- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Parallaxis #1304 üzenetére
Ilyen sz*rt remélem nem is ad ki még 10 évig az Apple
-
madgie
titán
Eddig észre se vettem, de HDR tartalom alatt automatikusan HDR módra vált a tévé és csak három HDR képmód közül lehet váltani, finomhangolni. Egyik mód sem ér amúgy egy fabatkát sem, 1000 nitet a mesében sem hozott egyik Star Trek vagy Daredevil sem (ezeket tudtam a Netflixen megnézni), maga a kontraszt sem szembetűnő. Sötétnek sötét amúgy az alap HDR mód, de nem társul hozzá megfelelő világosság... ha pedig a beállításokban egy adott világosság felé húzom, akkor az egész panel elkezd "kimattulni", magyarul keményen a feketét kárára megy.
Továbbra is azt mondom (perszen nemtom, igazam van-e), hogy rendes HDR csak OLED-del lehet.
-
madgie
titán
válasz Ed Parker #672 üzenetére
Most utánaolvastam, mea culpa, szerintem én nem adtam neki még normális HDR tartalmat. Legalábbis nem hiszem, hogy mondjuk egy YT videóban ott van a belekódolt metadata, hol világosítson-sötétítsen szelektív.
A Netflixen most az új Star Trek sorozat elvileg HDR, gyakorlatilag nekem eddig inkább az tűnt fel, hogy natív 60p, ami baromi jól áll neki.
Majd szétnézek valami normális HDR anyagért, illetve ezen a Star Treken próbálom meg azt, hogy a tévét dedikált HDR képmódba állítom (a pontosabb kalibrálhatóság miatt most szerintem nem azon van).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Tisztában vagyok az elmélettel, de van papíron HDR képes tévém, ráadásul VA panellel, ami sokkal jobb kontrasztot tud az IPS-nél, gyakorlatilag mégis képtelen a normális HDR tartalom megjelenítésére, mert ha az ehhez szükséges képjavítókat bekapcsolod, akkor trágya képe lesz (kevés zónában képes a kontrasztot, színeket piszkálni).
-
madgie
titán
válasz weberzolee #667 üzenetére
Aranyos tény, hogy a HDR képes tévék nagy részében jelenleg IPS panel van, ami ugyanúgy alkalmatlan 1000 nit fényerőre, már amennyiben normális feketét is szeretne mellé az ember
-
madgie
titán
válasz ChuckyCheese #442 üzenetére
Dobj be egy Snickerst
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest