Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Az, hogy egy blokk hogy néz ki, és hogy hány blokkot írsz egy trackre két külön dolog. De ha mutattok leírást a dologról, mármint, hogyan kell Amigás, C64-es lemezt PC-vel akár csak olvasni, akkor elhiszem. Nem véletlenül kellett az X1541 és utódai, vagy a Catweasel és társai, szerintem. A floppy controllert csak nagyon alapszinten próbáltam PC-n programozni, de nekem a doksikból úgy tűnt, lehetetlen a dolog.
Már sajnos nem emlékszem pontosan, de valami rémlik az Amiga MFM kódolásáról is, ami más volt, mint a PC-s, hogy a blitterrel egy lépésben be lehessen kódolni egy blokkot. -
yvsmad
őstag
-
joysefke
veterán
Nekem olyan SSD-m van a munkahelyi laptopban (840 EVO 250GB), még nem frissítettem a legújabb, javított FW-re (majd karácsony előtt vagy után az utolsó/első munkanapon) de azzal a masszív sebességproblémával is mindennapos irodai felhasználásra kategóriákkal gyorsabbnak érzem mint egy HDD-t...
A swap file-t ki lehet kapcsolni Windowsban, a teljes kikapcsolás szerintem legnagyobb hátránya az hogy crash esetén nem tudsz rendes dumpot csinálni, tehát ha valaki nagyon ki akarja kapcsolni, akkor is jobb inkább egy kis (1/2GB) méretben maximalizálni...
J.
-
yvsmad
őstag
A lényeg az volt, hogy a lent felsorolt technikai újdonságokért az arra fogékonyaknak lehetett lelkesedni, külön-külön is új hobbikat jelenthettek, hát még együttesen.
A bitpacák igazak, de csak vesd össze egy 1980-as Atari Pong vagy játékkonzol kocka / csillag grafikáját egy 1990-es Amigán pl a Mortal Combatéval vagy egy ray tracing demoéval. Az utóbbiba sokkal kevesebbet kellett már beleképzelni, mint a 10 évvel korábbi elődjébe. -
PistiSan
addikt
Pont van egy ilyen ssd -m.
Kb 1 hónapja javították a hibát, a hírt most nem találom, de itt olvashatsz nagyon sok pozitív véleményt a frissítésről.
http://prohardver.hu/tema/re_lassan_olvashatok_a_regi_adatok_a_samsung_840/friss.htmlNekem is a hdd-ből lett elegem, 2-3 perc volt mire mindent betöltött, ssd vel sata2 kb 20mp.
-
Engem lenyűgözött az SSD-k teljesítménye, az, hogy egy koreai vmi dzsunkát csinált, nem befolyásol a véleményemben, de legalább tudom, miért nem fogok venni ilyen hulladékot
Nem mellesleg az SSD csak egy példa volt a fórumtársnak, miért jó, ha sok memória megléte esetén kikapcsolja a virtuális memóriát.
-
"jaja, ne menjünk messzire, nézzük meg, mennyivel gyorsabb a samsung 840evo a hdd-knél
hint: semennyire
"
Mivel nekem ezzel a Samu cuccal nincs tapasztalatom, elhiszem Neked, hogy vagy egy darabbal jártál így, vagy az egész széria tré. A saját tapasztalatom viszont azt mutatta Sandisk SSD-kel, hogy a Linux 7, Windows 7 15 mp alatt bootolt róluk, miközben HDD-ről előbbi az 1, utóbbi a 2 percet haladta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ford topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged