tudom, hogy kis krumpli vagyok ezekhez, de lehetne azt, hogy az overclock-os cikkekben ott legyen a referencia érték is, ne csak amire sikerült feltornázniuk?
-
Randall1017
tag
Hm... nem rossz
Csak a ventilátor legyen halk
-
juliabrilke
veterán
Nagyon komoly kártya!
-
TheDragon007
senior tag
akár 1100, illetve 5200 MHz-es értékekre is feltornázhatók
Az aztán döfi! Bár nyilván nem minden második kártya lesz erre képes... -
X Factor
addikt
Khm Khm durva.
-
fanti
addikt
Az én referencia Sapphire 4890-em is megy 950Mhz-et a CCC-ben beállítva, a 975-öt már nem bírja, de azért jócskán vannak tartalékok ezekben a GPU-kban, úgyhogy egy kis gyári voltemelés és már meg is van az 1GHz vagy akár több is.
Hűtés kérdése az egész. -
oliba
őstag
Hát az elmúlt 1-2 napba láttam valahol viszonyítást a fogyasztásban 850/900/950/1000mhz-es GPU-val és alig fogaszt többet az 1Ghz-es mag, mint a 850-es. Ramtuninggal együtt asszem volt kb +30W. Annyit eszik már legalább így, mint a GTX285-ös, így nem értem hova a +8pin
Jaaa...hogy 1100mhz-hez már kell?
-
dbius
veterán
Nagyon komoly a kártya!
Nem tudom hogy vagytok vele, de a hűtés nagyon felidézi az NV 7900GTX/GTO gyári hűtését, ami meglehetősen jól működött...
-
DeltaPower
addikt
1ghz órajel dobozból
-
-XadAnuX+
őstag
Szegény Nvidia, nagyon fel kell kötnie, azt a bizonyost
-
PowerBuldog
veterán
Kíváncsi leszek az árára. Lehet + hűtés árát rászánom egy ilyenre és cserélem a ref 4890-et.
-
emmm
őstag
Az igen!
Már vártam, mikor jön ki!
-
Devid_81
félisten
Az anyukáját neki!
És tényleg lett 1GHz-es gyári OC, mondjuk várható volt -
-
-XadAnuX+
őstag
Na ez már igen!
Jól felhúzták, elfogadnám -
old gray
addikt
Ez már figyelemreméltó gyári OC.
V!ck: itt nézelődj, hogy a gpu vagy mem. esetleg mindkettő tuningja milyen hatással van a teljesítményre.
-
V!ck
senior tag
Impozáns
De inkább megvárom, míg megkapom ezt a teljesítményt cirka 59W-ból(~4670) és felére csökken a mérete. A felső kategória már rég nem az én területem.
Aki most lehülyéz, az gondoljon a 2900XT és 4670 viszonyára, majdnem ugyanaz a teljesítmény.Visszatérve: csak én látom úgy hogy ekkora órajelemelés hatására sem növekszik látványosan a teljesítmény a 4870-hez képest? Vagy csak pont egy cpu-limites tesztet néztem.
-
robyeger
addikt
Az ára húzos lesz, de nem csoda hogy a GTX285 szintjén várható, mert az NVIDIA referencia modelljét földbe döngöli az tuti
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy mi lesz a következő lépése az ATI-nak? Az biztos, hogy az RV790 volt az utolsó 55nm csíkszélességgel készült lapka. A következő teljesítményben az RV740-től valószínűleg felette lesz, de ugyan mennyivel? és tudni fogje-e már a DX11-et vagy még várható új szimplán DX10.1 lapka az AMD-től? Az 1Ghz-es RV790-nek <1.5TFlops a teljesítménye. Az AMD DX11-es csúcs lapkájának teljesítményét 1.9TFlops-ra dotálják a pletykák szerint, de az RV870 vagy az RV890 lesz-e??
-
CsíkosMókus
aktív tag
..ugyeugye, a sokat szarozott sapphire
-
dokar
addikt
volt már valaha gyárilag kiadott legalább 1GHz-en üzemelő grafikus kártya?
-
GuB3Ra
aktív tag
Itt a világ leggyorsabb 1 gpu-s kártyája
-
keIdor
titán
Na ez már nem +15MHz OC...
Ha nem 300$ feletti ára lenne, szinte biztos, hogy kipróbálnám! -
madgie
titán
Csúcskártyára már illett volna az egyik DVI helyett egy HDMI-t tenni alapból, hogy hang is legyen kifelé...
(DisplayPortról már nem is álmodom...) -
Fáraó
őstag
Nyami! Elfogadnék egy példányt.
-
-
Speed®
titán
1GHz gyári OC, ez már döfi
Már csak egy IceQs hűtés kéne.. -
LackoMester
addikt
ez igen...elfogadnám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest