Keresés

Aktív témák

• Spr1nG

tag

válasz Muerte #199 üzenetére

+1
    Tényleg nem ár/érték bajnok, de ha milliárdjaim iciri-piciri részéből vehetnék egy ilyet simán megtenném.
    És nyilván van aki meg is teszi. Ne irigykedjetek... ;)

• nakos

senior tag

válasz Muerte #199 üzenetére

Igen, ezt jol latod - van amiben maximalista vagyok... ;] De az m18x 1,1Milla valtozata nem csak azert "ertelmetlen" nekem mert 1,1 milla, es ez nem elsodlegesen az anyagiakon mulik - hanem mert 5.5kg+2kg tapegyseg. Ami nalam teljesen elkepzelhetetlenne teszi az "elvi" mobilitast. En vittem m17x R2-t repulovel tavaly, hat az is csak 1x fordult elo... mondtam is "b@mmeg ez nagy szivas". Es ahova mentem legutoljara jutott eszembe hogy jatszak a geppel. Este 10 utan amikor magamra maradtam akkor meg a PH levelekre valaszolni egy 14"-es Acer is siman megtette volna ( es pontosabban mostmar teszi is!). En kb 2 hetente utazom, repulok es vonatozom is, van hogy autoval megyek. persze mivel nem egyetemre jarok, a munkam miatt a "jatszom a laptopon" tema a legytolso a sorban es a sok ceges cucc mellett orulok hogy a laptopom csak 2 kg, es ha 2 napra utazaom meg a toltot sem kell magammal vinni. Bezzeg ha a "pirinyo" m17x/m18x ott figyelne veled, az enyhe kb 9 kilo onsulyaval (toltovel, kabellel, hordtaskaval egyutt) - mar keziopoggyasznak sem engednek fel sok helyen a gepre ha van mondjuk par iratod is meg es atlep 10 kilo fole a csomag. A toltot meg nem mered a borodnben feladni, mert netalanta ha elkeveredik a borond, akkor megszivtad mert az m18x max 2 orat bir akksirol. Az m17x 1.5 orat se birt levett fenyero mellett..

Szoval en azt mondom ha valaki megteheti, en pl megvehetnem. De hasonloan az elozo kollegahoz is, ha kis idom engedi hogy jatszak akkor ugyis le tudok ulni az iroasztalomhoz, es jon a maximum elmeny - 3 monitor, dolby surround es tarsai. Semmi kedvem 18 incs mellett nyomorogni. Ha utazom, akkor van jobb dolgom is mint este feltetlen jatszani. Probalok nem kocka lenni, hogy allandoan jatszak - mint egy cigaretta fuggo.
    Illetve ha megis, akkor miert nem is eleg egy Acer 4820? Core i5 480 + ATI 6550? 1366*768-ban minden HIGHon megy a legtobb uj jatek kozul is (Red Faction, FEAR3, Fable3, DIRT 2,3, FIFA 10, F1 2010 stb). Ezt a minosegi kis kompromisszumot, hogy nem 1920x1200 + 16FSAA ban tolod amikor elutazol - asszem ki lehet birni.

Es persze ha vegul az anyagiakat is megnezzuk, akkor azt teszi fel a pontot az "I"-re. Az en asztali gepem a 3 monitorral kevesebbe kerul mint az itt listazott m18x. Es meg belefer egy Acer 4820-es amit 160e nettoert lehet kapni.

Szelsosegeseknek - kiegeszito megoldas: veszel egz PS3-at, es amikor utazol beteszed a taskaba + egy kontrollert +egy HDMI kabelt. Amikor megerkeztel a szallodaba annyi a teendo hogy radugod a TV-re, es "voala mar lehet is jatszani. Nem mondom hogy FPS-t azon jatszal, de pl FIFA, F12010, FABLE3, FALLOUT, MASS EFFECT stb kapcsan ez is egy megoldas - es "jeee" az egesz "mobil jatekgep" megvan 60 ezer forintbol. (azert nem mondtam az X360-at mert annak van kulso boszme tapegysege, habar meg az is kisebb mint az m18x tapegysege - amirol ugyesen nem szolt az itteni teszt, de kulfoldi tesztek azert jellemzoen mindig bemutatjak a sokkolo meretet).

Azert hogy mondjuk a vonaton jatszol az m18x-szel - ne feledd hogy nem fogsz, mert az akksi kifullad igen gyorsan. Raadasul egy ekkora boszme gepnek hely is kell - nem mindig eleg a legkisebb asztal hogy meg az egernek is legyen hely.

Meg egy dolog: meghibasodas. Sajnos sokkal gyakoribb es fajdalamsabb mint az asztali gepeknel. Egyszer csak a geped nem indul. Ennyi. Azert az asztali gepes tarsadalom kb nagyjabol ki tudja sakkozni mi doglott be az asztali gepnel, azt elmegy es meg a hetvegen vesz bele (ha nagyon surgos) egy masik VGA-t peldaul. Ennel igaz a DELL szerviz kulonlegesen jo, de mindenkepp nagy szivas mas markaknal. Mire kijavitjak lehet hetek telnek el.

Eladas: mig egy asztali gep sok apro alkatreszbol all, sokkal nagyobb esellyel el tudod adni kulon-kulon a cuccokat, amik sokkal kisebb erteket kepviselnek par nap alatt mint egy 1millas laptopot. Hogy sikerrel indulj eleve kb 500ezerrol kellene indulnod. Azert az asztali gepes cuccokat nem kell 50% diszkonttal arulnod pl fel ev utan.

Es a legszebb, ezt direkt a vegere hagytam: hany olyan esetet olvastatok, hallottatok hogy elloptak a notebookjat a csokanak - kedves honfitarsaink? Na ez a szepseg mellett a nagy "riziko" egy notebook mellett. A besurrano tolvaj egyik kedvence a nagyerteku laptop. Azert egy 30 kilos asztali geppel nem fog kimaszni az ablakon... es arra sem lesz (jo esetben ideje) hogy elkezdje kicsavarozni a gepbol a 3 darab videokartyat... :(
    Nem olyan vidam, amikor az 1 millas laptopot "valaki kolcsonveszi" nem vart modon... na az aztan a fekete leves....

Szoval nekem csak ezek a gondjaim egy m17x m18x korul, es ezert tamogatom ha valaki megteheti "maximalista" inkabb desktopban legyen... tobbet is kap tole, es kevesebbe is kerul. Hajjra!

• nakos

senior tag

válasz Muerte #166 üzenetére

En a Vantage-rol beszeltem nem a 3D Mark 06 rol... - az már lefutott lemez... :)

Aktív témák

Hirdetés