- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokekokko
csendes tag
Hát az, hogy egy linux disztrót se támogatnak hivatalosan, az nem lep meg.
Hivatalosan támogatott op.rendszerek között általában más hardver cégek sem szerpeltetik a linuxot. Gondolom, nekik sem egy egyszerű kérdés, hogy melyik disztrót kéne támogatniuk/tesztelniük. És a linux használók számát és a disztrók sokaságát tekintve, valszeg nem éri meg ezzel sz@rozni.
Az OS nem ismeri fel a hálozati kártyát, szakadozik a beépitett wifi, nem megy a grafikus gyorsítás... stb. rémálom lehet.Ez persze nem jelenti azt, h nem megy rajtuk linux.
Csak nem adják hozzá a nevüket, ha valami gixer van, tessék böngészni a fórumokat.
Egy deszkám sem volt még, amin bármi probléma lett volna linuxszal.Az viszont érdekelne, hogy a cikkben szerplő Xeon E3 támogatás mennyire megbízható
forrásból jön. Persze úgy logikus, hogy ECC memóriát és Xeont egyaránt támogatja.
A foglalat stimmel, de pl. van bios szintű támogatás? Ha igen, akkor miért nem írják ki a honlapjukra?ilyesmi.
-
vgergo
aktív tag
válasz
kokekokko #13 üzenetére
Szerintem az asus honlap nem teljesen pontos.
Az asus honlpon a Specification között
Intel® Socket 1155 The 2nd Generation Core™ i3 Processors
Intel® Socket 1155 for Intel® E3-1200 processors
de a CPU Support-nál nincs Xeon-ra utalás sem.OS:
Windows® Server 2008 Enterprise 32/64-bit
Windows® Server 2003 R2 Enterprise 32/64-bit
Windows® 7 32/64-bit
Windows® Vista 32/64-bit
Windows® XP 32/64-bitLinuxot nem is támogatja?
-
kokekokko
csendes tag
Köszönet a cikkért, pont vmi ilyesmi lapot keresek.
Viszont lehet, hogy én néztem be valamit, de az Asus honlapján a hivatalosan támogatott procik között nem látok egy darab Xeont sem.
http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=1&s=39&m=P8B%20WS&os=&hashedid=XGLe7ZgHTPXJPu7NAz Intel lapján meg olvasom, hogy az iCore csalad nem támogatja az ECC memóriát.
Wikipedia szerint a Core i5-2515E és Core i7-2715QE procik kivetelek.Speciel ezek nincsenek (még?) fent az Asus által támogatot procik között.
Akkor tehát a lap támogatja az ECC memóriát, viszont nem támogat olyan procit ami ECC-t tud? Nehogy azt higgyük már, hogy gyári garis biznisz szervereket építgethetünk?
Vagy valamit tényleg benéztem. -
h-yle
addikt
A márkás gép nem "otthonra" való. Egy nagy cég inkább fizet 50% felárat a megfelelő garanciáért, mintsem spóroljon pár százezer (millió) forintot, de utána szórakozni kelljen a supporttal. Sőt, itt a support, és a név sokkal többet számít mint az összeszerelés, vagy a használt alkatrészek.
X cég garantálja, hogy itt Y teljesítményű gépek menni fognak 1-2-3 évig, és azok mennek is. Ez a lényeg. A többivel foglalkozzon az adott IT cég aki a gépeket szállítja.
Álltalában ez az X cég egy nagyobb vállalat, mint mondjuk a Dell, HP, Lenovo.
Persze adott esetben kisebb cégek is megcsíphetnek ilyen megbízásokat, és gondolom akkor jön be a képbe a fenti cikkben említett lap, mert a nagy cégek (eddigi tapasztalatom szerint) saját márkás lapokat használnak.
-
macilaci78
nagyúr
Volt egy HP brand gépem, imádtam, visszasírom. Egyedül a VGA-t és a HDD-t bolygattam benne, egyebekben kifogástalan. Jó táp, halk, hatékony hűtés, stabil működés, csecse, stabil ház (lábtartónak is), nagyon jó megoldások a belsőt illetően. Még most is azt a klavit használom munkára napi 8 órában gépelni. Otthon meg vezeték nélküli.
Szívesen raknék össze magamnak WS gépet, de azokat a házakat nem érem el, amelyekkel a brand gépeket szerelik.Illetve ha mégis, azok több éves használt házak tartalmukkal, melyek felemelik a vételárat.
-
h-yle
addikt
Na erre voltam kiváncsi.
Nem kell leharapni a fejem.
Az otthoni gépemet én is magamnak rakom össze, csak oda kicsit túlzásnak érzek egy WS lapot, persze nem is az a fő munkagépem.
Azt tudom, hogy kisker, rak össze gépet, csak arra voltam kíváncsi ki az aki magának állít ilyet össze, és milyen célból.
-
adm
őstag
sokan. kezdő, feltörekvő vállalkozások, akik rá vannak utalva arra hogy kövessék a számítástechnikát. 25-30% különbséget nem lehet figyelmen kívül hagyni. nekem pl azt jelentette, hogy egy nagyobb munka elvállaláshoz szükséges gép árát éppen összetudtam szedni, amit pár héttel később a gép visszahozott.
pl a supermicro barebone-okat remekül ki lehet váltani minőségi pc alkatrészekkel és még a garancia is több rájuk... 300-350k helyett megáll 200-220k körül a lap+ház+táp+hűtő. a különbség meg egy proci ára.
-
Arpee78
senior tag
Van a PH-n egybe(márkás) gépes topik? A "milyen gépet vegyek" topik 99,9%-ban a legozásról szól. Az otthoni felhasználók valami oknál fogva nem vesznek márkásat, bizonyára meg sem nézik mint alternatívát, vagy ha megnézték a legós mellet döntenek. A rendszergazdák feltehetően egytől-egyig annyira képben vannak a márkás PC-k terén, hogy nincs szükségük fórumon tájékozódni.
Személy szerint ha az én igényeimnek megfelelően összeállított márkás gép létezne akkor azt venném, amennyiben elfogadható a profi összeszerelés/tesztelés felára (~10%).
-
h-yle
addikt
Ki az aki ws-t alkatrészekböl rak össze?
Meet mi megvesszük egyben a gépeket, és csókolon. Senki nem fog azzal legozni, hogy darabokbol gépet rakjon össze, már csak a gar miatt sem...
-
shteer
titán
tuning?
-
FireKeeper
nagyúr
ha már annyora professzionális, igazán rakhattak volna rá legalább egy PCI-X portot is a sok PCI-e mellett/helyett.
-
Enton
addikt
Az ára nem is vészes. Mondjuk volt már asus-nak több extrával felvértezve WS deszkája, de azok nem 45-50e környékén indultak árazásban.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy egy xeon és egy i3 miben különbözik egy Quadro SLI vagy egy Fire Pro CF alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Dell notebook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 4K-s üzleti monitor érkezik az EIZO gondozásában
- Óvodások homokozója
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged