- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
J.J. András #34 üzenetére
És szerinted azért, mert 3-4 fele van bontva valami máris ATX szabványnak megfelelő lesz? Pl. az 1,5 kW-os Enermax 30A-es ággal ATX szabvány?
Igen elméletileg meg lenne adva ( 240 W azt hiszem ), mehet max +12V-on ami 20 A.
Kb annyira van betartva, mint a VGA-knál a 300W...
-
Piftuka
veterán
Úgy gondolom, hogy igazad van.
Azon háztartások nagy százaléka számára, ahol számít a minél energiagazdaságosabb működés, s ezért hajlandóak (és képesek) az átlagosnál kicsit nagyobb árat is fizetni, egy kiváló minőségű "80+ Gold" minősítésű tápegység, a cikkben szereplő tápegységekhez képest ~1/3 áron tökéletesen megfelelő, ráadásul racionális választás.
A "Platinum" fokozatú tápok a hatásfok tekintetében annyival nem spórolnak többet, mint amennyibe kerülnek. (Ettől függetlenül maximális elismerésem minden gyártónak, amely törekedik arra, hogy a lehető legenergiatakarékosabb működésű eszközöket állítsa elő.)
A tápegységekkel kapcsolatos hírekben pedig örök "vesszőparipa" a termék ára...
Nos úgy gondolom, hogy a cikkben szereplő Enermax tápok (s úgy általában a cég által gyártott felső kategóriás tápegységek) esetében felesleges a "drága" árakon elmélkedni, bosszankodni pedig pláne felesleges.
Ezek a tápegységek az otthoni számítógépekbe szánt tápegységek piacán az "abszolút legjobbat", vagy más szóval a "luxust" képviselik. A luxusért pedig mindig a legmagasabb árat kell fizetni.
Mindenki eldöntheti, hogy igényli-e ezt, ill. meg tudja-e fizetni.
Ahogyan te is említetted, s én egyet is értettem veled... szerencsére vannak jóval olcsóbb alternatívák is, amelyeknek a minőség tekintetében azért nincsen szégyenkeznivalójuk.
-
Pala
veterán
válasz
yakuza.tora #23 üzenetére
Szerintem nincs olyan táp a piacon, amire érdemes lecserélni az AX-et. Kivéve persze ha nagyobb teljesítményű kell.
De akkor is inkább egy AX1200, mert még mindig olcsóbb, mint ezek az Enermaxok.
-
J.J. András
őstag
de szerintem meg az ATX a 12Voltos ágon leadható áramerősséget adja meg, mivel a teljesítményt szabályozza (maximálja)... szerintem:
W=U*I - ahol ugye az U=kostans 12Volt , így marad a változó az áramerősség, ami I, és maximálva van a W....erről szól az ATX, mint egy IT-Technikai norma, hogy a világon mindenhol ugyanazt értsék, és igazodni tudjanak egy kompatibilitást biztosító szabályrendszerhez
szerintem
-
yakuza.tora
addikt
válasz
leonejoci2 #28 üzenetére
"Chieftec is van legalább ennyire jó majdnem 1/3-ad áron." - Hát persze!
-
moha21
veterán
-
TOM-202
senior tag
válasz
leonejoci2 #28 üzenetére
Igen, a Chieftec szerintem is jó választás. Főleg az Enermax-hoz képest racionálisabb.
-
Blax
tag
Az Enermax nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Azért ezeknek ki van találva a "bele", meg ugye az alkatrészek se vackok. Persze nem kell azonnal megvenni. Ha kijön egy újabb "sláger" széria, majd azután. Most ezen van a hype.
Nekem a két- hárommal ezelőtti is, a mostani is... gyanús, hogy a következő is Enermax lesz. Ez az 500W-os egész korrekt cucc. Nagyobbnak - számomra - úgy sincs sok értelme, nincs 4 videokártyám és 10-12 HDD-m.
Bármi más alkatrészen lehet/tudsz spórolni, tápon ne tedd!
-
leonejoci2
tag
Biztosan nagyon megbízható,felső kategóriás tápok ezek,de az árakkal nem vagyok kibékülve!Chieftec is van legalább ennyire jó majdnem 1/3-ad áron.A többletet meg lehet másra is költeni(ami nem is kevés ugye).
-
Tomcat
őstag
Nem semmi, 10 db PCI-Ex 8pin csati. Vajon mire kellhet a 9. és a 10. ? Mert 4db HD6990-nek is elég a 8 db, sőt össze sem lehet kötni talán négyet belőle egyszerre.
Gondolkodtam rajta kicsit és rájöttem hogy ez 2 db gépre is elég. Az egyikben 4db Ares vagy Mars van beletuszkolva 8 magos procival, a másikban meg valami középkategóriás netezős CF/SLI cucc szimpla négymagossal. Így csak közel kell egymáshoz rakni a két gépet meg a kábeleket áthúzni és már megy is a kraft ami kell.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
yakuza.tora #25 üzenetére
Egy olyan aranyozott csodát szemeltem ki hogy leváltsa az öregecske Recomot, én is Platinara vágytam de most elhessegettem a rossz gondolatot.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
yakuza.tora #23 üzenetére
Azt nem mondtam hogy mikor, majd ha az Aurum tápokat már ajtót kitámasztani használják.
-
yakuza.tora
addikt
Ez nagyon komoly! Nekem spec jobban bejönnek a SS tápjai, de le a kalappal az Enermax előtt, mert nem egy-két példánnyal jött ki, hanem "teljes kollekcióval" 500, 600, 750, 850, 1200 és 1500 wattos példányokkal. Venni nem fogok belőlük, mert meglehetősen drágák és a jelenlegi is bőven sok, de jár a
(#22) atti_2010: Optimista vagy. Nem is kicsit. Az 550-es FSP Aurum 26K felett kezdődik. (ami "csak" GOLD ) Azért meglepne, ha ahhoz lőné be az árat az Enermax. De legyen igazad és akkor esküszöm, lecserélem a Corsair AX-850-et!
-
capulet75
addikt
185 euro egy 500-as tápért? Ezek megőrültek.
-
mpierre
veterán
1500W? Ajha extrém tuning, vagy 4 db 580 esetén még ok, de ez nem hétköznapi felhasználás.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
J.J. András #17 üzenetére
Az áramerősség az nem feszültség, ráköthetek én valamit egy 12.000A tápra az akkor is csak 18A fog felvenni ha annyi a fogyasztása, viszont a feszültség az más.
-
moha21
veterán
válasz
J.J. András #17 üzenetére
Ez nem áramgenerátor, tehát nem küld több áramot, mint amennyi kell.
Az ATX meg nem az ágak számáról szól.
(#16) leviske: Azért, ha az egyik ágon történik valami, a másikon még csak véletlen sem megy minden tönkre.
-
J.J. András
őstag
..., mert az az ATX szabvány netán ?
... amúgy azért, de az felett eljárt az idő, mert ha egy 12Voltos ágon ráküldesz a VGA-ra és ALAPLAP-ra 40A-t, az nem fog szétsülni, hanem csak tátja a száját és várja a "kaját"....
régen mi lett volna, ha küldesz egy MB-nek vagy VGA-nak ekkora áramlöketet ?
-
leviske
veterán
Nem vagyok táp szakértő, de régebben nem attól mentek egyesek falnak, hogy kétfelé bontották a 12V-os ágat? Ezekben akkor miért van 3-4 felé bontva? Valaki magyarázza már meg nekem, hogy ez most hogy...
-
almos94
aktív tag
válasz
Találtgyerek #13 üzenetére
Értelek és igazad van, és az is igaz, hogy teljesen felesleges egy átlag usernek,mint amilyen én is vagyok,egy ilyen táp. De attól én még vehetek ilyet
-
Archer
őstag
Még a legkisebb is ~55k. Ok, hogy Enermax meg platinum besorolás meg mittudomén de azért na
-
almos94
aktív tag
válasz
Találtgyerek #7 üzenetére
Tényleg magas az ára,de tápon én sosem spórolok(kivétel ez alól a jelenlegi tápom), és szerencsére olyan anyagi helyzetben vagyok,hogy meg tudnám venni,ha szükségem lenne rá
-
SoundBird
tag
Drága is az biztos! Meg szét van bontva a 12 voltos ág. Ez sem teszi szimpivé!
-
KisTopi95
aktív tag
Bitang egy tápok az biztos, de hát az ára nem hozzánk való.
-
bteebi
veterán
Na hoci ide egy 500 vagy 600 W-ossal
. De könyörgöm, ne ennyiért!
Ha kiszámolnánk, hogy 0-24h "átlagos" használat mellett mennyi idő alatt hozza be az árát egy ilyen aranyos egy mezei 15k-s, "normálisabb átlagos" táphoz képest, hát valószínűleg meglepően nagy számot kapnánk...
Ha valaki nem futtat éjjel-nappal Furmark-ot meg Prime95-öt felváltva, csak mondjuk néhány órát netezik, esetleg egy kicsit játszik is, akkor talán meg se éli, hogy megtérüljön a nagyobb hatásfok ára
. Persze elsősorban nem a (pénz)spórolás miatt vesz az ember ilyen tápot, de akkor is...
Biztos drágább előállítani egy ilyen csodát, de bőven nem ennyivel több. Inkább segíteni kellene az elterjedésüket, nem pedig hátráltatni.
-
almos94
aktív tag
Ha a közeljövőben vennék tápot,biztos egy ilyent vennék,600W körül
-
Chp
őstag
Tetszenek ezek a tápok, de Én maradok a Hipro-nál, mert ha olcsón kapok megbízható áramforrást, miért fizessek irreálisan sokat?
-
atti_2010
nagyúr
Inkább veszek Gold tápot 25k megkapom.
-
Recon666
Közösségépítő
Egy 750-es jöhet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Rettenetesen drágák, akármennyire is Platinumok: egy jó átlagos gépbe való 600 wattosért 200 euro-t / hatvanezer forintot kifizetni?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest