- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Csak arra akartam rávilágítani hogy attól most hogy mentőcsomagot kap egy ország, csak még nagyobb adósságba taszítják.
Attól függ, milyen kondíciókkal kapja. Mivel a piacról már csak 15% körüli kamatra kaptak volna, így nyilván jól jön az EKB-tól 4-5%-ért, ennek viszont politikai feltételei vannak.
Ha nem kaptak volna pénzt, akkor nem tudom, miből fizettek volna annyi állami alkalmazottat, amennyi náluk van. Egy államcsőd után a görög államkötvényeket nincs az a hülye, aki megvenné, hosszú éveken keresztül.
-
fordfairlane
veterán
Jó hogy azt nem mondod, hogy nincsen államadósságunk.
Ezt miből vontad le? Mert én egyáltalán nem írtam még csak hasonlót sem. Igen, magas az államadósságunk, igen, csökkenteni kényszerülünk, de ez nem egyedi jelenség. És nincs semmiféle mentőcsomag, ami tovább növelné, a mentőcsomag 2008 őszén jött, hogy elkerüljük az államcsődöt.
Az hülyeség az hogy amúgy sem kicsi államadóssággal rendelkező államokat kamu mentőcsomagokkal segítik ki?
Miféle kamu mentőcsomagról beszélsz? Te mentőcsomagról írtál, ami tovább növeli az adósságunkat, nem?
Nekünk is szép nagy az államadósságunk, gondolom még ezekkel a mentőcsomagokkal duzzasztani kell...
Ezt írtad.
A görögök meg azért kapták, hogy tudjanak tovább fizetni. Adósságot, nyugdíjat, állami alkalmazottak bérét, például.
-
dízelracer
őstag
Én egyszerű paraszt gyerek vagyok. Én ha szétnézek a környezetemben azt látom, hogy környékünkön a szántóföldek kb 1/3-a fillérekért átvándorolt külföldi tulajdonba (de ez a folyamat most sem állt le). Vicces de eljön az idő amikor import gabonából sütjük a kenyeret. Egy rakás dolgot megszab nekünk az eu, egyszerűen úgy lesz ahogy akarják és kész! Nem kell tovább menni elég visszagondolni a legutóbbi cukor pánikra. Elő van írva, hogy XY mennyiségű cukrot állíthat elő az ország. Annyit és ne tovább a többit vegyük drága pénzért külföldről. De miért is? EU tagság óta mi lettünk az eu élelmiszer szemétlerakója. minden szar minőségű élelmiszer nálunk landol. A szarvasmarha, disznó, baromfi ágazat döglődik. Döglődik a komplett mezőgazdaság. Egy páratlan adottságokkal rendelkező országban. Röhej. A sok támogatást, meg mentőcsomagot ha kellett ha nem akkoriban ránk erőltették pont úgy ahogy most a görögökre. Azoknak is végük. Az államadósságuk elért egy olyan szintet, hogy innentől fogva szinte gerjeszti önmagát. A büdös életbe nem tudják kitermelni és visszafizetni a készségesen adott "mentőcsomagokat" Á de inkább nem is fojtatom. Bassza meg az eu. Bár bomlana fel, de minél hamarabb.
-
fordfairlane
veterán
Ha ez bekövetkezik, akkor attól még az erősebb országok együtt maradhatnak, és még az is lehet, megtartják az eurót, de a perifériák saját valutát kell, hogy be(vissza-)vezessenek. Ez egyrészt azt jelenti, hogy kapásból le kell értékelniük a valutájukat, másrészt hitelt sem fognak kapni olyan könnyen, mint euró alapon, viszont tudnak saját pénzt nyomtatni, amivel átvészelhetik a krízist, nem omlik össze a gazdaságuk.
Másik lehetőség, hogy a francia és német polgárok nagyot nyelnek, benyúlnak a zsebükbe, és mégis kisegítik az adósságválság sújtotta régiókat.
-
keIdor
titán
Én kapásból több ország csődjét tudom elképzelni, ha ez bekövetkezik. De nagyon remélem, hogy megmarad és idővel meg is újul majd az EU... ha ismét magunkra maradunk teljesen, akkor a mostaninál is nagyobb szegénységre számítok. Azért sok pénzt lehívtunk már az EU-tól, ha azok a források is elapadnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest