- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
truefx
aktív tag
Tökéletes net kapcsolatnál panaszkodik az app, hogy nincs internetkapcsolat.
Próbálok hozzáadni járatokat a kiválaszott járatokhoz, megkeresem a 4-es villamost, rábökök az OK-ra. Semmi. Megint bököm. Semmi. Még egy párszor, de megint nem történik semmi. Vissza a kiválaszott járatokhoz, egyszercsak megjelenik 15-ször a 4-es. Megpróbálom kitörölni, legelsőt sikerül, a többivel nem tudok mit kezdeni....
Kuka az egész.
-
helixP
nagyúr
1 nap után eddig azt kell mondjam, hogy szépen frissül, jól jelzi a dolgokat.
Viszont baromi lassú tud lenni, főleg ha adatokat szív le, mintha a szerver kapacitással lenne baj. -
Maxxy10
addikt
az elektronikus jegy rendszert meg lehetne oldani NFC-vel is gondolom... lenne egy alkalmazás ahol veheted a jegyet bérlet és megvan oldva.
-
Gusztáv
addikt
Na igen, csak az egy nagy rakás pénzbe kerülne. Majd ha nyernek valamilyen EU-s pályázaton, és az unió kifizeti a 80-90%-át, akkor gondolom, hasonló csúszással minta a Futár (tavaly nyár volt a határidő, ha jól tudom), majd az is elkészül. Addig marad az a pár értelmetlen kapu a Corvin negyednél.
Az app különben jó ötlet, csak fapados. Várom a WP8 verziót, addig hátha fejlődik.
-
Sanyi.mTs
addikt
kíváncsi leszek, h mennyire fogják fejleszteni...
-
Surfym@n
senior tag
csak egy költői kérdés: lesz tájékoztatólag pontos idő is feltüntetve a futár kijelzőkön?
-
Mattanyahu
tag
a 212-es buszon mindig megnövekedett menetidőre kell számítani
legpontatlanabb vonal evör -
LouiS22
veterán
Az elektronikus jegyrendszerel pont frankón lehetne szűrni a bliccelőket: kevesebb bejárati szekuriti, az mind mehetne a felszíni járművekre ellenőrizni. Zölden világít a jegyed: ok, pirosan: lejárt. SMS-ben vett? Nem, akkor fizesse a büntetést, viszlát. Ja, meg meglenne a lehetőséged mondjuk sms-ben jegyet venni, stb.
-
mark77
tag
Olyan,mint a BKV-BKK páros semmire nem jó de igazi pénznyelő. Gondolom jó sok pénzt kapott érte aki csinálta. Bizonyára a projektbe bevontak 2-3 tanácsadó céget is
A BKK és a főváros azon gondolkodjon, hogy szüksége van e Budapestnek ilyen kiterjedt, sűrű de alapvetően kiszámíthatatlan tömegközlekedésre.
Annak fényében pláne, hogy az utasok zöme bliccel
Az offline menetrend tökéletes. -
Igaz ami igaz, Király Dávid már nem olyan harcias mint amilyen a Misi volt. A Futár meg azért nincs benne, mert maga a Futár mint projekt húzódik már hetek és hónapok óta. Nem véletlen, hogy hivatalosan még mindig nincs átadva, pedig már elég sok helyen működnek a kijelzők...
-
killertibi
tag
"Ez nekem baromi hasznos, a lakóhelyem körüli járatok mind betettem, ma reggel meg már jött is a jelzés, hogy a 212-es buszon megnövekedett üzemidőre számítsak. Kész, egyelőre ennyit tud az app."
A munkahelyi ártalom
Szerintem a menetidő jobban beleillik a mondatba
-
lordyka
aktív tag
válasz
bollokcs80 #15 üzenetére
erről beszéltek feljebb, ez Szincsák Tamás alkalmazása
-
LouiS22
veterán
És még véletlenül sem azért, hogy megszűnjön/elsikkadjon a BKV-t kritizáló blog. Ezzel együtt az említett úriember arca is kb tízszeresére nőtt.
Ezzel együtt valóban javult az utastájékoztatás minősége is - szvsz ez az app éppen nem sikerült jól (konkrétan használhatatlan és átláthatatlan), továbbá érthetetlen, hogy ebben a formában miért adték ki és miért nincs benne a FUTÁR-on alapuló információs forrás (ha már folyton ezzel fényezi magát a BKK).
Mert az éremnek két oldala van.
-
Evita85
tag
Pont a mi villamosunkat emeltétek ki képlopóval
(42es) Mondjuk tudom,hogy nem jár,de azért
-
A BKV köszöni szépen, de továbbra is él, mozog, sőt ők végzik az utasszállítás jelentős részét.
A BKK mint a szolgáltatás megrendelője, és továbbértékesítője lépett be a láncolatba, ők azok akik megrendelik adott viszonylatok üzemeltetését a BKV-tól, Volánbusztól, VT-Transmantól."A Bérlet ára nem nőtt idén.... mit adtak nekünk a rómaiak? Békét hoztak! Demagóg!"
Megjegyzem, hogy anno Vitézi Dávidot amikor kinevezték BKK vezérnek, az egyik első döntése volt, hogy a korábban a BKV-Figyelőt jegyző Gál Mihályt leigazolta a BKK kommunikációs és PR csapatába, mert a feladat adott volt: ha úgy is jobban tudja, ne csak szövegeljen róla, hanem megkapja a lehetőséget bizonyítani.
Úgy tűnik Gál Misi és az általa vezetett csapat él is ezzel, mert az utóbbi időben vezették be a bkkinfo oldalt is, aminek köszönhetően tényleg elég vállalhatóvá vált az utastájékoztatás minősége, és érezni lehet azt is itt-ott, hogy talán tényleg az utas a legfontosabb (a FUTÁR amúgy már egy kb. 5-6 éves projekt, szóval az nem a kettejük keze alól került ki).
-
Surfym@n
senior tag
válasz
#09819904 #13 üzenetére
Pont arról tértem át
Azon kívül, hogy az egyes megállókra vetítve az időértékek köszönőviszonyban sem voltak a hivatalos menetrenddel, még egyes viszonylatok is tévesen s pontatlanul szerepeltek.Elég csak az egyes appokhoz tartozó véleményeket végigtallózni (persze nem a trollokra gondolok)
-
törölt tag
válasz
bollokcs80 #15 üzenetére
Az iMind-é is offline. A menetrendeket korrekten frissítik. Anno már iPhoneon is ezt használtam, de most G2-n szintén. Eddig még szerencsére nem késtem vele!
-
geccoblaze
aktív tag
Csak én nem találom azt a funkciót, hogy X busznak Y állomáson Z időpont környékén mi a menetrendje (járatsűrűsége)?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
#09819904 #13 üzenetére
Sőt, a Budapesti menetrend is nagyon jó. Van ingyenes és pro verzió is, offline is használható és a menetrendek is pontosak (legalábbis az elmúlt 3-4 hétben tapasztaltak alapján.
-
MuzikJunkie
aktív tag
"hogy kisiklott a Budavári (ki)Sikló"...
-
halkow
őstag
jól jönne felénk is az ilyen alkalmazás
-
WinstonWolf
senior tag
Azt meg lehetne tudni, hogy az adatbázist is online használja? Vagy csak a rendkívüli eseményeket szedi le online? Mekkora adatforgalmat generál kb? Ez az oldala a tesztnek hagy némi kívánnivalót maga után...
-
Surfym@n
senior tag
Ezúton üzenem a BKK-nak, hogy inkább adja ki a fejlesztést alvállakozónak, hátha jobb lesz
Tudok is egyet:
Úgy hívják, hogy Szincsák Tamás! -
Wyll
őstag
A BKV nevet pont azért kellett lecserélni, mert rettenetes (volt) a reputációja, és az új imidzsépítés már egy új név, a BKK égisze alatt kezdődött. Bog, nálad már a BKK is lejáratta magát?
Az én fejemben eddig ez a szándék kb. működött, a BKK-hoz nálam inkább a szép új (kék) buszok kötődnek, semmint a szenvedés. Sok a fejlesztés, ez szerintem tény, én érzékelem az igyekezetet. A bérlet ára sem nőtt idén.
Lehet hogy túl keveset járok a külsőbb kerületekben?Jó, nyilván nem világcsúcs Bp tömegközlekedése, rengeteg mindenen lehetne javítani, de legalább ilyesmi miatt nem kell még aggódnunk
Vagy de?
-
amíg a metró megállóban több, mint 10 percig tart bemondani, hogy baleset miatt nem jár a metró, addig nem a kommunikációs csatornával van a baj.
mellesleg a bárcsak késnének a buszok, ahonnan én járok ott az egyik jóval korábban jön a következő meg késik, esetleg teljesen függetlenek a frissen kirakott menetrendektől, vagy napokon át kimarad ugyanaz a járat.
a futár-on megjelenített adatoknak sincs sok köze a valósághoz, szerintem csak, vagy szinte csak a tervezett menetrendet jeleníti meg, pont nem az aktuális állapotot.
amikor leáll a metró, azt is 5-10 percekkel előbb írja meg néhány online lap, mint a BKK honlapja, mikor újraindul, az meg talán meg se jelenik a BKK-n.szal úgy érzem, nem ez az alkalmazás választ el minket a kánaántól. persze ha ez az alkalmazés kell ahhoz, hogy rendbeszedjék a belső információáramlást, hovátovább a visszacsatolások miatt pontosabbak lesznek a buszok egyéb járművak, akkor legyen.
de azért az megint agyrém, hogy folyamatos net kell mindenhez, és regisztrálni kell az értesítésekhez. az automaták miatt a cégeknek is regelni kellett. Vitézy social network-ot épít, vagy mi van?
-
helixP
nagyúr
Leszedtem, próbálom.
-
sz.balazs.95
veterán
tényleg jónak tűnik.
-
LouiS22
veterán
Én meg az elektronikus jegyrendszert várom (2014-ben talán nem nagy elvárás, pláne úgy, hogy az előzetes ígéretek szerint már működnie kellene), ez a mostani maszatolás inkább csak a szar pofozgatása, az is bonyolultan.
-
malnabokor
senior tag
A mobilos oldalt volt már szerencsém használni (bkkinfo.hu), egyszer mikor pont akkor robbant le a 3-as metro, mikor mentem le az állomásra. Visszatereltek a felszínre, és ott mikor rámentem az oldara, már ki is volt írva, hogy mindjárt jönnek a pótlóbuszok, szóval a gyorsasággal nem lesz gond.
Ami első körben hiányzik nekem, az egy menetrend (tudom, hogy vannak alternativ verziók, és ebben is lesz), de kíváncsian várom a futáros részét is a jövőben
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kezdetnek már ez is bőven elég hasznos, de a BKK azt mondta, hogy később a FUTÁR adatai is elérhetők lesznek az alkalmazásban.
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest