Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Na de hogy lehet ilyet má?
Mindenki marharépa aki Linux alatt Photoshop klónokkal szenved, kivéve, ha a munkájához/tanulmányaihoz szükséges, nincs pénze the real deal-re, vagy csak egyszerűen szeret Linuxon Photoshop klónokkal szenvedni.
Állj ki a elveid mellett.
De azért asztali gépeknél négyévente csak esedékes egy csere, mert ha a cseregépen sincs oprendszer, akkor már nem éri meg az oem változat.
-
cskamacska
addikt
Mondjuk pont itt a Prohardveren, ahol a népek jelentős része legalább évente konfigot cserél, hát érdekes marharépázni a dobozos Windows vásárlókat.
OEM Win 7 2. darabjától kezdve már ráfizetéses a dobozoshoz képest(mondom ez újdonság - a dobozos Vista árából simán kijött 3 OEM változat), az laphoz kötött Win-t pedig lap cserénél a hajadra kenheted, használt piacon nem hogy érték növelésről lehetne szó, szó szerint körbe röhögnének, mikor a lap mellé a legális Win-t is akarnál adni.
Amúgy a termékciklussal szerintem nincs gond, a 7 marad egy darabig(2014-es váltásról csicseregnek a madarak), de ha be is jön a 8, a 7 nem válik azonnal idejét múlttá, mint ahogy a Vista sem kukázódott az "improved Vista" megjelenésével. De ha fejlesztesz is, nincs a világnak az ő vége, van Win95 óta olyan okosság, hogy upgrade licenc, a következő dobozos Win olcsóbban kijön, ha van egy dobozos Windows 7 a birtokodban.Abban igazad van, hogy a notik egyre inkább terjedőben vannak, ott pedig általában van valami oprendszer is az árban, ha épp megfelelő, akkor van egy feles Windows-od. De nem vesz mindenki notit(márkás asztalit, amihez ugyan csak van valami Win, meg szinte senki), ill a notin lévő cucc nem biztos hogy neked is megfelelő.(egy régebbi noti XP-je nem biztos hogy kielégítene egy hardkór Win 7 használót)
-
doc
nagyúr
abban valoszinuleg igazad van, hogy geppel egyutt venni joval olcsobb, mint akar csak kulon egy OEM-et
en meg windows-zal osszehegesztett gepet nem vennek, mivel nem hasznalok windowst, aki igen, annak megerheti
van egy sajat netbookom (eeePC) meg egy ceges noti (MacBookPro), egyiken sincs windows, mindegyiknel csak penzkidobas lett volna
mondjuk az elozo cegeshez volt Vista, de mikor megkaptam, le is gyalultam azonnal, azota mar mas hasznalja (windows nelkul), szoval az nekunk szintiszta bukta volt...de nem csak noti van a vilagon, gondolj az asztali gepekre, vehetsz elore osszerakott konfigot hozzaadott windows-zal, de desktop gepet nem egyben szoktak adni-venni (legalabbis a PH tagok tobbsege szerintem igy van ezzel), hanem cserel benne ezt-azt, pl. alaplap+proci mikor 'keves FPS-sel megy a krajzisz'
ott meg ha jogtiszta akarsz maradni, akkor muszaj minden alaplapcsere eseten uj OEM-et venned (vagy egyszer egy dobozost)en nem vagyok nagy hardvermagus (belefaradtam a szerelgetesbe, csereberebe), de az utobbi 7 evben most van a harmadik vas az asztalon, ez harom OEM windows-zal szamolva mai aron 90K, az majdnem egy jofajta negyedik gep ara...
(mivel az elso kettot hasznaltam vettem, igy nem volt hozza OS)szoval osszegezve: van akinek megeri a geppel egyutt windows-t venni, van akinek megeri az OEM windows, van aki a dobozossal jar jobba, es van akinek egyaltalan nem kell egyik verzio sem (nem warezrol beszelek
)
-
doc
nagyúr
bocs de nem ertem mire gondolsz
hogy erted hogy 'ennek fenyeben nem koltoztetned'?
a legolcsobb megoldas, amikor csak egyszer kell az OS arat kifizetned, ha megveszed egyszer dobozosan, onnantol soha tobbet, gepet is nyugodtan vehetsz OS nelkul
nyilvan nem azonnal, hanem mondjuk az elso/masodik/harmadik gepcserenel terul meg, onnantol viszont mar tiszta haszon
-
ABE
őstag
A 3-ból az elsőnél még jó volt a hozzá adott XP, ami akkor még nagyjából aktuális volt, a másodikhoz nem járt oprendszer, a harmadikhoz pedig ismét OEM XP járt, ami jelenleg már nem a kívánatos kategóriába tartozik számomra. Az első notit kivéve Win7-et futtatok (futtattam), mert haladtam a korral. Ha nem járna nekem is a Win7, akkor most szépen beszoptam volna, ha a második notihoz vettem volna egy OEM verziót. Szerintem maradjunk annyiban, hogy az OEM verzióval könnyen lehet nagyobbat bukni, mint amennyit spórolni.
-
doc
nagyúr
na, akkor a lenyeg: W7 Home Premium OEM 30K, dobozos 50K, csapooo
szerintem meg igenis lehet jo oka dobozos windows vasarlasanak: pl. ha az otthoni gepemre valamiert windowst akarnek tenni, es felvetne a penz, akkor dobozost vennek - egesz egyszeruen azert, hogy ha lecserelem a gepet, ne kelljen ujbol megvennem az OEM verziot (ami ugy mar kapasbol dragabb, mintha eleve a dobozosat vettem volna)
valaki amugy TUD (tehat nem sejt, gondol, ugy emlekszik, stb) pontos adatot arrol, hogy OEM windows felrakasa utan milyen hw-csere LEGALIS? tehat ha alaplapot cserelek, stb
nem az erdekel hogy LEHET-e ujra aktivalni a windowst, hanem hogy SZABAD-e?illetve mi a helyzet a matricaval? OEM-nel ugye raragasztom a gepre, onnantol azon a gepen legalis, de dobozosnal nincs matrica? ha igen, akkor kaparjam le es technocolozzam/celluxozzam ra az uj gepemre csere eseten?
-
doc
nagyúr
Azt érted félre, hogy te azt nyomod, hogy "dobozos windows"-t, de rajtad kívül mindenki az OEM-ről beszél.
rajtam es a kerdes eredeti felvetojen kivul, igen (ld: #47). azt ertitek felre, hogy a kerdes a DOBOZOS vindozrol szolt, nem az OEM-rol, ennyiez olyan, mintha megkerdeznem hogy melyik mondjuk 2000-es vagy 2001-es evjaratu Toyota Corollat erdemesebb venni, ti meg nyomatnatok hogy a 2002-es Fiat Punto milyen jo. lehet, de baromira nem errol volt szo...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest