- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centurio9
csendes tag
válasz
cicaslany86 #144 üzenetére
Hát nekem nem, de oké, biztos nálam van a gond
-
Centurio9
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #142 üzenetére
Ja vágom, arról a telefonról amúgy esettanulmányt lehetne írni, hogy mi mindent elbasztak ott. Nem magával a telóval, hanem a névválasztással, bevezetéssel, időzítéssel, force-touch (aztán mégse) stb.
Emiatt pedig egy jobb sorsra is érdemes teló eltűnt a süllyesztőben, alig kelt el belőle világszerte
-
Centurio9
csendes tag
Ja, rányomni a kis lakat gombra, vagy hozzáadni egy appot a kivételekhez, az aztán nagy tudomány
aki ilyenre képtelen annak minek okostelefon?! Az vegyen Iphone-t, az való neki.
Az akksiknál meg miről beszélsz?!
A mate szériában már időtlen idők óta 4000-es figyel, a legkisebb akksijuk 3000-res, egy csomó telójukba 3200/3340/3750-es akksi van, most jön a honor note 5000-es akksival...
-
válasz
Parallaxis #128 üzenetére
A VLC médialejátszó, zenéket is hallgathatsz vele, akkor meg épp jó, ha a háttérben fut.
-
ORCA58
addikt
A P9 Lite (2016) -as telón megy a 2016.06.18-ai verzió. Még sohasem hallgattam VLC-vel zenéz most kipróbáltam. Ha az alkalmazás váltóban kitörlöm miközben szól, akkor sem áll le, amíg tart az album. Nincs beállítva semmi a VLC-hez. A play-en a frissítés is elérhető rá.
-
válasz
Parallaxis #131 üzenetére
Nem ez volt a lényeg.
Hanem hogy ezért kell háttérben fusson. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Parallaxis #131 üzenetére
A vlc az média lejátszó.
Plussz pl a vlc vagy mx player saját kódekkel is rendelkezik.
Ezáltal letud játszani olyan audio formátumokat is, amit alapból nem játszanak a zenelejátszók. -
Parallaxis
addikt
válasz
Viktor0610 #130 üzenetére
Zenére vannak sokkal jobb alkalmazások.
-
válasz
Mert zenét is tud lejátszani?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mert pl egy klipp mint olyan zene is.
-
Parallaxis
addikt
válasz
stemplar07 #50 üzenetére
Én csak egy dolgot nem értek... egy videólejátszó alkalmazásnak miért is kéne a háttérben futni????
Ha nem nézem a filmet, akkor nem mindegy, hogy a háttérbe küldött appot egy idő után kivágja a rendszer, vagy sem? Folytatni bármikor tudja. -
ujvendeg
tag
Én ugyan egy fokkal kulturáltabb modorhoz vagyok szokva, pláne, hogy valószínűleg évtizedek választanak el bennünket, továbbá nem őriztünk együtt disznókat, azaz nem szeretem a csendőrpertut, de moderátor létedre annyit illene értened a dologhoz, hogy az operatív memóra blokkol, az telítődik, s azon keresztül érhető el az inkompalitás.És egy telefonban a tárhely és az operatív memómira nem két, egymástól elszigelt alkatelem. Mindehhez a továbbiakban nincs hozzáfűzni valóm, de izgatottan várom, működik-e nálatok továbbra is a cenzúra. Mert volt olyan hozzászólásom, amit nem is engedtek fel, noha senkivel szemben nem használok a tiédhez hasonló fölényeskedést. Legvégül: kopott, régi, penészes mondás - de azért az, mert igaz: a sas nem fog legyet. Az egész témát kissé magasabbről értelmezve: a dolgon nem a Huawei veszít. Legalább félszáz jobb lejátszó van az androidhoz, mint a VLC, egy konkrétumot is mondjak: Xplayer.
-
m1lan
őstag
Azért nem ilyen egyszerű a történet... ha jól sejtem, Marshmallow-t használsz, ott még egészen máshogy működött a memóriakezelés szabályozása. Szintén Honor 8-on Nougat alatt ez az opció már "Zárképernyő tisztítás" néven fut, és az előző verzióval ellentétben itt azokat az appokat kell kiválasztanod, amiket nyugodtan bezárhat a képernyő lezárása után. De tovább megyek: a Honor 10 Oreo-ján már egyáltalán nincs semmi ilyen a Telefonkezelőben, az Akkumulátor menüpont alatt található az alternatívája "Alkalmazás indítás" néven. Itt kiválaszthatod, hogy a telefon maga döntse el, hogy mit kezd az adott appal bizonyos helyzetekben, vagy szabályozhatod manuálisan is.
Aki ért hozzá, az nyilván tudja tartani a lépést ezzel a sok variálással, de egy átlag felhasználó nem fogja mindig azt keresgetni, hogy most éppen hol lehet beállítani, hogy a memóriában maradjon a VLC.
-
prolad
addikt
Fura a kínai gyártóknál ez a törekvés, hogy mindent, mindenáron ki kell lőni a memóriából.
Huaweinél már régóta jelen van, már a legelső Mate is csinálta, van a családban egy G7 és egy Honor 8, szintén jelen van a probléma.Whitelist elég jól működik.
Meizunál ugyanez volt, ott könnyen meg lehetett oldani.
Xiaomi a legrosszabb, ott akármit állítottam, mindent bezárt egy idő után.Remélem ezen változtatnak, ha már ennyi RAM kerül a telefonokba.
-
-
törölt tag
Köszi hogy belinkelted a saját leírásom, de ez egy teljesen másik történet.
Leegyszerüsítve, két különböző dologról van szó:
1, 2018 novembere után, nem lehet frissiteni semmilyen appot ami nem targetál legalább android 6.0-át. Ha pedig 6.0-t targetálsz, akkor a wifi elemző app nem látja a wifi hálózatokat ha az app explicit nem kér "hely" engedélyt és a telefonon nincs bekapcsolva a "hely" szolgáltatás. De ennek most nincs relevanciája, az én appom nem targetál 6.0-át, igy tökéletesen müködik ezek nélkül is (kivéve huawei lásd lentebb), és csak rajtam áll hogy mikor frissítem be (ez akár jövőre is lehet). A blogbejegyzésem erről szól.2, Android 9.0-tól kezdve (ami ugye még nem jelent meg), tökmindegy mit targetál az app, kb. úgy veszi mintha legalább 6.0-t targetálna innentől lásd 1-es pont. Ez viszont csak azokat a telefonokat érinti amik android 9.0-át futtatnak (vagy azok bétáját).
És tadam, most jön amiről beszélek, a Huaweinek sikerült az utolsó Oreos frissítésbe belerakni a 2-es pontban említett feature-t holott az csak a 9.0-tól jelenik meg...
Ennek eredményeképp ha felrakod az android 8.0-át futtató huawei* telefonodra az appom, akkor az nem fog müködni, mert nem kér "hely" engedélyt (nem is kell neki lévén nem targetál 6.0-át és nem android 9-en vagyunk) igy meg nem látja a wifi hálózatokat.
*ez az utsó rendszerfrissítéssel lett elb@szva, ha nem frissited (de oreot futtat a telefonod) müködni fog (tipikusan érintettt telefonok: p20p, m10p)Ez per pillanat egy feloldhatatlan konfliktus, mert én biztos hogy nem fogom ezt az engedélyt belerakni amig ki nem jön a 9.0, elég csak megnézni a number one wifi elemzőt (farproc), ő belerakta, na az utolsó 5000 értékelése 1 csillag, merthogy minek kér hely hozzáférést, biztos kémkedni akar (ja, csak nem ő hanem a google...)
És itt jön képbe a másik dolog amit említettem, hogy felhasználók 90% sikhülye a telefonjához és nem is olvas el semmit. Mert farproc leírta hogy neki ugyan k.rvára semmi szüksége erre az engedélyre, a google kényszeríti ki, továbbra is repülnek neki az 1 csillagos értékelések... A másik 5000 1 csillag meg azért repül, mert megadta a felhasználó a "hely" engedélyt, csak épp nem kapcsolta be a "hely" szolgáltatást igy továbbra sem megy az app (és ez is le van írva hogy be kell kapcsolni, de hát ki olvassa el...)
A lényeg a lényegben, hogy jelenleg kapok negativ értékeléseket bizonyos huawei felhasználóktól hogy nem müködik az appom (okait lásd feljebb), és ha megunom, akkor egyszerüen letiltom ezeket a készülékeket, mert nem tudom feloldani azt hogy a huawei egy olyan funkciót rakott be a 8.0-ba aminek csak a 9.0-ban kéne benne lennie.
-
CJ4567
nagyúr
Nincs, bár idáig egyetlen egy alkalmazás volt, amit állandóan kilőtt a rendszer, az pedig az AccuBattery volt.
Az alkalmazások menüben beállítások, speciális hozzáférés, optimalizálás mellőzése opció van, ami még segíteni tud.Micsurin: P10 Pluson EMUI 8 alatt is ugyanúgy néz ki, mint nálam.
-
Mate 10 Pro-ra simán telepíthető, de eszembe nem jutna mobilin VLC-t használni, így tőlem azon is lelőhetik, nem fog hiányozni.
Ubuntun azt használom, de már nem sokáig, nem véletlenül beszél le róla mindenkit több hozzáértő is az utóbbi időben a Linux topikokban.
Nekem még semmit nem lőtt ki a Mate 10 Pro, ezek szerint nem használok problémás külsős alkalmazásokat.Cifu: A csúsgyártók közül pont, hogy a Huawei tesz nagy kapacitású akkumulátort a nagyobb csúcstelefonjaiba, a Mate szériában már évek óta 4000 mAh-s van, idén már a P20 Pro-ban is - üzemidőben viszik is a prímet a többi csúcsgyártóhoz képest -, az Apple, Samsung...stb. a közelében sem jár.
-
Joe.36
addikt
válasz
GeryFlash #89 üzenetére
Az azért érdekes hogy eddig én semmilyen formában nem tapasztattam a hibát egyik készülékemen sem, nem is tudtam róla amíg nem olvastam a cikket pedig elég sokat használom a programot.
Pl a teljes Trónok Harca sorozatot így néztem meg.
VLC azt írja már hogy nem kompatibilis, de azért APK-t tőlük letöltve tökéletesen működik.
Mindenesetre elmentettem az APK-t és letiltottam az automatikus frissítést is a biztonság kedvéért. -
CJ4567
nagyúr
Huawei P9-emen még elérhető.
Micsurin: Ez EMUI 5, és ha igen, hol található?
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #88 üzenetére
Tudom, be van állítva. Az akkumulátor menüpontban van. EMUI-s telefonom volt A1 előtt, így tudom mi a gyagyája a rendszernek.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Viktor0610 #88 üzenetére
-
-
Le is töltöm a VLC-t!
(A Xiaomimra...
)
-
Fall-N
veterán
Ideje lenne végre a Huaweinek és a Xiaominak is átgondolni ezt az elevult RAM felszabadítósdit. Fordítva kéne lennie. Alapból had fusson az alkalmazás, amelyik meg fölöslegesen futna azt lehetne rátenni a listára. Párom Redmi 5-jén is kilövi állandóan a Blokada-t, ami nem véletlenül futna.
Normálisan megírt alkalmazás egyébként sem fut indokolatlanul. Ha még futnia kell háttérben, akkor ne a gányolt rendszer döntse el, hogy mi fusson a háttérben és mi ne.
-
Joe.36
addikt
2 Huawei eszközöm van, nekem eddig semmi bajom nem volt a VLC-vel. 5 csillagot is adtam nekik. De most 1 lesz.
Most próbáltam.
Huawei P20 Lite nem lehet már felrakni csak Apk-bol , értékelést nem lehet így átírni sem, PC-ről azért sikerült.
-
-
gazdi40
csendes tag
Azért a Huawei is megéri a pénzét. A közismerten aksi és memoriazaba FB apot valahogy senki nem tiltja többek közt ez a gyártó sem. A FB fejlesztői meg végképp nem foglalkoznak ilyesmivel.
-
spect80
senior tag
válasz
RRamstein #77 üzenetére
Ja, én is riasztásra használom, ezért is zavaró. A másik ami nagyon idegesít, hogy az Eset mobile security-t is mindig kilövi. Ma kézi indításkor talált is egy ad trójait. Pedig eszközkezelő, adminisztrátor minden jog meg van adva neki . Ha valaki tud erre megoldást, szóljon. Köszi
-
tomazin
veterán
Elolvasva 30hsz után sem látom, hogy megírta volna valaki, h nem igaz amit írsz. A wifi elemző appoknak a Google miatt van szüksége a locationre, ugyanis (próbáltam egy olyan mondatot kivadászni, amiben benne van a lényeg):
When your app accesses scan results and connection information, it must have the ACCESS_COARSE_LOCATION permission or the ACCESS_FINE_LOCATION permission.
Szóval a guglit kell szidni és nem a hujevejt.Itt van egy fejlesztőnek a "tájékoztatója" a helyzetről.
-
DS39
nagyúr
úgy is szarok az új VLC verziók, én valami másfél éves verziót használok, eszemben nincs frissíteni, így tökéletes a videólejátszás. zenehallgatásra van más, célalkalmazás.
egyébként P Smart-on nekem sem szimpatikus ez, hogy újabb alkalmazás telepítésénél be kell állítani hogy ne automatikusan kezelje a rendszer a kilővést, stb. valóban macerás ez egy átlag usernek, régebben a védett alkalmazás jobb volt.
-
törölt tag
Nem tudod hogy mi az a memória mi?
Ha nem tudod mi a különbség a memória és a tárhely között, akkor nem nagyon kéne ebbe belemenned. Kb. akkora butaságot mondtál, mintha azt mondanám hogy az autómba azért megy csak 50 liter benzin bele, mert a kerekekbe nem fér bele több üzemanyag 2.4 bar nyomáson
-
A cikkben szereplő hírben van egy link ( erre kattints ), abban vannak különféle topicok linkelve.
-
nemlehet
őstag
Most csak vaktában lövöldözök, de nem lehet, hogy valami más SoC van benne ami esetleg támogat valami takarékos funkciót ami miatt úgy érezte a Huawei, hogy nincs erre szükség? Esetleg kisebb fogyasztású valamilyen komponens és pont az a pár % teljesítmény ilyen vízválasztó?
Amúgy itt többen mondták a Xiaomi-t ami szintén érintett. Én arra emlékszek, hogy egyes játékok alatt lőtte ki a zene appot még a régi Hongmi 1-em, de az még 1 GB ramos teló volt. A Redmi Note 3 már sose csinálja ezt, sőt mivel be van lockolva a zene sokszor 1 hét múlva is simán folytatja attól a másodperctől ahol épp leállítottam. Mondjuk tény olyan nagyon sok játékkal nem játszok és ilyen szuper takarékos módokat sem használok. Ott lehet jobban kilövi a dolgokat, de alapból én még nem találkoztam ilyesmivel és a környezetemben sem panaszkodott senki. Ha eset tud valaki linket dobni egy XDA-s témáról ezzel kacsolatban akkor szivesen utána olvasnék.
-
Érdekes, hogy a párom Huawei P9-esén a jelek szerint nincs blokkolva a VLC for Android a Google Playben.
Vajon mi lehet a mögött, hogy P8 felkerült a tiltólistára, a P9 nem...
-
ujvendeg
tag
A stílusodból ítélve lehet, hogy hiábavaló kísérlet, de hátha...
Amikor alkalmazásokkat nyitasz meg, jussanak eszedbe az adatok,
amiket az appok magukban hordoznak, és a cache adatokra is érdemes odafigyelni!
Például, ha használod Spotify-t, és rengeteg zenét tárolsz vele offline zenehallgatásra,
az alkalmazás akár 1 GB-ot is felhasználhat a memóriádból.
Ilyen esetben törölheted a Spotify gyorsítótárának tartalmát –
ezt követően ismét be kell jelentkezned a használathoz- vagy frissítheted is az alkalmazást.
Ez azért hasznos, mert így be tudod állítani, hogy az app kevesebb tárhelyet különítsen el
offline használatra. Hasonlóképpen működik az összes olyan program,
ami adatot tárol az offline használat esetére.
Az Android beépített eszköze hozzájárul ahhoz, hogy vizualizálódjon előttünk a hely,
amit különféle tartalmak foglalnak el a telefonunk memóriáján, de nem mutatja ki a pontos összegét annak a memóriaegységnek, amit az egyéni mappák és fájlok használnak fel.Ahhoz, hogy ezt is megtudd,
egy olyan külső programra lesz szükséged, mint pl. a kiváló – és nem utolsó sorban ingyenes - DiskUsage applikáció.
Keresd meg a szoftvert a Google Play áruházban, majd telepítsd és futtass le egy vizsgálatot a telefonod fájljai közt. Használd a vizualizációs felületet, hogy meglásd, mely mappák és fájlok foglalják a legtöbb helyet;
ezeket azonnal törölheted a DiskUsage segítségével, ezzel több helyet felszabadítva az eszközön.
Például: megmaradt egy mappa egy olyan játékból, amit már rég töröltél. A mappának már az alkalmazás eltávolításánál törlődnie kellett volna, de ez nem okvetlenül történik meg, a DiskUsage segítségével megszabadulhatsz a felesleges tartalomtól. Válassz ki egy mappát, vagy fájlt, kattints a menüre és nyomd meg a Törlést.(Forrás: Smartclinic)
Amit használok, a Sony Xperia XZ3 Compact - nem éppen gyerekjáték, de a képernyő kikapcsolását követően bizonyos idő múlva szintén kilövi a korábban használt profi médialejátszót - ez az Android természetes "védekezése". Elalszol, és egész éjjel nem zenélget a négy falnak.
-
joey04
titán
Igazuk van.
-
törölt tag
Igen, ebben pont ez a rossz, hogy a Huawei szarik magasról az egészre, mert őket nem nagyon érinti sehogy sem. Vagy a felhasználó szív (ha letiltják a telefonjára telepítést a fejlesztők), vagy a felhasználó és a fejlesztő is szív, ha nem megy megfelelően az app, és repülnek a negatív értékelések...
-
törölt tag
Erdekes, nekem meg mindig elerheto a playben az app, es Huawei mobilom van. Bar nekem nem hianyozna, ha nem lenne elerheto a playben, telon nem hasznalom a vlct.
-
Mr.Silkó
veterán
Tragikus is a Huawei mobilok RAM kezelése, volt szerencsém tapasztalni jópárszor. Egyszerűen nem engedi a valós multitaskingot, mindent bezár a háttérben, vicc.
-
v1rus
tag
Kar, hogy nem tudsz olvasni, de nem baj, talan legkozelebb sikerul
1) Sehol sem irta azt, hogy nincs olyan telefonja a Huaweinek amiben van nagy akksi, hanem altalanosan egy egyebkent teljesen valodi tendenciat irt le.
2) Orulunk, hogy felmegy a Mate 10 Pro-dra, de ez senkinek sem volt uj informacio, mivel legalabb 3x le lett irva a hozzaszolasokban mar, hogy mely telefonokra igaz a tiltas, es a tied nincs koztuk.Mielott beleallsz valakibe erdemes lenne elolvasni mit irt, es mielott bizonygatsz valamit erdemes szinten elolvasni a korulmenyeket, hogy van-e egyaltalan mit bizonygatnod.
A temahoz is hozzaszolva: sajnos, ahogy a kommentekbol is kiderul, ez egy agymenese par gyartonak. Igen, a Xiaominak is, nekem is ki szokta loni a Spotify-t is es a Waze-t is ha le van zarva a kepernyo. A legpofatlanabb az egeszben, hogy manualisan rateszem a lakat ikont az alkalmazasokra es ugy is kilovi, ergo nemhogy csak eldonti helyettem, hogy mit csinaljon az altalam eppen hasznalt alkalmazassal, de mikor direktbe kijelentem, hogy ne csinalja, akkor is megteszi, Ezert mocskosul megerdemli a Huawei is, es megerdemelne az osszes masik is, hogy ugyan igy jarjanak el vele szemben az appok fejlesztoi.
Udv,
egy fejleszto, aki tudja milyen az, amikor onhibajan kivuli hiba miatt is rajta csattan az ostor -
retroid
senior tag
Mate 10 Pro épp most telepitem a Play Áruházból.....
A károgók és kárörvendők meg tehetnek egy szivességet..... -
spect80
senior tag
Mate 10 pro-nál is ez a helyzet. Én a Xiaomi Amazfit óránál tapasztalom ezt a kilövöldözést. Gyári appal, védett módban, 3rd party alkalmazás is fent van, de semmit sem érnek. Egyszerűen tök random jön a disconnected és kézzel kell elindítani megint az appot. Mindemelett 1 db időkép widget-tel 3GB RAM szabad a 6-ból. Bravo
-
válasz
stemplar07 #50 üzenetére
Az iOS esetén nem is lehet efféle probléma, ugyebár, hiszen relatíve zárt és konstans a rendszer, így a fejlesztőknek nem kell a különféle gyártók egymástól eltérő megoldásaival szélmalomharcot vívnia.
Hogy pótolható program... jah, végül is több, mint 100 millió telepítéssel a legnépszerűbb 3rd party médialejátszó programról beszélünk Android alatt....
@Micsurin (#54): Már tisztázva lett, hogy csak a Huawei P8, P10, P20 készülékeket tiltotta le a VLC, olvass vissza...
-
Micsurin
nagyúr
-
Rula
tag
Szerintem nálam csak EMUI 2.3nál volt olyan, hogy kilőtte volna pl. a Spotit a telefon (2.3nál még nem rakta automatán be a dolgokat védettbe). EMUI 4.0tól szerintem már automatán bedobálta őket védetbe. Nem rémlik, hogy azóta csinált volna ilyen bezárosdit.
(Mostanában Stations-sel hallgatok zenét itthon pár hete, és eddig még egyszer se zárta be.) -
Jól tette a VLC! Remélem a Huawei ezután kicsit visszavesz az arcból.
-
Sragi
őstag
Honor 8-nál nincs ilyen gond.
-
Vikooo
addikt
Mókolás nélkül más videó és zenejátszó program tökéletesen fut a háttérben, lezárt kijelzővel. Biztos, hogy a Huawei -el van a gond?
Játékot ha szüneteltetem, másnap RAM -ból megnyílik, nem zárja be és még folytathatná a sort további példákkal.
-
henrik1
tag
Honor 7 Lite 7-es Androiddal maximum negyed óra lejátszás után rendszeresen kilőtte a Mixcloud appot. ha a Google Térképen beállítottam egy útvonalat, közben vmiért átmentem a fb-ra (vagy igazából BÁRHOVA), max 2 perc után vissza térkép, minden lenullázódott, írhattam be újra a célpontot.
ezer ilyen példát tudnék mondani, mindezt úgy, h a Honor 4X-em (régebbi Androiddal) sosem csinált ilyet.
-
törölt tag
Végre rá leszek kényszerítve, hogy ne használjam ezt a sz*rt. Ha nézek valamit felirattal, majd kilépek, aztán vissza, nem tölti be a feliratot. Mondjuk Huaweit se veszek többet.
-
darvinya
titán
-
válasz
dilajoska1 #29 üzenetére
Ez teljesen más, mint amiről pzoleex beszél.
-
"viszont Android 8.0-tól nem nagyon, illetve nem minden rendszer esetében van lehetőségünk ismeretlen forrásból alkalmazásokat telepíteni"
Durva, de nekem ez új volt! Kiknél, milyen gyártóknál fordul elő ilyesmi?
-
Tschöke
csendes tag
Sajnos jogos a VLC reakciója, és rövidesen más cégek is követni fogják, a Garmin-os fórumokon is hőzöngenek az emberek egyszerűen a Huawei megöli a sportórák pontos használatát, a gps fitnesz appok sem működnek tökéletesen, én is emiatt váltottam Samura, meg ahogy olvastam még jópáran...
-
ujvendeg
tag
A hír olvastán puszta kíváncsiságból teszteltem a családban lévő két aktív (és egy emlékbe eltett régi) Huawei telefont. Ahogy a napi használatban lévő Sony telefonomnál és a tartalék Samsung A3 2017 telefonnál,
ugyanúgy egy Huawei P9-nél és egy Huawei P9 Lite mini telefonnál is kérte a helymeghatározási engedélyt
az akkuzabáló VLC, és kérte a múzeumi Huawei Y3 II-nél is - de az engedély megadása után minden további nélkül települt, és működik.
A fórumozó kollégák egyike-másika szeret otrombán támadni, ha valaki megjegyzi, hogy nemcsak szereti,
hanem tanult is a mobiltelefonokról: a telefonhasználat egyszeregye: egyetlen mobiltelefonnak sem tesz jót
ha használaton kívűli appok ilyen-olyan folyamatokat generálnak a háttérben. Ezen, ugye, nem veszünk össze. Szép napot minden véleményt író kollégának! -
törölt tag
Ez egy rendkívül egyszerü történet.
Ha egy app rossz értékeléseket kap, akkor csökkeni fog az átlagos értékelése, ez miatt hátrébb fog szorulni a találati listában. Hátrébb szorul ->kevesebb letöltés ->kevesebb pénz ->kevesebb fejlesztés ->kevesebb letöltés ->mégkevesebb pénz...Na már most, ha a hibás müködés nem a te appod hibája hanem külső körülmény, és nem tudod megworkaroundolni, akkor egyszerüen kimatekolod hogy melyik a több pénz: megtartani a hibásan müködő telefonok tulajait és vállalni a hátrébb sorolás kockázatat, vagy eldobni őket, ez esetben vállalni azt hogy ennyivel is kisebb lesz a felhasználói bázisod.
Gondolom a vlc tulaja számolt egyet, és neki az jött ki hogy olcsóbb letiltani mondjuk 3 huawei telefont, mintsem bevállalni annyi negativ értékelést.
-
Nagyon nagy mellénnyel véded a Huaweit, csak éppen ok nélkül. Lásd korábbi hozzászólások.
A VLC nem szólhat bele abba, hogy a gyártók milyen módszerekkel kíméljék az aksihasználatot, de ha a gyártó úgy dönt, hogy 3rd party app-okat kilövi minden további nélkül a háttérből, akkor azon a VLC nem tud változtatni. Az XDA-t olvasgattam, és nem VLC only probléma, a legkülönfélébb zenelejátszó vagy háttérfutásra is képes alkalmazások esnek áldozatául.
Szóval a VLC-nek nem sok választása van, vagy tétlenül nézi, ahogy az egységsugarú felhasználók menetrend szerint egy csillagozzák az alkalmazást, mert a háttérben nem fut, vagy megpróbálja felhívni a figyelmet valahogy a problémára. Szerintem teljesen érthető és logikus az, ahogy a VLC lereagálja a dolgot...
-
Az emberek rossz hozzáállására ez egy megfelelő reakció szerintem.
Mivel az app a telefon alapbeállításaival nem megy a kívánalmaknak megfelelően és az emberek nem olvasnak, illetve nem értenek hozzá, csak fröcsögnek és lehúzzák olyanért az appot, ami nem az app hibája, ezért szerintem jogos dolog "nem kompatibilisnek" jelölni.
(tisztelet a kivételnek) -
papelado
aktív tag
Sajnos nem Felraktam megy a videó miután minden engedélyt megadtam neki .
Mi lesz így meree haladunk ha fejlesztők behisztizenek egy olvasd el helyett?Az összes nagyobb gyártó "gányolt" modosított androidot használ mi lesz legközelebb valami miatt mondjuk samu val lesz gond kitíltják?másnap egy sanyi api megy félre ...Nem lesz azon sem telepíthető hiszti miatt?!
Mindenkit megértek de a vlc hozzállása gyomorforgató.A huawe battery managment is vicces ez is igaz de azért álljon már meg a vlc...
-
n0_gAboR
őstag
Sajnos a Huawei a ludas ebben.
Mi is fejlesztunk egy alkalmazast, ami bekapcsolt allapotban a hatterben marad es location-t reportol
(belsos alkalmazas, futarok kovetesehez, es optimalis munkakiosztashoz)Nah ez az ujabb Huawei telokon nem megy stabilan, kilovi ok nelkul az EMUI a hatterfolyamatot.
A megoldas, hogy manualisan hozza kell adni a "Protected Apps" eldugott listahoz az alkalmazast, es akkor nem bantja.
-
m1lan
őstag
Honor 8-ra (Android 7.0, EMUI 5.0.1) és Honor 10-re (Android 8.1.0, EMUI 8.1.0) telepíthető. Most akkor mi nem számítunk Hüvelynek?
-
rbertkrl
aktív tag
Nekem is volt Huawei telefonom és ez teljesen igaz. Bármennyi RAM van a telóban, bármilyen processzor a
Huawei agresszív memóriatisztítása kvázi megöli a funkciót, amire tulajdonképpen kitalálták. Bár nekem csak p9 lite-om volt, de több ismerős akiknek a tulajdonában p9 vagy p10 van hasonló dolgokat tapasztalnak. Ezen változtatniuk kéne, mert ezért már régóta nyúzzák őket a felhasználók. Szóval szerintem jogos a VLC fejlesztőinek hozzáállása, pláne annak fényében, hogy ez egy ingyenes alkalmazás... -
papelado
aktív tag
BS playerrel semmi gondom P20pro ott valami a wclc ben lesz...Szánalmas a vlc gyártója. Eléggé rossz irányba ment el.Googleremélem kirakja őket egy időre...
-
bedibazsa
senior tag
Nekem olyan telefonom volt és megkergültem tőle, nekem mindent bezárt a háttérben, pedig játszani sem játszottam. Alap programok nem futottak a háttérben, pedig védett alkalmazásnak voltak berakva.
Honor 9-emre tudom telepíteni, kolléganőm Huawei Mate 9-esén szintén fut a VLC. -
törölt tag
válasz
dilajoska1 #19 üzenetére
Nem, nem arról van szó hogy engedélyezni kell a rendszeren a hely szolgáltatást. Hanem hogy az appnak direktben kérnie kell a hely engedélyt ez mellé, hogy egyáltalán láthassa a wifi hálózatokat.
Na ez csak a 9.0-tól lesz igy, de a Huaweinek ezt sikerült már a 8-ba is beletenni valamilyen rejtélyes okból...
Igy aztán azok a (hálózati/wifi elemző) appok, amik nem kérnek explicit hely engedélyt, nem látják a wifi hálózatokat a Huawei legutolsó Oreos frissitése óta.
Minden más oreos telefonon viszont f@szán müködik, kivéve Huawei és az utolsó Oreos frissitése...Hozzáteszem, a felhasználóknak nem lehet elmagyarázni hogy mit kell bekapcsolni, 90%-uk (tisztelet a kivételnek) sikhülye a telefonjához.
A VLC is azért tiltotta le a Huawei telefonokat, mert hiába írták le hogy hol mit kell kapcsolni, és hogy nekik ehhez egészhez semmi közük, a felhasználók ahogy írtam totál hülyék a telefonjukhoz és amúgy sem olvasnak el semmit, ellenben tolták az 1 pontos értékeléseket a VLC-nek, azért mert a Huawei oprendszere kigyilkolta a háttérben futó vlc-t... -
gusthy
veterán
A Mate 10 pro - ra is simán felment. Nem értem én se a nyünnyögést, nem az első Huawei telefonom, de soha senki nem sírt emiatt.
Egyébként ezen a telefonon a vlc simán nem tudja kihasznalni a hdr10 kijelzőt, ellentétben a gyári lejátszóval.
-
szkaroly
senior tag
Megnéztem a fennt említett 3 telefon itteni topikját, semmi ilyen probléma nem került szóba pedig a P8-nak van vagy 14000 hozzászólása. Én speciel a MX, Spotify, Poweramp triót használom rendszeresen, általában háttérbe rakva probléma nélkül. P9 Lite 2016 a telefonom egyébként, nekem az egy év 4 hónap alatt még egyetlen programot sem zárt be magától. Szerintem ez egy vlc-s probléma. Van egyébként a VLC saját forumában olyan régi VLC és Huawei user, aki szerint az egész a cég tulajának a hisztije.
-
pauliboy23
senior tag
P smart-ra is felmegy.
-
koxminator
senior tag
Honor View 10-re is simán telepítettem Playből (ennek meg amúgy 3750 mAh-s telepe van, ami nem kicsi, de legalább nagy)
-
Jozsó
tag
ZTE Nubia Z17 minim van, alapértelmezésben minden alkalmazást kilőtt. Beleértve a messengert, ébresztőóra progrit mindet.
Én is kicsit agresszívnek éltem meg. Szerencsére ott át lehetett állítani.
Mondjuk Huaweiből nekem P7 volt az nem csinált ilyet.
-
KEAN
tag
"...agresszív energiatakarékossági protokollján akadtak ki, ami lehetetlenné teszi a háttérben való lejátszást, mert a kijelző kikapcsolásával válogatás nélkül lövi ki a rendszer a futó folyamatokat..."
Igaz, nekem P8 lite (Android 6.0 / EMUI 4.0.3) van, szóval nem biztos, hogy az újabb telefonokban is így van, de pont a fenti probléma kiküszöbölésére való a Védett alkalmazások "funkció".
-
-
judas13
veterán
Jogos a VLC lépése mindezek után.
-
-
Matada2.3
veterán
Az egyik legnagyobb mobilgyártó lett, most pedig feszegeti kicsit a határait.
Amikor G8-cam volt, akkor 2 évig én is belekóstolhattam az EMUI agresszív process killing metódusába, amit igazából nem nehéz megkerülni egy kis utánanézéssel, de mezei userként eléggé kellemetlen tud lenni. Nekem akkor a spotify-t gyilkolta mindig kikapcsolt képernyőnél..
-
-
Rula
tag
Ha már fent van a telefonomon (még playből), akkor tudom normálisan ugyanúgy frissíteni, vagy majd nem fog jelezni?
-
törölt tag
Nem ez az egyetlen ilyen húzása a Huawei-nek, pl. az utolsó 8.0-as frissités óta a wifi elemző appok nem mennek hely (location) engedély nélkül, köztük az enyém sem.
Ez csak Android 9.0-tól kötelező (ami még meg sem jelent), de ők már valamiért beletették a 8-asukba is. És én is kaptam ez miatt már pár negativ véleményt Huawei tulajdonosoktól, megfontolandó hogyha ez megszaporodik akkor én is letiltom az újabb Huawei készülékeket, amíg ki nem jön a 9.0.
-
gazdi40
csendes tag
Meglepett hogy nem telepitheto a VLC de igy ertem es elegge sajnalatos.
-
Hmm... Eddig Huawei párti voltam, a párom P9-ese is két éve muzsikál kifogástalanul. De ez tényleg elgondolkodtató. Nem tudnak / akarnak nagyobb aksit belerakni a telefonokba, de azért kellene a nagyobb üzemidő, ezért extrém energiatakarékossági opciókat ültetnek a telefonba, amiket nem lehet kikapcsolni (ill. ki lehet, csak átlag felhasználói szempontból végbéltükrözéssel felérő megoldással).
Kár érte, rossz policy, hogy nem lehet egy sima beállítással ki/be kapcsolni.A VLC-sek reakciója érthető és megérthető. Shame on Huawei...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest