- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #5259 üzenetére
ICS alatt nálam csak automata fényerőnél csinálja. Viszont leteszteltem Taskerrel, és az alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy a közelségérzékelő hibája, illetve az, hogy lassan, vagy egyáltalán nem frissíti a közelségérzékelő adatait (definiáltam egy változót, aminek 1 volt az értéke, ha érzékelt valamit a közelszenzor, 0, ha nem, ezzel próbálgattam, és előfordult, hogy hiába tettem oda vagy vettem el a kezem, nem változott). De hogy ez miért csak akkor jelentkezik ICS-nél, ha auto fényerő van, azt nem tudom.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Samanbacsii #5248 üzenetére
Framaroot-tal rootolható.
Egyébként lassan én is rászánom magam. Csak azért mégiscsak jó lenne, ha normálisan működne. Bár nem példátlan az eset: ugyan már a 4.3-nál járnak, de azért a nagyoknál is vannak gondok:
Hibás a Galaxy S III Android 4.3 frissítése -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5233 üzenetére
Ezé' kérdezgetem. Mert nekem baromira nem hajlandó felmenni egyik OTU driver sem (XP), de a preloader-t így is felismeri a PC a telefon kikapcsolt állapotában.
Egyébként itt van egy guide, amit nekem sikerült végigvinnem (legalábbis hibaüzenet nélkül), és eszerint ez elég a flesseléshez.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
sunrise0318 #5220 üzenetére
Igen.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
sunrise0318 #5218 üzenetére
A frissítés csak OTA-n elérhető. Custom recovery-nél viszont az OTA nem elérhető. A gyárit sehogy nem tudod visszarakni.
Lentebb találsz linket olyan frissített rendszer backup-jához, ami elvileg feltehető TWRP-n keresztül. Felelősséget persze nem vállalok érte, csak a linket osztottam meg. Állítólag működik. -
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #5216 üzenetére
Semennyire. Az adataidat elmented előtte, és kész. Az SD kártyát elvileg nem bántja, de arról is jobb biztonsági másolatot készíteni. Azoknál az appoknál, amelyek a beállításaikat az SD-n tárolják, újratelepítés után nem kell mindent újra beállítani (persze előfordulhat, hogy mégis). De magukat az appokat törli a belső tárhelyről, ahogy a névjegyeket, sms-eket, naptárbejegyzéseket, stb. A firmware frissítést nem állítja vissza (pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy elcsehelt JB frissítés után egy sima resettel visszaállni...).
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Logitech #5212 üzenetére
Mondjuk annak nagyon örülnék, ha elkezdené ezt a hálózateldobálást játszani. Még a kezdeteknél valóban voltak ilyen problémák másoknál is, de nálam sosem. Még egy indok a frissítés ellen... Egyszerűen nem értem, hogy lehet az, hogy egyeseknél teljesen problémamentes a frissítés, másoknál meg vagy kinyírja a telefont, vagy felmegy, de mindenféle parajelenségeket produkál utána. A németeknél ugyanez van. Bíztam benne, hogy mire felkerül OTA-ra, teljesen stabil lesz, de nem.
-
Ocsy
aktív tag
A Chrome legutóbbi frissítése másnál is használhatatlanná tette azt? Görgetésnél össze-vissza ugrál, remeg.
Downgrade után jó. (ICS)
-
Ocsy
aktív tag
Akinél pedig nem megy az OTA pl. magyar készülék vagy custom recovery miatt, az itt találja "kuano" backup-ját, ami állítólag gond nélkül feltolható TWRP-vel:
-
Ocsy
aktív tag
Aki még mindig nem frissített, mert olyan lámer, mint én
, vagy frissített, de téglásodott, annak itt a link, német, lentebb angol nyelvű leírással, letöltendő javítókészlettel:
-
Ocsy
aktív tag
Attól, hogy más a nyelv, a kapcsoló működése nem változhat, mert ahhoz a kódot is meg kell változtatni a kapcsoló alatt. Hacsak JB alatt nem fordított a működése, mint ICS alatt. De akkor mondok mást: ha azt akarod, hogy adatforgalom alatt fogadja a hívást, akkor hívásra kell állítani a preferenciát. Amikor ezt a beállítást választod, akkor dob egy figyelmeztető üzenetet, hogy ezzel az adatsebesség csökkenhet. Azt a beállítást válaszd, amire ad ilyen üzenetet. Ha JB alatt ilyen sincs, akkor meg egyszerűen próbáld ki egy másik telefonnal, hogy megcsörgeted, miközben mondjuk YT videót nézel. Ha a videó leáll, és bejön a hívás, akkor a jó beállítást használod. Ha adatpreferencián van, akkor a hívást vissza fogja utasítani, nem fogod látni adatforgalom közben a bejövő hívást.
-
Ocsy
aktív tag
Ne várd, inkább keresd.
Leginkább az android-hilfe.de-n. Ott találsz feltöltve 4.1.1-es gyári romot, ha azt fel tudod flash-elni, akkor nyertél. OTU-n keresztül hiába próbálod letölteni a gyárit, mert azon keresztül már nem elérhető. Az OTA meg a custom miatt nem fog menni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
kisteri #5126 üzenetére
Vagy a feliratot, vagy a gomb melleti részt próbáld nyomni. Egyébként az állomány az SD kártyán van, filekezelővel (pl. a telefonon gyárilag lévő Médiaalbummal, vagy Total Commanderrel) megtalálható a .downloaded könyvtárban. Onnan törölhető. Azután szerintem kapcsold ki a telefont (teljesen, ne fastboot-tal), ha megoldható, vedd ki az akksit, és utána kezdd újra elölről, hátha.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
coolpet #5121 üzenetére
Amennyire én értelmezni tudom anélkül, hogy gyakorlati tapasztalataim lennének (mondjuk nem bánnám, ha ez így maradna update után is...
), az egész helyzetnek a kulcsa az UBOOT.BIN nevű file. Valamiért erre a német júzerek rájöttek, az Alcatel meg úgy tűnik, nem, ezért hibás még mindig az update, hiába tették át OTA-ra. A Te lenti fordításodból a lényeg hiányzik: a német leírásban van még egy link, ahová a tag feltette a saját mentését, amiben ez a file megtalálható. Azt is le kell tölteni, különben az SP Flash-sel nem lesz mit felflesselni (feltölteni) a telóra. A kérdés, hogy ez a módszer az OTA által kinyírt telefonoknál is működik-e. Elvileg igen.
Ahogy én látom a történetet: abban az esetben, ha az update (korábban OTU, most már csak OTA) hibaüzenet nélkül lefut (ha megszakad, OTU-nál nem találja a PC a telefont, stb., arra nem ez a megoldás), utána viszont nem indul el többet a teló, akkor az történik, hogy a frissítőcsomag szépen letöltődik, és telepedik is a telefonra gond nélkül. Azonban valamit elcseheltek az UBOOT.BIN körül, ezért némely készülékeknél emiatt nem indul el a droid. Erre az a megoldás, hogy vissza kell tölteni a telefonra egy jó UBOOT.BIN-t. A németek tapasztalatai szerint ez egy készülékfüggetlen file, legfeljebb a kiadás dátuma különbözik. Tehát fel lehet tölteni egy működő rendszermentésből (ehhez elvileg jó egy saját, 4.0.4-es verzióról készült mentés is, de ilyet csak custom recovery-vel lehet készíteni, alapállapotban a telefon nem tudja), ezért kell a másik linken lévő backup, amit a leírást készítő német júzer készített a saját telefonjáról. Az egy komplett mentés, de csak az UBOOT.BIN-t kell belőle feltölteni, mert az összes többi állomány elvileg megvan a féltégla-telón is, ha az update során nem volt hibajelzés. Az Unbrick Project ennyit csinál. Szerintem. Aki máshogy látja/tudja, szóljon.
Tehát a javítás menete, hogy ne csak tükörfordítás legyen (VIGYÁZAT, én ezt nem csináltam végig, tehát szóljon az, aki igen, és hibát talál benne):
A driverekhez (különben a PC nem fogja látni a telefont):
EZT MÉG A FRISSÍTÉS ELŐTT MEG KELL TENNI! Utána, ha már nem kapcsol be a telefon, úgy nehéz. OTU frissítéshez ez amúgy is kell(ett), OTA-hoz viszont nem. Szóval, ha az OTA elszúrja a frissítést, és a driver-ek nincsenek fent a PC-n, az szívás.
1. Feltelepíted az OTU-t.
2. Rádugod az USB-re a telefont bekapcsolt állapotban, kétszer. Úgy is, hogy be van kapcsolva a hibajavítás (Beállítások/Fejlesztés/USB hibaelhárítás), és úgy is, hogy nincs. Elvileg települnie kéne a drivernek, amikor a PC felismeri az új eszközt.
3. Leválasztod a telefont, ha a fastboot aktív, azt kikapcsolod (ezt már a frissítés előtt meg kellett volna tenni egyébként: Beállítások/Hozzáférés/Gyorsindítás), és kikapcsolod a telefont, akkut kiveszed, vársz kicsit. Akku vissza, de a telefont NEM kapcsolod be. Ismét csatlakoztatod az USB-t a PC-hez, Újabb driverek települnek, ha minden igaz.Ezután jöhet a frissítés (már csak OTA-n). Ha minden jól megy, a telefon működik utána is. Ha a frissítés hiba nélkül lefut, de utána nem kapcsol be a telefon, jön a javítás (unbrick):
1. Telefont leválasztod a PC-ről (ha esetleg rajta van), akksi ki.
2. Letöltöd az SP Flash-t és a backup-ot a német ürge által adott linkekről.
3. SP Flash-t elindítod (admin jogokkal).
4. Ellenőrzöd, hogy az USB mód aktív-e az opció menüben.
5. Betöltöd a scatter file-t. Ez mondja meg az SP Flash-nek, hogy mit hová töltsön a készülék memóriájában (memory map). Ehhez a Scatter-loading gomb megnyomása után az MT6577_Android_scatter_emmc.txt-t kell betallózni.
6. A file-ok közül csak az UBOOT legyen kiválasztva, majd megnyomod Download gombot.
7. Leokézod a megjelenő figyelmeztetést. Amikor alul megjelenik a "Searching" felirat, akku a telefonba vissza, USB kábellel csatlakoztatod (NEM kapcsolod be a telefont). Megkezdődik az adatátvitel.
8. A sikeres flash-t a képernyőn megjelenő zöld karika jelzi. A telefon leválasztható a PC-ről.
9. Ezután érdemes az akkut mégegyszer kivenni egy kicsit, majd vissza, és ha minden jól ment, ezután a teló bekapcsolható, és be is kapcsol... -
Ocsy
aktív tag
Hírek aus Deutschland: 1. Az Alcatel állítólag visszavonta az OTU-t, mivel szerintük a frissítés hibáját a különböző PC-konfigok okozzák. Az update OTA-n érhető el, két csomagban:327 MB és 39 MB. Elvileg az elsőben van a JB rendszer, a másodikban az appok. 2. A tapasztalatok szerint az OTA frissítés ugyanúgy téglásít. :-( 3. A magyar készülékek tulajait ugyan biztos nem teszi boldogabbá, de a frissítés még az osztrákoknak sem elérhető.
-
Ocsy
aktív tag
Az jó úgy, az utolsó frissítés teljes kódja 02001_10131109_093007. Ebből az első rész a verziószám, a másodikban van a dátum, a harmadik meg ki tudja, de azt a készülékinfóban nem is látod, legfeljebb ha visszanézel az Update appba, talán ott a jelenlegi verziónál látszik.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Logitech #5077 üzenetére
Android-hilfe-n már írták is: van egy 300+ megás frissítés, ami 4.0.4-nek mondja magát, de valójában már JB
, azután állítólag még egy, ami már névleg is JB, a száma 02001_10131109_093007. És a hozzászóló szerint az első után is 4.1.1-re változott a verziószám, viszont nem csinált auto factory resetet, mindene megmaradt, ami ICS alatt volt.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
klb_coco #5074 üzenetére
Akkor most ezt nem vágom. Létezik, hogy OTU-n kijött a JB, OTA-n meg egy újabb frissítés ICS-hez...? Mert OTA-n nekem is jött frissítés, de ha az 4.0.4-es, akkor az baromira nem JB...
Vagy ami még lehet, hogy előbb frissíteni kell az ICS-t ahhoz, hogy lejöjjön rá a JB OTA-n keresztül.
-
Ocsy
aktív tag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5058 üzenetére
OK, köszi. Az a Super Backup-nál is ott van figyelmeztetésként, hogy figyeljünk, nehogy a belső tárhelyre mentsen, mert ott is az az alapbeállítás. Én mindenképpen le fogom menteni PC-re is az adatokat, mielőtt elkezdem a frissítést. Az SD-t meg valszeg le is fogom formázni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
kisteri #5038 üzenetére
Rendszermentést csak rootolt telefonnal tudsz készíteni. Egyébként csak az egyes appokat (azok mentései, beállításai nélkül), névjegyeket, sms-eket, híváslistákat, könyvjelzőket, naptárbejegyzéseket, fotókat, zenéket, videókat tudod menteni. Itt van egy egész jó és viszonylag friss összefoglaló a témáról:
theandroidsoul.com -
Ocsy
aktív tag
Nekem még ennyi sem kellene, a névjegyeim Gmail-en megvannak, csak az sms-eket és esetleg a híváslistákat kéne menteni. Kérés: akinek már fent van a JB, az megnézné, hogy a csomagnak része-e a One Touch Cloud Backup? Mert azzal elvileg ezek menthetők, csak kérdés, hogy vissza is lehet-e állítani...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
grafnet #5019 üzenetére
Nekem is ugyanez a konfig, de a nem-Cowboy-ból. Viszont én még egyszer sem vettem le... Majd ha nekiállok a frissítésnek, úgyis ki kell venni az akksit... De sztem ugyanaz az anyag, mint a Cowboy, ez is kemény. Ha nem lenne kemény, akkor kiesne belőle a telefon.
Egyébként ez volt a nettó 5000. hsz a moderáltakon kívül.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
BrianDK #5015 üzenetére
A Beállításoknál a Nyelv és bevitel alatt fogod megtalálni. Illetve ICS alatt ott volt...
Ott lehet kiválasztani az alapértelmezett billentyűzetet, illetve az opcióit is ott lehet állítgatni mindegyiknek.
Értsd: ha új billentyűzetet telepítesz, meg fog jelenni a droid és a Touchpal mellett a beállítások között.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5009 üzenetére
Akárhogy is, úgy tűnik, akármennyire is megcsúsztak a frissítéssel az előrejelzett megjelenési időhöz képest, azért maradt benne hiba rendesen. Az SRS és az MHL még apróságnak is tűnik az OTU problémáihoz képest. Azért azt megnézném, hogy mi lenne, ha a Samsung olyan hivatalos frissítést dobna piacra, ami kinyírja minden második Galaxy S akárhányast, és a júzereknek kellene hozzá javítócsomagot összelegózni... Lenne egy pici visszhangja. Ha az Alcatel a nagyok közé akar férkőzni, akármennyire is fejlődnek a készülékeik, azért support terén még lenne mit tenniük...
Mindenesetre én továbbra is kivárok a frissítéssel, bár nagyon tetszenek az új fícsörök, illetve az ICS hibáinak javítása is jól jönne (automata fényerő, Gmail csatolmánykezelés). -
Ocsy
aktív tag
Németeknél elülni látszik a vihar, nincs újabb tégla-bejegyzés, viszont újabb hibát találtak a frissítésben: eltűnt az MHL támogatás.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
BrianDK #4991 üzenetére
Ez jó ötlet. Én is megtenném, de valszeg jobb lenne, ha valaki olyan csinálná, aki már konkrétan végigvitte a folyamatot, nem csak lefordítja szóról-szóra.
Egyébként mintha megnyugodni látszanának a kedélyek. Valaki olyat is írt odaát, hogy szombaton ftissített, de vasárnapra újabb frissítés jelent meg nála az OTU-n. Elképzelhető, hogy javítottak rajta valamit a gyáriak...? Arról is érkezett infó, hogy a német fácebúkon megint aktív az Alcatel, és állítólag ígértek javítást. Én fb account hiányában nem tudok ránézni, de ha valaki esetleg ráér és arra jár, nézze má' meg, mi folyik ott...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4988 üzenetére
Köszi, igen, a félelmem igazából tudatlanságból fakad, ezért aztán nekiálltam művelődni: a rootolástól a bootloaderen keresztül a recoveryig olvasgattam, illetve jelenleg is olvasok oktatóanyagokat. Aki hozzám hasonló lámer, pl. a http://www.addictivetips.com oldalon remek gájdokat találhat. Ha az ember tudja, mit csinál, mindjárt kevésbé tart attól, hogy valamit elront. ;-) Az eddig olvasottak alapján valszeg valóban az lesz a dolog menete, hogy rootolok, aztán feltolok egy TWRP-t, azzal készítek egy bekapot, és utána ráeresztem az upgrade-t. Mondjuk erre jövő 7vége előtt nemigen lesz időm, addig figyelem a fejleményeket.
-
Ocsy
aktív tag
Az androidhilfe-n egyébként úgy néz ki, tényleg összeraktak egy mentőcsomagot az OTU-val kinyírt készülékek számára. Ha valaki érti a mikéntjét és hogyanját, esetleg összefoglalhatná magyarul... (nem a nyelvet nem értem, hanem azt, hogy mit kell csinálni
)
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4976 üzenetére
Persze, csak kínomban próbálok minden elérhető infót összeszedni, hátha kiderül, mi a probléma ezzel az egésszel... Szeretném feltenni a JB-t, de annál jobban működik most a telefonom, hogy téglát csináljak belőle (és az a fajta sem vagyok, aki megvonja a vállát, és vesz egy újat). Szóval nyúlbéla vagyok, na.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
customrobi #4971 üzenetére
Apropó, német telefon: at androidhilfe hsz-ei alapján a németekre akkor is felrakható a JB, ha azokon nem a legutolsó frissítés (vBF7) van. Tehát a magyarok nem azért nem zselésíthetők, mert nincs rajtuk a legfrissebb ICS firmware, hanem a JB-t magát sem ajánják ki rájuk. BTW, állítólag már az oroszok is megkapták.
-
Ocsy
aktív tag
No, átfutottam azt a német oldalt (android-hilfe.de), amire az xda-n is hivatkoznak. Azért látszik, hogy a németeknél több fogyott ebből a típusból, eléggé sokat pörgettek bele a fórumba pár nap alatt, és tele vannak téglásított készülékekkel.
A jó hír az, hogy akinek elszállt a frissítéstől, az itt találhat mentést, amit esetleg vissza tud tölteni, de ne kérdezzétek, hogy mi a teendő, mert én ezekhez a flash-eléses cuccokhoz nem értek, pláne, hogy németül beszélgetnek róla...
Olvassa el, akit érdekel, talán segít.
Azt többen írták, hogy a frissítés már nem elérhető, akinek kedve van, esetleg ellenőrizze. Állítólag az Idolnál is előfordult, hogy kikerült a szerverre egy tesztelés alatt álló frissítés, amit gyorsan vissza is vontak, talán itt is erről van szó. Mondjuk az gyanús, hogy OTA-ra nem került fel ez sem...
A találgatások során nem sikerült egyértelműen választ találniuk arra, hogy mi lehet a különbség azok között a készülékek között, amikre felment a frissítés, és amikre nem. Gyanús a root, a lecserélt gyári recovery (TWRP, CWM) és a frissítési folyamat során bekapcsolva hagyott fastboot. Azonban mindegyikre van ellenpélda, mert volt olyan rootolt telefon, amin működik a frissítés, és olyan tégla, amin nem volt fastboot... Esetleg osszátok meg a saját tapasztalataitokat is erről.
Az eszmecsere során kiderült még valami (valaki közzétett egy backup-ot a téglákhoz, ami viszont nem mindenkinél működött, és azt találgatták, hogy kinél igen, kinél nem), ami új info: az akku alatt, illetve a dobozon olvasható egy azonosító, pl.: 997D-2AALDE1. Ebből a 2-es utáni első szám a hátlap színére utal (A=ardesia, B=narancs, E=vörös), viszont az utolsó szám előtti két betű az ország, ahol az adott készüléket forgalomba hozták: DE=Németország, CZ=Csehország. Nézzétek meg, a magyar beszerzésűeken mi van (HU?). Ez választ ad arra, hogy honnan tudhatja az OTU/OTA azt, hogy melyik készülékre van frissítés, melyikre nincs, mert talán ez a kód a szoftver által is kiolvasható valahonnan.
-
Ocsy
aktív tag
xda-n azt írják, hogy valószínűleg a fastboot okozhatja (csak találgatás szintjén) a téglásodásokat. Meg azt is, hogy az Alcatel VISSZAVONTA a JB frissítést, és már OTU-n sem érhető el. Próbálok még infót gyűjteni...
Ja, azt elfelejtettem, hogy ott is jönnek a hozzászólások a kinyírt telefonokról. Van, aki felvette a kapcsolatot az Alcatel ügyfélszolgálattal, és állítólag az volt a válasz, hogy minek frissített, az nem kötelező...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
LustaDick123 #4932 üzenetére
A találomra dugdosás, ahogy az élet több területén
, itt sem túl okos megoldás. Azt már tudjuk, hogy csak a vBF7-es firmware-re lehet rátenni a JB-t. Ha valakinek nem ez van, és OTA-n nem is jön le neki, akkor felesleges próbálgatnia. Ha mégis okosabb akar lenni, mint a fórum kollektív tudata, akkor a jutalma egy factory reset...
Én inkább úgy foglalnám össze, hogy akinek nincs, és OTA-n sem jön le a vBF7, az ne piszkálja. Viszont az még nyitott kérdés, hogy miért van probléma egyes esetekben a vBF7-eseknél is.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
LustaDick123 #4927 üzenetére
-
Ocsy
aktív tag
válasz
LustaDick123 #4924 üzenetére
OTA-n sehol nem látja, sem itt, sem Németországban:
"Leider steht Android 4.1 nicht als OTA-Update bereit. Man benötigt einen PC und das Programm Alcatel OneTouch Upgrade."
"Sajnos a 4.1-es Android nem elérhető OTA-Update-ként. Egy PC-re és az Alcatel OneTouch Upgrade programra van hozzá szükség." -
Ocsy
aktív tag
2.6.2 alatt MINDKETTŐ volt. Ezért lehet érdekes. Ld. itt. És azt tudjuk a korábbiakból, hogy a ONE TOUCH 997-tel működik. Szóljon, akinek nem, illetve akinek elszállt, az próbáljon visszaemlékezni, hogy melyiket választotta. Ennek lehet a vége az, hogy a ONE TOUCH 997-tel jó, az OT-997-tel meg nem.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #4908 üzenetére
Igen, jó lenne ennek utánajárni. Próbáltam keresgélni külföldi tapasztalatokat, de pl. az xda-n is annyit tudnak, mint mi. Csak OTU-n megy, csak német telefonoknál (francia fb lapon állítólag a napokra ígérik a franciáknál is), Framaroot-tal rootolható, factory resetet csinál, ennyi. Nincs említés téglásításról.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #4882 üzenetére
Ebben egész biztos vagy? A factory reset elvileg nem bántja a firmware-t: v5BY-ra se teszi vissza, ha már fent van a vBF7. Letörli a telepített programokat, visszaállítja a default beállításokat, ennyi. Gyakorlatilag csak a user által (root nélkül) piszkálható partíciókat reseteli. Vagy én tudom rosszul...?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
viperabácsi #4850 üzenetére
Az valszeg német.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
viperabácsi #4847 üzenetére
"Beállítások/A telefonról" menüpontban, ha a "Személyre szabott verzió" alatt vB7... szerepel, akkor külföldi (német), és a legutolsó ICS Firmware van rajta. Ha vB7...-től különböző (pl. vB5...), akkor próbáld meg elindítani a System Updates nevű gyári appot. Ha nem talál semmit, vagy ha talál, de annak lefuttatása után is vB7-től különböző marad a verzió, akkor magyar.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
LustaDick123 #4841 üzenetére
Köszi. Nekem német beszerzés, közvetlenül rendeltem német webshopból, szóval elvileg mennie kéne... OTU-val kapcsolatban meg az külön öröm, hogy az Alcatel összes honlapjáról most tűnt el (a németről sem lehet levenni), amikor kéne. Valami régebbi nekem is van, a 2.8-ast csak az ooooobi által adott linkről tudtam lehúzni (köszönet érte).
-
Ocsy
aktív tag
Aki már upgrade-elt és root-olt, az segítsen pár kérdésben lécci:
1. Az Upgrade másnál sem jön fel OTA-n csak OTU-n keresztül?
2. Az OTU-n a két 997 közül mindegy, melyiket választom?
3. Mindenki a vBF7-re tette rá a JB-t?
4. Aki root-olt, mindenki a Framaroot-ot használta?
5. Framaroot-ból melyik verzió működik (1.6.1?)?
6. Framaroot-hoz kell valami guide, vagy tényleg one-click, ahogy az xda-n írják?Köszi. Gondoltam, ha már úgyis factory reset lesz, akkor root-olnék is, de még nem csináltam, láma vagyok.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
LustaDick123 #4811 üzenetére
Vaze.
Asszem, én várok még egy picit, amíg ki nem derülnek egyéb turpisságok... Egyébként nem lenne nagy etvasz újrarakni a telefont, ami fontos, mindenről van biztonsági másolatom, csak az idő meg a reconfig, ami miatt húzom egy kicsit a szám. Na, majd meglátjuk.OTA-n továbbra sincs senkinek?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
viperabácsi #4769 üzenetére
SIM-es névjegyekhez nem lehet.
-
Ocsy
aktív tag
A videóminőségnél a "Jó" a legmagasabb, abban próbáld (kamera beállításai).
-
Ocsy
aktív tag
A roaming kivédésére ez használható:
Beállítások/SIM-kártya kezelése/Roaming (alul, az általános beállítások alatt). Itt egyrészt lehet állítgatni az adatroamingot, másrészt van egy olyan, hogy "Roaming emlékeztető megjelenítése". Ha ezt "Mindig"-re állítod, akkor minden hívás előtt szól, hogy biztosan akarsz-e telefonálni, ha a választott kártya roamingol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest