Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz Integra #42 üzenetére

Az androidnak adnak most a legtöbb esélyt nemcsak a PDA-k, de a számítógépes oprendszerek közt is arra hogy lenyomja az MS-t. Végülis ugyanolyan pénzes kft áll mögötte.

• Dr. Akula

félisten

válasz Integra #37 üzenetére

Nem olvastam az írásaidat, de nem is mondtam hogy te van az apple fanboy. Igen, az ífón felülete sokakat inspirált, köztük a HTC-t is a TouchFLO-ra, de ez csak egy design feature. Persze fontos a könnyű kezelhetőség is, de mégfontosabb hogy legyen mit kezelni.

A Nokia is bohóckodik még a Symbiannal, de mostmár csak a futottak még kategóriába tartoznak, a Google meg az Androiddal lemoshatja az Applet szafaristól, ífónostól. :) Most az Androidnak sztem nagyobb kilátásai vannak, főleg hogy nem egy okostelefonra (az ífón inkább az mint valódi PDA) támaszkodik, hanem bármelyik gyártóra aki hagyja hogy együttműködjön vele - köztük a HTC-re. Sztem ez lesz a jövő, a jelen meg egyelőre a WM.

• Dr. Akula

félisten

válasz Integra #34 üzenetére

Mondjuk úgy hogy az apple hypeot meglovagolva sok gyártó szeretné koppintani a sikert. A HTC sok évvel az apple előtt is már az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) PDA gyártó volt, I-mate, Q-tek, meg még ki tudja milyen márkanevek alatt, csak aztán rájött hogy nagyobb biznisz az egész profitot zsebre rakni mint bedolgozni, így egy ideje saját néven árúsít. Ez tehát nem az apple találmánya. Sőt, az apple is csak nyúlta az ötletet hogy a PDA a jövő, neki is afelé kéne elmozdlnia. Amiben viszont jobb volt a többinél, az a fanboy tábor, ebben az apple mindig is verhetetlen volt. Már a számítógépeknél is a fanatikusok, illetve a divatból MS fikázó sznobok tartották életben a céget. Az apple inkább egy márkanevet, életérzést kínál mintsem csúcstechnikát. És végülis ez is egy sikeres technika, ha dől a lé, a részvényesek nem kérdezik miből jött össze.

A TouchFLO az tényleg egy apple koppintás, az applenek bejött ez a dizájnelem, ezért mások is másolják - a HTC is. Előtte a PDA inkább számítógép volt, ezért magától értetődő volt az ahhoz hasonló kezelés. A TF alatt nem kell hw-t cserélni, sőt folyamatosan javítják. Diamondon is vagy 2x gyorsabb lett frissítés után. Nameg persze vannak olyanok hogy a Sony-Ericcson Xperia X1-re (ez is HTC gyártmány) is ráhekkelik a TouchFLO-t, de mivel nem arra lett optimalizálva, nyilván lassabban fut. De nem is hivatalosan támogatott, senki nem is mondta hogy jó lesz. Volt anno az OSX-ről is teszt, az ajánlott 3.2 GHz-es proci helyett 2.8-ason futtatva szaggatott(!), szal az appletől se kell elszállni. Igaz ott is egy nem apple pc-re tették rá az OSX-et.

Új hozzászólás Aktív témák