Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubiss
tag
Végre sikerült életet lehelni az 5.1-be!
Így nagyon állat végigtolni a Singularity-t!
-
doc
nagyúr
válasz
#19617792 #106 üzenetére
pontosabban a telepito media, matrica es szamla kozul legalabb ketto meglete eseten legalis (legalabbis ha jol emlekszem, az XP idejen meg igy volt)
a kerdes nem az, hogy nem LEHET hozzajutni a telepitohoz, hanem hogy szopas van vele. ha jol tudom, lehet persze igenyelni a microsofttol bizonyos osszegert cserebe, de ez ido es macera. warezolni meg ugyebar illegalis... (olvastam valahol egy sztorit, talan pont itt a PH-n hogy az ugyfelszolgalatos azt mondta a Vista downgrade-re, hogy o nem tud XP lemezt adni, es azt sem mondhatja hogy toltse le a user valahonnan, de a lenyege az volt, hogy ez a megoldas)
-
cskamacska
addikt
Na de hogy lehet ilyet má?
Mindenki marharépa aki Linux alatt Photoshop klónokkal szenved, kivéve, ha a munkájához/tanulmányaihoz szükséges, nincs pénze the real deal-re, vagy csak egyszerűen szeret Linuxon Photoshop klónokkal szenvedni.
Állj ki a elveid mellett.
De azért asztali gépeknél négyévente csak esedékes egy csere, mert ha a cseregépen sincs oprendszer, akkor már nem éri meg az oem változat.
-
törölt tag
Hát, ha a gép alján ott leledzik egy matrica pl Windows 7 Home Premium és ahhoz való product key, akkor elég csak szerezni egy telepítőt és kész is, mindegy, hogy 32/64 bit. Mert nem a telepítőmédia és annak forrásától dől el, hogy legális-e vagy sem, hanem, hogy a van-e key, vagy sem és ha OEM key, akkor az a megfelelő géphez tartozik-e. Ha van a noti alján keyes matrica, akkor sima ügy.
-
doc
nagyúr
válasz
negyedes #103 üzenetére
azaz, kitepnem a szivet annak a ki kitalalta
maga a recovery particio teljesen jo otlet, de hogy nem adnak semmifele telepitomediat, az teljesen elmebeteg otlet. ha mondjuk megserul a vinyo, vagy cserelni akarod nagyobbra/SSD-re, akkor meg szophatsz mire megkapod az OS-t amiert fizettel -
válasz
cskamacska #101 üzenetére
"Továbbra is fenntartom, hogy aki dobozosat vesz az vagy marharépa, vagy jó oka kell legyen rá."
Olvasd el újra.Az átlag ph!-s nem cserél évente konfigot ha megfigyeled.
Van pár fanatikus aki folyamatosan cserél, de nem ez a jellemző.
Itt sokkal inkább követik a "trendet" a gépfejlesztéssel, de még így sincs meg átlagban az éves csere.
Az otthoni átlagusernél meg pláne.Ha notit választanék, akkor a paraméterek mellett ki tudnám választani azt, amihez a számomra megfelelő windwost adják.
(#100) kovsol: Adnak telepítő lemezt nem?
Legalábbis a párom laptopjához adtak. -
cskamacska
addikt
Mondjuk pont itt a Prohardveren, ahol a népek jelentős része legalább évente konfigot cserél, hát érdekes marharépázni a dobozos Windows vásárlókat.
OEM Win 7 2. darabjától kezdve már ráfizetéses a dobozoshoz képest(mondom ez újdonság - a dobozos Vista árából simán kijött 3 OEM változat), az laphoz kötött Win-t pedig lap cserénél a hajadra kenheted, használt piacon nem hogy érték növelésről lehetne szó, szó szerint körbe röhögnének, mikor a lap mellé a legális Win-t is akarnál adni.
Amúgy a termékciklussal szerintem nincs gond, a 7 marad egy darabig(2014-es váltásról csicseregnek a madarak), de ha be is jön a 8, a 7 nem válik azonnal idejét múlttá, mint ahogy a Vista sem kukázódott az "improved Vista" megjelenésével. De ha fejlesztesz is, nincs a világnak az ő vége, van Win95 óta olyan okosság, hogy upgrade licenc, a következő dobozos Win olcsóbban kijön, ha van egy dobozos Windows 7 a birtokodban.Abban igazad van, hogy a notik egyre inkább terjedőben vannak, ott pedig általában van valami oprendszer is az árban, ha épp megfelelő, akkor van egy feles Windows-od. De nem vesz mindenki notit(márkás asztalit, amihez ugyan csak van valami Win, meg szinte senki), ill a notin lévő cucc nem biztos hogy neked is megfelelő.(egy régebbi noti XP-je nem biztos hogy kielégítene egy hardkór Win 7 használót)
-
doc
nagyúr
abban valoszinuleg igazad van, hogy geppel egyutt venni joval olcsobb, mint akar csak kulon egy OEM-et
en meg windows-zal osszehegesztett gepet nem vennek, mivel nem hasznalok windowst, aki igen, annak megerheti
van egy sajat netbookom (eeePC) meg egy ceges noti (MacBookPro), egyiken sincs windows, mindegyiknel csak penzkidobas lett volna
mondjuk az elozo cegeshez volt Vista, de mikor megkaptam, le is gyalultam azonnal, azota mar mas hasznalja (windows nelkul), szoval az nekunk szintiszta bukta volt...de nem csak noti van a vilagon, gondolj az asztali gepekre, vehetsz elore osszerakott konfigot hozzaadott windows-zal, de desktop gepet nem egyben szoktak adni-venni (legalabbis a PH tagok tobbsege szerintem igy van ezzel), hanem cserel benne ezt-azt, pl. alaplap+proci mikor 'keves FPS-sel megy a krajzisz'
ott meg ha jogtiszta akarsz maradni, akkor muszaj minden alaplapcsere eseten uj OEM-et venned (vagy egyszer egy dobozost)en nem vagyok nagy hardvermagus (belefaradtam a szerelgetesbe, csereberebe), de az utobbi 7 evben most van a harmadik vas az asztalon, ez harom OEM windows-zal szamolva mai aron 90K, az majdnem egy jofajta negyedik gep ara...
(mivel az elso kettot hasznaltam vettem, igy nem volt hozza OS)szoval osszegezve: van akinek megeri a geppel egyutt windows-t venni, van akinek megeri az OEM windows, van aki a dobozossal jar jobba, es van akinek egyaltalan nem kell egyik verzio sem (nem warezrol beszelek
)
-
-
doc
nagyúr
bocs de nem ertem mire gondolsz
hogy erted hogy 'ennek fenyeben nem koltoztetned'?
a legolcsobb megoldas, amikor csak egyszer kell az OS arat kifizetned, ha megveszed egyszer dobozosan, onnantol soha tobbet, gepet is nyugodtan vehetsz OS nelkul
nyilvan nem azonnal, hanem mondjuk az elso/masodik/harmadik gepcserenel terul meg, onnantol viszont mar tiszta haszon
-
ABE
őstag
A 3-ból az elsőnél még jó volt a hozzá adott XP, ami akkor még nagyjából aktuális volt, a másodikhoz nem járt oprendszer, a harmadikhoz pedig ismét OEM XP járt, ami jelenleg már nem a kívánatos kategóriába tartozik számomra. Az első notit kivéve Win7-et futtatok (futtattam), mert haladtam a korral. Ha nem járna nekem is a Win7, akkor most szépen beszoptam volna, ha a második notihoz vettem volna egy OEM verziót. Szerintem maradjunk annyiban, hogy az OEM verzióval könnyen lehet nagyobbat bukni, mint amennyit spórolni.
-
törölt tag
-
doc
nagyúr
koszi
vagyis ha jol ertem, egy OEM windows = egy alaplapXP-nel volt olyan, hogy munkatarsam alaplapja bedoglott, kicsereltuk, az xp valami csoda folytan be is bootolt, majd telefonon keresztul siman beaktivaltam, nem volt semmi problema (leszamitva hogy mar sikitottam kinomban a huszadik perc kornyeken - ld. alairasom, iszonyat, mintha valami indiai garazsceg uzemeltetne)
-
Edween
őstag
A seven alaplaphoz köti a regiszrációt, tehát a deszkán kívül bármit cserélhetsz.
Alaplap csere után omet elméletileg nem tudsz újra regizni, de ha élsz a telefonos reggel, és az ügyfélszolgálatosnak beadod, hogy gariztatás történt, és el is hiszik neked, akkor a jó indulatukból kaphatsz új aktiváló kulcsot, volt akinek már adtak így. -
doc
nagyúr
na, akkor a lenyeg: W7 Home Premium OEM 30K, dobozos 50K, csapooo
szerintem meg igenis lehet jo oka dobozos windows vasarlasanak: pl. ha az otthoni gepemre valamiert windowst akarnek tenni, es felvetne a penz, akkor dobozost vennek - egesz egyszeruen azert, hogy ha lecserelem a gepet, ne kelljen ujbol megvennem az OEM verziot (ami ugy mar kapasbol dragabb, mintha eleve a dobozosat vettem volna)
valaki amugy TUD (tehat nem sejt, gondol, ugy emlekszik, stb) pontos adatot arrol, hogy OEM windows felrakasa utan milyen hw-csere LEGALIS? tehat ha alaplapot cserelek, stb
nem az erdekel hogy LEHET-e ujra aktivalni a windowst, hanem hogy SZABAD-e?illetve mi a helyzet a matricaval? OEM-nel ugye raragasztom a gepre, onnantol azon a gepen legalis, de dobozosnal nincs matrica? ha igen, akkor kaparjam le es technocolozzam/celluxozzam ra az uj gepemre csere eseten?
-
doc
nagyúr
Azt érted félre, hogy te azt nyomod, hogy "dobozos windows"-t, de rajtad kívül mindenki az OEM-ről beszél.
rajtam es a kerdes eredeti felvetojen kivul, igen (ld: #47). azt ertitek felre, hogy a kerdes a DOBOZOS vindozrol szolt, nem az OEM-rol, ennyiez olyan, mintha megkerdeznem hogy melyik mondjuk 2000-es vagy 2001-es evjaratu Toyota Corollat erdemesebb venni, ti meg nyomatnatok hogy a 2002-es Fiat Punto milyen jo. lehet, de baromira nem errol volt szo...
-
Azt érted félre, hogy te azt nyomod, hogy "dobozos windows"-t, de rajtad kívül mindenki az OEM-ről beszél.
MOD: Egyébként amíg meg tudom venni boltban 26K-ért a W7-et, és haza tudom vinni, és fel tudom telepíteni legálisan addig igenis VAN W7 30K-ért.
A másik, hogy aki ilyen Windows életciklus mellett dobozosat vesz az egy marha, vagy nagyon jó oka van rá.
-
doc
nagyúr
válasz
Psychonaut #71 üzenetére
A lényeg, hogy VAN 30k-ért.
Windows? Igen. 7? Igen. Legális? Igen.
Nem értem, miben találsz kivetnivalót...
akkor legy szives OLVASS!!a post amire Lenry valaszolt igy szolt:
A 7 dobozos változatai már értelmesebb áron kaphatóak, a Home Premium-ot valahol 50000 forint környékén árulják most
erre o belinkelte az OEM windowsok listajat es kozolte hogy nem 50, hanem 30, ami nyilvanvaloan NEM igaz, mivel a DOBOZOS home premium, amirol szo volt, 50Kde nehogymar ezen kelljen veszekedni, meg olvasni tanitani
-
veector
senior tag
most néztem hogy 6 hsz törlődött. az egyik malware link volt, arra emlékszem, de mi volt a többi?
-
Edween
őstag
Vagy külföldről, innen kb 38ból van itthon, a dobozos!
Nálunk az oem HP 33k, azért durva szerintem. -
veector
senior tag
Gondolkodtam, és lehet hogy az okozta nálam a gyorsulást hogy ugye minden servicenek van alapjáratban memfogyija. És 2gb memón egy kb 2gb memót igénylő játékkal játszani igencsak necces. A procc e4500 volt (erre még emlékszem). Lehet hogy pont az a kevéske szabad memória kellett neki.
Amúgymeg a krájzisz szar játék és nem éri meg ezért lekapcsolni az sf-et
. (én személyszerint nem szeretem a crysist, csak a warhead tetszett, bár az meg rövid volt (3-4 h))
-
Edween
őstag
Ezt az írást olvasd el!
Innen, több infót össze tudsz szedni az elinduláshoz.ui: Superfetch (előtöltés)marad!
-
ABE
őstag
válasz
Psychonaut #71 üzenetére
Lenry eredetileg erre reagált, dobozos alatt szvsz a korlátozás nélküli verzió értendő. Valóban, van 30e-ért korlátozásokkal Win7, de az nem az igazi...
-
sztikac
őstag
nem úgy van valami alkatrész mellé lehet venni ? tegyük fel veszel egy dvd írót és mellé wint ?
nem. azt hittem ezek a tévhitek már régen kikoptak a köztudatból
Az OEM operációs rendszer és Office termékek EULA-ja mindezek mellett lehetővé teszik a szoftver termékek önálló forgalmazását, komplett számítógép illetve bármilyen hardver alkatrész nélkül is.
idézet innen
-
madstunt
addikt
mész elmész megveszed újrafelrakod a mostmár legálisat
-
doc
nagyúr
pontosabban (ha azota meg nem valtoztattak) akkor 'fodarabhoz' amibe anno meg a proci is beletartozott
magyarul veszel uj procit vagy alaplapot, es dobhatod a kukaba a harmincezres vindozt, hogy vegyel masikat
(mondjuk az ilyen meg is erdemli ; a microsoft meg ne csodalkozzon hogy ketszer-haromszor annyi 'kaloz' windows van mint jogtiszta...) -
-
-
Anubiss
tag
Végre sikerült hangot kierőszakolni a gépből!
Most már csak az 5.1-et kell életre kelteni!
-
-
-
válasz
cskamacska #47 üzenetére
-
cskamacska
addikt
Látod ezért kell venni eredeti szoftvert, hisz jó esetben nem szórja a pénzét az ember, így azonnal ki tudnád használni.
Hál istennek már emberibb áron* van a 7-ből az dobozos(későbbi konfigra is átvihető) Home Premium, tudom ajánlani.
* Anno dobozos változat nem volt értelmes áron semmiből, XP Home Basic 60-70k+ körül volt(és Basic.. és anno még többet is ért a forint), Vista Home Premium 70k felett volt valahol, miközben legrosszabb esetben is fele volt e dobozos cuccok ára ámerikában. A 7 dobozos változatai már értelmesebb áron kaphatóak, a Home Premium-ot valahol 50000 forint környékén árulják most.
-
-
-
veector
senior tag
talán ha nem write-only lennél akkor felfognád amit írok
kiemelte hogy 1gb marad a játékra. ekkor gondoltam szupifecsi játszadozásraés egy szóval nem mondtam hogy egész végig legyen kikapcsolva a superfetch
pl ha játszani akar akkor arra az egy indításra kikapcsolja a superfetch-t de amúgy mindig be lenne kapcsolvaa hangnem meg marad. legfeljebb kevésbé leszünk puszipajtások
ja és örömlánymenő leszel tőle. fasza. irigyellek (max 3D-s tudásod miatt)akik meg idejönnek és mondják hogy esik a színvonal, azok gondoljanak már arra hogy mégis mit csinálnak a hsz írásakor... csökkentik a színvonalat.
az meg hogy én vérpistike lennék az egyszerűen nevetséges, és kikérem magamnakírhattok erre a posztra bármit ,nem érdekel. mindent leírtam. az a legfontosabb, hogy elég egy rendszerindításra kikapcsolni a szuperfecst ha éppen játszani támad kedve. amúgy meg maradjon bekapcsolva mert pl PS első indulásra 16sec másodikra 2sec ami elég jó és én is mindig bekapcsolva tartom az sf-et
-
McKane
senior tag
nincsen alapból hang a HD audióhoz?
pedig kellene-elméletileg egy gyári microsofos drivernek lennie.. vistán is volt alapból már..friss driver innen (realtek HD audióhoz)
[link]beklattyolod a " I accept to the above. " sort,vársz egy kicsit,majd "next" gomb. majd legvégül kiválasztod a Windows7 sort,majd egyet klattyolsz a "Go" gomb valamelyikére..
előre felhívom becses figyelmedet, hogy most (délután) 10-20KB/s-el fog jönni, de ha délelőtt csinálod meg,akkor kapsz 80-90KB/s-et is.Lenry: azthiszem XP-re is valamilyen buhera a kereső terén..
-
a hangkártyadrivert letöltheted a Windows Update-ről is. úgy a legegyszerűbb. a nem kötelező frissítések közt lesz. egyébként érdemes minden frissítést felrakni, amit javasol.
nyitsz egy start menüt, és az alul lévő keresőbe beírod hogy Windows Update. ehhez a keresőhöz amúgy nagoyn gyorsan hozzá lehet szokni. ma már mindent onnan indítok, ami nincs a tálcára rögzítve, és rosszul esik, hogy XP-n nincs ilyen.
-
Anubiss
tag
Na belekezdtem a
kontárkodásbafelfedezésbe! Egyelőre megpróbálok hangot kicsikarni a rendszerből csak ez a Realtek HD Audio-hoz kellene driver.Am a Superfetch dolgot hagyom ahogy van. Még nem sikerült eljutnom oda, hogy gameljek, szal így már nem aktuális.
Itt szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, hozzászólását! Tényleg egy remek közösség vagytok!
-
McKane
senior tag
ha, legális win,akkor aktiváld be..
ha nem,akkor meg... inkább nem írom le.. (akkor szóba sem állok veled )
de az aktiválással, ha a telepítéskor kiszedted a pipát,hogy automata aktiválás, akkor asszem 30 napig is elmegy nélküle.. ha bennthagytad a pipát, akkor 3 nap után,vagy ha lesz net.. -
-
kovsol
titán
már értem miért mondják többen esik a logout színvonala
-
jééj. a Crysis gyorsult, az összes többi programod és a Windows betöltése meg lassult. tényleg megéri egy hülye játék miatt a Win98 szintjére degradálni a rendszert.
szeretem, amikor mindenki okosabb annál a pár túlfizetett idiótánál, akik írják ezt az operációs rendszert.
a hangnem meg marad. legfeljebb kevésbé leszünk puszipajtások
-
veector
senior tag
Tudom mit csinál, de gondolom a személyes tapasztalat szart se ér errefelé. Pl Crysisnál anno mikor 2GB ramom volt gyorsult vagy 4-5 FPS-t mikor kikapcsoltam a szupifecsit. De valszeg véletlen egybeesés.
A hangnemen meg lehet változtatni, nagyon emlékeztetett ez az infótanáromra aki egyszer kérdezett vmit, megmondtam a választ, és azt mondta hogy helyes, de ez csak tippelgetés. Az volt az utolsó hogy válaszoltam neki
-
-
veector
senior tag
(#16) The DJ , (#18) Lenry :
Mondta, hogy ő játszani akar 2GB rammal. Váltsunk már rw módra w-rőlÉn a 4GB ramommal nem tiltom le
(#17) PuMbA
az IE is tök jó meg az alap rohadtnagy ikonok
egy OS-t testreszabsz igényeidnek megfelelően. ha 2gb ramod van és játszani akarsz, akkor a superfetch nem a legjobb dolog -
negyedes
addikt
Elsodleges tanacs:NE piszkald a rendszer beallitasokat, hagyd ugy ahogy felrakta magat. Masodik tanacs: Rakd fel a programjaidat. Harmadik tanacs msconfigban szed ki a sok magatol indulo programot(adobe google programok az ora mellet de csak azt ami NEM kell) Negyedik tanacs:hasznald. Kb ilyen egyszeru.
-
mi az, hogy mit kell csinálni vele?
pont ugyanazt, amit az összes többi Windows-zal: feltelepíted rá a programjaidat és használod.
hogy lehet ilyen baromságot kérdezni?(#16) The DJ mert ők szakértők, és májkroszofték biztos hüjék, azért tették bele, hogy jól elfoglalja a RAMot.
-
Anubiss
tag
A Superfetch miként lelhető meg magyarul?
-
Rez_Grof
őstag
Vegyél RAMot
-
Olcsi
senior tag
Öhm... És?
Egyébként miért nem tetted címlapra? -
veector
senior tag
Oké
Akkor rákattinc arra a kis kék körre amiben van 4 színes cucc, előjön egy ilyen izé, az izé aljában van egy hely ahova lehet írni. Billentyűzet megfog és beleír a cuccba hogy "msconfig" és nyomni enter. Megjelenik ablak felül fülekkel, középsőre (Services) kattint és a listában keres egy Superfetch nevű cucct. Azelől kivenni pipa, majd nyomni 3. gomb (öppláj) aztán nyomni förszt gomb (ókéj). Újabb ablak jön fel, megkérdi hogy mitakarsz, válaszojjá.Nemmegsértődni
-
Anubiss
tag
válasz
mexicanraven #9 üzenetére
Rajta vagyok, rajta vagyok!
-
Anubiss
tag
De miért? Ennyire szar lenne?
#7 veector: Én lenni nem érteni ami te lenni mondani!
Viccet félre téve, nem vagyok túl otthonos ilyen témában...
-
Ice!?
őstag
uninstall.
-
Anubiss
tag
Mármint, nem úgy értem, hogy mit kell ezután csinálni, hanem mit érdemes most csinálni ezzel?
-
mexicanraven
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Macbook White 13" unibody
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged