- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
g4mercore #77 üzenetére
Nekem még nem jött elő különösebben semmilyen gyenge pontja, így szerintem elég, ha arra figyelsz, mint amire bármilyen másik gép vásárlásakor. Max. az akksit érdemes csekkolni, full feltöltés mellett újszerű állapotban 3-3,5 órát mennie kell (win előrejelzés szerint), ha pl. netezel.
SSD ügyében nézd át a vonatkozó teszteket, látni fogod, hogy életszerű felhasználási körülmények közepette egetrengető különbság nincs az egyes modellek között (az én szívem a Samsung 840 felé húzna amúgy).
Mivel az msata SSD-k azonos kapacitás mellett többnyire drágábbak, és a gép fogad sima 2,5" méretet is, vegyél normál méretet szvsz. Ami igazán fontos, hogy a felhasználói szokásaid függvényében jól válassz 64-128 vagy akár nagyobb tárkapacitású modellt, mert az SSD-k esetében fontos, hogy ne legyenek fullon tele (erről van is egy nagyon jó összefoglaló itt a prohardveren). Én a gyárilag benne lévő 120 gigáson elvagyok egy 64 bites W7 Ultimate mellett, Office, pár játék... és még így is 60 giga szabad helyem van.Üdv.:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Azóta én boldog tulajdonos vagyok, i7 - 8 G RAM - GTX760m - 128 SSD - 1 Tb HDD kiépítéssel, W7 Ultimate-tel: nagyon szeretem. Ha van kérdés, nagyon szívesen válaszolok.
-
Den Hadnagy
senior tag
Gondolom a költséghatékonyság jegyében rád bízzák, hogy mivel akarod használni, nem építik bele az árba... Meg ne legyünk álszentek, ez így vonzóbb egy warezoló Vér Istvánnak, nem? Az Acernak meg az a lényeg, hogy n+1 db lapos elmenjen. Én pl. rühellem, hogy adják mindenhez alapból a W8-at. Majd én eldöntöm.
Tegyük fel kereken 300 ezret szánsz a gépre. Ha benne lenne a W8, akkor lehet, hogy mondjuk csak gyengébb procival tudnád megvenni oprendszerrel együtt. Így meg mondjuk megveszed Linuxszal, a következő fizukor meg veszel rá egy legális W8-at, ha akarsz. Ez így rögtön egyszerűbb, mint hardvert cserélni, vagy szájhúzogatva együtt élni egy gyengébb konfiggal.gabor_01: köszi!
-
Den Hadnagy
senior tag
Az emlegetett konkurensek - elsősorban a Lenovo (konkrétan az y580 SLI kiépítéssel) - szerintem több helyen elvéreznek. Tudom, mert jelöltem volt sokáig... Az SLI hátrányai (mikrolag, drivergondok, melegedés), általános hűtési problémák, gamernek szerintem kicsi 15" (és más hátránya is van a kis méretnek, lásd. hűtés), agyatlan fogasztás az SLI miatt, a nem "jól" ill. nem működő Turbo órajelek a procinál... Egy almás termék lehet, hogy szebb, de nem játszol vele; a tesztben is említett HP gyenge VGA-ban.
Még egy szót a külsőről: nekem kifejezetten előny, hogy nem klasszikus gamer a kinézet, ide értve a világítós billentyűzetet is, a "légbeömlőkről" nem is beszélve.
KÉRDÉS: a notebookchecken az egyik hozzászóló írt egy olyat, hogy fizikailag behelyezhető 3 meghajót (mSata + 2 db Sata), de a gép egyszerre csak 2 db-ot lát. Erről van infója valakinek? -
Den Hadnagy
senior tag
Vagy plusz egy húszas a százas helyett, és kiegészítetted a teljeskörű (!) garidat 3 évre. Tudom, hogy divat fikázni az Acereket, de alapvetően szerintem túlzó tévedés egy márkát vagy gyártót kategorikusan lehúzni, annak alapján, hogy belevesszük a pár évvel ezelőtti modelljeit (időbeli dimenzió), illetve belekeverve mondjuk a silányabb százezres kategóriájú modellekkel szerzett rossz tapasztalatokat. Nagyon régóta nézelődöm gémer gép után ebben az árketegóriában, és én indokoltnak tartom ezért a hardverért ezt az összeget (engem az i7+gtx 760 érint). Más gyártók esetében mindig van olyan kompromisszum, ami elveszi a kedvemet, és nem adnék ki jó szívvel 300 ezret érte... Vagy a kijelző fényes, vagy nem fHD, vagy gyengusz a dVGA, stb. Itt megvan a választás szabadsága a sok verzió miatt, lehet pluszban venni garit is, stb. Kikerülhető minden olyan nyűgös kompromisszum, amelyeket más gyártók esetében csak a 400+ árkategóriában tudnak megoldani. Ami a beviteli részt illeti: játszani mindenki külső egér+bill kombóval fog, bár a tapipadért valóban kár egy kicsit Nekem személy szerint nagyon tetszik, még a pezsgőszínt kell látnom élőben.
Akik meg 150-200 ezres ársávban vártak egy ésszerű gépet játszani, azok ugyanolyanok, mint akik a mobilos fórumokban mindent akarnak a telótól, de ócóér'. Vagy-vagy. Az ár-érték arány szerintem verhetetlen ezeknél a gépeknél (ill. konkrétan a tesztelt példánynál).
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest