Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• endruboy1

senior tag

válasz Everman #116 üzenetére

Azt meg inkább előnynek nevezném, hogy a low cost telókon is u.az a platform fut. Mellesleg ellentmondásba is kerültél, mert egyszer arra utaltál, hogy a nem geekeknek jó az iOS, aztán meg felvetetted, hogy az Androidon kevesebb app fog elkelni... kérdem én a szőke plasztik cica mikor fog eljutni odáig hogy appot vegyen? Lehet hogy eljut odáig, de nem hamarabb mint egy laposabb pénztárcájú user. Az meg hogy széles körben megismerkednek az emberek az okos telefonokkal potenciálisan azt fogja okozni hogy kinövik az olcsó készüléket és jó eséllyel beruháznak egy jobba. Lehet, hogy iPhoneba, de lehet hogy maradnak a megszokott rendszernél. Teljesen mind1.

(Megj.:Az iPhone árából jelenleg szinte bármilyen mobil eszközt megvehetsz, az meg hogy a most debütáló 2 magos eszközök esetleg drágábbak lesznek kétlem hogy ne lenne jogos. Igazából ez kellene természetes legyen, nem az hogy az iPhone mindennél mindig drágább, nem gondolod?:D)

Látom bárhogy igyekszem nem sikerül a lényeget átadnom. Nincs olyan hogy ez jó platform ez meg rossz. Egyszerűen nem érted hogy neked nem kell egy márka mellett kiálnod. Ez nem foci. Az iOS-nek és az Androidnak is megvannak a maga előnyei, nincs olyan hogy én ennek szurkolok te meg annak. A Google és az Apple is egy profitorientált nagyvállalat. Semmi oka senkinek rá hogy érzelmeket tápláljon irántuk:D.

De mivel gondolom ezzel nem elégítettem ki drukkeri buzgóságod elismerem még egyszer: az iOS jó.

• endruboy1

senior tag

válasz Everman #101 üzenetére

Oké, mivel látom teljesen elvakult márkahűségben szenvedsz (van ilyen betegség?) hadd válaszoljak tőmondatokban:
    1, Nem, nem teszi jól, a usereknek igenis TUDATOSNAK kell lenniük és amíg nem tanulják meg hogy azt hogyan kell, csak elodázni lehet a bajokat és ideiglenes megoldásokat találni, de egy idő után ezek vagy a fejlődés vagy a felhasználók igényeinek kielégítése elé fognak állni.

2,Teljesen el vagy tévedve, nézz szét a piacon milyen droidos telefont vehetsz az ájfón árából.

3,Nem látok dühös tömegeket az Android háza táján csak azt, hogy egyre nagyobb tért nyer a rendszer nyilván nem véletlenül.

4, Azért veszik ki a funkciókat mert szinte teljesen előrről kell kezdeniük megírni az alkalmazásukat, így nyilván néhány fícsőrrel csak a stabil alapok után, később foglalkoznak. Légy szíves nézd meg az adott iOS-en futó alkalmazás release historyját az első évben ;). Ráadásul még csak most alakul ki az a környezet ami nagyban segítheti az Androidra portolást.

5, Nincs ilyen hogy ki kapkod ki után. Ha nem lennének vetélytársak az Apple nem sietett volna ennyire piacra dobni az iPad utódját.

• endruboy1

senior tag

válasz Everman #74 üzenetére

Nem a Microsoft filozófiára gondoltam, ne keverjük a szezont a fazonnal.
    Arról van szó, hogy az Apple egy nagy hatalmú cég aki a rendszerét teljes mértékben az uralma alatt óhajtja tartani, beleértve a rá készülő appokat is. Ráadásul az egész filozófiája más. Ott arról van szó, hogy amikor irreálisan magas áron megveszed azájfónt akkor nem csak az Apple irdatlan haszonlesését fizeted meg és a sznobságot, hanem azt is hogy a Nagy Alma teljes körű szoftveres és garanciális felelősséget vállal, cserébe nem nézi jó szemmel ha belenyúlsz a rendszerébe. Ez persze nem feltétlenül rossz. Viszont be kell látnod, hogy lényegében azért fizetsz, hogy ők hozzanak helyetted döntéseket, válasszák meg, hogy mi az amit telepíthetsz mi az amit nem. Mert most szólok nem olcsó fenntartani egy csapatot ami folyamatosan figyeli az Appstoreba felkerülő appokat. Ráadásul nem is megy egy ilyen csapat felállítása egyik napról a másikra, a zöld robotéknál valószínűleg ez is folyamatban van a színfalak mögött.

Ez a másik érv meg hogy Androidon bugos az ami iOS-en teljesen röhejes:D. Tényleg muszáj részleteznem?Najó. Most komolyan azt várod, hogy egy alig több mint 1 éve hypeolt rendszerre egyből tökéletes appok jelenjenek meg? Röhejes. Az iOS-re az első verzió vagy akár az első 10, teljesen bug mentes volt? Kétlem. Tudod, mi programozók is emberek vagyunk és kell egy kis idő amíg kitanuljuk egy új rendszer csínját bínját. Pláne ha egy ennyire dinamikusan fejlődőről van szó.

A két rendszert tehát nem érdemes összehasonlítani, mert más elképzelésen alapszanak. Mindkét rendszer alapvetően jó. Csak hogy nem lehet egy x éve felkapott és elterjedt rendszert összehasonlítani egy dinamikusan fejlődővel. Ráadásul a droid jót fog tenni az iOS-nek is, valószínűleg az immár elég rég óta álló rendszert fejleszteni lesznek kénytelenek a verseny miatt.

• endruboy1

senior tag

válasz smkb #50 üzenetére

Nem értem én ezt, hogy mi ez a nagy ellenszenv a Markettel szemben. Androidos telóm van és én mindent megtaláltam eddig ott jó minőségben amire szükségem volt. Igaz át szoktam futni az értékeléseket, nem csak úgy mindent telepítek amit kiszór a kereső ;). Ja igen és eléggé rendesen kihasználom az okos telefon nyújtotta előnyöket, mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy nem is használom a Marketet:).

Ez az igény egyébként onnan eredhet, hogy mindenki az iOseből indul ki ahol mindent a sokszor hozzá nem értő userek segge alá pakolnak. Igen, Androidon ez nincs meg, néha utána kell olvasni a dolgoknak és néha érteni kell hozzá. Ez van.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák