Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Decske

senior tag

válasz Parallaxis #162 üzenetére

"Már írtam, nem kell semmit értékelnem, a vásárlók megteszik helyettem is. Amennyi idő alatt Surfaceből elfogy 10 darab, addig iPad-ből 100000 és mint te is írtad, ez csökkenő kereslet melletti darabszám. A felhasználók bizony keményen szavaznak a pénztárcájukkal, hogy mire érdemes pénzt adni, mi használható és mi nem."
    Továbbra is várom, hogy érdemben reagáljál arra, amit az Apple hirdet. De ha te vagy a nagybetűs piac, akkor nagyságod előtt le kell borulni. :W
    Amúgy én nagyon szívesen összehasonlítanám az iPad Pro eladásokat a Surface Pro eladásokkal, de egyik cég sem biztosít megfelelő számokat. (A sima iPadek forgalma kvázi lesz@rható a jelenlegi kontextusban, nem erről szól a cikk/teszt, nem azokról állítja az apple, hogy laptop helyett használd, mert ez jobb lesz neked.)

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #166 üzenetére

Jelen pillanatban az induló ára 324.900Ft az alzában: link
    Pontosan ugyanannyi, mint a 11"-os iPad Pro-nak: link
    A tesztben szereplő 12.9"-os pro, amiről egyébként szól a cikk pedig 399.990Ft-ról indul.

Arról ne is kezdj el vitát nyitni, hogy szerinted i3-mal és 4GB-tal nem gép, mert teljesen felesleges. Ennyiből egy teljesen használható gépet kapsz. Mondjuk videót tényleg ne akarjon 4GB RAM mellett vágni.
    Ne aggódjatok emberek, ha valaki felkeres, hogy 325ezerből szeretne boltban vásárolva tabletet venni, amin videót akar vágni, akkor én is a 11"-os ipadra fogom irányítani.

A lekezelő hangnem meg a "szemét kereskedő, csak rám akar sózni valami szart" hangnemre volt reakció.

• ROBOTER

addikt

válasz Parallaxis #166 üzenetére

Kicsit eljátszottam a konfigurációval. Vannak beteg árak. Azt hiszem egyik cégnek / rajongónak sincs erkölcsi alapja megkülönböztetni magát.

Most tényleg +130 E Ft 128-ról 256GB-ra váltás?

• 7Heads Drago

veterán

válasz Parallaxis #162 üzenetére

Hiába hozod itt az erőt az Apple tablet eladásainak mégse a Pro széria a húzó része. Illetve a videó vágás tableten olyan mint bicskával disznót vágni. Persze ha nincs más és meg kell oldani meg lehet, csak nem ez a jellemző.
    Maga a készülék nagyon szép mindenben csak értelmetlen. Hétköznapi használatra túl erős és drága. Profi felhasználásra meg kevés a hardver és kicsi a kijelző.
    Persze sok területen ezzel együtt is nyilván hasznos kiegészítő cucc lesz. Pl egy belsőépítésznek. És bizony ez is csak egy réteg termék lesz ugyanúgy, mint a Surface.
    És ne felejtsük el itt nem a sima iPadról van szó. Hanem a Pro-ról, aminek az ára jóval több. És te az egész iPad vonal eladásait hasonlítgatod egy db MS termékkel. Ha csak a pro vonalat néznéd mások lennének a számok. És itt is csak az új széria az ami ennyire nagyot dobott a hardveren.
    A mostani válsághelyzetben pici az esély hogy ez drága tablet vonal vinné a prímet. (és ezt az összes gyártóra értem)

• Decske

senior tag

válasz Parallaxis #160 üzenetére

"7-est? Hol?"
    Alza.hu. :)

"Fordítsunk ezen."
    Nem, ne fordítsunk rajta, nem ez volt az alap felvetés. Az apple akarja kiváltani a valódi számítógépeket, és nem az MS akarja a Surface-t az iPad ellen küldeni. :)

"Ehhez két dolog kell. Megfelelő teljesítményű vas (pipa) és megfelelő minőségű szoftverek (pipa). Tetszik vagy sem, de az Adobe rendesen odatette magát az iPad mellé, így simán használható a Cloud-on keresztül pont úgy, mint bármelyik x86-os cuccal csak fényévekkel gyorsabban és fluidabban (láttam videót a Surface Photoshop tudásáról, nos azt nem nevezném folyamatosnak, tekintve, hogy az Intel GPU nem igazán partner a PS-nek).
    De azt is megnézném, hogy vágsz 4K-s videót a Surface-en akadozás nélkül, majdhogy nem real time."
    De már megint elmész, kiragadsz egy irányt. Az apple nem azt mondta, hogy "kreatív" munkára kiváltja a számítógépet, hanem minden munkára kiváltja. Emiatt teljesen mindegy, hogy mit állítasz, az apple marketingjének mondasz ellen.
    Tessék nézd 4K videó szerkesztés Surface-en: link1, link2, link3

"Mint ahogy a vásárlók 99%-a sem (nem elfelejteni, hogy ezt a sima iPad-hez írtam példának, a Pro-t véletlenül sem ajánlanám én sem átlag usernek)."
    De átlag usernek is lehetnek olyan helyzetei, amikor egy iPad nem képes ezt kiszolgálni, egyik iPad sem. Erről volt korábban, nem ismétlem meg magamat.

"Persze, de a Windows alap hülyeségein kívül együtt kellene élni azzal, hogy egy olyan rendszert használjak tableten, amit soha nem terveztek meg tényleges tablet használatra és valós tabletes alkalmazások elvétve léteznek rá.
    Szóval a Surface nem más, mint egy billentyűzet nélküli érintőképernyős notebook, amit billentyűzet és egér nélkül gyakorlatilag szívás használni, azzal együtt meg nem más, mint egy túlárazott notebook. (Bocsi, de 440 eFt-ért ennél izmosabb, jobban kihasználható noteszt kapok Wintel fronton is, de egy Macbook Pro is beszerezhető közel ennyiért)"
    Leírtam már neked, hogy miért nem igaz az első része ennek a résznek, keresd vissza.
    Nem. A Surface egy laptop, amit tudsz használni tabletként is. Nem érzem, hogy szívás lenne a Windows-t tabon kezelni, ha neked sz@r volt, a saját igényeidre tudod állítani.

"Igen, ez egy jól hangzó PR duma arra, hogy nem túl sikeres egy termék.."
    A siker relatív, ha onnan nézzük, hogy honnan indult az MS, akkor igen is sikeres. Ha megnézzük, hogy hova jutott az MS 2in1 koncepciója, igen is sikeres.
    Ha azt nézzük, hogy az eladott iPad mennyiség évek óta csökken, akkor az iPad sem mondható sikeresnek.

"A Microsoft immár 27 éve próbálkozik a tablet megalkotásával, de még mindig rossz úton jár és nem értik, hogy miért nem jön el az áttörés, miért nem sikeresek.
    Azt képzelik, hogy industry leading termékük van (ja, ezt már hallottuk a Windows Phone kapcsán is), de mindig bilibe lóg a kezük és kellemetlen az ébredés (Hányszor volt már szó a Surface kivezetéséről is? Mennyi idő után látták be, hogy a Windows tabletesítése reménytelen és a próbálkozásaikat vásárlók utálják?)."
    Szerinted rossz úton jár, innentől fogva az csak rossz lehet. Soha nem volt szó, hogy kivezetnék a Surface termékeket.
    Nem látták be soha, Win10 folyamatosan fejlődik tabletes felhasználásban. Egy törés volt ebben, Win8/8.1, ami sokkal jobb volt tableten és 8.1-en már PC-n is. A vásárlók az újdonságokat utálják, és valljuk be, hogy a Win8, a maga idejében nagyon új volt.
    Jelenleg (tetszik vagy sem) az MS innovatívabb és "menőbb" mint az apple, mernek próbálkozni és képesek beismerni, ha valamit elb@sznak.

"Milyen tippre gondolsz?
    A billentyűzetre?
    Ugye tudod, hogy már a legelső iPad-hez is volt, amikor a mostani Surface még csak elképzelés sem volt a tervezőasztalon?"
    Látom sikerült megfogni a lényeget.

De amúgy csatlakozom az előttem levőkhöz, ennek így semmi értelme. Az apple kijelentését értelmezd végre, és az alapján értékeld Te is az iPadet, ne teljesen irreleváns, kvázi trollba forduló kijelentéseket dobálj már. Ha nem tudsz érdemben reagálni, akkor inkább ne válaszolj.

• Decske

senior tag

válasz Parallaxis #156 üzenetére

Surface Pro-t találni már 330k Huf-ért is, itthon, garanciával. A különbözetből meg kijön a bill és a toll. :U
    Ha most felmész az apple.comra, és megnézed, hogy mit állít az apple, akkor is ez lesz a véleményed? "Your next computer is not a computer." Mi ez, ha nem az, hogy az apple úgy tekint az iPad prora, mint egy számítógép helyettesítő "számítógépre". Szóval ezzel mégis szerinted hova pozícionálják? Nekem azt ne mond, hogy nem a laptop kiváltására szánja. Ez esetben viszont jogos az elvárás, hogy képes legyen mindarra, amire egy laptop. Képes? Nem. Ki tudja váltani a laptopot? Nem. Tehát jogos az ekézés, jogos a felháborodás.
    Abban igazad van, hogy nem akarnak normális asztali rendszert tenni, de anélkül mégis hogy a pékbe akarják pozícionálni laptop/számítógép helyett?

"12 éves fiam egy 8 éves iPad 3-at használ most az itthoni tanuláshoz és bár ma már nem egy villám az a gép, de mindent meg tud rajta oldani"
    Mert egy 12 éves gyerek, aki felteszem nem poweruser, nem próbált még mondjuk bármilyen speciális munkát elvégezni rajta. Éppen ezért írtam, hogy nagyon jó kiegészítő eszköz egy iPad, de semmi több.

"Ellenben, ha kreatív munkát végzel, fotózol, zenélsz, videózol, akkor az iPad Pro kiváltja a MacBook-ot gond nélkül."
    El lehet végezni, kompromisszumokkal. Az iOS f@szságai miatt körülményesen (file-rendszer hozzáférés nélkül, apponként külön filekezeléssel, akár sokszorosan duplikált file-okkal, amit max csak az app törlésével, vagy az adatainak törlésével tudsz megszüntetni, stb) és rosszabb formátumtámogatással, úgyhogy még konvertálgathatsz, mielőtt nekiállnál dolgozni. Ajánlom SomeGadgetGuy videóit és munkásságát ezügyben.

"aki mindkét platformot használja és útálom a Windows ostobaságait."
    Ugyan úgy megvannak minden platformnak a hülyeségei, ahogy fentebb írtam. Attól, hogy te az egyiknek el tudod nézni azt amit a másiknak nem, nem fognak megszűnni.

" A Microsoft Surface meg rétegtermék, marginális, alig mérhető részesedéssel a tablet piacon."
    Továbbra se zavarjon, hogy a Surface termékeknek sosem az volt a célja, hogy piacvezető eladásokat produkáljon, hanem industry leading termékek jelennek meg ezen brand alatt (ami mint látjuk a mindenkit vezető apple-nek igen jó tippeket tud adni.)

• Decske

senior tag

válasz Parallaxis #147 üzenetére

Ezt hiába linkeled be, az MS soha nem állította, hogy a Surface Pro X egy PC-t szeretne kiváltani. A Pro X igazából egy remek Chromebook, ami mellesleg alkalmas egyes Win32-es alkalmazások (!) futtatására. (Amúgy személyes véleményem az, hogy a Pro X még mindig közelebb van egy valódi PC-hez, mint az iPad Pro, a kevésbé korlátos operációs rendszerével és a normális multitaskingjával).
    Ha tényleg egy Surface-szel akarod összehasonlítani válaszd a sima Prot vagy a Bookot.

(#153) +1

• 7Heads Drago

veterán

válasz Parallaxis #150 üzenetére

Hát azért az is kérdőjeles amit te írsz.
    A 145-146 hsz viszont elég jól megfogja a témát. Talán nem véletlen hogy nem is válaszoltál.
    Ha pedig az Apple úgy veri a mellét hogy ez kiváltja a notidat, akkor te most csak a levegőbe beszélsz.
    Nyilván jó az érintő kijelző, de az egér vagy pl a ceruza lényegesen pontosabb. És talán nem véletlen hogy ilyen irányba fejlődött az iPad.

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #150 üzenetére

Ez már csak egyszerű trollkodás

Azért a Pro-t hasonlítom össze, mert MÉG OLCSÓBB IS!
    Mind a kettő "laptop akar lenni". Pont ezaz, jó lenne ha lassan a cikkre reagálnál.
    Egyébként ha arról szólna a cikk, hogy milyen jól lehet CAD-ezni ipad pro-n, akkor igen, összehasonlítnánk egy workstationnel is, mert mind a kettő ugyanazt a célt szolgálná.

Most azt magyarázod, hogy a Surface Pro nem tablet?

Miben röhögi körbe a macbook pro 13" ugyanazzal a hardverrel? (drágábban)

Mondd csak meg te, hogy mire akarjak használni egy gépet :D Köszönöm, kérlek taníts, mert látod én nem tudom, hogy hogy kell számítógépet használni

Nem azért jobb, mert forgalmazom, HANEM AZÉRT FORGALMAZOM, MERT JOBB

Úristen, ezen a ponton nem fogok többet válaszolni, mert baromságokat írsz teljes meggyőződéssel :W
    Jó lenne, ha le tudnál ülni beszélgetni a szerencsétlenekkel is, de nem tenném ki őket ekkora fájdalomnak. Mi használjuk rosszul a gépeinket, kár, hogy nem születtem olyan bölcsnek, mint te

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #147 üzenetére

De a Surface Pro X egy rakás hulladék, azt EGY PERCIG SEM EMLEGETTÜK. :W
    A Pro X egy halott vágány, nem véletlen nem árultam és nem ajánlottam senkinek soha!
    Ezt kb. akkora baromság belinkelni, mint ha egy Samsung S20 ultrát összehasonlítanál egy ipod touch-csal, amikor valaki próbál meggyőzni arról, hogy elképzelhető, hogy valakinek az iPhone JOBB eszköz, mint az S20.

Nincs türelmem mindenre válaszolni, meg nem úgy tűnik, hogy téged érvekkel meg lehetne győzni arról, hogy létezhet olyan, hogy nincs 100% igazad. Nagyon szomorú, sok ponton látom, hogy a vitakultúra kimerül abban, hogy a két fél bármeddig tudja a saját igazát hajtogatni és semmiféle jelét nem mutatja arra, hogy akár csak felmerülne benne az, hogy nincs igaza.

• Decske

senior tag

válasz Parallaxis #144 üzenetére

De pont a lényeget nem látod, mind a tesztben, mind az Apple állításában, hogy ezt az iPadet PC/laptop HELYETT tudod venni/használni, mert erősebb, gyorsabb, jobb és még a lakást is kitakarítja helyetted.
    Aztán kiderül, hogy aki a Facebook-Youtube-Gmail Szentháromságon kívül él, az a fejére kenheti, mert dolgozni mégsem jó, és nem váltja ki a rendes számítógépet. Kidobja az appokat a memóriából, mert a 6GB kevés neki, stb.
    Ez így az emberek elhanyagolható részének megfelel(het), de mellé KELL egy valódi PC/Mac (vagy b@sztathatsz másokat, hogy végezzék el azt, amit te nem tudsz, mert menő akarsz lenni és "elég" egy iPad). Ha viszont azt nézzük, hogy ez igazából egy companion device, meg rohadt drága.

törölt tag

válasz Parallaxis #142 üzenetére

Nocsak a wacom is mondta már hogy rosszul fogod? ;]

Elővagni ezen a saját yt videoidat tudod, nem a deadpool 3-ar...

De akkor kezdjük úgy, hogy üzleti szintű support? Ja nincs se hw se sw oldalon. Akkor miért venne termelő cég ilyet?

Otthon hobbizni, fusizni, kreativkodni, biztos nagyon jó. Sőt. Termelésben ha ilyet adsz embernek korbeforgatja, majd amikor rajon hogy nincs programozható fizikai gomb hozzád bssza... A fire pro és a quadro a minimal driver eltérésen kívül pont azért annyi, mert a support is olyan.. A professzionális felhasználásában ez kulcs. Nyilván otthon meg nem...

Mindjárt beadod hogy az iPhone pro változata is a professzionális piacra készült :P

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #136 üzenetére

Istenem, de olcsón meg még egy retkes billentyűzeted sincs. (a bluetoothos, nem hozzácsatolható, az lényegesen kényelmetlenebb, persze értem, meg lehet oldani azzal is, de a gyári billentyűzet hozzá alhangon 50eFt, amin még touchpad sincs.)
    PONT az ipad pro új billentyűzetével ismerte el az apple, hogy HOPPÁ mégis csak kell touchpad. Akkor most hirtelen mégse olyan kényelmes csak ujjal tapogatni?
    Nyugi, pár év és ti is kaptok majd beépített kitámasztót a gépre, ami hirtelen óriási találmány lesz és lehet fikázni majd azokat a tableteket, amiken nincs. Addig meg "nincs rá szükség" meg "vehetsz rá olyan tokot" meg "rosszul akarod használni".

"Aki Pro terméket akar, aki grafikus és a lényegesen drágább Wacom digitizert akarja kiváltani vele úgy, hogy eleve az eszközön fut natívan a Photoshop az röhögve kiad ennyit érte, mert olcsóbban kijön vele."
    Haver, minden Surface tartalmaz digitalizáló táblát, ez nagyon rossz érv. Ahhoz sok esetben még kicsi a 12.9" is, mert kényelmesebb 13-15"-on rajzolgatni (vagy 28-on)

"Aki rengeteg videót rögzít és hazafele egy kényelmesen használható eszközön elő akarja készíteni a munkát és otthon már csak finomhangolásokat akarja elvégezni, az is simán kiadja az árát, mert egy megrendeléssel simán bejön az neki."
    Megnézném azt a fanatikust, aki ipaden végzi a videóvágó munkáját, mert eddig még egyet se láttam, erre mindenki macet vesz apple berkekben.

"Az Apple nem azért nevezi Pro-nak, mint a konkurens gyártók a saját eszközeiket (azért Pro, mert nagy és drága), hanem azért mert valóban munkára szánja."
    Ez édes, hogy te még hiszel ebben

Persze, hogy használok x86 programot, ahogy te is használnál ipaden, ha tudnál, de nem tudsz.
    .
    .
    .
    Az a baj, hogy én képes vagyok elismerni, hogy van olyan feladat, amire jobb lehet egy ipad, te pedig képtelen vagy elismerni, hogy van, akinek meg nem opció, mert abban a szép világban élsz, hogy apple termékekkel minden igényt le lehet fedni. Nem lehet.

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #135 üzenetére

Tévedés, dughatok rá egeret, de nem kötelező, mert használható nélküle.
    Minden szóról lerí, hogy te ilyet még nem használtál, de abban a tévhitben élsz, hogy az apple a legjobb gyártó és varázslat, ami az eszközeikkel van.

Alapvető funkciók, amiket TABLETTEL MEG TUDOK VALÓSÍTANI, DE iPaddel nem:
    - minden adatom tarthassam rajta esetleg egy otthoni nasra való kapcsolódással és minden fájlomat tudjam is megnyitni legfeljebb 1 programmal.
    - igazi asztali böngésző, nem a mobilos verziót szeretném betölteni
    - ssh a háttérben ne zárjon le 30s után
    - teljes adobe csomag, nem butított verziók (oké, ez csak nekem alap)
    - OS telepítők készítése
    - rendes, asztali Office, aminél nincs inkompatibilitás, nincs hiszti a funkciók meglétében, vagy nem létében
    - egyszerre több ablak egy képernyőn
    - külső kijelző normális támogatása, mert iPaden eddig csak screen mirroringet láttam
    - TÖBB PORT, ne kelljen választanom aközött, hogy töltöm vagy bedugok valamit (oké, hubbal megoldható, de akkor mégegy eszközt kellett vennem)
    - igen, bármilyen egyéb natív x86 / x64 program futtatása
    - fejlesztői környezet futtatása (igen, megint csak nálam alap)

soroljam még? Biztos tudnék mondani.

"Pont, hogy egy tablet lényegesen gyorsabb eszköz, mint egy notebook"
    Igen, tudom, hogy az apple arm chipjei erősek, de mire mész vele, ha APPokat tudsz futtatni egymástól relatív független? A Porsche 911 is gyorsabb a Hummernél, de ha nem autópályára megyek, akkor mindenképp inkább az utóbbival indulnék neki, mert azzal nehezebb megszívni durvább körülmények között.

"nem kell semmire várni"
    Még sosem töltöttél be semmilyen ios játékot? Semmilyen app nem akadt még nálad? Te CSAK A TELEFONKÖNYVET használod? :D

Nem kell mindenkinek informatikusnak lenni, minimális képzés viszont nem hátrány, de ma már az ios sem használható intuitívan úgy, mint régen. Minél több funkció létezik, annál inkább tanulni kell, hogy mi hol van. Ez normális, autóba se üljön senki anélkül, hogy nem tud vezetni, gépeknél valahogy elvárás, hogy 1percet se kelljen ezzel foglalkozni.

A frissítést elismerem, de az az 1 rendes érv.

törölt tag

Munkára szánja, de aki elhiszi hogy egy eletvitel szerű grafikus wacom eszköz helyett veszi meg, az elég komoly problémákkal küzd. Mint a grafikus fog, de ja...

A pro itt is felszereltség, nem felhasználás jelölés. Nem ezen vágják meg a következő pixar filmeket se nyugi :D

• Decske

senior tag

Igaz, hogy én csak egy Surface Got használok, nem Prot, de az idő nagy részében tabletes appokat használok, Cover, OneNote, Xodo, Twitter, MS ToDo, Messenger, beadandó íráshoz tabletes Word (tollal) illetve böngészőben (Edge) PWA-ként YouTube, Twitch, Facebook etc. Nekem egy szükséges plusz az, hogy a legacy win32-es appok is mennek, és ha szükség van rá, akkor nem kell bohóckodni a mobilos appokkal. Mert már egy rohadt word doksi szerkesztése is kínszenvedés, ha nem asztali Wordöt használsz.
    Az meg egy másik kérdés, hogy kickstand nélkül már soha nem vennék tabletet, a legjobb dolog, amit az MS kitalált.

• Malák

aktív tag

válasz Parallaxis #129 üzenetére

Mitől jobb egy korlátozottabb tabletes alkalmazás, mint a rendes program? Sosem értettem, hogy mire jó az 1milliárd ipad app, ha alapvető funkciókat nem tud ellátni a gép.

Mitől lenne jó tabletnek?
    Pontosan attól, hogy más form factor, mert tablet, tehát tudod táblaként vinni, ami nem asztali és nem laptop, mégis a laptop ereje benne van.
    Ennyi erővel mi értelme a laptopnak, ha nincs rá tabletes alkalmazás?

• 7Heads Drago

veterán

válasz Parallaxis #58 üzenetére

És? Minden sarkon áll egy grafikus? És mind ezt is használja?
    Hirtelenjében egy grafikus: [link] :)
    Ettől még igaz amit írtam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés