Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nekem 2x16Gb F4-3200C14-16GVR modulok vannak egy 8600K mellett, de a Z360-as deszkában a legelső gyári firmware-el be sem vette az XMP-t (de az összerakás napján elérhető frissítéssel már igen, ahogy idő közben felkerült a QVL listára is a modul/kit), de olyan magas feszültségeket állít be az Auto (IMC-nek és hasonlóknak, nem a moduloknak), hogy sokak szerint ettől tönkre kellett volna már mennie a CPU-mnak, és azóta sem lehet rajta tuningolni fikarcnyit sem (tesztképp, érdekesség gyanánt próbáltam idióta magas feszültségekkel is 3200 helyett 3400-at, de instant boot hiba, az OS-ig se jut el).
Sőt, még az sem mindegy, hogy melyik 2 slot-ba teszem be őket. Mikor egyszer portalanítottam, újrapasztáztam, stb, a szürke helyett a fekete párba raktam vissza őket, és instabil volt a gép (nehezen jöttem rá, hogy miért...).
Szóval olyan, mint ha kb. pont ez lenne az IMC határesete (de ezzel évek óta stabilan fut így a gép).
U.i.: Annak idején azt hittem, hogy tényleg kell majd nekem ez a RAM mennyiség (épp gépcsere előtt használtam olyan szoftvereket, amikkel néha kiszorultam a 16Gb-ból), aztán mégsem (nem kellett tovább az a szoftver), de megmaradt dísznek (legalább viszonylag olcsón vettem).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő