Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyogo83

senior tag

válasz DarkByte #92 üzenetére

Köszönöm ez szuper! :R

Valami hasonlóra gondoltam, csak nem tudtam hogy mi alapján kezdjek utána keresgélni. A linked alapján találtam egy másik nagyon részletes leírás ami szintén tökéletes lesz kiindulásnak [Variable PWM output]
    Ellenőrzés képpen meg majd ráaggatom a szkópot a kimenetre, hogy tuti azt kapom-e :)

Igazából amit készítek, az egy arduino vezérelt injektor teszter. Az injektorok vezérlése 10-90%-os kitöltésű PWM jellel történik, beállított időtartamig.(30sec, 1min stb). Az időzítés az ellenőrzés miatt lenne fontos, mivel az injektor áteresztő képességéből(cc/min), frekvenciából+nyitási időből(msec) ki lehet számolni mekkora mennyiséget kellene produkálnia X idő alatt.

• nyogo83

senior tag

válasz DarkByte #89 üzenetére

Hali!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Fôként idôzítés, PWM jel generálás ügyében. Röviden a lényeg, hogy változtatható frekvenciájú(800-4000Hz), változtatható kitöltési tényezôvel rendelkezô PWM négyszögjelet szeretnék generálni, megadott idejig.
    Az addig stimm, hogy a "beépített" PWM jelet nem használhatom, mert az fix frekvenciájú, a jel generálást még meg is oldanám. Az arduinora még egy TFT panel is van kötve, amin frissiteni kell a megjelenô adatokat. A gond ott kezdôdik, hogy pl az idôtartam mérése abszolút nem pontos, gondolom a képernyô frissités kódja "megnyújtja". A PWM jel generálás kódjának még nem álltam neki, mert valami ténylegesen pontos módszert szeretnék rá találni. Delay, milis stb felejtôs szerintem.
    Van valami ötleted? Esetleg a belsô timert közvetlenül elérve próbáljam meg?

Új hozzászólás Aktív témák