- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor.79
tag
-
gabor.79
tag
Abból indultam ki, hogy 32 bit írása fele annyi idő, mint 64-é.
"Mert bizony a memória mozgató műveletek éppen dupla olyan gyorsak 64 biten, mint 32 biten, persze legalább 64 bites memóriabuszt feltételezve, megfelelő align mellett." - gondolom, amiatt, mert egy órajelre kétszer annyi adatot mozgat. Ez elvileg még így is lehet, de a gyakorlatban? Ha ugyanazon a hardveren áttérek 32 bitesről 64 bites operációs rendszerre, akkor a memóriaműveletek kétszeresükre gyorsulnak?
-
gabor.79
tag
válasz
aprokaroka87 #29 üzenetére
Így van, ennek egy külön bekezdést szenteltem a 7-es hozzászólásomban. Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy önmagában a 32 bit, ahogy a cikk írja, nem hátrány, a kiegészítések nélkül a megfogalmazás félrevezető.
-
gabor.79
tag
"Mivel màr van sokkal korszerűbb alternatívàja így igen ipari hulladék." - ez a mondat ebben a formájában nem igaz, épp ezt írtam le már kétszer, de leírom harmadszor is, hogy WP alatt ugyanez a vas gond nélkül muzsikál. Tehát így lenne helyes: "Mivel az Android jóval lassabb, mint például az alternatív Windows Phone 10, igen, ehhez az operációs rendszerhez nem ajánlott ez a hardver."
"Ràadàsul egy erősebb SoC-vel szerelt Androidos telefon még olcsóbb is lehet mint a WP-s." - ez lehet, hogy így van, lehet, hogy nem, nem tudom. Mindenesetre a Lumia 550-et én is 30-35 körül vettem nyáron a Media Marktban.
-
gabor.79
tag
válasz
aprokaroka87 #24 üzenetére
"Meg ugye 2016-ban már alsó kategóriában sem árhat a 64bites SOC"
És mit segít? 32 biten 3 gigabájt memóriát meg lehet címezni, egy alsó kategóriás készüléken mi az, aminek ez kevés?
Mit jelent a 64 bit? A processzorban 64 bites regiszterek vannak, továbbá azokkal 64 bites memóriacímeket lehet megadni. Egy regiszter feltöltése 64 bittel kétszer annyi időt vesz igénybe, mint 32 bittel. Írtál már pl. C-ben vagy assembly-ben programot? Ott nagyon jól látszik, milyen sokszor kell a memóriához fordulni - ha nincs szükség 3 gigabájtnál több memóriára, akkor ugyanaz a program 32 biten gyorsabban fog futni, mint 64-en.
Tehát miben segít a 64 bites SOC?
-
gabor.79
tag
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
Drága barátom, tévedsz, ez a SOC a Lumia 550-ben tökéletesen működik, ráadásul abban is Adreno 304 grafikus chip van.
"tesztalanyunkban is a már jól bevált, 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210 chipsetet szerepel. Az ARMv7 architektúrájú processzorban négy darab 1,1 GHz-re skálázott Cortex-A7 mag dolgozik (...) A Windows 10 gördülékenyen és akadás nélkül fut a telefonon, a menüben sem okoz gondot a navigálás, az alkalmazásváltó is sebesen megnyílik."
-
gabor.79
tag
Nem tetszik a teszt, mert szerintem nem jól kritizál.
A szerző például kifogásolja a 32 bitet, pedig a készülékben csak 1,5 gigabájt memória van, és ha ugyanezen a hardveren lehetne 64 bites programokat futtatni, azok lassabbak lennének.
Mintha korábban olvastam volna, hogy az új 64 bites ARM-ek jobban optimalizáltak, emiatt éri meg inkább azokat használni - ha így van, és ez le lenne írva, akkor gondolnám korrektnek.
Nemrég volt egy Lumia 550-em, amiben ugyanez a processzor dolgozik, és ha Microsoftnak sikerült azon egy teljesen használható és gyors rendszert összehoznia - pedig náluk köztudottan rossz programozók vannak, a szakma szégyenei, lásd azt a szerencsétlenkedést, amit művelnek a például Skype-pal vagy a Windows-zal minden egyes verzióváltáskor -, akkor ha lassan fut rajta az Android, az csak és kizárólag a Google "mérnökeinek" tehetségtelenségét és dilettantizmusát bizonyítja, és inkább őket illene szapulni (vagy legalább őket is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest