Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Szövegértés? Két helyen utaltam rád. Egyik helyen válaszoltam, és nem értettem veled egyet abban, hogy az iPhone-ra hasonlít, mert későbbi példával élve szerintem úgy hasonlít az iPhone4-re, mint a Vénusz a csillagokra. Ezt véleménykülönbségnek hívják, ráadásul úgy, hogy kis részben, bizonyos szemszögből neked adok igazat. Ebbe beleírtam a saját véleményem is a hasonlóságokról és hogy már a cikkben felbukkant, hogy az e-mail klienst sikerült ahhoz hasonlítani, mintha onnan származna az ötlet. Ezután sikerült megemlítenem, hogy te azzal kezdted a fórumot, hogy a Motoroláról írtál, említetted ugyan az iPad-et, de nem mint hasonlót. A többi mondandómat általánosságban fejeztem ki mindenkire vonatkoztatva, még magamra is, hogy megint az Apple-ről kezd kialakulni egy fórum egy egész más gyártóról szóló cikk után.
Ezután a válaszodra reagáltam, miszerint hatalmas különbségek vannak, és írtam másik három eszközt, amire szintén hasonlíthatna, mert szintén van valamilyen keretük, a HP-nak főleg, de efelett sikerül elsiklani. Ezután folytattam a gondolatmenetet, hogy mindig sikerül valakinek egy Apple termékhez hasonlítania.
Ha a véleménykülönbséget, esetleg a valaki szót vagy az emberek szót magadra vetted és úgy értelmezted, hogy fanboy-nak tituláltalak, akkor sajnálom.
Válaszolhattam volna másnak is, de elsőre a te hsz-ednél sikerült bekapcsolódni úgy, hogy a saját véleményem is beleírom a nem csak itt megfigyelhető dolgokról.
És igen, nem tetszik az Apple fanatizmus, de nem az eszközeiket nem szeretem, hanem a valódi fanboyok hozzáállását és viselkedését, amire reagálva hajlamos vagyok hasonló megnyilvánulásokra. -
Kumite
aktív tag
Szerintem egy tablet külseje 4 fő részből tevődik össze: előlap (képernyőn kívüli dolgok), sarkak, hátlap, használt anyagok.
Ezt a 4et jóval kevesebb kombinációban és jóval kevesebb változatban lehet megalkotni, mint egy autót.
Tehát nagyon rövid időn belül kénytelen több termék is megjelenni fém kerettel, szinte az összes termék lekerekített sarkakkal és szinte kivétel nélkül fekete előlappal.De ha kicsit megnézed a pár hsz-szel korábban postolt Motorola telefonok képek linkjeit, amit írtam, akkor egyértelművé válhat, hogy a Moto arculatába teljesen beleillik a formavilág, onnan merít ötleteket, azokat az arculati elemeket szélesíti. És ez az arculat felismerhető, ahogy pl. egy Nokia telefont is felismersz mindenféle márkajelzés nélkül.
-
Kumite
aktív tag
Az én véleményem az, hogy nem hasonlít rá. Lehet rosszul fogalmaztam, mert úgy kellett volna, hogy nem CSAK arra hasonlít, hanem minden másra, ami nagyságrendileg ugyanaz a termékkategória. Mindegyik hasonlít a másikra.
A többit már Te képzelted bele és Te loholtad bele magad ennyire... -
Rickazoid
addikt
Azokat az orbitális különbségeket hogy nem látja senki? Ennyi erővel mért nem a Galaxy Tab a hasonlítás alapja vagy a Sharp Galapagos, esetleg a HP Slate 500? Nem azzal van a gond, hogy emberek hasonlítanak dolgokat más dolgokhoz, nem is azzal, hogy létezik az Apple, bármily hihetetlen, a gond az, hogy kényszeresen Apple termékekhez kell mindent hasonlítani még akkor is, ha ordít róla, hogy valami egészen más. Ha nem lenne kerete, de lenne rajt egy gomb, amiatt lenne Apple-re hasonlító, ha kerete se lenne, meg gombja se, akkor amiatt, mert tablet, ha AMOLED lenne a kijelzője, az ISP panellel hasonlítgatnák, stb. Kijelenteni, hogy ez egy kilapított iPhone4-re hasonlít csak egy keret miatt olyan, mint az Esthajnalcsillagot bármely csillaghoz hasonlítani.
-
Kumite
aktív tag
Márkák nincsenek, az emberi butaság, fanboyság és birkaság van tiltólistán.
A Hansg nem egy világjelenség, az Apple (és nagyon sok más márka, telkón belül és kívül is) fanboyság az.
"Azzal van itt a gond ... táraz, céloz, tüzel."
Lsd.: első mondat. A kijelentéseteknek nincs valóságtartalma, max annyi, mint a monitoros példám. Vagy mintha azt mondanátok, hogy a kispolszki tiszta olyan, mint egy BMW, mert fémből van, 4 kereke, kormánya és ülései is vannak, ráadásul lehet vele autózni."Tartsam magamban, mert itt a márkanácik meg találnak regulázni?"
És én tartsam magamban, hogy szerintem egyáltalán nem hasonlít? -
Rickazoid
addikt
Nem látok semmiféle hasonlóságot egy Apple termékkel sem. Nem hasonlít jobban rá, mint bármelyik másikra. Attól függetlenül, hogy ki hogy viszonyul az Apple-hez, mindig kivétel nélkül fel kell ezt hoznia valakinek (most az első hsz-ig ment a fórum enélkül, amit pont te írtál, onnantól itt van a hasonlítgatás), de már a cikkben az e-mail kliens kapcsán, végül is tényleg, biztos azt is onnan nyúlták le, nem a nagyobb kijelzőből következik magától értetődően, hogy lehet egy olyan nézetet is alkalmazni, amit az összes nem mobilos e-mail kliens használ. A formája meg biztos Apple másolás, még ha teljesen másképp néz is ki. Kezd súlyossá válni, emberek. Nem lehetne egyszer egy Motoroláról szóló cikkben és a fórumában a Motoroláról beszélni és nem az Apple-ről?
És tessék, én is arról beszélek, köszönöm. -
törölt tag
nekem is szimpi a PlayBook, de ez is elég tetszetős, bár fizikai gombok szvsz kellenek, még egy ilyen készülékre is. a kezelőfelület is jól néz ki! a keret mondjuk lehetne nagyobb, mert így oké, hogy jobban néz ki, de nem tűnik túl ergonomikusnak.
összességében tetszik, na!
fi:zi'k: mire?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest