Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• leviske

veterán

Én sem szimpatizálok a cloud-al, de míg csak a játékok kerülnek ki, az nem baj... sőt, ha jól értem, ez meg is oldaná a Linux egyik fő problémáját (egyben viszont meg is szűnik az OS szerepe, ha jól értem) és egyben a játékfejlesztők warez problémáira is orvoslást jelentene. Arról nem is beszélve, hogy így a fejlődés sem áll majd meg 2014 után sem.

Az már más kérdés, hogy ezt milyen formában kell majd finanszírozni... Mert gondolom nem ingyen lesz. A havidíjért meg nem vagyok különösebben oda.

(#17) schawo: Ha kicsit a jövőbe tekintünk, akkor nem biztos, hogy annyira korlátolt vélemény... Nem valószínű, hogy a cloud ott meg fog állni, hogy a játékok számításigényét egy szuperszámítógéppel ki lehet majd elégíteni. Valószínű, hogy a későbbiekben az összes program ki fog kerülni, az OS végleg törlődik a userek gépéről (felkerül helyette egy egyszerű klien), utána lassan a tárhely is kikerül a gépekről, mert ugye, ha ellopják/eltűnik/elromlik, az adataid sértetlenek maradnak... Lehet ezt még tovább is gondolni.

A cloud ésszerű és környezettudatos technológiai irány, de attól még a a PC, mint fogalom, elfog miatta tűnni.

Új hozzászólás Aktív témák