- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Feb. 12-én lesz Dragonforce Pesten, menj el a koncertre, és akkor majd megtudod mi az igényes zene
Na nekem például nem jön be sem a Dragonforce, se a Hammerfall, se úgy általában ezek a sárkány-/power metálos témák. Pedig ennél jóval igényesebb/komplexebb zenéket is hallgatok, tehát ez aligha attól függ.
De ha metál, akkor a thrash, death, black hármasra esküszöm. Nézd meg a Sepultura régi albumait! Elég primitív az egész, de mégis: van benne valami eredeti, és ettől megfogja az embert. Szóval a komplexség, a hangszeren való játszani tudás nincs ennyire mély összefüggésben azzal, hogy egy zene számodra jó-e, avagy sem, az illető tud-e zenét csinálni (és most nem improvizációra gondoltam elsősorban), avagy sem.
Ennyi erővel csak jazz-t kéne hallgatnod, mert azok aztán tényleg tudnak egy hangszeren mindent... -
KMT
addikt
A videó sajnoshálistennek nem jön be. Ha hammerfall-szerű, akkor jobb is, az ilyen zenéktől falra mászom. Ennél már csak a blink/sum 41/green day ocsmányabb szerintem.
Amúgy hallgatok hangszeres zenét is, főleg indie/alternative és post-rock formában. De a kommersz cumókat nem szeretem.memphi666:
Hát nem pont a trance-re, azt se szeretem. Ambient/chillout, nu-jazz (már ha ez elektronikusnak számít) IDM, triphop, lájtosabb DnB... kb ezek. Ezekre nem lehet azt mondani, hogy monotonok. No meg van még pár, amit nehezebb besorolni.
De pl Kraftwerk, ez totál szintizene, mégis csodálatos, aki fikázza az tényleg nem ért hozzá.
A legnagyobb kedvenceimben meg keveredik az elektronikus hangzásvilág a hangszerekkel, bár ezek ritkák. Nem linkelek semmit, majd ha valamelyikőtöket érdekli, az priviben...
Ja de, egyet linkelek, noha eredetileg nem erre gondoltam, ebben pont monoton az elektronikus rész:
[link]
(főleg a 3. és a 8. szám) -
mephi666
nagyúr
egyetértek... az ilyen "géppel összerakom, aztán élőben tekergetem a lemezt meg a potikat" stílusú zene nekem sem jön be... egyébként elég mindenevő vagyok és a jókis szintetizátorjátékoktól kezdve jöhet bármi...
azt tartom igazi zenének, amit rendes hangszerrel/hangszerekkel ad elő egy ember vagy egy csapat... esetleg kombinálják az egészet... pl ugyanúgy voltam edwin marton koncerten is, mint mondjuk korn-on... és a 2 között van egy szép nagy szakadék... amúgy mindkettőt ugyanúgy élveztem
de az elektromos zenéből az a fajta teknó vagy akármi, amiben megy a folyamatos monoton dob és 2percenként változik esetleg 1 ütem, vagy bejön egy idegesítő tücsökciripelés, ez nem hoz lázba egyáltalán :S
-
törölt tag
Úgy-úgy.
Egy csomó komolyzenét hallgatok, illetve általában komolyabb stílusú zenéket is, de azokban nincs meg az, ami pl. a Cannibal Corpse-ban. Ahogy elindul a Stripped, Raped and Strangled, ááá!
Egy Suffocation-t, egy régi Sepulturát, jó kis thrash zúzdát nem lehet pótolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- HP notebook topic
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest