- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabeboy74
tag
válasz
Avicularia #2384 üzenetére
Kedves Avicularia!
Megosztanék veled egy meglehetősen szakállas tanmesét:
"Eltéved gépkocsivezető véletlenül a menetiránnyal szemben hajt fel az autópályára. A rádió - a többi sofőr bejelentése alapján - rögtön megszakítva adását többször is közli: "Vigyázzanak, mert egy őrült a forgalommal szemben közlekedik az autópályán!"
Hősünk döbbenten hallja a híreket, majd kifakad: "Egy?!?! Hiszen mind szembe jön velem!"Légy elégedett azzal, hogy megszabadultál az általad mélyen utált tablettől. Vagy ez tényleg nem elég? Mégis, mi vonz ide vissza?
-
Gabeboy74
tag
válasz
bostone #2378 üzenetére
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem tartottam tőle. De ha az ember ésszel csinálja, és először alaposan utána olvas, és csak azután cselekszik, akkor nagy gáz nem lehet. Én pl. legalább 4 órát googliztam, és olvastam különböző oldalak commentjeit, mire megtaláltam a pontos, és viszonylag kockázatmentes megoldást + a szükséges fájlokat. Maximálisan megérte.
-
Gabeboy74
tag
Most már pár nap tesztelgetés után vagyok a stabil CM10.2.1-en, és azt kell mondanom, majdnem olyan (sőt, olyan!!!) mintha vadiúj fejlesztésű tabot használnék. Eszméletlen gyors, új korában sem volt ilyen. Akadozás, lag szinte nincs is, pörög, de valami eszement módon. Továbbra sincs battery drain. Akku idő remek. Eszméletlenül meg vagyok elégedve vele. Eddig nem vettem észre semmit, ami nem, vagy ne úgy működött volna, ahogy kellene. Nem is értem, hogy ezt miért nem léptem meg korábban, de biztosan nem bántam meg. Bátorítok mindenkit, hogy lépje meg, mert tényleg nem fog ráismerni a gépére.
-
Gabeboy74
tag
válasz
FrankóStein #2375 üzenetére
Megnéztem a cromi-x leírást, elég durvának tűnik a cucc. Bár most egy darabig úgy tűnik, hogy nem lesz időm romolni, de majd észben tartom. A gyári kinézet tényleg szimpi. Viszont ezzel a CM-mel is elégedett vagyok, tényleg hasít a korábbi állapothoz képest.
-
Gabeboy74
tag
válasz
FrankóStein #2373 üzenetére
Köszi, végül tegnap én is kigoogleiztam mindent, meg tudom erősíteni az általad leírtakat.Kizárólag az innét letöltött fájlokkal (blob, fastboot stb.) tudtam normális recovery-t varázsolni a gépre bootloader nyitás után. Az összes többi (frisebb!!!) verzió nem volt hajlandó felmenni. Az eredeti firmware a 10.6.1.27.5 volt. Utána én is cseréltem a legfrissebb TWRP-re (blob) innét. Oda kell figyelni arra, hogy milyen androidot akar az ember feltenni rá, hogy annak megfelelő TWRP vagy CWM verziót válassza ki, én a CM10.2.1 stable-re szavaztam.
Feltelepítés előtt a TWRP-ből nyomtam egy factory reset-et, wipe cache/dalvik cache, majd install CM és gapps. Mindkettő simán felment, de normál induláskor csak a CM logo forgott vagy 10 percig, kétszer is. Visszamentem a TWRP-be, és nyomtam megint egy factory reset-et, utána öt perc alatt felállt, a kis drága. Azóta már belaktam, vígan működik, a hideg indulás sem több egy percnél, akárcsak a gyári romnál.
Egyébként ha custom romot rak rá az ember, nem kell rootolni, azok már azzal együtt járnak.Amit észrevettem: megszűnt a battery drain a csatlakoztatott dokkolóval. Nekem az utolsó két gyári frissítés után, ha egybe volt a billentyűzettel a tablet, akkor 8 óra alatt - alvó módban
- kivégezte mindkét aksit. Már kipróbáltam ezer dolgot, de egyik sem segített. Most megoldódni látszik a probléma.
Fagyás, véletlen újraindulás még nem volt, viszont egy-két alkalmazás csak második indításra volt hajlandó indulni, elsőre "leállt".
Gyorsabbnak, gördülékenyebbnek tűnik, de ez akár lehet a friss telepítés miatt is, majd pár hét alatt lehet erre válaszolni.
Kicsit fura a launcher az eredeti után, de könnyen meg lehet szokni, vagy le lehet cserélni, igazából semmi nem hiányzik, és eddig minden működött rajta.
KitKat-tel még várok egy RC-ig legalább, bár lehet, hogy kísértésbe esek. -
Gabeboy74
tag
No, közben megtaláltam a guide-ot, hogy melyik firmware-hez melyik CWM jó. Arról nem beszélve, hogy az android verzió se mindegy, amit flash-selni akarunk.
Egyébként bootloadert kell nyitni? Ha igen, akkor az jó, ami az asus honlapján van? Mert én csak 4.2-höz találtam, 4.2.1-hez nem.
-
Gabeboy74
tag
válasz
FrankóStein #2303 üzenetére
Melyik gyári android verzióval indultál, mikor telepítetted a cwm--et? A twrp-ről olvastam, hogy a 4.2.1-et nem teljes mértékben támogatja. Illetve találtam egy "univerzálisat" itt. Próbálta valaki?
-
Gabeboy74
tag
válasz
Avicularia #2076 üzenetére
Pontosan tudom, hogy mi a különbség a root és a custom rom között, és tudom, hogy melyik mire jó, esetleg olvasd el megint, mit írtam, hátha az segít az értelmezésben. A titanium backup esetében csak a rendszer szintű beállítások mentéséhez kell a root (de ha frissítek, akkor lehet, hogy nem túl okos dolog az előző rendszer összes adatát ráerőltetnem az újra), a heliummal pedig az alkalmazásokat tudod menteni akár root nélkül is, vagy szinkronizálhatod az adataikat két androidos eszközön. Mindkettő hibátlanul működik nálam root nélkül is, de én nyilván a szerencsés láma kisebbség közé tartozok,
míg te, az advance felhasználó küzdesz az elemekkel. Persze ha ilyen nagy mágus vagy, akkor egy nandroid backup megoldaná a problémádat, és ha valamit megint elsz@rsz, akkor azzal tovább dédelgethetnéd a superuser jogosultságodat.
A root egyébként - megint csak lehet, hogy tévedek - de a samsungnál és asusnál is garanciavesztéssel jár, mivel olyan hozzáférést kapsz a rendszerhez, amellyel befolyásolni tudod az eszköz "stabil" működését.
De nyilván majd Te kijavítasz.Ne személyeskedj.
[ Módosította: Qru ]
-
Gabeboy74
tag
válasz
jacksly #2059 üzenetére
Lehet sírni a root hiánya miatt, de mivel eleve anélkül adja az Asus a cuccot - a sok láma felhasználó miatt meg is értem - nem hiszem, hogy fikázni kellene azért, mert minden egyes gyári frissítéssel visszaállítják. Ha valaki nem bír létezni root nélkül, az úgyis valamilyen egyedi romot használ, mert ért hozzá annyira, hogy kiaknázza az ezáltal megnyílt új lehetőségeket, amiket gyári romon nem is nagyon lehetne. Azért, meg hogy azzal villogjunk, hogy "én pedig rootoltam a telefont/tabletet és így sokkal jobb mint a tied" f@sz fölösleges.
Amire kitalálták/forgalomba hozták az eszközt, arra tökéletesen alkalmas root nélkül is.Ha egyébként hivatalos csatornán frissíted a Samsung androidos cuccot - legutolsó információim szerint - ott is bukod a rootot. Az más kérdés, hogy könnyebb újra aktiválni.
A garanciáztatással kapcsolatban csak annyit, hogy a világ három legnagyobb elektronikai vállalata között van a samsung, míg ettől az asus elég messze jár. Nyilván nem engedheti meg magának, hogy szervízpontot működtessen minden országban. Saját tapasztalatom egyik cégnél sincs - hála az égnek - de nyilván az fog inkább hangoskodni a fórumokon, akinek rossz tapasztalata van, a többi meg elégedetten hallgat.
-
Gabeboy74
tag
Jött egy frissítés, nem néztem a tartalmát, de elsőre gördülékenynek tűnik a cucc.
-
Gabeboy74
tag
Azért ennyire nem tragikus a helyzet, ahogy néhányan leírtátok. Nálam fagyás, újraindulás talán háromszor volt az elmúlt majd egy évben. Az tény, hogy néha újra kell indítani, de szerintem minden más eszközzel ugyanez a helyzet. A lag pedig, sajnos, android sajátosság, eddig az összes eszközömön megjelent előbb vagy utóbb, de egy teljesen használható - ha nem is tökéletes - jószágról van szó. És mint említettem, az újraindítás csodákra képes. Mondom ezt úgy, hogy elsősorban tartalom-fogyasztásra (net, youtube, filmnézés, játék) használom, de néha dolgozok is rajta.
Bár akiknek jelentkeztek különféle hibák, azokat ez nyilván nem vigasztalja, sajnos minden szériába kerülnek gyengébb darabok.
-
Gabeboy74
tag
válasz
zsoltix #1853 üzenetére
Nálam is állandóan kikapcsolja. A wifi beállításoknál megadtam, hogy csak akkor hagyja bekapcsolva, ha töltőn van. Az energiatakarékossági beállításoknál viszont be van pipálva, hogy wifi ki, ha nem használja. Ettől függetlenül ha lekapcsolja a képernyőt, a wifit is lelövi, függetlenül attól, hogy használatban van-e (pl. frissítés, letöltés) és töltőn van a jószág.
-
Gabeboy74
tag
válasz
mgTerminator #1843 üzenetére
Ez teljesen biztos, mert mióta kikapcsoltam, azóta egyszer sem merült le.
Bár nem igazán értem, hogy miért nem lehetett külön venni a töltőn és a dokkolón funkciót. De mind1, most örülök, hogyha előveszem, szinte semmit nem merült az előző használat óta.
-
Gabeboy74
tag
Tudja vki, hogy a beállítások - megjelenés menüben mi a fene az az "álmodozás"? Alapértelmezés szerint akkor aktív, ha töltőn vagy dokkolón van a gép. Lehet, hogy ez szívja le az aksit? Mert a legnagyobb fogyasztást a "tétlen" állapot okozza a kimutatás szerint, és eddig csak úgy merült le, ha a dokkolón volt. Mindenesetre most kikapcsoltam.
-
Gabeboy74
tag
Igen, ez a bekapcsolósdi mizéria több, mint valószínű, hogy szoftveres, mivel az enyém ugyanezt csinálja, és korábban (4.2) előtt nem volt ilyen gondom. Továbbá megint lerántotta valami az aksimat dokkolóstól. Megnéztem a statisztikát, a "tétlen állapot" (vagy vmi hasonló) vitt el 49%-ot. Egyelőre nem jöttem rá, hogy mit kéne faragni rajta, hogy ez többet ne forduljon elő.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Darko_addict #1796 üzenetére
Azért ezeknek az értékeléseknek a nagy része erőteljesen szubjektív. Nem mondom, hogy maradéktalanul elégett vagyok a saját példányommal, de ezek a hibák eddig elkerültek. Kb. 8 hónapja használom a sajátomat, és eddig azért olyan hiba nem jelentkezett, ami miatt a 5/1 értékelést adnék. Használtam már jópár androidos eszközt, ez még mindig az első 10-ben van nálam. Nyilván más kérdés, ha rootolod, de nekem még olyan hiba nem volt, hogy azt mondtam volna, hogy földhöz vágom. A galaxy s3-mmal inkább volt ez az érzésem, pedig ezt is naponta használom. Néha ráfér az újraindítás, de ez azért nem egy kínai dzsunka gyártmány. A frissítések viszonylag jó ütemben érkeznek, nem hinném, hogy az android ökoszisztémában eddig sokkal jobb cuccot csináltak volna.
-
Gabeboy74
tag
Valami az egy hete fullra feltöltött dokkolós gépet használat nélkül úgy leszívta, hogy 10 perc töltés után volt csak hajlandó magához térni, pedig nem telepítek rá mindenféle szart, és a wifi is ki volt kapcsolva. Ti nem tapasztaltatok ilyet?
-
Gabeboy74
tag
válasz
FrankóStein #1640 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy a torrent nem tesz túl jót a memóriának, mert kisméretű állományokat ír rá állandóan, ami miatt előbb-utóbb elhasználódik. Már a normál használatnál sokkal gyorsabban.
-
Gabeboy74
tag
Újabb furcsaság a frissítéssel: hiába van beállítva, hogy a wifi-t soha ne kapcsolja ki ha töltőn van, mert ettől még lelövi a drága, ha kikapcsolja a képernyőt. Piszkosul bosszantó, főleg mikor nagyobb alkalmazást töltök le.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Unbaised-Ben #1568 üzenetére
Én a Skiftát használom, teljesen korrekt.
-
Gabeboy74
tag
Vannak érdekes dolgai... Dokkolva töltőn volt az éjjel, most bekapcsolom, közli velem, hogy 160x rosszul adtam meg a feloldómintát... Korrekt.
-
Gabeboy74
tag
Vazze, ha rendszerfrissítést kerestetek vele, a "CMClient leállt" hibaüzenettel elszáll az app, pedig már többször újraindítottam. Így nehezen lesz új szoftver. Ez vajon mitől döglött meg?
-
Gabeboy74
tag
Elmondanád, hogy miben jobb, mint a gyári? A galaxy s telefonomon nekem is cm10 van, de ott ugye "kényszerből", mert nincs hozzá frissítés, GB-nél megállt.. A TF300-ra meg van, amit használok, működik minden, szóval kíváncsi vagyok, miért éri meg egy betonstabilnak tűnő eredeti rendszert lecserélni.
-
Gabeboy74
tag
Jártatok már úgy, hogy közölte veletek a gép, hogy "az indító alkalmazás leállt"? Újraindítottam a gépet, akkor is ugyanez a helyzet, csak a beállításokhoz férek hozzá, a programokhoz már nem. Ebay alkalmazást telepítettem rá utoljára. Nincs rootolva, a legfrissebb gyári droid van rajta.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Avicularia #778 üzenetére
Már megbocsáss, de szerintem ezt neked kellene megoldani egy szervizzel, mert nálam ezt egyáltalán nem csinálja.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Avicularia #749 üzenetére
Töklámpa voltam, nem néztem meg. Viszont leállítottam a facebook-ot, és az gyári időjárás widget-et, ma csak 8% veszített a teljes feltöltésből.
-
Gabeboy74
tag
No, újabb érdekes jelenség
Reggel húztam le dokkolóstól a töltést, 100%-on volt mindkettő aksija. Kikapcsolt wifi-vel, készenléti állapotban most vettem elő a táskámból, nem is használtam egész nap, és a dokkoló 0% a tablet pedig 40%-on. Vazze..
Lehet, hogy az app locker evett meg mindent? Vagy vmi értesítés? -
Gabeboy74
tag
Gyári állapotban van nektek a gép? Nálam nincs és soha nem is volt random boot, az időjárás widget megy rendesen, a dokkoló hibátlan, és akadozás sincs. JB van az enyémen is, de ICS alatt sem volt gond vele, csak az automatikus fényerővel, meg ott inkább volt akadozás.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Nemoka1987 #684 üzenetére
Kösz, szerintem ez lesz nekem is.
-
Gabeboy74
tag
válasz
touchscreen #674 üzenetére
Már használom pár hónapja, de nekem nálam a kijelző hibátlanul áll a helyen, úgy áll benne, mint 2/3 a parlamentben (gy.k. cövek). A dokkolónál sem lötyög a cucc, viszont tény, hogy könnyen billen hátrafelé.
Mellesleg valaki látott már olyan érintőképernyős akármicsodát, ami nem gyűjti az ujjnyomatokat???Mostanában nálatok nincs olyan, csak fél másodpercre felvillanó felirat, hogy a frissítés sikertelen? A legújabb JB van rajta, és nem értem. Ha manuálisan rákeresek a play storeban, semmit nem akar frissíteni, és új rendszerfrissítés sem áll rendelkezésre.
F1rstK1nq,
nem túl nagyok azok az mkv-k? Mintha valahol olvastam volna, hogy 4GB körüli a legnagyobb fájl, amit az android kezel, de ebben nem vagyok biztos.
-
Gabeboy74
tag
Elég hatékonynak tűnik ez a legutóbbi frissítés. Érezhetően megnőtt az alkalmazások indításának sebessége, nagyon smooth az egész. És mintha az automata fényerő is javult volna. Teccik. :-) (Gyári rendszerre küldtem rá.)
-
Gabeboy74
tag
Akinek akadozik a böngésző JB alatt, az próbálja ki a firefox-ot. Fényévekkel gyorsabb a görgetés. Én eddig maximálisan chrome hívő voltam, asztalin is azt használom, de ez a firefox mobil verzió teljesen meggyőzött.
-
Gabeboy74
tag
Van már uTorrent, csak béta. A Playstore-ból le lehet tölteni, de valahol a lista végén van a találatok között. Két napja szedtem le.
-
Gabeboy74
tag
Én módosítatlan gyári rendszerre eresztettem rá a frissítést, random boot még egyszer sem volt, sőt, azóta azt sem tapsztaltam, hogy kiürülnek a főképernyők, és újra kell indítani, pedig ez ICS-en heti egyszer simán jelentkezett.
-
Gabeboy74
tag
válasz
scofield657 #192 üzenetére
Esetleg nézd meg máshol is, mert pl. Iponnál csak 152e-t kérnek érte. és rögtön spóroltál kb. 30 dollárt. :-D
-
Gabeboy74
tag
válasz
scofield657 #189 üzenetére
Nagyon meg lennék lepve, ha ezen az áron infinityt vennél. Talán egy év múlva. Mellesleg a tábla microsd-t eszik.
-
Gabeboy74
tag
válasz
Vadasz_22 #140 üzenetére
Igaz, hogy nem dől össze a világ, ha nekem kell kapcsolni, de azért röhej, hogy egy multimédiás tartalomfogyasztásra kitalált eszközből a legnépszerűbb hang codec hiányzik. A Galaxy S1 meg röhögve játszik le mindent, a beépített videoplayerrel. Csak nehogy azt mondja az nVidia, hogy spóroltak a licence díjon.
-
Gabeboy74
tag
Én két napja vettem, azért vannak negatív tapasztalataim is. Két filmet toltam fel rá, az egyik egy sima avi, amit "nem lejátszható"-nak minősített, a másik egy 720p-s Game of throne epizód, amit játszik, viszont hang nincs. De sok időm még nem volt foglalkozni vele.
Egyébként néha azért meg-meg röccen, ha sok alkalmazás fut egyszerre.Wifi jó, gps-t nem próbáltam, bár nekem az nem létszükséglet. Biztos, hogy nem fogok ezzel navigálni, más értelmét meg nem igazán látom.
A hátsó kamerára panaszkodnak még a tesztek, ami szintén hidegen hagy, igazából nem is értem, minek oda egy kamera ekkora tabletbe. Ki a fene használja ezt rendszeresen fényképezőgépként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Max
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged