- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GazVezír
tag
UT3 az a cím, amit annyira nem erőltetnék a ketyerén :-). A jó öreg Quake 3 gyönyörűen fut, a Counter-Strike: Source került még kipróbálásra, maximum részletesség mellett - természetesen élsimítás nélkül - egész jól fut, bár akadásokat az elődjéhez hasonlóan itt is tapasztalni. Egy másik lövöldét, a Sin: Goldot is próbáltam futtatni, jóval kevesebb szerencsével, előbb-utóbb mindig hibaüzenettel az asztalon találtam magam. Ha jól tudom, a Quake 2 motort használó játékok nem kedvelik az Intel integrált videó megoldását, ami magyarázza az előzőeket.
Köszönöm. Próbáltam, sajnos nem lett tőle jobb. De mit várjunk olyan játékoktól, amiket a legkevésbé optimalizáltak a T100-ban lévő hardverelemekre.
-
GazVezír
tag
A napokban úgy döntöttem, hogy kipróbálok néhány régi címet, de nem jártam különösebb szerencsével. Ugyan azt olvastam, illetve a videók tanúsága szerint is folyamatos futásra kellett volna számítsak, mégsem így lett. Unreal Tournament 2004 és Counter Strike Condition Zero voltak az áldozatok.
Mindkét játékban - függetlenül a grafikai beállításoktól - néhány másodpercenként lezuhant az fps, majd újra felkapaszkodott, aztán ismét zuhanórepülésre váltott. Tanácstalan vagyok; a háttérben nem fut semmi erőforrászabáló alkalmazás úgy mint tűzfal vagy vírusírtó, a driverek elvileg naprakészek, bios-ból pedig a 307-es verzió van a masinán.
Akinek van tapasztalata a játékok akármelyikével, ne tartsa magában, és ossza meg velem. De mindenféle tanácsra, segítségre nyitott vagyok. Eléggé idegesítő, mert egyrészt néha előkapnám egy kis játékra, másrészt akárhogy is, de nyugtalanító a dolog.
-
GazVezír
tag
Pont ugyanezzel találkoztam én is. Sok ötletem nem volt, elballagtam az Asus Support oldalára, majd frissítettem a drivereket. A figyelmeztetést figyelmen kívül hagytam, miszerint a letöltött csomag régebbi vagy megegyező a gépen lévővel.
Ez az, amit leszippantottam: Intel SOC Driver Package HOTFIX
-
GazVezír
tag
Szerencsére akad a Windowsnak baráti megoldása. Adminisztrátori jogokkal futtass egy parancssort, ahova a következőt pötyögöd be:
powercfg sleepstudy duration 1 output c:\Users\Felhasználóneved\Desktop\sleepstudy.html
A duration opciót igény szerint állítsd be, azaz, hogy pontosan mekkora időintervallumban szeretnéd vizsgálni a rendszer alvásban töltött állapotát. Csinos kis html kimenete van egyébként.
Nekem driver problémáim voltak, újratelepítés segített, bár olvastam, nálad már a legfrissebb meghajtók futnak. Reméljük kibújik a szög a zsákból.
-
GazVezír
tag
válasz
The Exiled #2065 üzenetére
Ha zavar, akkor Asztal - Grafikus tulajdonságok - Energiaellátás alatt kapcsold ki az energiatakarékossági technológiát. Persze ilyenkor a valamivel alacsonyabb akkuidővel nyilván számolni kell.
gghrtz: az akció előtt is baráti árcédula lógott a gépen, az eddig bizonytalanok most pedig esélyes, hogy a pénztárcájukba nyúlnak, ha eddig nem tették.
Blyan: a gépet kézhez kapva nálam alapból nem volt telepítve az Asus Live Update. Miután felraktam, a szoftver talált még egy frissítést, ami elkerülte a figyelmem. Azóta lekopogjam, nem ért kellemetlen meglepetés. Ezzel párhuzamosan újratelepítettem az Asus oldaláról az Intel drivereit, mert az alvással is akadtak gondok. Az újratelepítés után emögé is mehetett a pipa.
-
GazVezír
tag
Nem biztos, de elképzelhető, hogy a grafikus beállításokban a kijelző energiatakarékosságának bekapcsolása okozza a jelenséget. Bocsánat a dupláért, kicsúsztam a szerkesztési időből.
-
GazVezír
tag
Nagyon érdekes jelenségre lettem a figyelmes a minap. Már egy ideje tapasztaltam, de azt hittem, hogy csak káprázik a szemem, mígnem ma egy olyan háttérbe futottam bele, ahol minden kétséget kizáróan látható volt a jelenség.
Többször észrevettem ugyanis, hogyha bizonyos mértékben megváltozik a képernyő tartalma, néhány másodpercig halvány villogást lehet tapasztalni. Próbáltam körbejárni a jelenséget, amihez készítettem egy olyan képet, ahol egyértelműen látható a villogás. Ami biztos, hogy a töltő csatlakoztatásakor teljes fényerő mellett nem jelentkezik, viszont töltő nélkül bármekkora fényerő mellett lehet látni.
Feltöltöttem a képet, hogy ti is megnézhessétek, nálatok jelentkezik-e a probléma. Ha letöltitek és rázoomoltok, akkor látható, legalábbis nálam. Olyan hatást kelt, mintha mozgókép lenne, ahol függőleges mozgásban vannak a vonalak néhány másodpercig. Hálás lennék a visszajelzésekért. Köszönöm.
Kép:
-
GazVezír
tag
Igazából azt hittem, kimerül annyiban a téma, hogy akárhány programnál nyugalommal küldhetem alvó módba, a rendszer elvégzi a szükséges dolgokat. Egyszerűbb lenne kikapcsolni a gépet, mint folyamatosan a feladatkezelőt túrni, de külföldi oldalakat túrva még futok egy kört, hátha kiderül, mi okozza a merüléseket, mielőtt ismét nagyon előre ítélkeznék :-).
-
GazVezír
tag
Köszönöm a kimerítő választ. Azt hiszem, hogy most még abban a szakaszban tartunk, amikor még gyorsan merül, bár való igaz, Windows Update gyakran fut, miközben zajlik a böngészés, valamint a médiatartalmak fogyasztása.
Éjszakára legutóbb 75%-os akkuval küldtem pihenni, mire újból ébresztettem, már csak 50% százalék körüli érték fogadott. Legutóbb egy három órára hagytam magára, amikor a hozzászólásod alapján mindent gondosan bezártam, majd ügyelve, hogy biztosan megfelelően járjak el, jobb klikkel a Windows emblémára kattintva helyeztem nyugalomra 23%-os állapotban, de mire újra ébresztettem volna, tökig lemerült.
Van esetleg valamilyen megoldás arra vonatkozóan, hogy lenyomozhassam a hibajelenségeet?
-
GazVezír
tag
Sziasztok,
én is egy ilyen kis masina tulajdonosa lettem néhány napja, iOS-ről történő váltás történt. Nem futottam át a teljes fórumot, így ha olyat kérdeznék, ami mindenkinek evidens, azért ne haragudjatok. A következő érdekességekbe futottam bele, remélem, hogy ti tudtok értelmes magyarázattal szolgálni.
Miután töltőre helyeztem a gépet és több órán töldődött, bekapcsolás után mégis alig 20%-on állt. Elképzelhető, hogy rosszul dugtam bele a töltőt, nem tudom, mert utána bekapcsolás mellett sikerült feltölteni. Most ismét hagytam merülni olyan 30%-ra, alvó módban töltődött, délelőtt lehúztam, majd délutáni ébresztéskor csupán 75%-os akkuértéket mutatott.
Ami többször előfordult, hogy töltőről történő lehúzás után egyszerűen megverevedik a kép, semmire nem reagál, míg nem dugom rá töltőre alvó módban, majd az ismételt ébresztéskor, immár töltővel újra reagál. 3.x-es verziójú BIOS pihen rajta, tudtommal ez a legfrissebb. Én tartok tőle, hogy hamarosan ki kell használni a garanciát, de úgy gondoltam, előtte futok egy kört veletek, kinek mi a tapasztalata.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest