- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szmörlock007 #99 üzenetére
Eddig is így volt, hogy Intel 14 nm gyártását a többiek 10 nm en tudták utolérni. Jelenleg ,ha igazak ezek a számok és megnézed a képet amit betettem,t48- és 51 millió körül képesek a konkurensek 10nm en , míg Intel ugyan ezen a csíkszélességen 100 millió fölöttit ír. Ez azért jelentős lemaradás lenne számukra, sőt kategória váltásnak is felfogható,ha ezek a számok valóban igazak lennének, amit egy 7 nm átállás sem igen tudna behozni.
Ráadásul Intel 7 nm hez fűzi a legnagyobb reményeket az új gyárában 2020 ban.Egyébként a duplázást megcsinálták 22- és 14 nm között is., láthattuk is mi lett belőle.Ha megtartják a minőségbeli előnyüket akkor igazából a kokurens gyártóknak kell igyekezniük, mert az egyetlen esélyük a lépéstartásra a csíkszélességváltás, mivel tranyó szám sűrűségben eddig Intelé volt a fáma. persze azóta már fordult a kocka és felfejlődtek a konkurensek.
Kérdőjeles a dolog, mert máshogy számolnak, biztos van benne marketing. Meglátjuk.Szerintem megrázzák most magukat és megmutatják mit tudnak.
De nagyon offtopik ez itt, nem akartam ennyire belemerülni, Egy szónak is száza vége, ezt az élet megmutatja nemsokára, mit tudnak a cégek. Kár előre reménykedni vagy elítélni, ez inkább ki miben hisz dolog egyenlőre. -
Áh hagyjuk...
Azt gondolod a tranyó sűrűség a fontos abban a hírben, vagy esetleg az hogy a világ legnagyobb gyártója első 10nm próbálkozásait ott fogja bemutatni?Úgy gondom fontosabb hírértéke lenne mint ezeknek amihez most kommentelünk, vagy legalább olyan priorítást kellene élveznie, ha nem húz semerre a kormány... -
Ja hát azt a képet leakasztotta valahonnan a cikkíró, elég régi. Amit én tettem be, az a bemutatóról való.
persze egyetértek, hogy nem ilyen egyszerű,de egy lehetséges dolog, ami működhet is éppen. Azért írtam, hogy meglátjuk,de jó lenne itt is olvasni ilyen dolgokat, mint a FPGA lapkák a la Falcon Mesa , ami az Intel első 10nm bemutatkozása és rengeteg újdonságot hoz, ,máshol már cikkek születtek róla, még magyar oldalakon is. Szerintem megérne annyit mint ez a Adrenalin meghajtó úgy gondolom..... Nem akarok itt már offolni,
-
Áruld már el milyen képemen? mert én egy cikket linkeltem
ha kép kell ezt tenném be
Én azt mondom, hogy a nemsokára debütáló Canon lake megadja a választ a felvetéseinkre, dönt majd az élet. Én úgy gondolom, hogy ez az a dolog, amit sokan vártak, hogy biztos van valami az Intel tarsolyában. Persze, lehet , hogy csak marketing ez a máshogy számolok dolog. meglátjuk. Én azt gondolom, hogy a Intel által megadott számok majd 100% kal több tranyósürűséget írnak, aminek ha csak a fele igaz, akkor is hozza a konkurenciát, lemaradásban nem lesznek. Ha meg annál több igaz, akkor az mind előny a javukra. -
Ő őőte most egy 3 éves kivonulófélben lévő gyártástechnológiát vetsz a Ryzenhez és jó hogy jobb?
...és aztán ott tartottunk, hogy az Intel 14nm gyártástechnológiáját a konkurencia 10 nm en tudta , úgy ahogy behozni...
Ryzen mikor is jött és az Intel mióta is tolja a 14 nm gyártást?
nagyon jól emlékszel te is arra , hogy a konkurensek 14nm gyártástechnológiája közel sem volt Inteléhez, 30-50 % előny volt szinte még a legjobbakéhoz is.Én nem is mondtam , hogy gyűjtőfogalom, hanem azt mondtam, hogy attól, hogy ha 2 gyártástechnológiát 10nm nek hívunk azok között hatalmas minőségi különbség lehet.
jelenleg más oldalakon csak hüledeznek,a számokon, de írtam is hogy fenntartásokkal kell kezelni,..De anno onnan indultunk, hogy Intel majd csak 7 nm tud lépést tartani a versenytárakkal, Jelenleg ott tartunk, ha véletlenül ez valóban igaz lesz, hogy a konkurenciának megint erősen szüksége lesz a 7nm re, hogy megközelítse az Intelt 10nm tranyósűrűségét., és tegyük fel a változatosság kedvéért, hogy a promó számok igazak lesznek... -
Azért nem annyira irreleváns dolog, puszta számok. sajnos egy nm gyártástechnológia nem egy adott szabvány, hanem egy gyűjtő fogalom amin belül két azonos számú (x nm eljárás) között szakadék tátonghat
Persze lehet hogy ez Intel marketing Bshit,de azért kétlem. jelenlegi 2 hónapos állás szerint:Ipon cikk:
"Intel állítása szerint saját 10 nm-es gyártástechnológiájuk segítségével, ami egyébként szűkebb tranzisztorokat és fémközöket vet be a siker érdekében, a rivális megoldásokhoz képest közel duplájára emelhető az egy négyzetmilliméterre eső tranzisztorok száma. Míg a TSMC és a Samsung 10 nm-es gyártástechnológiáinál 48,5, illetve 51,6 millió tranzisztor fér el egy négyzetmilliméteren, addig az Intelnél már 100,8 millió ez a szám (bár ehhez egy új tranzisztorszámlálási metódust használnak, nem tudni még ez mennyit számít)."
ha ezt meg tudják valósítani, akkor ez egy mérföldkő lesz, bár azért az utolsó zárójeles bekezdés már okot adhat a marketing vetítésre. Ebben az a legszebb, hogy ez nem is az új gyárukba készül, ami állítólag a világon egyedülálló lesz és 7 nm valamint az azutáni lépcsőkre, technológiákra lesz tervezve.
-
A probléma itt abban rejlik, hogy Intel aludt , nem fejlesztett, adott 5 évet AMD nek hogy utolérje. Utolérte,most 1-2 évig megy a szekér. NV meg nem ad mert nyomják ki évről évre a jobb kártyákat.Jelenleg az egyik legjobb cég a PC piacon .
Mindenféle hülyeség nélkül, amiben elhiszi sok ember, hogy elavultak lennének a kártyáik, pedig pontosan azt adják amit kell. A jövőre mutatásnál pedig nagyon jól tudja NV is hogy a 2 generációval ezelőtti csúcs kártyáinak a sebessége már alsó szegmensben játszik és nem érdekli, ha éppen egy GTX780 most már kikap az akkori konkurensétől ( bár még azt sem, ha a 7970 kártyát veszem annak) 3 FPS sel, mert az 1050TI meg leveri 40 ezerért mindkettőt.Intelnél meg most azt rebesgetik, hogy 10 nm ide vagy oda, az érkező 10 nm eljárásuk pontosan 2x annyi tranyót fog tartalmazni, mint a legjobb konkurens fejlesztések, szóval megrázza magát az alvó óriás aztán megint lehet utána kapaszkodni.,. ÉN nem azt mondom, hogy AMD nek nincs helye,de ezeket a melléfogásokat el kellene felejteniük, mint pl a Vega 64.( flashelés, bios mókolás,alulfeszelés, 3-4 féle profil, meg egyéb varázslatok amiben azt próbálja bizonyítani minden hívő, hogy milyen jó lett, a többi nem érdekes. )
Adtak volna ki egy 56 kártyát, és a 64 termelői kapacitását rátolták volna arra, lenne kártya boltokban elfogadható áron és mindenki boldog lenne. jelenleg úgy is az 1070- Vega 56 színt szerintem FHD- 1440P elegendő és megfizethető. -
válasz
->Raizen<- #2 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- BestBuy topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest