- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsasd
csendes tag
válasz
mgTerminator #2567 üzenetére
Onnan, hogy kaptam egy shellt, már nyert ügyem volt. Ha az nincs akkor jöhetett volna durvább módszer.
-
balazsasd
csendes tag
válasz
mgTerminator #2565 üzenetére
Kedves mgTerminator!
Köszönöm válaszod, de a sokszor leírt leírásod nem müködött. Azt is elmondom hogy miért.
Az eszközre már fel volt telepítve a cwm, ami szeretett volna loopban indulni. Ezt úgy próbáltam orvosolni, hogy a régebben említett dd parancsal komplett wipeolom a 0p3-as partíciót. Ez a megoldás jól müködik amennyiben eredeti rom van a kütyün. Utóbb kiderült nem. És ha nem eredeti, akkor bizony a wipe-olt partícióra nem tudja visszatenni az odavalót a bootloader, így csak a Data wipe lesz ott. Ez a bootloader nagyon okos, ezért az itt általában látható menüben az androidot választja ki magától, sajnos nekem ilyenem nem volt, így a wipeot választotta. A /data(0p7) partíciót haza is vágta pillanatok alatt. Ezután a cwm sem látta már a /sdcard, a /data partíciókat.
Ezekután rá kellett hogy ébrejdek, a cwm (legújabb!!) verziója nem kezeli az extsd-t, csak a belsöt. Jó kis helyzet mi? Nincs sd kártya, a belsö /data nincs, a /sdcard nincs. Még szerencse hogy a cwm megmaradt.
Itt egy kis pánik uralkodott el rajtam, egy kis haraggal. Ekkor jött a hozzászólásom.
Kis nyugi után leültem elé megint és a következöt vettem észre. CWM alatt látja a gép adb szinten. Háhá mondom, ezen futik a lizsnyux. adb shell ... és beengedett. Na itt elkezdtem helyrepofozni a partíciókat.Csekkoltam hogy /etc/fstab-ban mi is hova van csatolva. /data a 0p7 , külsö sd a 1p1.
make_ext4fs 0p7 , létrehozta. felcsatoltam, de ez még édeskevés volt. Egy restart után már a /data müködött és a /sdcard partícíó is helyrejött. A külsö SD kártyára felraktam az asus legújabb romját, azt felmásoltam a kütyüre
mount /dev/block/mmcblk1p1 /mnt
nohup cp /mnt/WW-* /sdcard
Másolás után cwm-el visszaállítottam. Mostmár adott volt az eredeti rendszer a bootloadernek. Most wipe-oltam a 0p3-at, és így már a következö restartnál sikerült neki a bootmenüt felépíteni. Az eszköz mostmár él, és müködik.Mozgalmas szombat délutánnak mondanám a mait.
-
balazsasd
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem használtan egy tf101-et. Ma felajánlotta hogy frissítene 9.2.17-re talán. Beleegyeztem és azóta nem indul el. Az eee pad képernyö fogad és nem megy tovább. Mit csinaljak vele? van ötletetek? ez így most használhatatlan. És ki sem tudom kapcsolni. Elöre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Lexus, Toyota topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AliExpress tapasztalatok
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest