- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"ez nem tény, ez a te véleményed, amit mellesleg konkrétan te magad meg is cáfolsz a zárójeles részben..."
én abból a szemszögből írtam, hogy mi a juzernek jó: a választás lehetősége.
a microsoftnak nem jó, ha a juzer nem lesz rabja a csempés beidegződésnek, mert akkor nem akarja majd azt látni a tableten, telefonon -> nem fogy majd a wp8/w8tab"eleve elég valószínűtlennek tartom, hogy desktopra akár tizede annyi ikont kipakolna valaki,"
bedobhatnám a desktopom, de inkább elmondom: 18 ikon quicklauncson, 6-7 system trayen, 10 ikon egy sorban a desktopon. ha körbenézek, itt vagy mindenkinek ilyesmi a "konfig" vagy az asztala van teleokádva számtalan ikonnal. indulj ki abból, hogy a juzer ugy telehányja majd a metrot is, hogy scrollozni kelljen: innentől a metro máris lassabb, mint a BÁRMIKOR, scroll nélkül kattintható quicklauncs/systray/esetleg a desktopikon, ha nem lóg fölé valami ablak
"szóval röviden tömörn, EZ tényleg tény, hogy a startképernyőn lévő programokat könnyebb megtalálni/elérni, mint a desktopon lévőket..."
win7: az ablakban futó IE mellett ott az excel ikonja. 1 katt és fut.
win8: a metróból inditott fullscreen IE mellett hol az excel ikonja? visszamész csempére, és ha az első screenre tetted, akkor látod és katt.ugye nem kell arról vitáznunk, hogy melyik volt hatékonyabb?
"egérrel sem szívás egyáltalán,"
sőt, a gördítősáv még jobb is, mint a kézmozdulat, amikor oldalra mennél??
tetszik vagy sem, a legelterjedtebb irányítóeszköz jelenleg nem a touchpad és a tapiképernyő, hanem az egér. egérrel a metro nagyobb szívás, mint a fenti kettő, a fenti kettő pedig nagyobb szívás laptopon/desktopon, mint az egér. összeadva: a win8 szaívás
-
nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad: ha benthagyták volna a startmenü+default desktop nézetet, semmi gond nem lenne (viszont akkor az MS nem is tudná a sok bénára ráerőszakolni -> aki emiatt nem szokná meg otthon -> nem venne olyan telót/tabletet, amin a már "megszokott" felület van)
9k sose volt az upgrade, erre értem, hogy olcsó. biztos a defláció, mi?
+ha igaz, amint fentebb olvasok, az OEM verzió szabályain is lazítottak. persze, ha nem akarod látni, nem látod a változástneked kéne felfogni, hogy a metro desktopon nem hatékony - többet kell egerészni, tapicskolni (ami lassú!). nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe. ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni.
a metro tipikusan tablet "startmenü", oda feltehetően jó is.
eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad? egy kényelmetlen, lassan használható felület, amit "akkorismegszokjákhabeledöglenek!" -
ha az ms biztos lenne a dolgában:
- nem veszi ki a startmenüt + default desktop is választható lenne
- nem szórná szinte ingyen, szinte mindenkinekúgy néz ki, a számokkal, elterjedtségi mutatókkal akarják ránkerőszakolni ezt a hulladékot
pedig ez a metros ökörség nagyon nem hiányzott desktopra, pláne nem úgy, hogy cipőskanállal tolják le a torunkon ...
(használtam virtuális gépen itthon + cégnél tapimonitoron is - még több egerészés és/vagy még lasabb, fárasztóbb tapicskolás. ráadásul ahogy a monitor egy kétórás szesön után kinéz, az aztán az igazán ocsmány + utána desktop nézetben egy levél az outlookban kb olvashatatlan a szmötyitől)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- CPU léghűtés kibeszélő
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Keresünk dokkolókat
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest