Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ulkesh

őstag

válasz Tim82 #760 üzenetére

"Ez azért is jó kérdés, mert maga a Thinkpad brand 1992-ben került bevezetésre - de azelőtt is voltak IBM laptopok."

Persze, nem is ez volt a kérdéses, hanem a dokkoló, ami a Thinkpadekhez készült. :D

"az első laptop, ami egy Diplomat "márkájú" hordozható PC volt inkább, 386 SX-25-ös processzorral."

Yepp, az én első laptopom is egy 386 SX volt és igen meglepő módon Commodore gyártmány.

"Azért nem ilyen durvulatra gondoltam, mint szériahiba."

Ez nem is szériahiba, hanem lerepült egy motoros hátizsákjában 200 felett a motorról és átment rajta egy furgon. A vicces, hogy ilyen állapotban is bebootolt egy külső monitorral és menthető volt minden adat róla.

• Ulkesh

őstag

válasz Tim82 #748 üzenetére

"Rosszul tudod. Egy korábbi vitánk alkalmával már ajánlottam a Thinkwiki-t. Onnan az első IBM-es dokkoló. Az első 486-os processzoros Thinkpad laptopokhoz volt."

Akkor már csak azt kell tudni, hogy már az első Thinkpadhez is volt-e ilyen dokkoló :)
    (Az első Thinkpad 700, 700c, 700t 1992 októberében került piacra, a Powerbook Duo 210 ugyancsak :D) előfordulhat, hogy nagyjából azonos időben kerültek ki, de én még emlékszem, hogy az első ilyen megoldásnak hirdették Apple-ék. Abban az időben még itthon is elég nagy reklámja volt a Machintosh-nak és úton útfélen lehetett szép nagy PowerBook-os óriásplakátokkal találkozni, meg meg lehetett csodálni őket a Vajdahunyad-várban rendezett bemutatókon :D.

"A Powerbook és a Macbook Pro nem ugyanaz, az utóbbinak talán már jobban átgondolt, újratervezett háza van."

Az első generációs Macbook Pro az előd Powerbook házát örökölte, a második generációnál váltottak.

Csak a kávába épített kameráról lehetett felismerni.

Egy kis borzongatás: :D

• Ulkesh

őstag

válasz Tim82 #726 üzenetére

"Egyébként a dokkoló bevezetése tudtommal IBM-innováció, a PB Duo-k előtt. De hasonlókon már vitáztunk korábban is (ld. billentyűzetvilágítás)."

Ezen nem fogunk összeveszni, bár mint írtam, ilyen megoldást sehol máshol nem láttam még (persze ez a mechanikus beemelés akár szép kövér hibalehetőség is lehetett).
    Egyébként ha jól tudom az IBM az X30-al vezette be a dokkot, legalábbis régebbről nem találtam rá utalást és a Wiki is a BookEndz Macintosh dokkot említi, de mérget erre én sem vennék :D

" az Apple azonban nem tudta vagy akarta a súlyt leszorítani,"

Ők szerették volna, csak nem tudták. Sajna a G4-nek elég robosztus hűtésre van szüksége, amit a PB esetén jelentősen felvállalt az alu borítás is (melegszik is rendesen emiatt).

"Nem utolsósorban a Powerbook aluháza inkább mutatós, mint tartós, szériahiba a ház elég csúnya eldeformálódása"

12"-os jószágot nem sokat láttam élőben, de ismerősöm 15"-es MBP-t használ az első sorozatból, ő majdhogynem repülőn él, annyit utazik és mindenhova viszi a gépét. Érdekes módon azon semmilyen deformitás, vagy sérülés nem látszik (azon kívül, hogy a billentyűzet kicsit megkopott az idők során).
    Meg már láttunk elrettentő képeket PB-ről és MBP-ről amin autó ment át, illetve motorról esett le 200 felett, de mindkettő azon kívül, hogy ettől az igénybevételtől deformálódott és az első esetben a kijelző is megsérült, mint számítógép gond nélkül bebootoltak és működtek. Szóval azért nem olyan hímes-tojás gépek azok. :)

"szemben a Thinkpad-ekkel"

Kollegám T400-as Thinkpad-e gyárilag meg van csavarodva, ha leteszi az asztalra akkor billeg, a kéztámasznál meg behajlik a műanyag, ha ráteszed a kezed :)

• Ulkesh

őstag

válasz Tim82 #707 üzenetére

"Az öt éves X40 egy subnotebook, ami - pl. a Macbook Air-rel ellentétben - dokkolható (X4 Ultrabase)."

A dokkoló olcsóbb, mint egy átalakító kábel?

"A dokkolón van DVI."

A dokkolón nincs DVI.

"Az ilyesfajta flexibilitás az Apple noteszgépeire kevésbé jellemző"

Pontosabban azokra volt először jellemző (Duo), de a kis érdeklődés miatt leszoktak erről a megoldásról.

[link]

"12" Powerbook tulajdonosaként, mely nem rossz gép, de a vele egyidőben piacon lévő IBM, Dell, Toshiba, Fujitsu (Lifebook) subnoteszektől ilyen szemponttól messze elmarad a mezőben."

Tekintve, hogy a 12"-os Powerbook soha nem volt subnotebook, így ezen én nem is csodálkoznék :)

• taltos

senior tag

válasz Tim82 #519 üzenetére

A MacBook Air-ről mindig ez a videó jut eszembe. Szerintem a MacBook Air igenis "megbukott" abban az értelemben, hogy míg az X300 még most is legendásan jónak mondott, addig MacBook Airt sehol nem látok/hallok használatban, sehol nem látom ajánlani, sőt, akinek volt, az is eladta és mást (akár MacBook Pro-t, akár nem is Apple gépet) vett. Hiabá a szépség, ha használatban nem jó.

törölt tag

válasz Tim82 #246 üzenetére

igen, ezt szinte mindjárt gondoltam, csak azt akartam mondani, hogy a többihez képest szerintem remek a kezelhetősége. péládul egy Pentax-on nekem az volt az érzésem, mintha elém dobtak volna egy parancssort, hogy "itt a menü" :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés