- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túlzás lenne azt mondani, hogy ismerem a LaTEXet, de amikor próbálgattam, szimplán egy rémálomnak tűnt a használata. Mindennapos szövegszerkesztési használatra tökéletesen alkalmatlannak.
Persze nem tudom, hogy ez milyen verzió volt (idén tavasszal), de most gyorsan utánaolvasta, és rendszerint azt látom, hogy a használata jóval összetettebb, mint a WYSIWYG szövegszerkesztőké, leginkább nyomdai előkészítésre ajánlott.Szerintem még a 2007 utáni Word használata is túl összetett a legtöbb felhasználónak (céges szinten is), voltaképpen a régen elkaszált Works volt egy jó megoldás.
A legfőbb munkaeszközöm a szövegszerkesztő, napi 10-12 órát töltök vele (Office 2000, Office 2016, SoftMaker Office), de ha a LaTEX friss verziója is az a rendszer, amiben a nyers szöveget szerkesztem és a formázást külön ablakban látom, akkor abból nagyon nem kérek. A képzetlenebb felhasználók számára pedig katasztrófa lenne.
Én még anno karakteres környezetben kezdtem a szövegszerkesztést (WordPerfect 5.1), és mind munkavégzési, mind eredmény tekintetében megváltás volt utána a WinWord. Drasztikusan javította a hatékonyságot és az elkészült anyag minőségét.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest