- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modeart
tag
válasz
beach head #764 üzenetére
Elolvastam a róla szóló tesztet, a 800x480-as kijelző valóban kiemeli a kategóriájából, viszont hozzá a 600Mhzes proci nem egy ütős párosítás... nem tudom mennyire lassítja be a telót a nagyobb felbontású kijelző, de ehhez a kijelzőhöz minimum 800-1000 Mhz-es proci dukálna...
Az 512Mb RAM is meggyőző... hátnemtom... -
modeart
tag
válasz
beach head #758 üzenetére
Na, a Skype-ot kipróbáltam, szépen működik a telón, de ez is csak kihangosítva működik...
A divatnak engedve én is rootoltam a telót, most lehet néhányan megvernek de különösebb görcsölés nélkül, csont nélkül és első próbálkozásra rootoltam fél perc alatt (nekem biztos ilyen verzió van), töröltem néhány gyári appot a ram felszabadítása végett (bár úgyis csak azokat érdemes ami automatikusan elindul, ez a kettő az accuweather és facebook a többi nem eszi a RAM-ot, nem tudom miért hisztiznek itt sokan a kevés ram miatt - attól nem lesz több se ram se tárhely hogy gyári appokat törölnek, azt hogy mennyi a ram meg vásárlás előtt is lehet tudni - meg azt is hogy ezen sokat változtatni nem lehet, de a divat az divat) na de most kíváncsi vagyok, hogy az accuweather és a facebook kigyilkolása után a néha előforduló resetelés megritkul vagy eltűnik-e vagy nem lesz változás....
-
modeart
tag
válasz
beach head #757 üzenetére
Youtube videót tökéletesen játszik le, semmi gond vele. Flash támogatás alapból nincs, én nem is tudom milyen böngésző támogatná, én a Dolphin Browsert használom, abban sincs.
A gps miatt sokan aggódnak, nem tudom miért. Sok androidos teló van a családban (Galaxy5 Galaxy Mini, SE Xperia8) az összesben stabil a gps. Gyorsan talál jelet, IGO, Navigon stabil és állítom hogy az IGO gyorsabban fut mint a régi gps-emen.
Fényképeket úgy készít a teló, amilyet egy telónak tudnia kell. Ez nem fényképezőgép. Úgy vagyok vele mint te, összesen 10-et se fotózok egy évben, ez a része a telefonnak ami teljesen hidegen hagy, tőlem akár ki is hagyhatnák.
Időnként nekem dob egy resetet a teló, de érdekes módon nem akkor, amikor éppen agyonhasználom. Lehet hogy elfogy a RAM, nade csak egy adalék abból, hogy pölö hogy "taposom ki a belét" ennek a telónak.Szolgálati út kocsival, több száz kilométer.
1. Telefonban két SIM, egyik szolgálati teló, másik mobilnet (5 percenként maileket lekérdezi)
2. Zenelejátszó elindítva, véletlenszerű lejátszás, audio-jack kábellel az autórádióra vonalbemenetére kötve, kihangosítva.
3. Bluetooth bekapcsolva, bt headset csatlakoztatva.
4. WIFI hotspot funkció bekapcsolva (kolleganő az anyósülésen netezni akar)
5. IGO elindítva navigációra
És elindulunk.Hívás beérkezik:
IGO háttérbe megy, zene elhalkul, a csengőhang az autórádióban szól.
Headsettel fogadom a hívást (a hang ilyenkor átkapcsolódik a headsetre.)
Hívás befejezésekor az IGO ismét előtérben, felhangosodik a zene és a mobilnet újból aktív.
Persze az akksit 2-3 órát bír csak.És ezt a kis dög szépen megcsinálja több órán keresztül a hosszú úton! Érdekes módon ilyenkor nem resetel, majd csak másnap.
Van aki ennél jobban kínozza?
Emlékszem még úgy 6 évvel ezelőtt, amikor egy telóval, egy mp3 lejátszóval és egy gps-szel becuccoltam a kocsiba, mit nem adtam volna egy ilyen multifunkciós kütyüért.
-
modeart
tag
válasz
beach head #745 üzenetére
"Láttam videóteszten elég gyors, viszont a szokás menüpörgetéses hülyeségen kívül nem igen szólt másról a teszt."
Tudom erősen off, meg nem is lenne célszerű fikázni itt a tesztvideókat, de szerintem:
- a mobilarénás szöveges tesztek az egyik legjobbak a neten, részletesek, informatívak, viszont a tesztvideók kritikán aluliak!!!!
Csak kikívánkozik belőlem:
- az hogy egy teló gyors-e vagy sem rohadtul nem állapítható meg a tesztvideóból. gyári alap helyzetben szerintem a legtöbb teló gyors. Itt pl. a tesztben a Galaxy 5-re azt írták, hogy teljesítményhez képest gyors, hát én ezt nem igazán vettem észre, egyik leglassabb androidos teló volt amit használtam rövid ideig.
- menüpörgetéses hülyeség. EZ AZ!ennyire fantáziátlan tesztvideókat még az ég nem látott. Tessék megnézni véletlenszerűen 3 androidos teló tesztvideóját. Mit fogsz látni?
Az első fél percben kábeleket (a tartozékok úgyis le vannak írva a tesztben vagy senki se látott még microUSB kábelt?), majd bámulhatod a menüpörgetést 2-3 percig, meg a gyári appokat ami általában tökugyanolyan a legtöbb android telónál. Most komolyan! Mi a túrót tudsz meg egy telóról azzal, ha menüpörgetést bámulod percekig?
Sokkal inkább a telefon specialitására kellene kiterjednie a tesztnek (pl. gamer telónál játékok futtatása, nagy kijelzős telónál weboldalak betöltése - és nem mindig a mobilarena.hu ha lehet, ha az android alapfelület nagyon át van dolgozva, akkor abból néhány és legfőképpen a telefonkönyv, tárcsázó! azt hiszem nem kell elmondanom hogy még mindig telefonról van szó, talán az alapfunkciók bemutatása is alap kellene hogy legyen!!!!).
Ennél a telónál is a videóteszt egy szót sem érdemel....egy dual SIM-es telónál a videóban EGY MÁSODPERCIG SEM LÁTSZIK a telefon erőssége/specialitása, hogy tudniillik hogyan is kezel két SIM kártyát (hivás, menedzselés stb.) SEMMI!. Tragédia!
Úgyhogy tök igazad van. Ha csak ez a teszt állna rendelkezésemre ahhoz hogy döntsek megveszem-e a telót - én nem venném.Jó lenne ha a fiúk változtatnának ezen a gyakorlaton és a funkcionalitást jobban bemutató videókat csinálnának... vagy inkább hagyják a fenébe az egészet...
Bocs, de már rég kikívánkozott belőlem.... off vége.
-
modeart
tag
válasz
Amit tudok:
"flashvideót képes- e lejátszani"
A flasht a böngészője nem támogatja, de youtube kliens tökéletesen fut, ha ezt érted flashvideó alatt."megy-e rajta a skype"
Ezt sajnos partner hiányában nem tudtam még kipróbálni. A Viber feltelepül, de csak kihangosítóval megy nekem is.(igaz ez állítólag nem csak az Alcatel telóknál van)."mennyire zavaró az a csupán 256 mb ram"
ha okosan használod nem kevés az. Nekem még nem volt olyan hogy elfogyott volna a ram és emiatt nem indult volna alkalmazás. A belső tárhely meg: gyárilag, újonnan nekem úgy kb. 75-80Mb szabad tárhelyem volt, amit ügyesen használva minden alkalmazásra elég - ugye a legtöbb SD kártyára is áttehető, így takarékoskodhatsz a hellyel. Sokan egyből nekiesnek a rootolásnak mint Tóth az anyjának (elnézést a Tóth nevűektől), de erre semmi szükség. Csak arra kell figyelni, hogy az első Marketre való csatlakozásnál nem szabad engedélyezni az automatikus frissítést a gyári appoknál (pláne amit egyébként sem használsz) így nem szemeteli tele a teló a maradék helyet.
Nekem kb. 10 plusz app van a telóban, nem is kicsik az eredeti gyáriak mellett és még van 30Mb szabad helyem (Navigon, IGO, Foci EB 2012
, RockPlayer stb).
És úgy általában szerintem teljesen használható telefon.
Mondjuk ZTE Libra első körben jobbnak tűnik, mármint a kijelző szempontjából.
Igazából ha független teló kéne 35-ért eléggé tanácstalan lennék most, mert így kevés a választék használhatóból. A 320x240-es kijelzős felejtős, szerintem a minimum kezelhetőség szempontjából 480x320. -
fornettisuti
veterán
válasz
beach head #751 üzenetére
esetemben, ha nem ért volna el az android és tapicskolos teljes kijelző láz pár éve, akkor megint sonyericsson k850i-t vennék, ha lenne még uj. azóta egy telefon sem hozta azt az érzést, amit az.
-
fornettisuti
veterán
válasz
szerintem, "ez nem a te telefonod". hszedből itélve, csalódnál. én másikban gondolkodnék a helyedben inkább, nehogy kidobott pénznek érezd az árát, főleg hogy ez duálsim miattjo ajánlat, "csak egykártyásnak telefonnak" gyenge hardverrel nem merem neked ajánlani, pedig rajongok értek. kijelző+vas megsem közeliti a nemrég leváltott galaxy s-emet, pedig az sem mostani modell már, hahasonlitgani akarnám a kettő főbb tulajdonságait).
valahol lg5 kategóriábol, kellene neked valami inkább. -
modeart
tag
válasz
beach head #746 üzenetére
Nekem Navigon és Igo is van rajta mindkettô tökéletesen mûködik, az igo kifejezetten gyors (a betöltés is), a legújabb Navigon kicsit döcögôsebb. Inkább az igot használom épp emiatt.
Amúgy bár èn dicsérni szoktam a telót de ha valakinek nem szempont a dual sim akkor én más telót ajánlanék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest