- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Netfone
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
danheller
csendes tag
udv mindenkinek! az lenne a kerdesem, hogy androidos platformon lehetoseg nyilik-e olyan alkalmazas eleresehez, amely biztositja, hogy feliratos film eseteben a feliratot is megjelenitse a telefon? (HTC Sensation-re gondolok, mert valoszinuleg az lesz.) koszonom a valaszokat elore is
-
KrAt
veterán
Mostantól aki eltér a témától, trollkodik, személyeskedik, bármit csinál, ami nem ide való, szankcionálni fogom!
Nem hiszem el, hogy nem értetek a szép szóból..
-
PHM
addikt
Idejöttem friss információkat, véleményeket olvasni az Android 3.0 rendszerről.
Ehelyett kaptam az arcomba iPhone hittérítést,
meg egy csomó ár és ár-érték összehasonlítást...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Oppenheimer #148 üzenetére
"Az informatika legfontosabb törvénye: ami lefagyhat, az valamikor le is fagy." (Johny Dragon)
Igen, ebbe az Apple termékek is beletartoznak.[ Szerkesztve ]
Xperia mini pro 4.0.4
-
bigrock
addikt
válasz
Oppenheimer #148 üzenetére
Szerintem egyenként végigtesztelte a jelenleg kapható összes Android-os tabletet, valamint elolvasta az összes ilyennel rendelkező felhasználó összes fórumbejegyzését, ami a világhálón elérhető. Csakis így lehet ilyen tájékozott.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #145 üzenetére
"Amennyiben ugyanannyiert eladod a hasznalt i4ed mint amennyibe most hivatalosan kerulene, akkor a vevo hulye... "
Amennyibe nekem került, annyiért tudom 1 évesen eladni.
"e kitakarittatom innen a szennyet. Igen, megyek arulkodni, mert latszik, nem erted meg amit itt paran mar irtak hogy fejezd be az offot..."
Amiben ugye te is igen aktívan részt vettél, ugye ezt sem felejted el megemlíteni?
-
Gengi
senior tag
Az elõrendelõ és startoló árak mindíg magasabbak.... DESIRE nél az ma tesztben is 130 van. A készülék több mint egy éves
! Iphone 4 függetlenül 170 k most is ugyan, de ennyiért a kutyának se kell , már itt a ha n is 115k ért megy ês még nincs egy éves sem. Illetve a következõ generáció sincs itt... Vannak ufyan olyanok akik próbalkoznak olyan viccekkel hogy iphone 3g 60 árúlják is 2-3 hónapja. Ipadnál ugyan ez a pálya 140k volt újonnan most 90 , de inkább 80 ert nehezen sikerül eladni. Csupán 50-60k buktak rajta az emberek...
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
ForRedGlory
félisten
Amennyiben ugyanannyiert eladod a hasznalt i4ed mint amennyibe most hivatalosan kerulene, akkor a vevo hulye... nem mellesleg legjobb tudomasom szerint nem jott meg ki ettol ujabb apple telefon hogy ugy lenyomja az arat...
Persze, miert is csodalkozom, az iPad tulajok is bolti arhoz kozel akarjak eladni a honapok ota hasznalt cuccukat. Aztan nem jon ossze... es nem ertik hogy azon az aron mar iPad2-t lehet venni...
Viszont most szolok, hogy ne erjen meglepetes, de kitakarittatom innen a szennyet. Igen, megyek arulkodni, mert latszik, nem erted meg amit itt paran mar irtak hogy fejezd be az offot...
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
A Desire tavaly 165-170 ezer Ft-ról startolt, ma már 80 körül megvehető, a HD 190-200 eFt-ról indult, ma már 90-ért megvehető (hivatalos HTC forgalmazói árak). Az iPhone 4 ma is annyiba kerül amennyiért bevezették (hivatalos árak).
Ha el akarom adni majd nyár körül a közel 1 éves készülékemet, mert vennék egy 5-öst, akkor lehet, hogy 1 Ft veszteség nélkül meg tudom ezt tenni. Én erről beszélek.
-
bigrock
addikt
"...Android készülékek pár hónap alatt elértéktelenednek"
Mindjárt a kardomba dőlök. Tavaly vettem júniusban a Desire-t függetlenül, 2 év garanciával 115e Ft-ért, most 100-112e Ft-ért lehet hozzájutni. Persze lehet már kapni 90e-ért is, 6 hónap sufni garanciával. Nekem megért 10e Ft bukást az, hogy közel egy évig teljes megelégedéssel használjam, és most sem akarom eladni (egyelőre). -
Everman
addikt
válasz
Menthirist #141 üzenetére
A prepaid és független árak itthon botrányosan el vannak szállva, akinek nem kell előfizetés hozzá, vagy független készülékre van szüksége annak még utazással együtt is jóval olcsóbb külföldről meghoznia, vagy meghozatnia. Az áraknál meg igencsak előjön az, amit írtam, hogy az Android készülékek pár hónap alatt elértéktelenednek
Pl. a Desire HD függetlenül 550 fontos áron került ki a polcokra amikor megjelent, keményen 51 fonttal drágábban, mint az iPhone 4. Ma már 300 fonttért utánad dobják.
A Galaxy S II is 680 fontos áron előrendelhető, az iPhone 5 viszont ismerve az Apple árpolitikáját 499 fonton fog debütálni.De ha hazai árakból indulunk ki, amikor megjelent itthon az iPhone 4, akkor 2 év hűséggel Ikon 200-al 140 ezret fizettem ki a 32 GB-os modellért, hasonló Médiamánia S-es csomagban, szintén 2 év hűséggel megkaptam volna a Galaxy S-t 129 ezerért. Nekem a 11 ezer Ft különbséget bőven megérte a 32 GB-os iPhone 4.
"az itteni, egyetemi ip4 bemutatón mellé tettem az én, akkor még "csak" 2.1-es GT540-esemmel, és igen, szép volt az "ájfón", gyors volt, de a 4-5x-ös árat nem lehetett köztük látni! "
Végül is a GT540-nek csak 4-ed akkora a felbontása egy lényegesen gyengébb minőségű rezisztív panellel, fele akkora a memóriája, az iPhone-hoz képest elhanyagolható méretű háttértára van, gyengébb a Wifije és hálózati sebessége, gyengébb az akkuja, a kamerája, a procija, nincs GPU-ja. Tényleg nem értem miért jóval olcsóbb
Te nem szoktál írogatni a BMW, vagy Audi fórumokra, hogy milyen drágák azok a kocsik, pedig a te Suzuki Swifted is elvisz A-ból B-be?"Nos ki kell hogy ábrándítsalak, egy átlag Android user akkor használ főzött romot, ha csak simán még többet ki akar hozni a telefonjából."
Ezt senki nem cáfolja, pl. szeretné megszüntetni a lagolást, a néha előforduló lefagyásokat stb. ezt vehetjük úgy, hogy többet szeretne kihozni a készülékéből
Mielőtt erre reagálsz, olvass bele pár fórumba, hogy mit meg nem vergődnek a tulajok a főzött romokkal... -
"
"Ott arról van szó, hogy amikor irreálisan magas áron megveszed azájfónt"
Amikor kedvenc Androidos készüléked ugyanannyiba kerül, akkor az ugye nem irreális?
"erre csak azt mondanám, hogy a vitamax árakat szoktam összevetni (mert a millió csomag és akció között oké hogy ki lehet fogni más árakat, de ez mindenhol konkrét érték), és egy 16 gigás IPhone4 184 900, egy 32 gigás 219 900 Ft, de még a "legolcsóbb" 8 gigás 3GS-is 153 990 Ft. Ehhez képest ugyanúgy vitamaxban a legdrágább Androidos gép (HTC Desire Z) is 129 900...
A t-nél is a 32 gigás IP4 a vezető 210k-val, utána a 16 gigás jön 180k-val, majd a 3gs 148k-val, és utána jön a HTC Desire HD 138k-val...Szóval a legdrágább (de ettől még nem feltétlen a legfejlettebb vagy legújabb) Androidos készüléknél is kb 10%-kal drágább a régi 3gs, az IPhone 4-ek pedig már erősen másfélszeres közeli árban vannak az Androidhoz képest... Szóval megítélésem szerint az irreális ár továbbra is jogos...
(arról nem is beszélve, hogy az itteni, egyetemi ip4 bemutatón mellé tettem az én, akkor még "csak" 2.1-es GT540-esemmel, és igen, szép volt az "ájfón", gyors volt, de a 4-5x-ös árat nem lehetett köztük látni!
most meg már pláne (2.3-as androiddal)
Egyébként meg ezt írtad még korábban:
"virágzanak a romfőző megoldások és nem azért, mert a vásárlók olyan elégedettek lennének a gyári rendszer megoldásaival, sebességével és stabilitásával"Nos ki kell hogy ábrándítsalak, egy átlag Android user akkor használ főzött romot, ha csak simán még többet ki akar hozni a telefonjából. Nekem pl kezdetben 1.6 volt rajta (2.8 MFLOPS számítási teljesítményt mutatott a Linpack), azért tettem fel hamarabb főzött romként a 2.1-et, hogy még gyorsabb legyen (hozzáteszem teljesen jól elvoltam addig is, de ha lehet választani, hogy a telefonod jó sebességű legyen, vagy még gyorsabb, a gyorsabbat választja sok ember), és hogy legyen live wallpaper. aztán jött a főzött 2.2, hogy legyen natív sd kártyára telepítés, ne kelljen app2sd scriptet használni rá. most meg már 2.3 van rajta (így 8 és 9 MFLOPS közé esik a Linpack-om, és úgy általánosságban minden még tovább gyorsult, többet tud, usb és wifi tether, stb...). egy ideje húzva is van a procim (setCPU profilok, amikor a képernyő ki van kapcsolva, akkor jobban spórol az árammal, mint az alap, ugyanakkor ha akarom, egy gombnyomással +200 MHz-et tolok a telónak (600->800), és így kapok bőven plusz sebességet ingyen (nem melegszik észrevehetően jobban). Akksi állás alapján pedig további állásokat iktatok be, amikor nem kell az erő, de már ketyeg le az akksi, ne menjen csak 480-ig fel max, ugyanakkor ha töltőn van, ne menjen annyira le a minimális MHz.
Szóval NAGYON sokan az ilyen extra lehetőségekért használnak főzött romot, legyen egy kicsit még jobb, ha már lehetőség van rá. de még egyszer mondom, nekem hónapokig volt totál alapon a telóm, semmi bajom nem volt úgy sem vele.Megint mások azért teszik fel őket, hogy pl aktiválják a valós multi touch-ot, mert több gyártó cég hogy ne szóljon a "kicsi" bele a magasabb árkategóriás nagytesók szegmensébe, letiltja a valós multitouch-ot, és csak 1 ujjasat enged (hisz ha funkcionálisan ugyanott van a két készülék, sokan meggondolnák, hogy ~700-as proci helyett egy 1 ghz-esért kifizetnek-e dupla árat a telóért.
Szóval sokan azért teszik fel a főzött romokat, hogy simán csak tovább növeljék a készülék funkcionalitását, szeretnék ha egyre több és több dologra lenne jó (mint ahogy a programokkal is a funkcionalitást növelik minden platformon, legyen az egy tudományos számológép normál helyett, egy okosabb filekezelő, hangkeresés vagy sok más). Most először van az számomra, hogy egy elektronikai készülékem időről időre nem hogy lassulna, hanem gyorsul az előző állapotaimhoz képest, azonos hardverkiépítés mellett.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #138 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Egy kicsit más aspektusból: Motorola XOOM. Azt hiszem eléggé meggyőző, a sebessége is.
-
törölt tag
az ide írt hozzászólásaid nagy része off topik, ezt jelzi az is, hogy magad is off-ba tetted, tehát nem kapcsolódik a témához. arról már ne is beszéljünk, hogy már rád is szóltak emiatt...
amúgy nem feltétlenül kell semmit írni, ha nem tudsz érdemben hozzászólni. az N+1-ik miért jobb az iOS minden másnál flémnek pedig továbbra sincs semmi létjogosultsága, akárhogy magyarázod. -
Everman
addikt
válasz
#16820480 #134 üzenetére
Elolvastad a cikket, aminek a topikjába éppen írunk?
"esetleg probléma lenne, ha ebben a topikban véletlenül a honeycomb-ról esne szó?"
Mesélj, mit tudsz róla? Ja semmit. Akkor miért is probléma, hogy a háttér információkról és a platformról magáról vitázunk?
" de zaért lehet osztani az észt, hogy így szar meg úgy szar"
Idéznéd, hogy hol írtam ilyet?
Más, sok területen eltér, van ahol gyengébb, van, ahol erősebb, de nem írtam, hogy szar lenne.(#135) Én elsősorban a cikkre reagáltam, ha visszaolvasol az elejére, a személyeskedés és offtopic csupán reakció volt pár fanatikus droidra.
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
válasz
#16820480 #134 üzenetére
Az egy apple hír
. A konkurenciát kell keresni ,mert a konkurencia topicjaiban félrevezetik a vásárlókat . Neki ez lételeme ,hogy ne történjen meg és mindenkinek valamilyen módon meg kell térni.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
törölt tag
az apple 90%-os részesedését meg az ipad2-t kitárgyalhatod nyugodtan a napi 17 apple hír bármelyikében. esetleg probléma lenne, ha ebben a topikban véletlenül a honeycomb-ról esne szó?
nem mellesleg meg kb rohadtul nem láttál még élőben ilyen rendszerrel szerelt gépet, ahogy a többi itt fórumozó sem, de zaért lehet osztani az észt, hogy így szar meg úgy szar. komolyan, nincs jobb dolgod szombat délután, mint itt flémelni? -
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #131 üzenetére
Szeretnéd kisajátítani az Androiddal foglalkozó topicokat, hogy csak szép és jó legyen róla írva, még ha az nem is igaz, mint ahogy te műveled a folyamatos ferdítéseiddel??
Nem akarsz céget váltani? A Telenornál jobb helyed lenne ezzel az Android fanatizmusoddalNe zavarjon, hogy már a topicnyitó cikkben is volt iPades összevetés és ha ma egy tabletekkel foglalkozó topic, vagy cikk nem foglalkozik ezzel, akkor az eléggé érdekes, tekintve az Apple 90%-os piaci részesedését ebben a szegmensben.
-
joey04
titán
válasz
johny dragon #129 üzenetére
Mintha direkt az Applehöz igazodnának.
Szerintem nem mintha. Most ez a mánia. Lásd MWC: samu, nokia, SE hármas baromkodása. csak itt szopó van a többieknek.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
#95, #96 kicsit ferdítés, de a #97ben kb leírták amit akartam.
#120 viszont megint hülyeség, nézz utána a dátumoknak. de segítek: iphone.: 2007 jun, iphone 3G: 2008 jul, 3GS: 2009 jul, i4: 2010 jun. ipad: 2010 mar, ipad 2: 2011 mar.
Az Apple a saját maga által kitalált ritmusban adja ki a kezdetektől, így pártszimpátiától függetlenül kijelenthető tény, hogy a többiek időzítenek direkt így. nem sok sikerrel, tegyük hozzá. érdemes megnézni, a többi új tablet topik mennyire pörög.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz
johny dragon #120 üzenetére
"Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy az Apple termékek feltűnése velehogy a konkurenciával egy időben történik?"
Inkább fordítva. Az iPad megjelenése után jöttek elő a gyártók az Androidos tabletekkel, ami az én szememben eléggé szánalmas dolognak hat, mert egyrészt az Apple sikerét próbálták meglovagolni, másrészt ezt úgy akarták megtenni, hogy nem igazán fordítottak nagy erőket a fejlesztésre. Összedobtak egy vasat, ami ránézésre is "érdekes" volt legtöbbször, majd fogtak egy ingyenes OS-t, ami a készítője szerint sem volt ilyen célra alkalmas, és piacra dobtak egy terméket, ami alapból több sebből vérzett.
Az Apple-nek nem a zsibvásári hangulatú Androidtól kell tartani, ott a gyártók által generált fragmentáció és a Google impotens Market politikája hosszabb távon, helyettük elintézi a piszkos munkát.
A terület többi szereplője izgalmasabb, pl. HP WebOS-e érdekesebb jószág lesz.
Az mindazon tulajdonságokkal rendelkezik, mint az iOS, ráadásul a HP most teljes fronton támad vele, mivel minden termékével kompatibilissé tette, a smartphone-tól a notebookig minden termékére fel akarja rakni és ha jó marketinget tesznek alá, akkor tarolhatnak vele.A Microsoft is okozhat meglepetést, egyrészt az ARM-osított Windowssal, másrészt lassan elkészülnek a normál Windowshoz is a tablet felhasználásra szánt layerrel. Onnantól meg csak alkalmazások kellenek, amik kihasználják ezeket a lehetőségeket, Windowsos fejlesztőkből meg nincs hiány. Smartphone területen meg a Nokia beszippantásával megvan a lehetőségük, hogy picit átrendezzék a piaci arányokat.
Ha megnézzük adott platformok elterjedtségének változását, akkor az iOS lendülete visszaesett, de nem kezdett csökkenni, az Android térnyerése a többi platform (Symbian, RIM, WinMo stb.) kárára történt. Ha a WP7, WebOS és esetleg még pár újabb szereplő (pl. MeeGo) megerősödik, akkor ennek az Android fogja legjobban kárát látni, mert a vásárlói kevésbé "hűségesek" és elégedettek, mint azok akik iOS-t használnak.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Ráadásul a mobilnet előfizetést milyen fejlődést is eredményez az android vonalon?"
Visszakérdeznék, az iPhone megjelenése és az, hogy csak mobilnettel lehetett vásárolni, mit is eredményezett a webes területen?
"Aztán ha az egyik platformra több fizetős appot vesznek az mit is fejleszt? "
Mondjuk komolyabb fejlesztéseket, mivel senki nem szeret ingyen dolgozni, így a fejlesztők is oda dolgoznak és oda fordítanak nagyobb figyelmet, ahonnan több pénzt várhatnak. Nem véletlen, hogy Androidra főként csak portolások zajlanak, nem sok olyan nagyobb alkalmazás van, ami oda készülne elsősorban, viszont rengeteget tudok, ami oda jó ideig nem fog elkészülni, vagy egyszeri próbálkozás után jegelték (pl. iGO).
"Winen tuti sokkal nagyobb a warez mint mondjuk macen, még is mire készül el minden? Bizony winre mert elterjedtebb."
Válaszoltál is magadnak, a Windows elterjedtebb, mint az OSX. Az Androidnál nincs ekkora különbség és a fizetőképes kereslet meg az iOS oldalán az elsöprő méretű az Androidhoz képest.
"Nem azt írta hogy informatikus, hanem az hogy tudatos, értsd ésszel vásárol. "
Olvass vissza, akkor megérted miről volt szó.
"És még milyen sok van akik epl-vel teszik ugyanezt, csak ugye ezt az epl fanok nem reklámozzák"
Biztosan van sok olyan is, akinek az iOS nem felelt meg, ez nem is vita tárgya, de ezekből van a kevesebb, egészen egyszerűen azért, mert maga a készülék inkább a tömegeknek készül, nem a geekeknek.
"de pl a htc készülékek nem igazán akarnak veszíteni az árukból, pl egy desire most sem olcsó..."
No igen, a Desire HD a 200 ezres indulási árából már 90 ezernél tart.
----
hohoo, ha gondolod vitázhatunk még, de privátban, nem igen illik a topicba a dolog, még akkor sem, ha a topicindító cikkben volt némi összevetése a két platformnak.
-
Everman
addikt
"Az alapok egyáltalán nem jók, nem véletlen hogy az android terjed jobban. "
A jobban terjedést nem kell annyira komolyan venni, nagyjából fej-fej mellett van a két platform, ami igen beszédes, ha a gyártók és modellek számát nézzük.
"Én is azért nem veszek epl telefont mert az ios korlátoltsága zavaró"
Engem meg az Android "nyíltsága" zavar, nem szeretnék vírus- és spyware irtót, meg tűzfalat a mobilomra, ezt a huncutságot meghagyom nektek.
"(na meg mert nem éri meg az árát)."
Kinek mi fontos, neked a testre szabhatóság és a widgetek (amiket én is elérek, ha akarok), nekem meg a nagyobb és jobb programválaszték.
Van akinek megéri az árát, hogy olyan készüléket kap, ami gyors, megbízható és megfelelően támogatott és 2-3 évig új rendszer is biztosítva van hozzá, nem fél évvel a kiadás után, hanem azonnal és nem máshonnan portolt alkalmazásokat kap, hanem a készülékére fejlesztetteket."Főzőcskézés lényege 2 dolog lehet: újabb os telepítése"
Legtöbbször a meglévő verziót főzik, mert kell a gyorsabb működés, lagolás megszüntetése, kernel optimalizálás, CPU órajel növelés stb. A gond az, hogy mindezen bűvészkedés után sem lesz olyan kiegyensúlyozott működésű készüléked, mint egy iPhone a dobozából kivéve.
"És olyan dolgok engedélyezése ami alapból nincs. (ios-nél meg csak az van engedve neked amit munkákpityu a próféta, a nagy testvér megenged )"
Tudod, ahhoz, hogy főzőcskézz, rootolnod kell, iOS alatt meg jailbreakelsz és bármit meg tudsz oldani, amit akarsz. Szóval 0 előnye van ilyen téren az Androidnak.
-
Everman
addikt
válasz
endruboy1 #117 üzenetére
"kérdem én a szőke plasztik cica mikor fog eljutni odáig hogy appot vegyen?"
Ha ismerősöm idős édesapja eligazodik a készüléken és tud letölteni magának alkalmazásokat, akkor a plasztik cicának sem okoz ez problémát.
"Lehet hogy eljut odáig, de nem hamarabb mint egy laposabb pénztárcájú user."
A lapos pénztárcájú user hamarabb eljut a BlackMarketig, meg az Apktor-ig és eszébe nem jut vásárolni, főként, ha legálisan akkor sem tudna, ha akarna.
"Az meg hogy széles körben megismerkednek az emberek az okos telefonokkal potenciálisan azt fogja okozni hogy kinövik az olcsó készüléket és jó eséllyel beruháznak egy jobba."
Attól, hogy valaki megismer egy rendszert, még nem fog jobb anyagi körülmények közé kerülni, jó esetben vesz egy jobb készüléket használtan, de valószínűbb, hogy azt az olcsó megoldást használja még 2-3 évig.
"Az iPhone árából jelenleg szinte bármilyen mobil eszközt megvehetsz"
Már, ha elfogadsz egy kis kompromisszumot az iPhone-hoz képest.
Gyengébb kijelző, gyengébb alkalmazások, gyengébb kivitel, lassabb, lagolósabb működés stb.
Ha ezekkel nem egyezel ki, akkor vehetsz gyors Androidos készüléket, ami annyiba kerül, mint az iPhone és megint nincs miről vitázniEgy ügyfelünk mondta, mikor rákérdeztem, hogy mi történt a Desire-ével (ő egy N8-at vett utána), akkor azt mondta, hogy neki mobiltelefon kell, amivel pár plusz dolgot meg tud oldani, nem tamagotchi, amivel folyton foglalkozni kell, hogy működjön. Ez nagyjából jellemzi a jelenlegi Android platformot. Ha hobbiként tekintesz a mobilodra és szeretsz fórumozni, kísérletezni, új romokat kipróbálgatni, barkácsolni a szoftverekkel, akkor az Android a te rendszered. De ha dolgozol és elsődleges a megbízható működés és nem érdekel a mobil lelkivilága, csak azt akarod, hogy minden elsőre működjön és azt csinálja, amit elvársz tőle, akkor messze kerüld el, mert csalódni fogsz.
" Az iOS-nek és az Androidnak is megvannak a maga előnyei, nincs olyan hogy én ennek szurkolok te meg annak. "
Minden rendszernek vannak előnyei és hátrányai, a vásárló dönti el, hogy nála a mérleg két oldalára mit pakol és merre fog végül billenni. Én többször megpróbálkoztam már az Androiddal, mert érdekel a dolog, de mindig csalódás volt a vége (igazából legtöbbször pont a rendszerrel van a legkevesebb gondom, inkább a gagyi alkalmazások miatt lépek vissza iOS-re, mert akkor inkább használom az eredetit, mint a lobotómiás portolt utánzatokat).
-
GALARDO
addikt
Na gondoltam benézek ide mik vannak itt és mit látok? Hogy megint gyilkolásszátok egymást.
Én talán kettő vagy három ilyen vitába vettem részt de hamar meguntam ugyanis rájöttem hogy senkit nem lehet meggyőzni hogy az enyém jobb rendszer. Mi lenne ha egyszer nem arról szólna egy topic hogy két rendszert szidunk felváltva és próbáljuk rávenni a másikat hogy higgye el hogy a másik rendszer sokkal jobb annál ami az ő telóján fut. Na szóval csak annyit akartam mondani hogy ne veszekedjetek folyton ugyan azon a témán minden topicba aki meg ilyet lát hogy milyen szar ez a rendszer stb annak meg aszt tanácsolom hogy vegyen egy nagy levegőt és folytassa az olvasást én is ezt teszem és ne kezdjen csatározni.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
Rickazoid
addikt
válasz
Hedgehanter #110 üzenetére
Erre a verzióra nem lehet, ezt nem erre tervezték (bár hozzáértők ha jól tudom már feltették a Dell Streak-re, nem tudom mennyire működik, de technikai akadálya ezek szerint lehet nem lenne) de az ICS-re (ami rendelkezni fog a Honeycomb összes funkciójával és képességével, ha ezúttal hihetünk a Google hivatalos álláspontjának) való frissítésnek már nem lesz akadálya arra alkalmas eszközökön, legyen szó akár telefonról, akár tabletről, egy maggal vagy két maggal... illetve egy akadálya lesz, a gyártó, akinek a frissítést el kéne készíteni.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
johny dragon
aktív tag
Srácok, fejezzétek be, a saját érdeketekben, mert a végén még megjelenik itt egy mod, és jaj lesz nektek. Plusz ha befejezitek, javulni fog a hangulat.
Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy az Apple termékek feltűnése velehogy a konkurenciával egy időben történik? Tavaly nyáron indult az Android máig tartó szárnyalása ("pártszimpátiától" függetlenül kijelenthető tény)=>iPhone 4, Androidos tebletek=>iPad 2. És ezt az éves ciklus tartásával teszik.Xperia mini pro 4.0.4
-
hohoo
senior tag
"Ez persze idővel változni fog az Android javára, de ez semmit nem jelent a platform szempontjából, mert ez a térnyerés az olcsó belépő szintű smartphone-ok szintjén történik, ezek a vásárlók meg nem nagyon vásárolnak alkalmazásokat és nem nagyon használnak mobil netet, ergo nem is generálnak fejlődést."
Annak hogy ki milyen készüléket vesz köze nincs ahhoz hogy milyen appokat vásárol, ezt kb most találtad ki.
A mobilnethez sincs semmi köze. Lásd haver a legolcsóbb okostelefonnal de mobilnettel nyomul.
Ráadásul a mobilnet előfizetést milyen fejlődést is eredményez az android vonalon?
Aztán ha az egyik platformra több fizetős appot vesznek az mit is fejleszt? Hogy is van? Winen tuti sokkal nagyobb a warez mint mondjuk macen, még is mire készül el minden? Bizony winre mert elterjedtebb."A vásárlók 99,9%-a NEM INFORMATIKUS, tehát nem várható el tőle, hogy ilyesmihez értsen, ilyesmivel foglalkozzon."
Nem azt írta hogy informatikus, hanem az hogy tudatos, értsd ésszel vásárol. Persze az apple vásárlók nem ilyenek, ők érzelmekkel vásárolnak (főleg a divat miatt), de ez nem éppen pozitív, és elég egyszerű gondolkodásra vall."Dühös tömegeket nem látsz, mert a csalódott, kiábrándult tulajdonosokat nem egy tech fórumon fogod meglelni (bár itt is van azért pár), elég sok embert ismerek, akik 1-2 hónap Android használat után gyorsan passzolták tovább a készüléküket."
És még milyen sok van akik epl-vel teszik ugyanezt, csak ugye ezt az epl fanok nem reklámozzák, hiszen az olyan fórumokon amin ők vannak a közösség kiveti magából az "eretnekeket", nem is vesznek tudomást róluk."az Android dömping miatt 1-2 havonta kijövő újabb készülékek miatti gyors ütemű elértéktelenedés miatt gyorsan veszítenek az értékükből."
általában az ember azért vesz valamit hogy használja, nem azért hogy haszonnal eladja.
Másrészt megint a legrosszabb ár/teljesítményt nyújtó legtúlárazottabb gyártót hozod fel a samsungot (igen minden kategóriában nagyon gázak az arányai) olyat tudatos vásárló nem vesz, de pl a htc készülékek nem igazán akarnak veszíteni az árukból, pl egy desire most sem olcsó...T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
hohoo
senior tag
Az alapok egyáltalán nem jók, nem véletlen hogy az android terjed jobban. Én is azért nem veszek epl telefont mert az ios korlátoltsága zavaró (na meg mert nem éri meg az árát).
Főzőcskézés lényege 2 dolog lehet: újabb os telepítése (ugye iosnél ha megszűnik a hivatalos támogatás, cseszheted a frissítést), vagy egy előtelepített app csomag. Bizony sok rom csak abból áll hogy alaprendszer a széleskörben használt appokkal.
És olyan dolgok engedélyezése ami alapból nincs. (ios-nél meg csak az van engedve neked amit munkákpityu a próféta, a nagy testvér megenged)
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
endruboy1
senior tag
Azt meg inkább előnynek nevezném, hogy a low cost telókon is u.az a platform fut. Mellesleg ellentmondásba is kerültél, mert egyszer arra utaltál, hogy a nem geekeknek jó az iOS, aztán meg felvetetted, hogy az Androidon kevesebb app fog elkelni... kérdem én a szőke plasztik cica mikor fog eljutni odáig hogy appot vegyen? Lehet hogy eljut odáig, de nem hamarabb mint egy laposabb pénztárcájú user. Az meg hogy széles körben megismerkednek az emberek az okos telefonokkal potenciálisan azt fogja okozni hogy kinövik az olcsó készüléket és jó eséllyel beruháznak egy jobba. Lehet, hogy iPhoneba, de lehet hogy maradnak a megszokott rendszernél. Teljesen mind1.
(Megj.:Az iPhone árából jelenleg szinte bármilyen mobil eszközt megvehetsz, az meg hogy a most debütáló 2 magos eszközök esetleg drágábbak lesznek kétlem hogy ne lenne jogos. Igazából ez kellene természetes legyen, nem az hogy az iPhone mindennél mindig drágább, nem gondolod?
)
Látom bárhogy igyekszem nem sikerül a lényeget átadnom. Nincs olyan hogy ez jó platform ez meg rossz. Egyszerűen nem érted hogy neked nem kell egy márka mellett kiálnod. Ez nem foci. Az iOS-nek és az Androidnak is megvannak a maga előnyei, nincs olyan hogy én ennek szurkolok te meg annak. A Google és az Apple is egy profitorientált nagyvállalat. Semmi oka senkinek rá hogy érzelmeket tápláljon irántuk
.
De mivel gondolom ezzel nem elégítettem ki drukkeri buzgóságod elismerem még egyszer: az iOS jó.
-
Everman
addikt
válasz
endruboy1 #114 üzenetére
"Nem, nem teszi jól, a usereknek igenis TUDATOSNAK kell lenniük"
A vásárlók 99,9%-a NEM INFORMATIKUS, tehát nem várható el tőle, hogy ilyesmihez értsen, ilyesmivel foglalkozzon. Ha a gyártó erre nem figyel, akkor lehet, hogy egy tucat geek kedvence lesz, de a tömegek idővel elpártolnak tőle. Nem véletlenül hoztam fel párhuzamként a Microsoftot és a Windows Mobile-t.
"Teljesen el vagy tévedve, nézz szét a piacon milyen droidos telefont vehetsz az ájfón árából."
Például egy Galaxy S II-t már nem, mert az drágább lesz, de a többi hasonló kategóriás készülék is azonos, vagy magasabb árról startolt. Az más kérdés, hogy az Android dömping miatt 1-2 havonta kijövő újabb készülékek miatti gyors ütemű elértéktelenedés miatt gyorsan veszítenek az értékükből. Ez a későbbi vásárlónak jó, a korábbinak rossz, mert sokat veszít rajta, ha el akarja adni, míg én 1 évvel a vásárlás után is majdhogynem haszonnal tudnám továbbadni az iPhone 4-em. Én speciel fillérre ugyanannyit fizettem megjelenésükkor az iPhone 4-ért és a Galaxy S-ért is.
"Nem látok dühös tömegeket az Android háza táján csak azt, hogy egyre nagyobb tért nyer a rendszer nyilván nem véletlenül."
Dühös tömegeket nem látsz, mert a csalódott, kiábrándult tulajdonosokat nem egy tech fórumon fogod meglelni (bár itt is van azért pár), elég sok embert ismerek, akik 1-2 hónap Android használat után gyorsan passzolták tovább a készüléküket.
A nagyobb tömeg meg számomra vicc kategória, mert kb. fej-fej mellett van a két platform, ami azért mulatságos, mert egy gyártó 2-3 modellje versenyez 10-15 gyártó több tucatnyi modelljével. Ez persze idővel változni fog az Android javára, de ez semmit nem jelent a platform szempontjából, mert ez a térnyerés az olcsó belépő szintű smartphone-ok szintjén történik, ezek a vásárlók meg nem nagyon vásárolnak alkalmazásokat és nem nagyon használnak mobil netet, ergo nem is generálnak fejlődést. A felső kategóriás Android eladások meg meg sem közelítik azt amit az Apple csinál és ezért még jó ideig az iOS lesz a mobil fejlesztők elsődleges platformja és Androidra jó esetben az ide készült alkalmazásokat portolják.
"Azért veszik ki a funkciókat mert szinte teljesen előrről kell kezdeniük megírni az alkalmazásukat, így nyilván néhány fícsőrrel csak a stabil alapok után, később foglalkoznak."
Persze és ezt évek alatt sem sikerül pótolniuk. A vicc az, hogy az Androidot magát egy évvel korábban kezdték fejleszteni, mint az iPhone OS-t és a Market kemény két hónappal később nyitott, mint az App Store.
"Nincs ilyen hogy ki kapkod ki után. Ha nem lennének vetélytársak az Apple nem sietett volna ennyire piacra dobni az iPad utódját."
???
Az Apple nem sietett, megy a saját menetrendje után, adott modellt évente egyszer frissíti. Egy évvel az iPad megjelenése után jött a következő, pontosan lehet tudni, hogy jövő márciusban jön az iPad 3 is, mint ahogy azt is tudni, hogy az iPhone 5 április környékén lesz bejelentve és június környékén kerül a boltokba (az egyéb Apple termékeknek is megvan a frissítési ciklusuk, amitől ritkán térnek el). Ha meg kapkodást akarsz látni, akkor nézd meg mi történik a Samsung háza táján a Galaxy Tab 10.1-el, meg az árával -
endruboy1
senior tag
Oké, mivel látom teljesen elvakult márkahűségben szenvedsz (van ilyen betegség?) hadd válaszoljak tőmondatokban:
1, Nem, nem teszi jól, a usereknek igenis TUDATOSNAK kell lenniük és amíg nem tanulják meg hogy azt hogyan kell, csak elodázni lehet a bajokat és ideiglenes megoldásokat találni, de egy idő után ezek vagy a fejlődés vagy a felhasználók igényeinek kielégítése elé fognak állni.2,Teljesen el vagy tévedve, nézz szét a piacon milyen droidos telefont vehetsz az ájfón árából.
3,Nem látok dühös tömegeket az Android háza táján csak azt, hogy egyre nagyobb tért nyer a rendszer nyilván nem véletlenül.
4, Azért veszik ki a funkciókat mert szinte teljesen előrről kell kezdeniük megírni az alkalmazásukat, így nyilván néhány fícsőrrel csak a stabil alapok után, később foglalkoznak. Légy szíves nézd meg az adott iOS-en futó alkalmazás release historyját az első évben
. Ráadásul még csak most alakul ki az a környezet ami nagyban segítheti az Androidra portolást.
5, Nincs ilyen hogy ki kapkod ki után. Ha nem lennének vetélytársak az Apple nem sietett volna ennyire piacra dobni az iPad utódját.
-
hohoo
senior tag
Nyilván azért mert mazochistáknak való, androidon meg egyszerűbb (ez is), hiszen majdnem sima linux.
Na meg általánosan az ios felhasználóknak nem kell több, nincs igényük extrákra, hiszen nagyon is jellemző, hogy az ios okosabb mint az azt használó user
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
r4z
nagyúr
Nekem nagyon tetszik ez a Honeycomb rendszer, volt szerencsém kipróbálni a Dezirémen. Meggyőző, mit ne mondjak, még ilyen összetákolt, toldott-foldott változatban is.
Jó kis cucc lesz ez a Galaxy Tab 10.1. Ha nem szállnak el az árazással, lehet, hogy beruházok egyre.Hedgehanter: Az a gond, hogy más a rendszer felépítése, mint a 2.X verziókban, arról nem is beszélve, hogy a csillivilli felület erőforrásigényesebb.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Hedgehanter
őstag
Miert kell varni a tabletek megjelenesere ezzel a OS-el nem lehet csak upgradelni egy regebbi modellt a uj OS-re?
-
imibogyo
veterán
Bár nem vagyok egy nagy geek, vagy divathajhász, de azért egy ilyen Galaxy-t elfogadnék.
És amit eddig a 3.0-ból láttam, ha nem is meggyőzött, de azért mindenképpen biztató.
-
törölt tag
persze, de ez azért van, mert igazából bárki fejleszthet. én is letölthetném az sdk-t, és nekiállhatnék gányolni, de van annyi önkritikám, hogy nem teszem. egyébként azért ki lehet szűrni a szart. nem értem, hogy miért szenvednek annyira az emberek, hogy sok a gagyi. aki tud keresni, az így is megtalálja a jobbakat. plusz van egy rakás honlap, ahol vannak program ajánlók meg tesztek, utána lehet nézni. aki meg sült galambra vár, azt sajnálom.
-
törölt tag
annak, hogy én saját programot írjak vannak bizonyos technikai akadályai, de én azt venném alapnak, hogy ha valaki rászánja magát és ír valamit, akkor rendesen csinálja meg. illetve azt kéne, hogy amit nem tartanak karban, nem fejlesztenek, és esetleg nem jó minőségű, az lesüllyedjen a market aljára.
-
Everman
addikt
"az "ev legelvakultabb apple fan" es egyben a "tudatlan android troll" dijat en a reszemrol elore is megitelem neked "
Köszönöm. A te értelmi és hozzáértési szinteden ez a hozzászólás komoly erőfeszítést igényelhetett. Már az dicséretes, hogy a billentyűzeten eltaláltad a betűket, no de, hogy még valami értelmezhető is kijött belőle... Le a kalappal!
---
-103: Bocsi, részemről befejezve...
[ Szerkesztve ]
-
bolondember
MODERÁTOR
a személyeskedést mindenki hagyja abba, ne offoljatok.
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
válasz
#16820480 #99 üzenetére
Az új API nagy segítség - ha most írsz alkalmazást vagy ahogy írod, valaki karban is tartja a sajátját, de egyébiránt azért a skálázást nem nagyon tudják maguktól az alkalmazások. Értelmes fejlesztő eltököl vele, aki meg olyan, amilyen, az nem.
A saját példád alapján próbálj meg arra a felbontásra írni egy alkalmazást ezzel az API-val és nélküle és futtasd kisebb felbontáson vagy tableten.
-
Everman
addikt
válasz
endruboy1 #84 üzenetére
"Arról van szó, hogy az Apple egy nagy hatalmú cég aki a rendszerét teljes mértékben az uralma alatt óhajtja tartani, beleértve a rá készülő appokat is. "
És ezt jól is teszi, vannak ugyan kivételek, mikor hülyeséget csinálnak emiatt, de többségében a felhasználó érdeke, hogy ne kerüljön szemét és rosszindulatú alkalmazás az App Store-ba, ha ennek ez a szigor az ára, akkor részemről rendben.
"Ott arról van szó, hogy amikor irreálisan magas áron megveszed azájfónt"
Amikor kedvenc Androidos készüléked ugyanannyiba kerül, akkor az ugye nem irreális?
Ja bocsi, az csak 1-2 hónapig annyi, aztán a felére csökken, mert elértéktelenedik.
Mennyibe is került a Galaxy S, Desire HD amikor megjelent? Mennyibe fog kerülni a Galaxy S II?"Mert most szólok nem olcsó fenntartani egy csapatot ami folyamatosan figyeli az Appstoreba felkerülő appokat."
A dühös felhasználókat sem olcsó elcsendesíteni, mikor esetleg egy emelt díjas SMS küldözgető trójai szabadul el több százezres letöltés mellett a Marketben. Gyanítom te is másként gondolnád, egy ilyen apróság és a kézhez kapott mobilszámla után.
"Most komolyan azt várod, hogy egy alig több mint 1 éve hypeolt rendszerre egyből tökéletes appok jelenjenek meg? "
Ezt elmagyarázhatnád.
A fejlesztő, aki fogja az iOS-es alkalmazását és elkezdi portolni Androidra, azért vesz ki funkciókat és ezért nem figyel a hibamentességre jobban, mert az nem annyira hype-olt?
Ezt most viccnek szántad??? Én inkább arra tippelnék, hogy azért ilyenek az alkalmazások, mert a fejlesztő kevesebb munkát fordít egy olyan rendszeren futó alkalmazásra, ahol azt nem tudja globálisan elérhetővé tenni (eleve kisebb bevételre számíthat) és ahol a legmagasabb az illegális szoftverhasználat az összes mobil OS közül."Ráadásul a droid jót fog tenni az iOS-nek is, valószínűleg az immár elég rég óta álló rendszert fejleszteni lesznek kénytelenek a verseny miatt."
Nem az Apple kapaszkodik kétségbeesve, hanem a versenytársak (lásd a Samsung felhördülését az iPad 2 bemutató után). Az iOS meg nem igazán "álló" rendszer, ha az Android legalább ilyen "álló" lenne, akkor azt használnék napi szinten és nem iOS-t.
-
AMD Power
titán
Én nagyon örülök az ilyen újdonságoknak , bár ezek a tablet gépek nem nekem készültek. Kíváncsi leszek ,hogy a HTC mikor lesz ilyene.
-
törölt tag
igen, igazad van, a felbontás skálázásához nem kell a fragments sem, ezt egy értelmes programnak alapból kellene tudnia
egyébként pedig ideális esetben a fejlesztők fejlesztik a programjaikat, nem csak egyszer feltolják a marketbe, és aztán annyi. amit meg fejlesztenek, annál utólag is bele lehet integrálni a fragments api-t. amúgy pedig saját példa, hogy a 960x640-es felbontású telefonom köszöni, remekül tudja futtatni a programokat, eddig egyetlen dolog volt, ami beintett (már nem emlékszem mi), de abban sem vagyok biztos, hogy a felbontás miatt... -
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #83 üzenetére
"Meséld már el, itt hol is írtad azt, hogy aktív vagy passzív widget?"
Lehet, hogy rosszul tudom, hisz csak 6-7 hónapot használtam e nemes mobilrendszert, de mindegyik típust widgetnek hívják. Ha nem írtam, akkor egyrészt azért tettem, mert alapból feltételeztem némi intelligenciát a vitapartnerről, másrészt meg eléggé evidens volt a szövegből, hogy mire gondolok.
Sorry, 80 alatti IQ-val rendelkező emberre nem számítottam, legközelebb mindent aprólékosan el fogok magyarázni, hogy te is megértsed."Egyébként nem tudom mit nem tudsz megérteni azon hogy a widget nem szívja "annyira" az akksit, hogy szignifikáns különbség legyen az üzemidőben."
Saját tapasztalataim szerint felére csökkent a fogyasztás készenléti módban (persze lényeges, hogy milyen widgeteket használsz, én fentebb leírtam mikről volt szó), de azt is megírtam, hogy próbáld ki. Ha erre nem veszed a fáradtságot, akkor sajnálom, nincs miről beszélnünk.
"Na de részemről lezárva, van jobb dolgom is."
Csak nem megint összerogyott a főzött romos SGS-ed és azt kell ismételten bűvölnöd, hogy működésre bírd?
-
válasz
#16820480 #96 üzenetére
Hát nem.
A fragments API nem a felbontás függvényében skáláz, max. csak könnyíti a programozó életét azzal, hogy a UI elrendezésében, megjelenésében lehet némi átjárás a tablet és a telefonok között (ami egyébként tényleg jó segítség). Ettől függetlenül egy régebbi verzióra megírt alkalmazásnál kb. semmit nem segít, ergo a market nem lesz kevésbé tele inkompatibilis cuccokkal.
iOS-nél pedig úgy áll, hogy ha van egy app iPhone-ra, az nyugodtan átültethető iPadra is és menni fog. iPad 2-nél annyiban már más a helyzet, hogy nyilván az arra megírt cuccok visszafelé nem feltétlenül fognak működni.
johny dragon:
Ha nem baj, nem fogom se sajnálni, se szobrot nem fogok állítani emiatt az Androidos fejlesztőknek.Nem is értem, miért írtad ezt. Más rendszer, más koncepciók. Az egyikben mindent szabad, de akkor meg kell nézni, melyik app min fut, a másikban nem szabad mindent, de fut szinte minden Apple cuccon.
Egyébként az egész fejlesztési mizériát nem értem, ami most itt keveredett. Aki Java-s, az általában Androidra fejleszt, a C-sek meg iOS-re, de aki meg guru, annak mindegy, biztos tart több vasat is a tűzben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
johny dragon #95 üzenetére
ennél azért mondjuk tényleg több felbontás van, de nem az a lényeg. most egy wvga vagy fwvga közt aztán rohadt nagy különbség van. hacsak nincs olyan gyökér a fejlesztő, hogy hardcode-olja a programjába a GUI felbontását egy fix értékkel, akkor az ilyesmi tökre semmi problémát nem okoz. arról nem is beszélve, hogy a most frissen bemutatott fragments rendszer ezt teljesen feloldja. ellenben az ios esetén bevett megszokással, ahol vagy megírod tabletre, vagy megírod telefonra, és még véletlenül sem lehet fejleszteni a kijelző felbontásán xga-ról mondjuk sxga-ra, mert akkor minden borul, és feketelyuk képződik a készüléked helyén. androidnál meg ugye skálázódik szépen a felbontás, és a fragments api segítségével úgy fog megjelenni ugyanaz a program és tartalom, ahogy azon a méretű kijelzőn leginkább ideális.
-
johny dragon
aktív tag
Szerintem rohadtul nincs igazad. Lehet, hogy az Android kétszáz féle felbontást támogat, de érdemben csak négy darab felbontást láthattunk: QVGA, HVGA, WVGA, FWVGA. Tableteken (bár azokra ha az iOS-ből indulunk ki, külön lesznek az appok) meg kettőt: 1024x600 és 1280x800. Ennyi felbontásra kell optimalizálni az appokat. Összehasonlításként az iOS esetében háromra.
Xperia mini pro 4.0.4
-
Rickazoid
addikt
Szerintem higgadj le és gondold át újra a problémát, keresgess a cikkek között itt is és máshol is, hogy merrefelé halad az Android, milyen terveik vannak, milyen megoldásokat kínálnak a felmerülő problémákra, beszélj fejlesztőkkel, hogy miért fejlesztenek inkább Androidra, vagy főleg miért készítik el a programjukat minden platformra és melyiket preferálják és miért, stb. Miután ez kész és lecsengett a tablet divat, elterjedtek, amennyire el kell terjedniük és a helyére került minden, hasonlítsd újra össze a platformokat és a rájuk írt szoftvereket.
Vagy egyszerűbb, ha azt mondom, hogy számítógépekről és operációs rendszerekről beszélünk, és ahogy asztali rendszereken se jelent problémát a különböző képernyőfelbontás vagy processzor az átlag embernek szóló (értsd: nem munkahelyi, nem profi és nem legkomolyabb szintű játék) programoknak, úgy ugyanez okostelefonokon és tableteken is kivitelezhető adott eszköztípuson belül, sőt már neki is álltak átfogóbban, mint asztali számítógépek esetén, főleg mert tulajdonképpen számítógépek ezek is, ráadásul teljes átjárhatóság van okostelefon és tablet között, hisz ugyan az az op.rendszer, illetve a Fragments API a jövőben megoldhatja azt a problémát, hogy egy telefonra írt program hülyén mutat tableten és fordítva.
De ha ez neked nem elég, várd meg a Windows 8-at. Persze hogy ott hogy futnak majd ARM-on az x86-ra és x86_64-re írt programok, azt nem tudom, de biztos megoldják.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
utomi
senior tag
Az a kurva. Nagy baj, hogy hiába a szép rendszer meg a bika hw ha egy normális progi sincs amit hasznalhatsz rajta! Mert ugye ha a jelenlegi Androidos kínálatot veszem figyelembe akkor az rohadt vérszegény! És a fragmentacio csak nőni fog a qHD felbontassal nem is beszélve a tabletekről amik megint egyedi felbontassal érkeznek ! És akkor meg nem is beszéltünk a különböző hwről! Tegra 2 meg stb.. na most ezzel szemben ott van a teljesen kompatibilis és homogén iOS piac! Ahol minden országba megy a fizetős AppStore. Ha te fejlesztő lennél hova fejlesztenel inkább ?
és nekem ne ugasson be egy Androidos troll se mert a HTC Hero óta szinte mindenfajta Androidos telom volt már! Jó a rendszer de szerintem van most jobb! És akkor még az iOS5 még csak most fog érkezni ! -
L@no
tag
Engem is érdekelni fog hogy mennyire fog helytállni az ipad2 mellett
-
törölt tag
ezekkel a dolgokkal alapvetően egyetértek, bár némelyik iránt inkább közömbös vagyok.
viszont azért azt szeretném, ha emellett nem próbálnának meg egy újabb ios klónt csinálni a rendszerből. nagyon jó az, hogy testre lehet szabni dolgokat, hogy nincsenek tiltva funkciók. eléggé el lett már csépelve a "miért szeretjük az androidot" téma, de ettől nem lesz kevésbé igaz. -
telya
aktív tag
az "ev legelvakultabb apple fan" es egyben a "tudatlan android troll" dijat en a reszemrol elore is megitelem neked mar csak ez a hozzaszolas alapjan, es ahogy elnezem azota meg tetemes mennyisegu hulyeseget halmoztal fel. csak azert mondom hogy most mar befejezheted, nem hiaba faradoztal.
-
endruboy1
senior tag
Nem a Microsoft filozófiára gondoltam, ne keverjük a szezont a fazonnal.
Arról van szó, hogy az Apple egy nagy hatalmú cég aki a rendszerét teljes mértékben az uralma alatt óhajtja tartani, beleértve a rá készülő appokat is. Ráadásul az egész filozófiája más. Ott arról van szó, hogy amikor irreálisan magas áron megveszed azájfónt akkor nem csak az Apple irdatlan haszonlesését fizeted meg és a sznobságot, hanem azt is hogy a Nagy Alma teljes körű szoftveres és garanciális felelősséget vállal, cserébe nem nézi jó szemmel ha belenyúlsz a rendszerébe. Ez persze nem feltétlenül rossz. Viszont be kell látnod, hogy lényegében azért fizetsz, hogy ők hozzanak helyetted döntéseket, válasszák meg, hogy mi az amit telepíthetsz mi az amit nem. Mert most szólok nem olcsó fenntartani egy csapatot ami folyamatosan figyeli az Appstoreba felkerülő appokat. Ráadásul nem is megy egy ilyen csapat felállítása egyik napról a másikra, a zöld robotéknál valószínűleg ez is folyamatban van a színfalak mögött.Ez a másik érv meg hogy Androidon bugos az ami iOS-en teljesen röhejes
. Tényleg muszáj részleteznem?Najó. Most komolyan azt várod, hogy egy alig több mint 1 éve hypeolt rendszerre egyből tökéletes appok jelenjenek meg? Röhejes. Az iOS-re az első verzió vagy akár az első 10, teljesen bug mentes volt? Kétlem. Tudod, mi programozók is emberek vagyunk és kell egy kis idő amíg kitanuljuk egy új rendszer csínját bínját. Pláne ha egy ennyire dinamikusan fejlődőről van szó.
A két rendszert tehát nem érdemes összehasonlítani, mert más elképzelésen alapszanak. Mindkét rendszer alapvetően jó. Csak hogy nem lehet egy x éve felkapott és elterjedt rendszert összehasonlítani egy dinamikusan fejlődővel. Ráadásul a droid jót fog tenni az iOS-nek is, valószínűleg az immár elég rég óta álló rendszert fejleszteni lesznek kénytelenek a verseny miatt.
-
ForRedGlory
félisten
Meséld már el, itt hol is írtad azt, hogy aktív vagy passzív widget? Az hogy közben úgy tekerted pár hozzászólás után a mondandód, mert rájöttél hogy hülyeséget írsz, már Téged jellemez.
Egyébként nem tudom mit nem tudsz megérteni azon hogy a widget nem szívja "annyira" az akksit, hogy szignifikáns különbség legyen az üzemidőben. Persze Te tudod... volt pár napig android a kezedben...
Na de részemről lezárva, van jobb dolgom is.
[ Szerkesztve ]
-
rerros
tag
remélem a gyártók nem fognak saját felületet erőltetni.
nem is értem egyáltalán a telefonokra minek erőltetik, több a kár mint a haszon. sőt, egyáltalán mi a haszna? mert szépség biztos nem (ez szubjektív, sztem az alap gingerbread felület szebb mint bármelyik sense, taccsvíz), új funkcók nem (marketről ugyanaz beszerezhető) szal mi? a kár meg az, hogy a verizót nem frissítik, csak legfeljebb akkor, amikor már a köv. verzió jön ki. lásd: galaxy s akkor kapja meg a gingerbreadet, amikor már lassan az ice cream jön ki.[ Szerkesztve ]
-
johny dragon
aktív tag
Srácok, minden rangsorolás nélkül, az iOS jó, az Android jó, a WP7 jó, a többiben viszont valami (GUI, alkalmazáskínálat, stb.) erősen sántít. Akkor most legyen már béke és szeretet!
Everman: Passzív widget=óra, zenelejátszó, naptár (netről nem frissülő), multitasking.figyelő (SGS-en megfigyelhető) stb.?[ Szerkesztve ]
Xperia mini pro 4.0.4
-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #78 üzenetére
"Kérlek linkeld már hogy mikor írtam ezt:"
Már megbocsáss, de feltételeztem annyi hozzáértést felőled, hogy magadtól is rájöjj, hogy nem a passzív widgetekről írok.
De te sem részletezted, hanem ezt írtad:
"Ebből arra lehet következtetni, hogy a widget szerinted rendesen szívja az akksit... erre írtam, amit, mert egy baromság."Most akkor hogy is van? Baromság, de mégis előfordulhat, hogy egy widget többletfogyasztást okoz, pedig jól is van megírva? Lehet, hogy nem indulatból, személyeskedve kéne vagdalkoznod és akkor nem lenne annyi flame?
Mellesleg én csupán bírálom az Androidot, de ettől még kicsit kedvelem is. Nincsenek mazochista hajlamaim, hogy időről időre olyan készülékekre pazarolnám az időmet és pénzemet, amit utálok.
Vannak benne olyan dolgok, amit iOS alatt is szívesen látnék (pl. az olvasott szöveg újratördelése képernyőméretre), de a widgetek speciel nincsenek köztük, ha kicsit is hiányoznának, akkor iOS alatt is meg lehetne oldani, hogy legyenek. -
ForRedGlory
félisten
A szöveg értelmezés sem az erősséged. Kérlek linkeld már hogy mikor írtam ezt:
"egy widget, ami a háttérben aktívan fut és időközönként frissíti a tartalmát a netről egész biztos nem fogyaszt semmit"
Utána folytathatjuk a vitánkat, ami kicsit parttalan, mert itt embert nem győzöl meg a hülyeségeiddel...
[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
A legjobb rendszer
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Everman
addikt
válasz
endruboy1 #68 üzenetére
"Ez az igény egyébként onnan eredhet, hogy mindenki az iOseből indul ki ahol mindent a sokszor hozzá nem értő userek segge alá pakolnak."
Tekintve, hogy a legtöbb komolyabb alkalmazás mind iOS átirat Androidon, persze, hogy abból indulunk ki, az meg, hogy ugyanazon fejlesztő ugyanazon alkalmazása Androidon jóval butább, bugossabb az megint más tészta.
"Igen, Androidon ez nincs meg, néha utána kell olvasni a dolgoknak és néha érteni kell hozzá."
No igen, hisz az aki egy mobilkészüléket vásárol, az fórumokat akar bújni, főzött romokkal kísérletezni és napokat a készülék lelkivilágával foglalkozni. Jó elképzelés, a Microsoft is sikerre vitte ezt a filozófiát a Windows Mobile-al
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #60 üzenetére
"Ezt írtad... Ebből arra lehet következtetni, hogy a widget szerinted rendesen szívja az akksit..."
Tekintve, hogy DHD-n és SGS-en is az éjjeli (8-9 óra) fogyasztást így 11-13%-ról 5-6%-ra tudtam csökkenteni (bekapcsolt GSM és Wifi rádiókkal) eléggé biztos vagyok benne, hogy igazam van. De nyugodtan szajkózd a butaságod, hisz egy widget, ami a háttérben aktívan fut és időközönként frissíti a tartalmát a netről egész biztos nem fogyaszt semmit. Gondolhatod, hogy nem a passzív widgetekre gondoltam, hanem a twitter, facebook, RSS, időjárás, cpu/akku figyelő stb. cuccokra.
-
Gengi
senior tag
"persze ez droid topik, nyilván minden szar, ami alma. off vége."
Ezt te terjeszted. Nem más mondta
. Ma egész nap arról beszélgettem csoporttársammal ,hogy milyen lesz az új MBP-je 1 éve erre gyúr és én is tökre izgatott vagyok. Bár megvenni nem fogom ,mert mást néztem ki ,de attól még jónak tartom. (meg drágának) Illetve FRG kollega linkje is árúlkodik erről. Ez a "Klikkesedés mánia" most is egy vérbeli almafantól ered (ismét). Te rakod az embereket kategóriákba...
-
joey04
titán
válasz
ForRedGlory #67 üzenetére
Szerintem te a lejárató videód után maradj csendben. Amikor még annyi sem volt benned, hogy elnézést kérj, amikor lebuktál.
-
endruboy1
senior tag
Nem értem én ezt, hogy mi ez a nagy ellenszenv a Markettel szemben. Androidos telóm van és én mindent megtaláltam eddig ott jó minőségben amire szükségem volt. Igaz át szoktam futni az értékeléseket, nem csak úgy mindent telepítek amit kiszór a kereső
. Ja igen és eléggé rendesen kihasználom az okos telefon nyújtotta előnyöket, mielőtt valaki megvádolna azzal, hogy nem is használom a Marketet
.
Ez az igény egyébként onnan eredhet, hogy mindenki az iOseből indul ki ahol mindent a sokszor hozzá nem értő userek segge alá pakolnak. Igen, Androidon ez nincs meg, néha utána kell olvasni a dolgoknak és néha érteni kell hozzá. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Ennyire utálom az almát...
-
joey04
titán
így van. de a copy paste és a multitask kopizása, vagy igen hasonló megoldás bevetése a többi rendszeren mutatja, hogy ez kell a többségnek. ez kb olyan, mint amikor hangoztatják, hogy a szépség szubjektív. egy frászt. nagyon is egyértelmű, hogy valami ronda vagy szép, ez a véleményekből leszűrhető, legyen az telefon, kocsi, vagy akár nő.
persze ez droid topik, nyilván minden szar, ami alma. off vége.
-
gombsadi
aktív tag
ez nagyon off lesz...
Az, hogy jobb, nem biztos, hogy használhatóbb. Nekem a Safari iOS4-en nem jön be, ha gorgetek kikockazza. És bizony idő míg rendereli azt a részt. Nekem kapasbol kiesett a jó/jobb kategoriabol. Nagyon eltérőek az igények, nem biztos, hogy mindenkinek az a jó amit elé raknak. -
Gengi
senior tag
-
Gengi
senior tag
válasz
ForRedGlory #60 üzenetére
+1
Főleg akkor jön majd a pofonja ,ha netán az iOS 5-ben lehetne egy két widgetet használni... Persze az úgy már zseniális.
-
rep3at
őstag
Remélem ez az új kezelőfelület dolog lecsúszik az okostelefonok szegmensébe is, az Android kinézetére ráférne már egy komolyabb vérfissítés. A cikk tetszett, bár egy kissé több screenshotot szívesen láttam volna, annyira nem értek hozzá de úgy tudom az SDKban már ki lehet próbálni.
Forward thinking. كرر
-
ForRedGlory
félisten
"Kapcsold ki két napra az összes widgeted és csak a legfontosabb szinkronizálásokat hagyd aktívan, aztán csodálkozz rá, hogy mennyit nőtt az készüléked rendelkezésre állási ideje..."
Ezt írtad... Ebből arra lehet következtetni, hogy a widget szerinted rendesen szívja az akksit... erre írtam, amit, mert egy baromság. És tartom, ne szólj bele olyanba, amihez hülye vagy, márpedig lehet hogy te vagy a szifonistencsászár, de android fronton csak a hülyeségeket írod folyamatosan.
"No persze, hülye volt, hogy ilyen vackot vett..."
nem vett, mert nincs fizetős market hazánkban...Téma részemről lezárva, csak irritál hogy mindig ott ugatsz ahol nem kéne. Ugass az iphone fórumodon, ne ott oszd az észt, ahol senki nem kíváncsi rá. Még ha reális dolgot írnál, de még az is ritkán jön össze, ha a zöld robot a célpont.
-
Everman
addikt
A Google-nek kéne legalább a legelterjedtebb hardvereken tesztelni az alkalmazásokat és csak akkor kirakni, ha problémamentesek.
Nem hinném, hogy bárkit megnyugtat, hogy miután "leégett a ház" és több százezer készüléket megfertőzött egy rosszindulatú alkalmazás, akkor a távolból le tudják utólag törölni... -
_NCT
addikt
Nekem is ez ugrott be elsőre
A cikk jó, viszont a videó sikerülhetett volna kicsit jobbra, srác eléggé monoton dünnyögő hangon beszél, néhol nem is érteni, mit akar kihozni a mondatából.... Bár gondolom nem a médiában helyezkedett el
Mellesleg én nem érzem azt a rohadt nagy késztetést, hogy ilyet vegyek, otthonra pláne nem....Annyira nem jött át az a feeling, hogy húú most nekem ilyen kell.... Gondolom ezt munkaeszköznek (is) szánták, ahol a céges telefon és notebook hasznosságát próbálták ötvözni.
-
bigrock
addikt
Most őszintén, ha te fejlesztő volnál, balról jobbra, minden szituációban, minden hardveren, még Kovács anyuka véleményét is kikérve letesztelnéd a kis programodat, mielőtt felteszed a Market-re, ahonnan ingyé bárki letöltheti?
Nem hiszem, hogy a fizetős programok között sok volna a bugos. -
Everman
addikt
válasz
ForRedGlory #53 üzenetére
Személyeskedés nélkül te képtelen vagy hozzászólni egy vitához?
"Egy normálisan megírt program widgete rohadtul nem zabálja az akksit drasztikusan."
Mit jelent számodra a drasztikus?
Nálam az általatok már kiválónak tartott 1-2%/óra merülés készenléti módban már drasztikus fogyasztásnak számit."max ha egy szarul megírt widgetet teszel fel, az meg user error nem android és tablet hiba"
Nem, nem a fejlesztő hibája, nem a rendszer hibája, a user a hibás..
No persze, hülye volt, hogy ilyen vackot vett... -
total90
veterán
Mézes comb
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
ForRedGlory
félisten
-
Rickazoid
addikt
Nem túl jó ötlet, bőven elég lenne egy rendes kategórianézet és kereső, az eredmény ugyan az lenne, mindenki pillanatok alatt megtalálná, amit keres. Aki meg minőségi programot akar írni és támogatni is akarja, annak nincs szüksége egyéb feltételekre, aki meg nem vállalja, az nem is írná meg. Egy Market elég, csak rendes és mindenre kiterjedő szűrési és keresési lehetőségek kellenének bele.
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
addikt
érdekes, én kikapcsoltam az összes widgetet a Desire-n és ugyanúgy lemerül 1 nap alatt, mint amikor azok be voltak kapcsolva. Ja: telefonálok vele vadul, mert főleg arra való. Ha 1folytában netezel a tablettával, az is le fog hamar merülni, függetlenül bármilyen widgettől.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Az egyébként sátáni ötlet lenne, ha meg lenne bontva az android market? Lenne egy prémium, ahol minden a Google megfelelőségi feleltételeknek eleget tevő alkalmazások lennének, és lenne a kupleráj, mint most, ahova minden mehet. Lehet, hogy diszkriminatív, de hatékony lenne, és mindenki aki tényleg értelmes appot készít és nem kókányságot meg kártékonyat az törekedne a prémiumba kerülésre. Amit az ember innen töltene le, garantáltan minőségi alkalmazás lenne. Pl ilyen feltételei lennének a prémiumba kerülésre, hogy optimalizálva kellene lennie x db alapvető felbontásra, pl 480x272, 800x600,800x480,1024x600,1280x800. Vagyis az app írók szépen rá lennének kényszerítve arra, hogy betartsanak olyan alapszabályokat, amikek következményeként az appjuk mind tableten mind telefonon korrektül fut. Amennyiben új felbontás jön a mainstreambe, akkor meg szépen aktualizálják az appjukat, ha a premiumban akarnak maradni.
-
válasz
johny dragon #47 üzenetére
de még mennyit! Csak azért írtam egyébiránt, mert kimaradt a felsorolásból
-
válasz
Oppenheimer #44 üzenetére
és a wifi?
-
Oppenheimer
nagyúr
Widgetek terén nagyon el vagy tévedve...
A szinkronizálás is csak akkor szívja az akksit, ha 3gről megy. Viszont androidon 1 erintesbol lehet 2g es 3g kozott valtani es a szinkronizalasnak boven eleg a 2g is.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
-
^Clown
addikt
Szerintem nem fognak tudni versenyezni az Apple-lel a gyártók. Sokféle hw-re kellene optimalizálni a 3.0-át, és ez egyelőre nehezen kivitelezhető. De ne legyen igazam.
-
Everman
addikt
válasz
babosmiki #38 üzenetére
"Én legalább is nem veszek észre semmit sem, ha több vagy kevesebb a widget az asztalon!"
Kapcsold ki két napra az összes widgeted és csak a legfontosabb szinkronizálásokat hagyd aktívan, aztán csodálkozz rá, hogy mennyit nőtt az készüléked rendelkezésre állási ideje...
Nem a készülék sebességén és reakcióidején látszik a widgetek erőforrás zabálása (bár néha ott is), hanem a készülék fogyasztásán.[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
Az Android szépen fejlődik, de nem ártana, ha a Google végre a sarkára állna.
- Nem ártana, ha megkövetelnének egy minimális hardvert, amin a rendszer kifogástalanul működik és nem lehetne minden filléres gagyira rápakolni. A gyártó felfele eltérhet, de lefele nem. A renitens gyártótól megvonnák a rendszer használati jogát.
- Kiterjesztenék a teljes Marketet világméretűre, egységesen elérhetővé téve az ingyenes és fizetős alkalmazásokat.
- Lezárnák a Marketet és csak előzetes átvizsgálás és engedélyezés után kerülhetnének fel alkalmazások (és csak azok, a csengőhangok, háttérképek, widgetek menjenek külön területre). Elkerülve az egyre jobban előtérbe kerülő biztonsági problémákat.
- A gyártó ne módosíthassa a rendszert (csak optimalizálás szintjén). Készíthessenek hozzá saját felületet, launchert, de ezeket a gyártó saját Market területéről utólag lehessen csak telepíteni, maga a rendszer alapból legyen egységes és adott frissítés, vagy új rendszerverzió minden készülékre azonnal telepíthető legyen.
Jelenleg az Android nem más mint az új WinMo és ha nem változtatnak, akkor ugyanolyan sorsra is fog jutni.
-
johny dragon
aktív tag
Egységesnek tényleg nem egységes, még, de a Google meg fogja oldani a frissítések problémáját (bekeményít), viszont a nyitottság előnye (X8 esetében hátránya) az egyedi, az alapnál szinte mindig jobb felület maradni fog.
Lassúnak meg sem Mobilarenás videók, sem saját tapasztalatok alapján nem nevezném. Akadni meg az iOS is akad, saját tapasztalatom szerint.Xperia mini pro 4.0.4
-
zsirfecske
addikt
-
babosmiki
addikt
"Mindenesetre nem örülnék, ha az Apple is ostoba widgeteket pakolna ki a home screenre, aminek sok haszna nincs, de legalább kellemesen zabálja az eszköz erőforrásait."
Látszik, hogy még nem használtál androidot...
A widgetek egyáltalán nem lassítják a rendszert."Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
Everman
addikt
válasz
johny dragon #30 üzenetére
Mármint mire gondolsz?
Szerinted egységes az Android? Szerinted stabil?
Az elsőt maga a Google cáfolja, mert szerintük is a fragmentáció és a gyártók ötletszerű frissítési politikája a legnagyobb problémája a platformnak. A stabilitást meg nem hangsúlyoznám annyira, 4 csúcskategóriásnak tartott Androidos készülék használata után én más tapasztalatokat szereztem, de ha nem is lett volna már pár ilyen készülékem, akkor is érdekes olvasmányt nyújtanak az ilyen rendszerű mobilokkal foglalkozó topicok.Szóval számodra baromság, vagy sem, de igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Kashim
őstag
Elsőre nagyon ellenszenves volt ez a 3.0-ás felület, de ebből a videóból már egész pofásnak néz ki. Mondjuk lehet csiszoltak rajt mióta utoljára láttam. Legjobb, hogy végre nem tűnik olyan darabosnak az egész, mint a telefonokon. Jóval gördülékenyebbnek látszik, tény hogy jó pár ötletet, apró trükköt loptak (például a visszapattogó, rugózós scroll), de tudjuk hogy megy ez minden oldalon. Persze van még mit csiszolni. (pl. sötétkék alapon fekete betűk, nem túl ésszerű) Már csak app minőségben kéne belehúzniuk, mert nekem addig visszatartóerő az iOS-sel szemben, amíg nem látok olyan minőségű és kezelhetőségű programokat, vagy normális alkalmazásboltot mint ott. Hívhat sznobnak meg hülyének bárki, de engem az iPad 2 esetén például kilóra megvettek a Garage Banddel.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz
Brutális eb #27 üzenetére
"Ó minden rendszeren menne a rom főzöcske ha lehetséges lenne."
iOS alatt már két éve létezik a Custom Firmware fogalma és elvileg alkalmas lenne ilyesmire, de senkit nem érdekelt ez annyira, hogy belekezdjen.
-
Everman
addikt
"ez az iPaddel szemben is komoly előnyt jelenthet, ha ugyanis valakit nem érdekel az alkalmazásbolt mérete és nem márkapreferencia alapján választ gépet, elképzelhető, hogy megnyerőbbnek fogja találni a 3.0-s Androidot, mint az aktuális iOS rendszert."
Ha valakit nem érdekelnek az alkalmazások és az, hogy melyik platform a jobban támogatott és vonultat fel minőségibb alkalmazásokat, az nem vásárol tabletet, max képkeretnek az asztal sarkára. Az ilyen vásárlónak valóban mindegy, hogy milyen rendszer van a gépén, mert nem használni akarja.
-
Brutális eb
addikt
Ó minden rendszeren menne a rom főzöcske ha lehetséges lenne.
És nem azért mert elégdetlenek a felhasználók hanem a kíváncsiság miatt.
Majd térjünk vissza pár hónap elteltével a kérdésre pl a wp7 kapcsán.Mert abban biztos vagyok,hogy feltörik.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
kristof83
aktív tag
Az a baj hogy annyival nem jobb ez az új 3.0 se mint amennyire drágák a gépek.
Tudom hogy nagyon unalmas sőt lassan már közhelyes, de nemhogy nem drágább, hanem egyárban van az új iPad az új Android-os gépekkel. A kinézetet és a minőséget még akkor meg sem említettem. Viszont amíg ez így marad addig a tablet vevők 90 százaléka már csak presztízsből is iPad-et fog venni. Arról nem is beszélve hogy egyenlőre a Tablet-ek még mindig csak egy plusz játszóeszközként vannak jelen a piacon, és amíg tényleges hasznuk nincs addig erősen a divat dominál a választásnál, az meg gondolom nem kérdéses hogy melyik Tablet-et divatosabb (vagy ha úgy jobban tetszik menőbb) manapság venni?Ez pedig tény, és ezekből szerintem egyenesen következik az is, hogy szerintem semmilyen komolyabb változás nem fog történni idén a táblapiacon...
Arról nem is beszélve hogy azt mindenki elfelejti, hogy az Apple annyit keres a Market-en, hogy akár ingyen is adhatná az iPad-et, és ez a legkomolyabb fegyvertény a többi gyártóval szemben !!!!!! És szerintem ez a legfontosabb !!!!
Szóval hiába próbál árat csökkenteni a többi gyártó mert nekik van egy határ ami alá nem mehetnek ha még pénzt szeretnének keresni a gép eladásából. Addig meg az Apple vígan el van a világ végéig a Store dollár milliárdos bevételeliből.....Ez így van, de szigorúan csak SZERINTEM, ha más mást gondol a témáról, akkor az is ugyanannyira igaz lehet mint amit én fejtettem ki
-
Ez igaz, de az iPad 2 egyáltalán képes megszólaltatni a régebbi alkalmazásokat értelmes felbontásban, a törékeny kód fölötti ima nélkül. Az persze más kérdés, hogy az új hardverre hogyan lehet optimalizálni az alkalmazásokat, de erre az lehet a válasz, amit említettél és ami a PC-ken sem ismeretlen, vagyis az, hogy bizony máshogy fog kinézni, ha érzi maga alatt a hardver erejét. Ez valamiféle fragmentációt valószínűleg elő fog idézni szoftveres téren, ebbe igazad van.
"neki is tolni kell az egyre komolyabb vasakat a készülékeibe, hogy követhesse az Androidosokat"
Úgy vélem, a követés még fordítva van - nem eladásokra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"pár éve azt mondták, hogy lehetetetlen egy ennyi cég által fejlesztett rendszert egységessé és stabillá tenni; hát, marhára nem lett igazuk."
Mert ugyebár az Android az egységességről és stabilitásról híres, nem a fragmentációról és a hektikus működésről (virágzanak a romfőző megoldások és nem azért, mert a vásárlók olyan elégedettek lennének a gyári rendszer megoldásaival, sebességével és stabilitásával).
"Meg persze ott van a felhasználói felület kérdése, az Androidra azért ráfért már egy kis vérfrissítés, ugyanúgy, mint az iOS-re, de ezt az Apple valamiért nem hajlandó meglépni ; azaz elképzelhető, hogy az Android most előnyhöz juthat, ugyanis egy 2011-ben is frissnek ható dizájnnal tud előrukkolni, ami a többéve ugyanúgy kinézető iOS-szel szemben komoly fegyvertény lehet."
Tekintve, hogy az iPad alkalmazások UI-ja a kezdetektől tablet használathoz igazodik, így kérdéses ennek a mondatnak a valóságtartalma. Mindenesetre nem örülnék, ha az Apple is ostoba widgeteket pakolna ki a home screenre, aminek sok haszna nincs, de legalább kellemesen zabálja az eszköz erőforrásait.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
"Másfelől említették itt, hogy mennyivel egyszerűbb az almának pár készülékre optimalizálni, meg ilyenek (védekezés),"
Eddig... ezért is nem merte a 1024*768-as képernyőt nagyobb felbontásúra cserélni... mert megint lehetne kezdeni az eddigi iPadra optimalizált progikat is szétbontani iPad, iPad 2-re. Eddig ügyesen megoldotta, mert egy 3GS procija és gpu-ja pont annyival volt gyengébb, mint a készülék felbontása a 4G és iPadhoz képest. Az iPad 2-vel ez bukik... amennyiben valóban ki akarja használni egy alkalmazás a 2 mag és az erős SGX543 képességeit, ugyanazon felbontáson, mint az iPad1-é, akkor biza az Apple is nézegetheti a fragmentációt... és nincs más lehetősége, neki is tolni kell az egyre komolyabb vasakat a készülékeibe, hogy követhesse az Androidosokat és nem fogja tudni elkerülni a fragmentációt ő sem. Ezentúl ott vagy az lesz, hogy egy jobb játék máshogy fog kinézni iPad 2-őn mint Iphone 4G-n meg iPad-en, vagy nem használják ki az SGX543 erejét.... akkor meg ugye csak ballaszt.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
"Hát én máig nem tudom megérteni a tablet használókat. Az egyik legfölöslegesebb cucc amit valaha láttam."
Ja valamikor az is gyakran elhangzott minek egy mobilra színes kijelző... a világ már csak ilyen ... halad, fejlődik, és újabb lehetőségeket nyújt.. sokaknak a csilis csokoládé és felesleges...
-
"ha ugyanis valakit nem érdekel az alkalmazásbolt mérete és nem márkapreferencia alapján választ gépet, elképzelhető, hogy megnyerőbbnek fogja találni a 3.0-s Androidot, mint az aktuális iOS rendszert"
Elképzelhető, de ahhoz nem ártana egy kész és jól működő tömegterméket is látni a videókon túl - ebben például az almát nem nagyon lehet megfogni most. És akkor a marketen lévő alkalmazásokról és azok használhatóságáról még nem is esett szó.
Ezt a mondatot viszont egyáltalán nem értem:
"Az Android sikere mögött többek között az áll, hogy készülék és gyártófüggetlenül nyújt hasonló felhasználói élményt, mint mondjuk az iPhone, de mindezt sokkal nyitottabban teszi, mint a kaktusz-elvvel ("egyet láttál, láttad az összeset") jellemezhető Windows Phone 7."Ha azt a kaktuszos hasonlatot nézzük, akkor az iPhone nem az Android oldalán áll, hanem a WP7-én és ez nem egyértelműen előny az Android javára - vagy bárkiére.
Másfelől említették itt, hogy mennyivel egyszerűbb az almának pár készülékre optimalizálni, meg ilyenek (védekezés), de arra csak azt lehet mondani, hogy ugyanígy a Google vagy az OHA is dönthetett volna a korlátok mellett, de nem tette (eddig). Annek az lett az eredménye, hogy a piactéren az alkalmazások egy jelentős hányada azt sem tudja, min tudna futni. A táblás 3.0 ezt pedig csak növelni fogja. Sajnos ezt a mindenkinek mindent engedünk módszert ez a hátulütő kíséri.
Szóval jó lesz ez, a füstje már elég nagy (a maga árnyékaival együtt is), már csak a láng kell hozzá, vagyis egy erős, széles körben használható termék. Mondjuk a Galaxy 10.1.
babosmiki:
ez a link szerintem nem az, amit közölni szerettél volna[ Szerkesztve ]
-
babosmiki
addikt
válasz
litvitcsak.a #12 üzenetére
Ebben igazad van,
de szerencsére a nem kompatibilis cuccokból van a kevesebb,
és már azokra is van megoldás.#16: Én már azt használom. Ja és nem vagyok tesztelő!
Amúgy ez a béta verzió már teljesen jól használható és még stabil is.[ Szerkesztve ]
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
Rickazoid
addikt
Persze, hogy lehet, korlátozott számban vannak tesztelők, a jelentkezőket meg majd értesítik, ha elfogadták, de ahogy a visszaigazolásban is írják, a jelentkezés nem garancia a bekerülésre.
-
Saccco
nagyúr
Viewsonic: Android és Windows 7 alapú internettáblák
(#16) lordfreyr:
És nem mellesleg van belőle Beta, sőt még tesztelőnek is lehet jelentkezni.Videó[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Rickazoid
addikt
válasz
babosmiki #10 üzenetére
Arra az SPB Mobile Shell-re gondolsz, amiből az Android verzió még nincs kész?
(#12) litvitcsak.a: az Android inkább erre halad.
[ Szerkesztve ]
-
Bling95
őstag
Jólesz ez , csak engem akkoris zavar ez a nagyon sok fekete.
-
Soni84
tag
Hát én máig nem tudom megérteni a tablet használókat. Az egyik legfölöslegesebb cucc amit valaha láttam.
Ez egy billentyűzet nélküli laptop. Ráadásul android rendszerrel. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egy windows 7-tel még mindig 100x több dolgot meg tudok csinálni mint androiddal. És gyorsabban. Az egyik gyártónak volt egy jó megoldása azt hiszem Asus, hogy a billentyűzet becsúsztatható volt a display alá.
Egy olyan kéne, ami dual bootos(win7 és android), és nem retek tegra van alatta, hanem valami olyasmi ami viszi a mostani pc játékokat mediumon/highon.
Egyéb esetben tablet nekem spec. biztos nem kéne.
Ja egyébként android telefonom van. Telefonra jó rendszer az biztos! -
Saccco
nagyúr
válasz
litvitcsak.a #12 üzenetére
Hát azért gondolhatod, hogy egyszerűbb 2-3féle hardverkiépítésre (iOS) fejleszteni, mint 100 meg 100 különfélére al'a android.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
litvitcsak.a
tag
válasz
babosmiki #10 üzenetére
talán a fejlesztők miatt nem mindegy. iOS esetében az apple figyelt a felbontás arányos növelésére és a kompatibilitásra, hogy kicsit könnyebb és gyorsabb lehessen a fejlesztés és portolás. Galaxy tab esetében néha elég hülyén néznek ki a nem felkészített és ezért "felszkélezett" grafikát mutató alkalmazások és játékok...
iMac 27" | Nexus4 | Kavics a magyar vizsla
-
litvitcsak.a
tag
Gondolom előbb-utóbb itt is "csomagolnak" a hw mellé fizetős software-eket vagy saját alkalmazások fejlesztésével és azok adott géphez kötésével még tudnak versenyezni a gyártók. Samsung esetében erre van is esély.
hosszú távon az Android esetében nem ártana a támogatott felbontásokból létező millió variációt kicsit limitálni.
iMac 27" | Nexus4 | Kavics a magyar vizsla
-
babosmiki
addikt
Had jöjjön az új rendszer, bár kicsit túlzottnak tartom a körülötte lévő felhajtást.
Szerintem nem kicsit inkább biznisz az egész,
hogy mégjobban fellendítsék a tábla piacot...
A jelenlegi 2.2-vel a galaxy tab most is hibátlanul használható
és pl az SPB Mobile Shellel olyan kűlsőt lehet neki varázsolni amilyent a 3.0 sem tud!"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
Bavid
senior tag
Jók ezek a 3.0-ás táblák, ios tényleg unalmas már. Jó lehet mondani ami jó, azon mit változtassanak? De az Android is azért nem unalmas, mert nagyon testre szabható, úgy néz ki ahogy te akarod!
-
Rickazoid
addikt
A 2.4 (vagy akármi verzió, szóval Ice Cream Sandwich) igazából a 3.0 testvére, talán utódja lesz, mivel ott egyesítik újra az okostelefon és a tablet vonalat, a Fragments API-val pedig a kijelzők közti különbség se probléma.
Az az erőteljes multitasking érdekesen hangzik, ha itt is úgy működik, mint a korábbi verzióknál, akkor csak jóindulattal nevezném valódi multitaskingnak, az erőteljes melléknévnek értelme nincsen itt ettől függetlenül, pusztán a sok memória miatt működhet jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Hát nekem a Xoom elégé megihlette a fantáziám... csak ne lenne olyan rohadt drága...
-
-
tariattila
veterán
az olcsónak beharangozott tabletekre leszek kíváncsi.... hogy mennyire lesznek olcsók és a 3.0 hogy fut rajtuk
-
z0d1AK
nagyúr
Érdekes lesz itt a piac alakulása. Kíváncsi leszek az idei év termésére.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
keIdor
titán
"Érdekes elgondolkodni azon, hogy a nagyobb gyártók (mondjuk a Samsung) vajon idővel elkezdenek-e majd használni egy saját grafikus felhasználói interfészt, vagy maradnak az Android 3.0 gyári megoldásánál és ebből adódóan pont úgy fognak kinézni, mint az összes többi gyártó; az általunk próbált Galaxy Tab 10.1-en egy hónappal ezelőtt gyári interfész futott, de ez még nem garancia semmire."
Remélhetőleg nem nyúlnak bele, mert csak laggolás lenne belőle, ahogy pl. a Galaxy S esetében is.
Tetszik ez az új felület, és egyelőre akadást sem láttam, így sokkal jobban tetszik a rendszer.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A zöld robotos operációs rendszer új verziója már kifejezetten táblagépekre készült. Elmélkedünk, elemzünk, spekulálunk.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest