- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A saját hsz-ed Win8 topikból. Ez übergigamega ROTFLOL!!!
-
törölt tag
"amúgy kíváncsi lennék, hogy neked mi érdeked fűződik ahhoz, hogy bebizonyítsd, hogy a Win8 nem jó meg nem lesz sikeres meg hasonlók?"
Visszakérdeznék. Neked mi érdeked fűződik a minden kritikát elutasító ajnározáshoz?
De hol írtam, hogy nem jó?
A dolog úgy indult - itt is, máshol is -, hogy használtam, nem tetszett, és nem a kinézete miatt, hanem mert csomó funkció van, ami pl. nincs, emiatt az a véleményem: a csempe kretén a desktopra (nyugodtan keresd vissza, amiket írtam). Erre föl jöttök ti, hogy de márpedig ez jó, hibátlan, igenis tökéletes a desktopra is. Mert az MS ezobioökopszicho szakemberek véleményével megtámogatva így döntött, és kuss. És ti ezt teljes mellszélességgel kiállva támogatjátok, mert adjuk meg a lehetőséget az újdonságnak. Légből kapott számokkal dobálóztok, hogy ennyit meg annyit adtak el, ilyen meg olyan sokan próbálták ki, és sikeresebb az indulása, mint a 7-é. Holott pont a számodra nem releváns számok mutatják, hogy a közelmúltban ötöd annyira nem volt népszerű, mint a 7-es. Mitől lenne népszerűbb megjelenés után? Erre meg a Win tabletekről szóló elemzésben az elemzők mondják, hogy coki: a konkurensekhez képest drága, és semmi plusz nincs, amiért érdemes lenne megvenni. Ha lenne ilyen plusz, a WP7 is sokkal népszerűbb lenne, az már bizonyíthatott volna. Jelenleg egyetlen vonzereje van: kurvára olcsón lehet megvenni.
De én meg fenntartom magamnak a jogot, hogy amíg nem unom meg, addig rákérdezzek, cáfoló adatokat hozzak, stb. Nyílt fórumok. Ez van. -
törölt tag
"emellett még van csak Surface fronton egy pár millió felhasználó"
Hol is van erről adat? 6 nap alatt? Ez isteni csoda lenne. A Netmarketshare a desktopnál jóval kisebb darabszámú mobilpiacon nem mutat semmi WinRT jelenlétet. Neked honnan vannak adataid? Még a 2 éve piacon lévő WP7/7.5 sem érte el az 1%-ot. Persze, ebben mobil körben a tabletek is benne vannak. Milyen WinRT milliókról beszélsz? Az USA-ban az összes eladott okostelók között eladtak 3,5 millió WP7-et 2011-ben, 2012-re a 123 millióból 5 milliót várnak.
2011 végén:
Smartphone shipments by operating system market shareWorldwide smartphone market, by operating system, by 2011 global sales
according to CanalysOS: Windows Phone Éves eladás: 6.8 millió Piaci részesedés: 1.4% Éves változás: -43.3%
Ez mitől változna?
Surface előrejelzés:
Analyst: Microsoft Is Charging Way Too Much For The Surface And It's Doomed To Come In Fourth Place At Best
Lehet, milliók, csak a konkurencia tíz- és százmilliók."az IT fórumokon elégedetlenkedők száma az összes felhasználóhoz képest eltörpül..."
A legtöbb elégedetlenkedő felrakta, szembesült vele, milyen, és törölte. Arra sem méltatta, hogy véleményt formáljon róla. A piaci elemzők pedig nem a tapiszimpátia alapján véleményeznek. -
"ez nem tény, ez a te véleményed, amit mellesleg konkrétan te magad meg is cáfolsz a zárójeles részben..."
én abból a szemszögből írtam, hogy mi a juzernek jó: a választás lehetősége.
a microsoftnak nem jó, ha a juzer nem lesz rabja a csempés beidegződésnek, mert akkor nem akarja majd azt látni a tableten, telefonon -> nem fogy majd a wp8/w8tab"eleve elég valószínűtlennek tartom, hogy desktopra akár tizede annyi ikont kipakolna valaki,"
bedobhatnám a desktopom, de inkább elmondom: 18 ikon quicklauncson, 6-7 system trayen, 10 ikon egy sorban a desktopon. ha körbenézek, itt vagy mindenkinek ilyesmi a "konfig" vagy az asztala van teleokádva számtalan ikonnal. indulj ki abból, hogy a juzer ugy telehányja majd a metrot is, hogy scrollozni kelljen: innentől a metro máris lassabb, mint a BÁRMIKOR, scroll nélkül kattintható quicklauncs/systray/esetleg a desktopikon, ha nem lóg fölé valami ablak
"szóval röviden tömörn, EZ tényleg tény, hogy a startképernyőn lévő programokat könnyebb megtalálni/elérni, mint a desktopon lévőket..."
win7: az ablakban futó IE mellett ott az excel ikonja. 1 katt és fut.
win8: a metróból inditott fullscreen IE mellett hol az excel ikonja? visszamész csempére, és ha az első screenre tetted, akkor látod és katt.ugye nem kell arról vitáznunk, hogy melyik volt hatékonyabb?
"egérrel sem szívás egyáltalán,"
sőt, a gördítősáv még jobb is, mint a kézmozdulat, amikor oldalra mennél??
tetszik vagy sem, a legelterjedtebb irányítóeszköz jelenleg nem a touchpad és a tapiképernyő, hanem az egér. egérrel a metro nagyobb szívás, mint a fenti kettő, a fenti kettő pedig nagyobb szívás laptopon/desktopon, mint az egér. összeadva: a win8 szaívás
-
törölt tag
"a gombok az appbar-on azért vannak a képernyő két oldalára rendezve, mert azt lehet kényelmesen elérni az ujjaiddal (ha egy táblagépet tartassz a kezedben)..."
De ha nem, akkor már -- remélem -- sejted, miért fújnak rengetegen a metro-ra! Mert ezek a rengetegek nem táblagépen próbálták, használják. Polllen sem magyarázatot várt erre, mert tudja jól, miért ott van, ahol. Leírta a véleményét, újra, sokadjára, sokadikként: ezért nem való asztali gépre.No, már közben jött válasz.
(#326) Hisztogram
Azért olvasd el az indító írást is. Nem szerver gépekről van szó. És a jóárasított akció is a desktop gépekre szól, mivel eddig ugye nem nagyon voltak tapikészülékek. Így miért kellene szerverüzemeltetési tapasztalatokról itt írni? -
Polllen
félisten
igen, tudom, h erintesvezerlesre van belove, ez a gond
amugy se szeretnema 20"-s monitorom erintesvezerelni.A kapcsoltoknal nincs linkeles, m az egyetlen forras az outlook w8, ios&androidon is. Es szegyen szemre csak az asztali nem tolti be. (bar halkan jegyzem meg, az is epic, h ahhoz a kontakthoz az exchange se szinkronizal felhovel kepet, ahol meg van mar adva e-mail...vagyis eloszor email torles, kep beallitas+email ujramegadasa... vegulis nem sokara 2013, nem para
-
Polllen
félisten
Na még egy kis adalék az új ui-hoz...
Kapcsoaltok app:
Tekintsünk el attól a malőrtől, hogy nem lehet képet hozzáadni a névjegyekhez és a mobilunkon beállított képeket sem jeleníti meg, hiába szinkronizáljuk az outlook-kal és a különböző platformok szinkronizálják vígan (ios, wp7 és android-n is látom a képeket, akárhol is állítom be), de egér használata mellett az már komoly ergonómia és tervezés, hogy jobb klikk->szerkesztés (jobb alsó sarokban jelenik meg a gomb) majd az adatok amiket módosíthatsz bal oldalt vannak és a mentés ismét a jobb alsó sarokban.
Vagyis oda-vissza húzkodhatod az egeret a teljes képernyőn...
Mondjuk ebben a formában én semmire se tartom a metro app-kat, mert majdnem butábbak, mint a wp7-s tesók és ios verziók is meggyalázzák őket funkcionalitásban.
-
Polllen
félisten
-
törölt tag
Vagy mi a nehéz ebben?
Vagy ezt eddig nem tudtad? Vagy csak most kamuzol, mert a 8-at kell nyomni?Nehéz volt megtalálni:
icon groups on windows 7 desktop
Ennyi kellett a gugliba. Jéééé!(#292) djculture
Nem felejtem el. Erre vonatkozott a "a win-lin váltás általános problémái" elkerülése jelen esetben.
Ez messze nem igaz. Mert ha nem vagy Windowshoz kötve, és megtalálod az alternatív dolgokat, akkor mit érdekel, hogy a Windowsos programjaid ott állnak a gép mások partícióján.
Egy cég meg költséget számol (nem egyszerit, hanem hosszútávút), és az alapján dönt. Persze, miután kiderült, hogy nincsenek teljesen a Windowshoz kötve. -
törölt tag
"desktopon a hátter az valami kép"
Ja, valami egyszínű - addig, amíg állíthatod."alapvetően a nagyobb méret miatt könnyebben eltalálhatóak"
Kicsit lapozz vissza, egyik kolléga 3 cm-es egérmozgással 3 monitoron keresztül mozogva eltalálja az egy pixelnyi ikont is egyből. De mi akadályoz meg abban, hogy a desktopon átállítsd a difót ikonméretet? Vagy hogy csoportosítsd? Amit már elég régen lehet."a csoportosíthatóságot pedig nem lehet úgy megoldani desktopon, mint a metros startképernyőn..."
Nem is kell asztalról indítani, a startmenüben meg eleve csoportosítva lehetnek. De az asztalon is lehet csoportosítani.
Viszont új kérdés: szerinted a csoportosított (hogy is? az alaptelepítésben milyen elvek alapján vannak csoportosítva a csempék, amit difót látsz? szerintem sehogy, vagy max. úgy, hogy ezek az alaptelepítettek, oszt annyi) ikonok ellenére mennyire lesz zavaró, hogy a legtöbb izeg-mozog, valami extra infót akar a képembe tolni, így elvonva a figyelmet. A teljes felületen.(#286) NZKK
Sajna, nem segíthetek rajtad. Szerinted mi nehezebb egy egyszerű júzernek? Egy alapvetően a megszokott és berögzült Windows felülethez igen nagy mértékben hasonló Linux gui-t megszokni, vagy egy Windows, amelyikben hiányoznak az ablakok, egész másképp, sőt, az MS egyik alapítója szerint is sokszor zavarba ejtően működik?"Win-Win váltást akarsz összehasonlítani Win-linux váltással?"
Kiderült? de javaslom, nem önmagában egyszerűen a win-lin váltás általános problémái körül forgatni a kerekekekt ott bent, hanem az előző opciók alapján. Mert felesleges 3000 hsz-es, már ezerszer gubancolt mellékszálat indítani. -
Polllen
félisten
A tény bizonyítható, de te csak a véleményed írtad le.
Rögtön feltételezéssel indítasz, majd utána is találgatsz. Ez mitől lesz tény?A háttér + a csoportosítás tetszik a legjobban, mintha desktopon ez kivitelezhetetlen lenne. & a nagy ikonok...
(mert ugye ez nem létezik már egy ideje)
Az új csempék egyik célja az azonnali info közlés, mint a widgeteknél. Ahol erre nincs szükség, felesleges a méret&bizonyos esetekben hátráltat.
A néhai metro felület lényege nem a könyebb kezelés egérrel, így ikonos rendszert átköltöztetni oda balgaság, ha komolyan használta vki a tálca+asztal lehetőségeit. A céges gépemen több oldalt jelentene ez az új felületen.(ofc ha vkinek eddig 2 ikonja volt, éppen nem számít, de nem hiszem, h produktivabb lenne attól a rendszer, mert a böngésző ikonja nem a tálcán van rögzítve, hanem a start képernyőn)Ezért jó, h megvan mindkét lehetőség. Otthon használok csak w8-t, ahol van értelme a csempének, azt kiraktam, a többi dolgom meg ment tálcára, asztalra.
Amiről te beszélsz, majd akkor lesz igaz, ha főleg metro appokat használ a nép&nem csak parancsikon funkciót lát el egy-egy csempe.
-
nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad: ha benthagyták volna a startmenü+default desktop nézetet, semmi gond nem lenne (viszont akkor az MS nem is tudná a sok bénára ráerőszakolni -> aki emiatt nem szokná meg otthon -> nem venne olyan telót/tabletet, amin a már "megszokott" felület van)
9k sose volt az upgrade, erre értem, hogy olcsó. biztos a defláció, mi?
+ha igaz, amint fentebb olvasok, az OEM verzió szabályain is lazítottak. persze, ha nem akarod látni, nem látod a változástneked kéne felfogni, hogy a metro desktopon nem hatékony - többet kell egerészni, tapicskolni (ami lassú!). nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe. ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni.
a metro tipikusan tablet "startmenü", oda feltehetően jó is.
eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad? egy kényelmetlen, lassan használható felület, amit "akkorismegszokjákhabeledöglenek!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest