- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
válasz
Robertored #183 üzenetére
Mozgasd meg a VGA kártyát a foglalatban. A Képernyő csíkozás, tipikusan VGA memória, vagy ramdac problémáról árulkodik (D-SUB esetén), TMDS hibára, ha DVI-t, vagy HDMI-it használsz.
Esetleg ha ventis, akkor próbáld megtakarítani a ventilátort a VGA-n.
Tápegység? Húzz le mindent a gépről, csak a proci, memória, VGA maradjon benne, nézd meg mit csinál.
Esetleg próbáld ki egy másik gépben is a VGA kártyát, ha a megmozgatás nem segít, hogy nem-e a PCI-e, AGP adta fel. (Nem tudom milyen géped van azért írtam mind a kettőt.)
Több ötletem nincs.
-
alamuszi
senior tag
A TP-LINK is jó, de valahogy a TP-LINK-ek nem az ilyen jellgű terhelésre teremtek. Nekem is van egy 543-am, de összehasonlítva egy Linksys e2000-el ég és föld a különbség, és nem azért mert a TP-LINK rossz lenne, mert a TP-LINK sztem otthonra a legjobb választás, nagyon olcsó, és nagyon jó. Csak éppen a TP-LINK nem is nyújt semmit azon felül, amire gyártották, értsd, mióta megvan a Linksys mögötte van egy szerver, mögötte van 4 munkaállomás, és a szervernek webfunkciói is vannak, ftp, http, szerver is. És megy, erre a TP-LINK csak korlátozottan volt alkalmas, mikor már nagy volt a baj, akkor ledobta a hálózatot, nem lefagyott, csak megadta magát. Szóval nem tudom, de talán egy 1043, igaz TP-Link WR740N-től felfelé már 400 MHz-es proci van a TP-Link - ekben is, de valahogy ilyen dolgokra nem az igazi.
Ez is magánvélemény.
-
alamuszi
senior tag
A másolás nem gondolom, hogy le fogja terhelni a routered. A probléma ott alakul ki, hogyha elkezdesz torrentezni pl. akkor a router elkezd számolni, mivel torrent rengeteg portot használ. És ha itt az adatmennyiség is sok lesz, amit át kell vinni, a routerbe beépített switch a másolás miatt terhelődik, ez is képes terhelni a routert, de ha emellett még sok porton is megy az adatátvitel, amik között gyorsan, és sokszor kell váltogatnia a router processzorának, akkor a router ennyire le lesz terhelve, hogy belassul, ennek az lesz a vége, hogy belassul a hálózatod is.
Az újabb routerekben (Linksys, E2000, E3000, D-Link DIR 825) joval gyorsabb a processzor mint a régebbi routerekben, ott nem jelent ez problémát.
Persze ez magánvéleményem, illetve saját tapasztalat.
-
alamuszi
senior tag
A probléma nem ott van, hogy mekkora a sávszélesség, hanem az lesz a probléma, hogy a 10/100-as routerek nagy többségében nem lesz elég a processzor, ami a routerben van, vagy legalábbis elenyésző kivétellel. A másik probléma, hogy ha a művelet mellett amit szeretnél kivitelezni esetleg torrentezel, másolsz miegyebet csinálsz meg fog feküdni a router.
Persze ez magánvélemény.
Nem egyszer jártam teljesítményesés, problémájával WRT54xx gépekkel, és hasonló TP-LINK-ekkel.
Ez nem azt jelenti, hogy nem fog működni, de ez is egy fontos tényező lehet. Meg kell nézni.
-
alamuszi
senior tag
Én vettem egy AMD C-60-as procival szerelt netbookot, és tökéletesen megfelel a mindennapi feladatokra, pedig informatikus vagyok(Ubuntu 11.04, VirtualBox, Film (nem HD, youtube, net stb)). Szóval nem tudom, mire ez a hatalmas teljesítményvita a kolléga részéről, de felesleges. A mindennapi használatra általános felhasználásra tökéletesen megfelel egy sima Low Power platform, aki meg x264-et kódolgat oda az i3 is virsli lesz, házilag is. Oda vagy egy AVX-es i7, vagy egy 56xx-es XEON kell azzal lehet játszani x264-es kódolósdit. Szóval nem értem ezt a vitát, meg azt sem mi köze egy CoreI-nek a VIA alaplaphoz.
-
alamuszi
senior tag
Amúgy én örülök, hogy VIA-t vettél, én 8 éve nézegettem a VIA lapokat de eddig nem volt alkalmam venni, pedig nagy álmom egy VIA ITX lap, a VIA kezdte ezt az iparágat, és még mindig otthon van benne. Az a baj, hogy az atomok közül is csak a D525 a versenyképes a többi nem sokat ér, az ION2 elavult, és lassú, a buszsebességgel bajok vannak. Szóval esetleg marad a Zacate, de az pedig alapvetően multimédiában erős prociban már nem virít, akkorát sem, mint egy D525. Ehhez képest az ára. Így már viszont ha már az alacsony fogyasztású gépeket nézem jobban megéri egy AMD C-60, felét eszi, mint az E350, az E350 viszont annyival nem jobb amennyivel többe kerül.
Szóval még annyit, ha én veszek egy ilyet, akkor az csakis passzív hűtésű lesz. Mindig is zavart a 2 - 3 évente tönkremenő 4 - 5 cm-es ventik, amit aztán beszerezni nem maga a tökély.
Szóval, ha neked megfelel, akkor ez egy jó választás, atomstabil (nem az az atom
), jók a driverek, mindennek kompatibilis. Ha pedig a teljesítménye neked megfelel, akkor, jobban nem választhattál volna. Sztem.
-
alamuszi
senior tag
Sztem ilyenre ez való, ha már NAS:
Olcsóbb egy NAS-nál, és többet is tud. Igaz drágább, ha telepakolod, de akkor sokkal többet is lehet kihazni egy debian-al, vagy egy CentOS-el belőle. HTPC-nek persze nem igazán alkalmas.
Mindenesetre mindig nagyon szívesen olvasok a VIA-ról, mert ma már ugyan nem, de 10 éve még nagyok voltak, sok nagyszerű chipsetet csináltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged