- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
sok más dolog is jó. péládul az mkv is nagyon jó, meg az ogg és ogm is. ráadásul amennyire tudom ingyenesek és nyíltak. mondjuk számítógépen nem zavar a dolog, mert ugyanúgy le tudok játszani wmv-t (azt az évente két darabot, amivel véletlen összefutok), mint gyakorlatilag bármi mást, de más eszközökön gond lehet ebből.
-
törölt tag
nem írtad, csak valahogy mindig az jön le a mondandódból, hogy lesajnálod a konkurenciát, hogy jobb lenne ha el is tűnnének a piacról, mert úgysem tudnak sok vizet zavarni.
ha a kodekekból jó lenne egységes formátum, akkor miért jó az, hogy az ms mégis sajátot tol a többiek által közel egységesen elfogadottal szemben? ugye nekik van saját wmv, wma formátumuk, amit le lehet ugyan játszani, de mégis nagyságrendekkel elterjedtebb egy avi, mp3 (de már szerintem az mp4 is). miért nem szállnak be ők is támogatni?az ms-t azért nem lehet könnyen temetni, mert ugye tud olyat, hogy keresztfinanszírozás. amit például a Palm nem tud, és ők is ahogy ültek a babérokon, elhúzott a piac. most van egy dobásuk, de ha a webOS nem jön be, akkor jó eséllyel ott a csőd. az ms-nél meg átpumpálnak egy kics pénzt más ágazatból, és újraírják a kódot.
-
törölt tag
jajj, hát ha már az rtlklub is használja, akkor elveszett a világ!
oké, nem sokadik, hanem többedik főverzió. nabumm, a chromium is még csak a negyediknél tart, az android meg a másodiknál, mégis egyeseknek szúrja a szemétaz nem baj ha jól fejlődik, de az mennyivel jobb lenne, ha mondjuk egy már létező fejlesztésbe öltek volna ennyi energiát?
egyébként azt nem értem, hogy miért vagy a változatosság ellen. az szerinted jót tenne a piacnak, ha egyeduralkodó lenne valaki? ehhez mondjuk bizonyos területen elég közel van az ms, más területen a google volt közel hozzá, de ott most kapott azért konkurenciát. még a mobilpiac a leginkább kiegyensúlyozott, sok résztvevővel. szépen is fejlődik, nem ülhetnek a babérjaikon a cégek (az ms ült egy ideig, aztán már temetik is sokan).
-
törölt tag
könnyű a részesedéssel érvelni, de itt arról van szó, hogy mivel az ms egy olyan vállalat, ami több területre is benyúlik (saját os, webes alkalmazások, stb), így a saját érdekeit előtérbe helyzeve fejlesztenek. ha valamit ők csinálnak, és azt sikerült rátolniuk a piac minél nagyobb százalékára, akkor azzal lényegében magukhoz láncolják a usereket. ez nem szép dolog, de ha majd lesz legalább még egy cég, aki ezt meg tudja tenni, akkor azért kicsit mérséklődik a helyzet.
amúgy az érvelésed megfordítva: miért fejlesszenek a linuxosok egy olyan plugint, ami már ugye (kugli módra
) sokadik főverziónál tart, de élőben még csak azok látták, akik külön expedíciót szerveztek a felkutatására?
én jól megvagyok silverlight meg activex nélkül, sőt még flash nélkül is többnyire (apropó, működik az normálisan linux alatt, csak egyes vga driverekkel veszik össze néha tudtommal), de ha már valamit szeretnének szélesebb körökben terjeszteni, akkor tessék megrázni magukat, és normálisan csinálni. -
törölt tag
éédekes, hogy az ilyen csúnya profitorientált világban az adobe képes arra az elenyésző százalékra fejleszteni... ahogy még egy rakás másik cég is. mivel működik a java, javascript meg még egy adag másik cucc is simán.
nem érdekel, hogy az ms csinálja vagy más, de ha tolni akarják, akkor csinálják rendesen. bár nem meglepő, mert tulajdonképpen semmilyen más termékük sem érhető el linuxra. de azért remélem nem várod el, hogy támogassam őket.
-
törölt tag
ja, persze, a holdjáró...
nem tudom te hogy vagy vele, de én általában nem ejtőernyővel bezuhanva közelítem meg a helyeket, szóval a műholdkép nem sokat mond az épületekről, főleg hogy a felbontása messze elmarad a streetview-tól. ettől független nem használom a streetview-t sem, mert amilyen helyeket nézek, ott nem elérhető. de szerintem nem rossz ötlet. amúgy nem az emberek seggébe szoktak befotózni, csak az utcára, de persze nálunk már az utcának is jogai vannak
-
törölt tag
arra gondoltam, hogy ha "körülnézel" streetview-ban, akkor tudod esetleg előre, hogy hol mi van kiírva, hogy néz ki a bolt/épület, ahova mész.
amúgy nekem nincs gps-em, papír alapú térképet szoktam hazsnálni, vagy valami maps-t neten mielőtt indulok. szóval nem mondtál (nekem) olyan vad dolgot -
törölt tag
igen, a twitter integráció rendkívül fontos dolog, sokkal fontosabb, mint az, hogy megtalálja a Petőfi Sándor utcát mondjuk.
amúgy amiket linkeltél, azok nem térképek, hanem műholdképek, ez alapján elég nehéz eligazodni egy városon, bár néha érdekes nézegetni, de kevéssé hasznos (ellenben a megköpködött streetview funkcióval, ami tényleg hasznos lenne, ha meg tudnád nézni, hogy hogyan néz ki az a környék, mielőtt odamész).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest