Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• modeart

tag

válasz beach head #764 üzenetére

Elolvastam a róla szóló tesztet, a 800x480-as kijelző valóban kiemeli a kategóriájából, viszont hozzá a 600Mhzes proci nem egy ütős párosítás... nem tudom mennyire lassítja be a telót a nagyobb felbontású kijelző, de ehhez a kijelzőhöz minimum 800-1000 Mhz-es proci dukálna...
    Az 512Mb RAM is meggyőző... hátnemtom...

• modeart

tag

válasz beach head #758 üzenetére

Na, a Skype-ot kipróbáltam, szépen működik a telón, de ez is csak kihangosítva működik...
    A divatnak engedve én is rootoltam a telót, most lehet néhányan megvernek de különösebb görcsölés nélkül, csont nélkül és első próbálkozásra rootoltam fél perc alatt (nekem biztos ilyen verzió van), töröltem néhány gyári appot a ram felszabadítása végett (bár úgyis csak azokat érdemes ami automatikusan elindul, ez a kettő az accuweather és facebook a többi nem eszi a RAM-ot, nem tudom miért hisztiznek itt sokan a kevés ram miatt - attól nem lesz több se ram se tárhely hogy gyári appokat törölnek, azt hogy mennyi a ram meg vásárlás előtt is lehet tudni - meg azt is hogy ezen sokat változtatni nem lehet, de a divat az divat :) ) na de most kíváncsi vagyok, hogy az accuweather és a facebook kigyilkolása után a néha előforduló resetelés megritkul vagy eltűnik-e vagy nem lesz változás....

• modeart

tag

válasz beach head #757 üzenetére

Youtube videót tökéletesen játszik le, semmi gond vele. Flash támogatás alapból nincs, én nem is tudom milyen böngésző támogatná, én a Dolphin Browsert használom, abban sincs.
    A gps miatt sokan aggódnak, nem tudom miért. Sok androidos teló van a családban (Galaxy5 Galaxy Mini, SE Xperia8) az összesben stabil a gps. Gyorsan talál jelet, IGO, Navigon stabil és állítom hogy az IGO gyorsabban fut mint a régi gps-emen.
    Fényképeket úgy készít a teló, amilyet egy telónak tudnia kell. Ez nem fényképezőgép. Úgy vagyok vele mint te, összesen 10-et se fotózok egy évben, ez a része a telefonnak ami teljesen hidegen hagy, tőlem akár ki is hagyhatnák.
    Időnként nekem dob egy resetet a teló, de érdekes módon nem akkor, amikor éppen agyonhasználom. Lehet hogy elfogy a RAM, nade csak egy adalék abból, hogy pölö hogy "taposom ki a belét" ennek a telónak. :D

Szolgálati út kocsival, több száz kilométer.
    1. Telefonban két SIM, egyik szolgálati teló, másik mobilnet (5 percenként maileket lekérdezi)
    2. Zenelejátszó elindítva, véletlenszerű lejátszás, audio-jack kábellel az autórádióra vonalbemenetére kötve, kihangosítva.
    3. Bluetooth bekapcsolva, bt headset csatlakoztatva.
    4. WIFI hotspot funkció bekapcsolva (kolleganő az anyósülésen netezni akar :) )
    5. IGO elindítva navigációra
    És elindulunk.

Hívás beérkezik:
    IGO háttérbe megy, zene elhalkul, a csengőhang az autórádióban szól.
    Headsettel fogadom a hívást (a hang ilyenkor átkapcsolódik a headsetre.)
    Hívás befejezésekor az IGO ismét előtérben, felhangosodik a zene és a mobilnet újból aktív.
    Persze az akksit 2-3 órát bír csak.

És ezt a kis dög szépen megcsinálja több órán keresztül a hosszú úton! Érdekes módon ilyenkor nem resetel, majd csak másnap. :D Van aki ennél jobban kínozza? :)

Emlékszem még úgy 6 évvel ezelőtt, amikor egy telóval, egy mp3 lejátszóval és egy gps-szel becuccoltam a kocsiba, mit nem adtam volna egy ilyen multifunkciós kütyüért.

• modeart

tag

válasz beach head #745 üzenetére

"Láttam videóteszten elég gyors, viszont a szokás menüpörgetéses hülyeségen kívül nem igen szólt másról a teszt."

Tudom erősen off, meg nem is lenne célszerű fikázni itt a tesztvideókat, de szerintem:
    - a mobilarénás szöveges tesztek az egyik legjobbak a neten, részletesek, informatívak, viszont a tesztvideók kritikán aluliak!!!! :W
    Csak kikívánkozik belőlem:
    - az hogy egy teló gyors-e vagy sem rohadtul nem állapítható meg a tesztvideóból. gyári alap helyzetben szerintem a legtöbb teló gyors. Itt pl. a tesztben a Galaxy 5-re azt írták, hogy teljesítményhez képest gyors, hát én ezt nem igazán vettem észre, egyik leglassabb androidos teló volt amit használtam rövid ideig.
    - menüpörgetéses hülyeség. EZ AZ! :W ennyire fantáziátlan tesztvideókat még az ég nem látott. Tessék megnézni véletlenszerűen 3 androidos teló tesztvideóját. Mit fogsz látni?
    Az első fél percben kábeleket (a tartozékok úgyis le vannak írva a tesztben vagy senki se látott még microUSB kábelt?), majd bámulhatod a menüpörgetést 2-3 percig, meg a gyári appokat ami általában tökugyanolyan a legtöbb android telónál. Most komolyan! Mi a túrót tudsz meg egy telóról azzal, ha menüpörgetést bámulod percekig? :F
    Sokkal inkább a telefon specialitására kellene kiterjednie a tesztnek (pl. gamer telónál játékok futtatása, nagy kijelzős telónál weboldalak betöltése - és nem mindig a mobilarena.hu ha lehet, ha az android alapfelület nagyon át van dolgozva, akkor abból néhány és legfőképpen a telefonkönyv, tárcsázó! azt hiszem nem kell elmondanom hogy még mindig telefonról van szó, talán az alapfunkciók bemutatása is alap kellene hogy legyen!!!!).
    Ennél a telónál is a videóteszt egy szót sem érdemel....egy dual SIM-es telónál a videóban EGY MÁSODPERCIG SEM LÁTSZIK a telefon erőssége/specialitása, hogy tudniillik hogyan is kezel két SIM kártyát (hivás, menedzselés stb.) SEMMI!. Tragédia!
    Úgyhogy tök igazad van. Ha csak ez a teszt állna rendelkezésemre ahhoz hogy döntsek megveszem-e a telót - én nem venném.

Jó lenne ha a fiúk változtatnának ezen a gyakorlaton és a funkcionalitást jobban bemutató videókat csinálnának... vagy inkább hagyják a fenébe az egészet...

Bocs, de már rég kikívánkozott belőlem.... off vége.

• modeart

tag

Amit tudok:

"flashvideót képes- e lejátszani"
    A flasht a böngészője nem támogatja, de youtube kliens tökéletesen fut, ha ezt érted flashvideó alatt.

"megy-e rajta a skype"
    Ezt sajnos partner hiányában nem tudtam még kipróbálni. A Viber feltelepül, de csak kihangosítóval megy nekem is.(igaz ez állítólag nem csak az Alcatel telóknál van).

"mennyire zavaró az a csupán 256 mb ram"
    ha okosan használod nem kevés az. Nekem még nem volt olyan hogy elfogyott volna a ram és emiatt nem indult volna alkalmazás. A belső tárhely meg: gyárilag, újonnan nekem úgy kb. 75-80Mb szabad tárhelyem volt, amit ügyesen használva minden alkalmazásra elég - ugye a legtöbb SD kártyára is áttehető, így takarékoskodhatsz a hellyel. Sokan egyből nekiesnek a rootolásnak mint Tóth az anyjának (elnézést a Tóth nevűektől ;) ), de erre semmi szükség. Csak arra kell figyelni, hogy az első Marketre való csatlakozásnál nem szabad engedélyezni az automatikus frissítést a gyári appoknál (pláne amit egyébként sem használsz) így nem szemeteli tele a teló a maradék helyet.

Nekem kb. 10 plusz app van a telóban, nem is kicsik az eredeti gyáriak mellett és még van 30Mb szabad helyem (Navigon, IGO, Foci EB 2012 :U , RockPlayer stb).

És úgy általában szerintem teljesen használható telefon.
    Mondjuk ZTE Libra első körben jobbnak tűnik, mármint a kijelző szempontjából.
    Igazából ha független teló kéne 35-ért eléggé tanácstalan lennék most, mert így kevés a választék használhatóból. A 320x240-es kijelzős felejtős, szerintem a minimum kezelhetőség szempontjából 480x320.

• fornettisuti

veterán

válasz beach head #751 üzenetére

esetemben, ha nem ért volna el az android és tapicskolos teljes kijelző láz pár éve, akkor megint sonyericsson k850i-t vennék, ha lenne még uj. azóta egy telefon sem hozta azt az érzést, amit az.

• fornettisuti

veterán

szerintem, "ez nem a te telefonod". hszedből itélve, csalódnál. én másikban gondolkodnék a helyedben inkább, nehogy kidobott pénznek érezd az árát, főleg hogy ez duálsim miattjo ajánlat, "csak egykártyásnak telefonnak" gyenge hardverrel nem merem neked ajánlani, pedig rajongok értek. kijelző+vas megsem közeliti a nemrég leváltott galaxy s-emet, pedig az sem mostani modell már, hahasonlitgani akarnám a kettő főbb tulajdonságait).
    valahol lg5 kategóriábol, kellene neked valami inkább. :K

• modeart

tag

válasz beach head #746 üzenetére

Nekem Navigon és Igo is van rajta mindkettô tökéletesen mûködik, az igo kifejezetten gyors (a betöltés is), a legújabb Navigon kicsit döcögôsebb. Inkább az igot használom épp emiatt.
    Amúgy bár èn dicsérni szoktam a telót de ha valakinek nem szempont a dual sim akkor én más telót ajánlanék.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés