Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz oO7 #389 üzenetére

"amúgy kíváncsi lennék, hogy neked mi érdeked fűződik ahhoz, hogy bebizonyítsd, hogy a Win8 nem jó meg nem lesz sikeres meg hasonlók?"
    Visszakérdeznék. Neked mi érdeked fűződik a minden kritikát elutasító ajnározáshoz?
    De hol írtam, hogy nem jó?
    A dolog úgy indult - itt is, máshol is -, hogy használtam, nem tetszett, és nem a kinézete miatt, hanem mert csomó funkció van, ami pl. nincs, emiatt az a véleményem: a csempe kretén a desktopra (nyugodtan keresd vissza, amiket írtam). Erre föl jöttök ti, hogy de márpedig ez jó, hibátlan, igenis tökéletes a desktopra is. Mert az MS ezobioökopszicho szakemberek véleményével megtámogatva így döntött, és kuss. És ti ezt teljes mellszélességgel kiállva támogatjátok, mert adjuk meg a lehetőséget az újdonságnak. Légből kapott számokkal dobálóztok, hogy ennyit meg annyit adtak el, ilyen meg olyan sokan próbálták ki, és sikeresebb az indulása, mint a 7-é. Holott pont a számodra nem releváns számok mutatják, hogy a közelmúltban ötöd annyira nem volt népszerű, mint a 7-es. Mitől lenne népszerűbb megjelenés után? Erre meg a Win tabletekről szóló elemzésben az elemzők mondják, hogy coki: a konkurensekhez képest drága, és semmi plusz nincs, amiért érdemes lenne megvenni. Ha lenne ilyen plusz, a WP7 is sokkal népszerűbb lenne, az már bizonyíthatott volna. Jelenleg egyetlen vonzereje van: kurvára olcsón lehet megvenni.
    De én meg fenntartom magamnak a jogot, hogy amíg nem unom meg, addig rákérdezzek, cáfoló adatokat hozzak, stb. Nyílt fórumok. Ez van.

törölt tag

válasz oO7 #386 üzenetére

"emellett még van csak Surface fronton egy pár millió felhasználó"
    Hol is van erről adat? 6 nap alatt? Ez isteni csoda lenne. A Netmarketshare a desktopnál jóval kisebb darabszámú mobilpiacon nem mutat semmi WinRT jelenlétet. Neked honnan vannak adataid? Még a 2 éve piacon lévő WP7/7.5 sem érte el az 1%-ot. Persze, ebben mobil körben a tabletek is benne vannak. Milyen WinRT milliókról beszélsz? Az USA-ban az összes eladott okostelók között eladtak 3,5 millió WP7-et 2011-ben, 2012-re a 123 millióból 5 milliót várnak.
    2011 végén:
    Smartphone shipments by operating system market share

Worldwide smartphone market, by operating system, by 2011 global sales
    according to Canalys

OS: Windows Phone Éves eladás: 6.8 millió Piaci részesedés: 1.4% Éves változás: -43.3%

Ez mitől változna?

Surface előrejelzés:
    Analyst: Microsoft Is Charging Way Too Much For The Surface And It's Doomed To Come In Fourth Place At Best
    Lehet, milliók, csak a konkurencia tíz- és százmilliók.

"az IT fórumokon elégedetlenkedők száma az összes felhasználóhoz képest eltörpül..."
    A legtöbb elégedetlenkedő felrakta, szembesült vele, milyen, és törölte. Arra sem méltatta, hogy véleményt formáljon róla. A piaci elemzők pedig nem a tapiszimpátia alapján véleményeznek.

• pzstm

titán

válasz oO7 #386 üzenetére

meg aztán az IT fórumon elégedetlenkedők közül is rengetegen valahogy ott voltaka Win8-as topikban hogy ilyen olcsóért megveszik ők is....kipróbálták és jééééé...ez tényleg nem is rossz :)

• arty

veterán

válasz oO7 #283 üzenetére

"ez nem tény, ez a te véleményed, amit mellesleg konkrétan te magad meg is cáfolsz a zárójeles részben..."

én abból a szemszögből írtam, hogy mi a juzernek jó: a választás lehetősége.
    a microsoftnak nem jó, ha a juzer nem lesz rabja a csempés beidegződésnek, mert akkor nem akarja majd azt látni a tableten, telefonon -> nem fogy majd a wp8/w8tab

"eleve elég valószínűtlennek tartom, hogy desktopra akár tizede annyi ikont kipakolna valaki,"

bedobhatnám a desktopom, de inkább elmondom: 18 ikon quicklauncson, 6-7 system trayen, 10 ikon egy sorban a desktopon. ha körbenézek, itt vagy mindenkinek ilyesmi a "konfig" vagy az asztala van teleokádva számtalan ikonnal. indulj ki abból, hogy a juzer ugy telehányja majd a metrot is, hogy scrollozni kelljen: innentől a metro máris lassabb, mint a BÁRMIKOR, scroll nélkül kattintható quicklauncs/systray/esetleg a desktopikon, ha nem lóg fölé valami ablak

"szóval röviden tömörn, EZ tényleg tény, hogy a startképernyőn lévő programokat könnyebb megtalálni/elérni, mint a desktopon lévőket..."

:)

win7: az ablakban futó IE mellett ott az excel ikonja. 1 katt és fut.
    win8: a metróból inditott fullscreen IE mellett hol az excel ikonja? visszamész csempére, és ha az első screenre tetted, akkor látod és katt.

ugye nem kell arról vitáznunk, hogy melyik volt hatékonyabb? :)

"egérrel sem szívás egyáltalán,"

sőt, a gördítősáv még jobb is, mint a kézmozdulat, amikor oldalra mennél?? ;)

tetszik vagy sem, a legelterjedtebb irányítóeszköz jelenleg nem a touchpad és a tapiképernyő, hanem az egér. egérrel a metro nagyobb szívás, mint a fenti kettő, a fenti kettő pedig nagyobb szívás laptopon/desktopon, mint az egér. összeadva: a win8 szaívás :D

törölt tag

válasz oO7 #333 üzenetére

"a gombok az appbar-on azért vannak a képernyő két oldalára rendezve, mert azt lehet kényelmesen elérni az ujjaiddal (ha egy táblagépet tartassz a kezedben)..."
    De ha nem, akkor már -- remélem -- sejted, miért fújnak rengetegen a metro-ra! Mert ezek a rengetegek nem táblagépen próbálták, használják. Polllen sem magyarázatot várt erre, mert tudja jól, miért ott van, ahol. Leírta a véleményét, újra, sokadjára, sokadikként: ezért nem való asztali gépre.

No, már közben jött válasz. :)

(#326) Hisztogram
    Azért olvasd el az indító írást is. Nem szerver gépekről van szó. És a jóárasított akció is a desktop gépekre szól, mivel eddig ugye nem nagyon voltak tapikészülékek. Így miért kellene szerverüzemeltetési tapasztalatokról itt írni?

• Polllen

félisten

válasz oO7 #333 üzenetére

igen, tudom, h erintesvezerlesre van belove, ez a gond:)
    amugy se szeretnema 20"-s monitorom erintesvezerelni.

A kapcsoltoknal nincs linkeles, m az egyetlen forras az outlook w8, ios&androidon is. Es szegyen szemre csak az asztali nem tolti be. (bar halkan jegyzem meg, az is epic, h ahhoz a kontakthoz az exchange se szinkronizal felhovel kepet, ahol meg van mar adva e-mail...vagyis eloszor email torles, kep beallitas+email ujramegadasa... vegulis nem sokara 2013, nem para:))

• Polllen

félisten

válasz oO7 #307 üzenetére

Na még egy kis adalék az új ui-hoz...

Kapcsoaltok app:

Tekintsünk el attól a malőrtől, hogy nem lehet képet hozzáadni a névjegyekhez és a mobilunkon beállított képeket sem jeleníti meg, hiába szinkronizáljuk az outlook-kal és a különböző platformok szinkronizálják vígan (ios, wp7 és android-n is látom a képeket, akárhol is állítom be), de egér használata mellett az már komoly ergonómia és tervezés, hogy jobb klikk->szerkesztés (jobb alsó sarokban jelenik meg a gomb) majd az adatok amiket módosíthatsz bal oldalt vannak és a mentés ismét a jobb alsó sarokban.

Vagyis oda-vissza húzkodhatod az egeret a teljes képernyőn... :U

Mondjuk ebben a formában én semmire se tartom a metro app-kat, mert majdnem butábbak, mint a wp7-s tesók és ios verziók is meggyalázzák őket funkcionalitásban. :(

• Polllen

félisten

válasz oO7 #289 üzenetére

Úgy nem, de átláthatóvá lehet tenni... Nem tudom, te csináltad-e a képeket, de a hülyeség mintapéldája a desktop... Amúgy ott több ikon van kint&a metron az ie nagyon jó példa, h miért nem tartom hatékonyabbnak.

Minden link egy ikon, juheeee:) tálcán meg rögzítve...

törölt tag

válasz oO7 #289 üzenetére

Vagy mi a nehéz ebben?
    Vagy ezt eddig nem tudtad? Vagy csak most kamuzol, mert a 8-at kell nyomni?

Nehéz volt megtalálni:
    icon groups on windows 7 desktop
    Ennyi kellett a gugliba. Jéééé!

(#292) djculture
    Nem felejtem el. Erre vonatkozott a "a win-lin váltás általános problémái" elkerülése jelen esetben.
    Ez messze nem igaz. Mert ha nem vagy Windowshoz kötve, és megtalálod az alternatív dolgokat, akkor mit érdekel, hogy a Windowsos programjaid ott állnak a gép mások partícióján.
    Egy cég meg költséget számol (nem egyszerit, hanem hosszútávút), és az alapján dönt. Persze, miután kiderült, hogy nincsenek teljesen a Windowshoz kötve.

törölt tag

"desktopon a hátter az valami kép"
    Ja, valami egyszínű - addig, amíg állíthatod.

"alapvetően a nagyobb méret miatt könnyebben eltalálhatóak"
    Kicsit lapozz vissza, egyik kolléga 3 cm-es egérmozgással 3 monitoron keresztül mozogva eltalálja az egy pixelnyi ikont is egyből. De mi akadályoz meg abban, hogy a desktopon átállítsd a difót ikonméretet? Vagy hogy csoportosítsd? Amit már elég régen lehet.

"a csoportosíthatóságot pedig nem lehet úgy megoldani desktopon, mint a metros startképernyőn..."
    Nem is kell asztalról indítani, a startmenüben meg eleve csoportosítva lehetnek. De az asztalon is lehet csoportosítani.
    Viszont új kérdés: szerinted a csoportosított (hogy is? az alaptelepítésben milyen elvek alapján vannak csoportosítva a csempék, amit difót látsz? szerintem sehogy, vagy max. úgy, hogy ezek az alaptelepítettek, oszt annyi) ikonok ellenére mennyire lesz zavaró, hogy a legtöbb izeg-mozog, valami extra infót akar a képembe tolni, így elvonva a figyelmet. A teljes felületen.

(#286) NZKK
    Sajna, nem segíthetek rajtad. Szerinted mi nehezebb egy egyszerű júzernek? Egy alapvetően a megszokott és berögzült Windows felülethez igen nagy mértékben hasonló Linux gui-t megszokni, vagy egy Windows, amelyikben hiányoznak az ablakok, egész másképp, sőt, az MS egyik alapítója szerint is sokszor zavarba ejtően működik?

"Win-Win váltást akarsz összehasonlítani Win-linux váltással?"
    Kiderült? de javaslom, nem önmagában egyszerűen a win-lin váltás általános problémái körül forgatni a kerekekekt ott bent, hanem az előző opciók alapján. Mert felesleges 3000 hsz-es, már ezerszer gubancolt mellékszálat indítani.

• Polllen

félisten

A tény bizonyítható, de te csak a véleményed írtad le. :U
    Rögtön feltételezéssel indítasz, majd utána is találgatsz. Ez mitől lesz tény?

A háttér + a csoportosítás tetszik a legjobban, mintha desktopon ez kivitelezhetetlen lenne. & a nagy ikonok... :DDD (mert ugye ez nem létezik már egy ideje)

Az új csempék egyik célja az azonnali info közlés, mint a widgeteknél. Ahol erre nincs szükség, felesleges a méret&bizonyos esetekben hátráltat.
    A néhai metro felület lényege nem a könyebb kezelés egérrel, így ikonos rendszert átköltöztetni oda balgaság, ha komolyan használta vki a tálca+asztal lehetőségeit. A céges gépemen több oldalt jelentene ez az új felületen.(ofc ha vkinek eddig 2 ikonja volt, éppen nem számít, de nem hiszem, h produktivabb lenne attól a rendszer, mert a böngésző ikonja nem a tálcán van rögzítve, hanem a start képernyőn)

Ezért jó, h megvan mindkét lehetőség. Otthon használok csak w8-t, ahol van értelme a csempének, azt kiraktam, a többi dolgom meg ment tálcára, asztalra.

Amiről te beszélsz, majd akkor lesz igaz, ha főleg metro appokat használ a nép&nem csak parancsikon funkciót lát el egy-egy csempe.

• arty

veterán

válasz oO7 #250 üzenetére

nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad: ha benthagyták volna a startmenü+default desktop nézetet, semmi gond nem lenne (viszont akkor az MS nem is tudná a sok bénára ráerőszakolni -> aki emiatt nem szokná meg otthon -> nem venne olyan telót/tabletet, amin a már "megszokott" felület van)

9k sose volt az upgrade, erre értem, hogy olcsó. biztos a defláció, mi? :D
    +ha igaz, amint fentebb olvasok, az OEM verzió szabályain is lazítottak. persze, ha nem akarod látni, nem látod a változást :)

neked kéne felfogni, hogy a metro desktopon nem hatékony - többet kell egerészni, tapicskolni (ami lassú!). nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe. ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni.

a metro tipikusan tablet "startmenü", oda feltehetően jó is.
    eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad? egy kényelmetlen, lassan használható felület, amit "akkorismegszokjákhabeledöglenek!"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés