Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lugosi111
csendes tag
válasz
girhesfarkas #780 üzenetére
Reggel írtam a Chieftecnek, már meg is jött a válasz!
"Dear Mr. Lugosi,thanks for your mail. You are right, we had a running change regarding the technical specs. of our A-80 series.
The latest model of CTG-550-80P has 22A on +12V and the older model 25A on +12V.
If you have more questions please contact me.
Kind regards,
Mirko
"
Azaz a legújabb modelnél már valóban csak 22A van, a régebbieknél 25.
Ez ugyan nekem magas,de gondolom a fejlődés ott van, hogy a két ág közös terhelése megnőtt. -
lugosi111
csendes tag
válasz
Még egy észrevétel:
Régebben a CTG-550 tápoknál sok helyen 2x6pin PCI-E csatlakozót írtak. Az enyémen már 2x6+2pin csatlakozó volt.
Úgy látszik típuson belül is voltak, lehetnek változások. Ezt is megnézném, mert a 280x egy 6- és egy 8 pines tápellátást igényel. (Elvileg ez is megoldható átalakító kábellel, úgyhogy nem tragédia, ha még a régebbi szabványú a tápod.) -
lugosi111
csendes tag
válasz
A ctg-550-80p a kettéosztott 12 voltos ága ellenére egy jól sikerült táp.
Áganként 25A-rel 300 wattra is képes (igaz, összesen 450 wattot).
Elégnek kell lennie, még ha egy 100 watt körüli processzor van is mellette.Viszont felmerült egy érdekes probléma vele kapcsolatban:
A tápon és a hozzáadott leíráson 25A szerepel (és a táp címkéjén is), viszont a Chieftec honlapján 22A -t írnak.Elképzelhető, hogy változott a specifikáció?
Esetleg nézd meg a tiéden mi van.22A-rel "csak" 264 watt marad, viszont a két ág összesen többet (495 wattot) adhat le.
Még ennyivel is el kéne mennie a 280x-nek. -
lugosi111
csendes tag
válasz
girhesfarkas #778 üzenetére
Szia! Nem mindegy milyen az az 550 wattos táp.
A 280x fogyasztása elérheti a 250 wattot is. A HKC USP-5550 tápja elvileg 550 wattos, de a 12 voltos ágon mindössze 288 wattot ad le.
Egy XFX 550 Pro-nál ugyanez az érték 528 watt.
Gondolom a gyártók az olcsó tápok miatt szeretik eltúlozni a táp-igényt. -
lugosi111
csendes tag
Üdv!
Nekem is volt év elején 2 gondom egy ASUS R9270X-DC2T-2GD5 kártyával.
Fejlemények:
1. hiba: A néhány hetente jelentkező spontán kártya fagyást (kép eltűnik, monitor készenlétben, újraindítás csak POWER hosszú megnyomásával) több mint egy hetes szervizben való tesztelés alatt nem produkálta.
Voltak olyan rendesek, hogy adtak kölcsön! egy tápot, hogy itthon "teszteljem" tovább a gépet ( game, game, game!!!), ha újra jelentkezne a hiba cseréljem ki a kölcsöntápra, aztán meglátjuk. Másfél hónap hibamentes működés után a kölcsöntápot visszavittem.
Azóta a hiba egyszer jelentkezett (kb 6 hónap alatt), de rájöttem egy összefüggésre a fagyások között. AIDA64. Minden esetben ment a program System Stability Testje - illetve maga a teszt nem futott, csak az ablaka volt megnyitva a hőmérsékletek diagnosztizálása céljából. Ez persze csak egy teória, de semmi kedvem csak ezért futtatni állandóan az AIDA-t.
Inkább nem futtatom és ha így jelentkezik a hiba, akkor nem ő volt...2. hiba: A "Flickering" - azaz a képernyő 2D-ben produkált néhány percenkénti "ugrása".
Az ASUS honlapjáról letöltött és telepített friss VGA BIOS teljesen megszüntette a jelenséget.
Mondanám, hogy "riszpekt ASUS", de igazából ez a minimum, sőt már eleve nem lett volna szabad így kiadni kártyát.
A többi gyártónál nem tudom mi a helyzet. -
lugosi111
csendes tag
válasz
lugosi111 #739 üzenetére
Több mint egy hétig szervizben volt a gép. A fent írt hibajelenséget ezalatt nem produkálta...
Mivel most épp a tápegységre gyanakszunkvoltak olyan rendesek, hogy adtak egy kölcsön tápegységet, hogy ha újra bekövetkezne a hiba, cseréljem ki arra, azzal teszteljem tovább. Ha azzal is leáll, máshol kell keresni a hiba okát.
-
lugosi111
csendes tag
Üdv mindenkinek! ASUS rehabilitálva! (egyenlőre)
Annyi a fejlemény, hogy most nem a monitor kikapcsolás állapotában történt, hanem netezés közben, minden előzmény nélkül. Egyszer csak kurzor megáll, pár másodperc kép eltűnik, monitor stand by, gép ventik pörögnek tovább, csak nem csinál semmit. Mint a jelzett hibánál. Most is csak a POWER hosszú megnyomása indítja újra, s újra működik. Ezek szerint mégsem monitor. (Vagy két rossz VGA-m vanGyanús még a HDD (ő csak másodlagos, egy SSD-n van a rendszer) Néha furcsa, nyöszörgő hangokat ad és ő a legöregebb...), de már nem szívesen találgatnék. Innen annyi minden lehet alaplaptól tápon át memóriáig... A Win7 U 64 friss telepítés. Gondolom a komplett gépet kéne elvinnem kivizsgálásra.
-
lugosi111
csendes tag
Mint fentebb írtam ez nálam is előfordult az ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP-nál.
Egy lehetséges magyarázat:
Kizárólag 2D-ben jelentkezik, a gyártók a "GDDR5 sajátosságával" magyarázzák, ami akkor fordul elő, ha a memória (VRAM) órajele hirtelen megugrik.
Régebben a 7850/7870-nél is előfordult, de a későbbi driverek(?) megoldották. Az én 7850-nél sem fordult elő soha. (Igaz, én jóval a megjelenés után vettem.)
A R9 270X-emnél a 13.12beta driver leírásában írták:
"· Resolves intermittent flickering seen on some AMD Radeon R9 270X graphics cards"
Már ha jól értelmeztem, és az " intermittent flickering" kifejezés - "szaggatott villogás"-t jelent.
A végleges 13.12 gondolom csak jobb lehet. -
lugosi111
csendes tag
Sziasztok! Gyakran olvasom különböző fórumokon. hogy így a Gigabyte, meg úgy a Gigabyte.
Nos itt egy üdítő kivétel!
Az ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP kártyám időnként ha magára hagyom a gépet, nem ébred fel (csak a monitor kikapcsolása van beállítva), hanem fekete képernyő, villogó kék led a monitoron (mint a Standby),fogad. Billentyűre, egérre nem reagál, kikapcsolni csak a Power hosszú benyomva tartásával tudom. Utána működik ismét. (A Win7 azért jelzi hogy nem szabályosan lett leállítva.) Terhelés alatt még nem fordult elő( illetve egyszer a WOT "garázsánál" csinálta).
Már volt fent a 13.10, 13.11 , 13.12beta, 13.12. (Ha jól emlékszem ezek.)
Azt már szinte megszoktam, hogy 2D-nél időnként ugrik a kép...bár ezt a 13.12beta, majd a végleges verziója orvosolta.
Még olyan jelenséget is produkált, hogy néhány játék automatikus felismerő rendszere a minimális beállításokat ajánlotta... (WOT, Far Cry 3, Tropico 4)
Ellenben ha mégis "Ultrára" állítom viszi mint a szél...
(WOT pályától függően 30-70FPS, FC 3 40-50 FPS, Tropico 90+FPS )2013.12.07-én vettem, úgyhogy már beszéltem a bolttal. Azt a választ kaptam, hogy valószínűleg a kártya rossz, vigyem vissza.
Nem akarom ezzel az ASUS-t fikázni (most is a "régi" ASUS 7850 pótolja) , csak arra világítanék rá, hogy minden gyártónál előfordulhat hibás darab, s hogy pl. az ASUS-nál kisebb arányban fordul elő, jelenleg nem vigasztal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest