Hirdetés
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az megvan mindenkinek kapásból, gugli nélkül, hogy Hong Yeo? Nyilván nem volt eléggé hájpolva a neve, hogy simán beugorjon, mert ugye ebben csak az álma erős. Nem bántásiból, de bármelyik generációs szifont, plusz bármelyik Mac-et, iPod-ot, iPad-et meg a Watch-ot egymás mellé rakva tiszta sor, hogy ezek bizony egy ember keze alól kerültek ki. Minden fanboykodás nélkül: Jony Ive rohadtul nincs rászorulva, hogy egy baromi egységes arculat létrehozása után riválisoktól koppintgasson, ha mégis "nyúl" valahonnan, akkor inkább a pár évtizedes Braun kütyüket nézegeti, mondjuk ebből ő maga se csinált soha titkot. Az egész dizájnmizéria amúgy a 3G/3GS és az akkortájt, de utána megjelent Ace környékén csúcsosodott ki, emlékszem, akkortájt rengeteg ismerősöm vette meg a Samsung említett készülékét, mondván: "Szinte ugyanúgy néz ki, biztos tudja is szinte ugyanazt, de sokkal olcsóbb, még jó, hogy ezt veszem." - és ez, lássuk be, nem volt túl korrekt húzás a Samsung-tól. Az összes többi pereskedés amúgy szerintem sallang, porhintés, kvázi "hagyomány" - és nem mellesleg nem rossz reklám - azóta.
-
Qru
MODERÁTOR
Felhívom a figyelmetek hogy tiltott a fórumon a flame!
-
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000 #106 üzenetére
De az epölt nem a Samu Mobile szolgálja ki alkatrészekkel... Továbbá a Samu Mobile nem bérgyárt senkinek sem.
-
QwErTy42
addikt
válasz
alkatraz3000 #84 üzenetére
A Samsung nem csak egy bérgyártó. Ha kihúznád a fejed az epöl seggéből akkor láthatnád, hogy a világ második legnagyobb hajógyártója, legnagyobb memóriagyártója, háztartási-gép és szórakoztatóelektronikai gyártó... etc. Még tankot és egyéb haditechnikai eszközt is fejleszt és gyárt.
forrásMég egy érdekesség: "A Samsung C&T építette a világ legmagasabb épületeit, többek között a Burdzs Kalifát, a Petronas-ikertornyokat és a Taipei 101-t."
Szóval kérem szépen a hozzáadott know-how, munka, szellemi érték nagyságrendekkel több, mint az epölnél.
-
DithenS
senior tag
Akkor beperelem az Applet mert a telefonok mint hasonlítanak a riválisokéhoz mert tégla a formája illetve a kijelző elhelyezkedése is pont egyforma.
Amúgy tényleg hülyeség,ha csinálok egy telót a több milliárd tipusból tuti hasonlít egyre,egyszerűen statisztikailag is hasonlít majd egyre.
Szóval tényleg hülyeség ezért perelgetni,plusz szemétség hogy a nagy gyártók mindig nyernek mert van lóvé.
Persze azért ha a telefon 60%-a hasonlít egy másikra ott már azt mondom hogy jó pereljetek,de egy S6 nem tudom hogy hasonlít egy iphonra,egyedül az alja a hangszórók elhelyezkedése miatt. -
Crafter32
őstag
Gusztustalan egy cég az Apple. Én nem kérek ebből a presztízsből.
-
generaltoti2
tag
válasz
Jeanne d'Arc #3 üzenetére
Emlékszem még jó pár éve az iphone 3gs ről váltottam Samsung ativ-ra. Még 2013 ban. Érdemes pár mai képpel öszevetni. Oprendszerben idáig a 3gs vitte a pálmát.
-
törölt tag
azért nem perelnek mert ha lenne is kit a kínai hatóságokon átnyomni egy szabadalmi pert gyakorlatilag megoldhatatlan, ha mégis sikerülne, és véletlenül meg is ítélnének bármit is, a procedúra hónapokik húzódna, a "gyártót" ha el is marasztalják addigra megszűnik, más néven jelenik meg, indulhat minden újra.
meg kínában szabadalommal kapcsolatos pert nyerni... amerikai cégnek kínaival szemben... mintha a xiaomi perelne usában apple-t...
meg nehezen tudná megérteni a szakértő gárda hogy mit ért az alma hamisítás alatt
-
SX Wave
aktív tag
válasz
#06658560 #93 üzenetére
...viszont ez a legfrissebb hír ezzel kapcsolatban.
Visszatérve a másolásra. Na ez az, és természetesen az Apple itt nem perel, mert:
1) jóformán nincs kit (a sok noname pince gyártó)
2) ha meg tudná, akkor se ér annyit az almának, hogy fölösleges összetűzésbe keveredjen a kínai hatóságokkal, mert ez a piac most számukra nagyon fontos, hanem a N°1. -
-
SX Wave
aktív tag
válasz
bulikavagyok #90 üzenetére
-
válasz
bulikavagyok #90 üzenetére
"mert az nem fordulhat elő mint itt, h műszakilag beelőzzék az adott gyártót, és jobb terméket hozzanak létre.."
Szép is lenne
-
Az autógyártóknál azért előfordul. Van pár kínai gyártó akik pofátlan módon -egy az egyben- lemásolja a nagy gyártók autóit, és ebből vannak is szép jogi viták. Persze ott más a helyzet, mert az nem fordulhat elő mint itt, h műszakilag beelőzzék az adott gyártót, és jobb terméket hozzanak létre..
-
A Samsung a világ egyik legnagyobb gyártója, rengeteg termékkel és újítással. Bérgyártó, aha. Nem kevésbé innovatív, mint az Apple.
Ahogy feljebb írja a kolléga, ez csak arról szól, hogy a szalagcímeken fúj Samsung van, ez rögzül és már mennek is agitálni a népek és gyűlölik X cég termékeit, mert megmondta az újság vagy a tv. Ez simán a birkaszellemre épülő manipulálás, de nyilván senki nem akarja észrevenni magán, hogy bepalizták.
Érdekes, hogy az autóiparban, mikróknál, mosógépeknél, tévéknél és még ezer terméknél nincs szükség efféle jogvitákra és ekkora porkavarásra. Ebbe persze nem gondolnak bele egyik tábor éllovasai sem. Vajon miért csak a mobiltelefonoknál kell ez a marhaság? Nem tán üzlet az egész?
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #87 üzenetére
idézem
"tehát a samsung csak gyárt, az okosság nem tőlük jön"Tervezés ide vagy oda de Samsung valósítja meg.
Én azért megnézném azt a tervezést
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
dilajoska1 #85 üzenetére
de a nyilvánvalón nem értem mit kéne elismernem???
-
Dottore
addikt
Egyetértek.
Annyival egészíteném ki, hogy teljes legyen a kép, bár az Apple tudja, hogy hosszútávon akár el is veszítheti ezeket a pereket, mégis megéri nekik. Ez a design része, a csillámpor ha úgy tetszik. Hisz mindenkiben rögzülnek a szalagcímek, hogy mennyire innovatív és már megint perelni kellett mert lopnak tőlük.
Ez semmi más mint marketing. Minden pénzt megér, még akkor is ha pert vesztenek.
alkatraz3000
Azért ezt ne úgy képzeld el, hogy az Apple letesz az asztalra egy bőrkötéses dossziét és abból legyártják nekik. Kicsit olyan ez, mintha lenne egy baromi jó ötleted, de műhely meg szerszám az csak nálam létezik olyan minőségben amivel meg tudjuk csinálni. Mert ketten csináljuk abban biztos lehetsz.
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #84 üzenetére
De akkor is Samsung gyárt jelenleg ilyen csíkszélességen. TSMC is 16nm-nél tart.
Látom nehéz elismerned. Azért teljesítményben is első helyen vannak a Samsung soc-ai!Apple-nak bérgyártó de főleg saját soc-okt tervez mint fent írtam. Te aztán vérbeli fan vagy apám
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
dilajoska1 #83 üzenetére
jó, és akkor most mi van?
attól még csak egy bérgyártó, akik megrendelésre csinálnak olyan dolgot, amihez alapanyagot adnak csak. de nem ettől jó az iphone.
-
dilajoska1
őstag
válasz
alkatraz3000 #81 üzenetére
Azért azt elismerhetnéd hogy mobil soc gyártásban első helyen van a Samsung!!!
-
chabusch
tag
A probléma jogi oldalról a következő:
- az ötletet nem védi a jog, mert ötlete bárkinek lehet, akár zuhanyozás közben is. Az ötlethez nem kell befektetés és innováció. A jog ezért azt védi, amit az ötletből a fejlesztő kihoz, azaz a konkrét terméket. A jog azért védi ezt a terméket, mert a kifejlesztése befektetést, pénzt igényel. A jogalkotó pedig azt szeretné, hogy sok ilyen befektetés legyen, ezért védi azt, amit ilyen befektetés útján létrehoznak.
- de az ötlet továbbra sincs védve. Szabadon másolható bárki által. Ezért lehet a felső értesítési sávot másolni, vagy a screen lock-ot.
- az Apple 'nagy trükkje' abban van, hogy az ötleteit is levédette vagy szabadalom, vagy formatervezési mintaoltalom útján. Olyan formatervezést is levédetett, amely a levédetés idejében már nem volt új. Ez azért volt lehetséges, mert az USA hatósága nem utasít el bejegyzési kérelmet amiatt, mert valaki ötletet akar levédetni vagy olyan "találmányt", amely nem is új. Minden kérelmet bejegyez.
- az Apple ezt követően használni kezdte a szabadalomként, formatervezési mintaként bejegyzett ötleteit az amerikai bíróságon. Mondjuk ki, az Apple trollkodik. A Samsung emiatt megtámadta ezeket a szabadalmakat és mintákat, de a megtámadás lassú dolog. Amíg ki nem mondják a szabadalmakról, formatervezési mintákról, hogy azok csupán ötletek és ezért érvénytelenek, a Samsung pereket veszít a bíróságon. Az egész hercehurca végén a Samsung nyerne, de addig is agyonszívatja az Apple. Ugyanis van rá pénze.
- Európában más a szitu, itt a szabadalmi hatóság érdemben megnézi, hogy a kérelem ötlet vagy valódi szabadalom bejegyzésére irányul. Ezért van az, hogy amíg az USA-ban az Apple-nek 10.000 feletti szabadalma van, addig Európában a fele se. Európában ezért az Apple rendre veszít (lásd. https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc._v._Samsung_Electronics_Co.);
Ha a Samsungnak kicsit innovatívabb volna az ügyvédje, felnyomná az Apple-t az amcsi versenyhatóságnál amiatt, mert az Apple visszaél az erőfölényével.
-
alkatraz3000
senior tag
-
amisis
aktív tag
Amúgy alkatrészeket nem a Samsung szállít az Applenek? ( bár lehet régen nem így van már.)
-
SX Wave
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #77 üzenetére
Láttál te már HTC
az iPhone 6-nak volt honnan merítenie. Szerintem ilyeneken teljesen fölösleges vitatkozni, ellenben azzal amit az Apple csinál. Ez már ipari trollkodás, ami rohadtul nem visz előre.
-
Lirion
addikt
válasz
alkatraz3000 #77 üzenetére
2012-es telefon, eléggé hasonló formatervvel, mint az i6 vagy s6 és eléggé más formatervvel, mint az i4-i5s...
Ez viszont nagyon tetszik:
-
alkatraz3000
senior tag
láttál te már 5/5s-t?
az alphának volt honnan merítenie.
btw: két éve olvastam egy cikket, miszerint a Samsung nyíltan másolja a dolgokat. Nyugodtan be lehet őket perelni, de akkor ők is keresnek valami olyan szépet, amit a felperes az alperestől nyúlt le és így kezdődik megint egy kb végtelen harc.
amúgy a samsungnak inkább van szüksége az apple gyártását megszerezni, mert az apple mehetne máshoz is, mint ahogy TSMC-vel is teszik. a samsung annyira nem fürdik azért a pénzben, míg az apple a tegnap kijött Q3 adatok után tovább növelte brutálisan a profitot
-
kovgab
tag
... védje már le valaki a telefont is
-
Kékes525
félisten
Szerintem a Samsungnak van igaza. Neki szurkolok.
-
drfedayn
tag
válasz
Janika-1982 #66 üzenetére
Mutathatnanak fityiszt az almanak h "akkor gyártassatok másnál máshol g.cik"
-
SX Wave
aktív tag
Panem et Circenses
vicc az egész.
-
válasz
Janika-1982 #66 üzenetére
Ez az "innováció" , jelenleg.
-
Janika-1982
tag
Hmmm,Apple egy nagy kalap szar banda,csak kussoljanak.
Samsung gyártja a komponenseit a telefonjaiknak,meg még ki tudja hogy kiknek még.
Elsüllyednék szégyenembe,ha ilyet művelnék cégvezetőként. -
Dottore
addikt
Igen, de ez nem rossz. Ez a normális. A nem normális az mikor egy cég levédet egy rádiuszt azok után, hogy büszkén hirdeti magáról, mennyire profin képes mások szar ötleteiből megcsinálni a tutit. Senki nem születik annak amivé válunk azáltal, hogy tanulunk másoktól. Nevezhetjük ezt másolásnak is akár. Az tesz minket embereket sikeressé, hogy baromi hatékonyan át tudjuk adni az információt és azt feldolgozva mindig egy jobb dolog lesz belőle.
-
Tolmacsot kerek
-
-
rozsasandor9
tag
Ha már hasonlóság..Htc One M7,M8 Vs Iphone 5S,6
-
Zedz
addikt
A fentről lehúzható értesítési központot először Androidba rakták bele, nem? Utána vette ezt át az iOS majd a WP. Szóval ha ők is copyznak ilyeneket, akkor nem értem mire fel ez az egész hercehurca? Ráadásul már rég csak piackövetők, és nem diktálók. Sok-sok dolgot már csak átvesznek ők is ...
-
Scholes9
nagyúr
Amúgy meg hogy nézzen ki egy telefon? Legyen autó, netán macska alakja?
Nagy az Isten állatkertje...
Huh megyek levédetem, mert még valaki ellopja az ötletemet...
-
janeszgol
félisten
Hát nem tudom. Az Apple nem fizet adót, nem tudom az USA ezt meddig fogja elnézni. Ráadásul a pc world cikke szerint az első ötben sincs benne a K+F listában, míg a Samsung a második. Tehát ha azt nézem, az Apple bizony kártékony.
Olyan anyagokkal dolgozik, mely amúgy is szűkös raktárszámban van. Én ezt sem nézem jó szemmel.Egyiknek sem szurkolok. (Az Apple is tett már le az asztalra nem is keveset.)
Amire szükségem van: egy iPhone 5c, 4.5-4.7 collban, elérhető áron (90k huf nyitó). Köszönöm.
-
ctvagyok
őstag
Itt egy példa az apple reklámra. Aki szerint nincs hype meg ilyenek az nézze meg ezt az évek óta húzódó baromságot. Az előfordul, hogy valaki a két csavart lemásolja az apple telefonja csatlakozója körül, de az apple meg elkezdett fugázni. Na és? Nem téveszthet össze senki egy Samsungot egy apple telefonnal, csak ha fogyatékkal elő. Vagy szemellenzős FAN.
Nem tudom, ha ennyire másolna a Samsung miért nem másolta le a képarányt, meg a képernyőméretet. Meg az anyaghasználatot(#49) janeszgol
90k forint nyitóáras iphone? Mesékben talán -
Pipó
őstag
Jópár éve az egyik csokigyártó feljelentette a rendőrségen a másikat, mivel az kis kártyákra írt receptjében azt a szófordulatot használta, hogy :"úgy kell a csokoládét törni, hogy roppanjon", holott azt ő már korábban használta egy kiadványában. Olvastam a feljelentést, majd be sírtam.
-
törölt tag
Mit lépne az Apple, ha az idióta bepereléseinek mintájára, egy olyan szervezet akasztana pert a nyakába, aminek az anyagi hátteréhez és hatalmi befolyásához képest, az Apple -é csupán bolhafing? Mondjuk az egyház, mint az Ádám-Éva story jogtulajdonosa, azt állítaná, hogy az Apple madárlátta alma logó design -ja lopott, mert eredetileg az egyház jogtulajdonában levő szellemi termék szimbóluma? Nesze Apple, ebből gyere ki!
-
aprokaroka87
nagyúr
Az eggyütmüködés a samsung semiconductor esetén van.
Az a kérdés hogy az Apple a Samsungot összeségében perli vagy csak a Samsung Mobile üzletágat. -
törölt tag
válasz
bulikavagyok #39 üzenetére
Ezzel az avatarral várnék egy videót vagy képet. Hogy ez csak a hatalomról szól.
-
-
-
Értelmetlen vita. Nyilván mindenki az Apple-től lopott, már a kereket is ők találták fel. Teljesen egyértelmű. Nyilván az összes tv gyártó is az első tv-t másolja azóta is és nyilván a tabletgyártók is az első tv gyártóktól nyúlták a dizájnt. Semmi, de semmi értelme a vitának, pereskedésnek, csakis a pénzről szól mindkét oldalon, de mindenki nyomhatja tovább a sok sületlenséget.
"Az Apple a beadványra adott válaszában felhívta a testület figyelmét, hogy a Samsung partnereként nem tekinthető a Google a bíróság elfogulatlan segítőjének"
Mert az Apple nincs kapcsolatban a Samsunggal, ezért elfogulatlan... ennyit az érvekről.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azt mi tudja megakadályozni hogy két konkurens cég tervezői ne osszanak meg egymással információt,vagy akár véleményezés történjen egy adott ötletről?
-
csadi0011
őstag
-
Nem gondoltam, mert az érték egy dolog, a cég által a jogi osztályra költhető összeg meg egy másik.
Minden estre volt egy-másfél éve valami összevetés, és éves szinten valami 200+ millió dollárt öltek a jogi osztályba akkor, és mellé rakták, hogy ez messze a legnagyobb még Fortune 500 mértékkel is.
-
willope
tag
Mindeközben a samu épp gyártja a kövi szifon processzorát, lévén, hogy mindenki másnál fényévekkel fejlettebb gyártástechnológiája és óriási -kapacitása van.
Ez az egész cirkusz még évekig bisztosítja az ingyenreklámot a két legnagyobb gyártónak.A jónép meg csak béget meg pártoskodik, és nem látja, hogy ez ugyanaz, mint a cocacola-pepsi, Real Madrid-Barcelona, baloldal-jobboldal. A háttérben minden ajtó ugyanabba a szobába nyílik.
Hozzáteszem, az Apple tavaly feltalálta a nagyképernyös telefont.
Iphone 6=4,7" HD (=galaxy s3), Iphone 6 plus= 5.5" FullHD(=Note 2 méret, Note 3 felbontása). Csak az alma évekkel késöbb, sokszoros áron adja el a Samsungnál már elavult technolóiát. Peace. -
hemaka
nagyúr
Egyik kutya, masik eb. Nem feltem egyiket sem, ha szarragasrol van szo.
-
batai15
félisten
asszem anno a galaxy sről volt valami dokumentum miszerint az akkori 3g? ( nem tudom pontosan)
ihlette elég sok mindenbe.
Persze nem azt mondom hogy az apple nem vesz ötleteket, sőt , utána világ szenzációnak állítja be.
Amugy is szvsz asztal alatt meg lehet pacsiznak . -
törölt tag
"ptikai képstabilizátort esetleg valaki nem védte le?...
"
már hogyne lenne levédve. a nokia pureview pro-ja se tűnik fel minden samsungban vagy iphone-ban, nem véletlenül...
egyébként meg továbbra is megy az oszd meg és uralkodj. volt egy éve kb talán tom's-on vagy hasonló oldalon egy kimutatás, hogy érdemben csak tologatják egymás között a pénzt a nagyok. perelnek egy két dologért, aztán vagy megállapodnak peren kívül vagy valaki nyer, a másikat bukja, ebből nagy hasznot nem termel se az alma se a samu. nagy polcsöprés se volt amcsiknál samu telefon téren meg kitiltás se, talán egy esetben egy napig nem volt egy telefon elérhető, másnapra már ömlött a módosított verzió (de ebben lehet tévedek rég volt).
brand beleég a retinákba, megy a balhé mint a politikában, a focimeccseken, meg minden más hasonló téren, csak legyen ellenség, legyen érzelmi töltet, a többit megy a maga útján
-
aprokaroka87
nagyúr
azt hittem hogy rég túlléptek az ügyön.
Az Apple ezzel az egészel csak magának árt hosszabb távon,ha pereskedik. -
@LosBlancosrm: Úgy, hogy az Apple akkora pénzállományon ül, hogy lazán tud perelni, mert a perköltségeket lenyelni nem fáj neki. Ahogy arra is van elég befolyása, hogy újratárgyaltassa és elhúzza az ügyeket (ami fájdalmas dollármilliókat jelent ezen a szinten, havonta...).
@Paul119: A Smartflash fiaskóra gondolsz? Az most úgy néz ki, hogy mégse lefutott, mert újra kell tárgyalni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
mazsi1911 #12 üzenetére
Google: favours samsung because without sammy, android is nothing.
Dell: A dying pc company trying to get as much exposure as possible
HP: A company known for making Mac knockoffs
Ebay: A company that specializes in selling cheap chinese knockoffs
Newegg: A company that sells overpriced PC parts that caters to basement-dwelling windows fanboys.
Facebook: Still sour over their epic failure Facebook phoneJaja, mindenki szarfosbénagagyi, csak az Apple nem. Hát persze. Főleg a HP-sen nevettem, a 302 ezer alkalmazottjuk nevében is. A Dell is nagyon hanyatlik ám...
Azonban ettől függetlenül tényleg mókás egy gittegylet ez, senki sem jófejkedésből szállt be, az tuti. -
Gergosz2
veterán
A szabadalmi rendszer a mai formájában egy kabaré. Egyszerűen nevetséges, hogy miket engedlek levédetni némi pénzért cserében, ami ehhez hasonló egyértelműen marketing perekhez vezetnek. Vicc az egész.
-
mate.93
csendes tag
válasz
#06658560 #13 üzenetére
Van benne valami!
OFF: Az indexről másolom is az első kommentet: "De ezek a szabadalmi ügyek irtózatos baromságok. Gondolj bele "kétujjas nagyítás" levédve??? Talán lehet máshogy is, mint két ujjal? Baxus, akkor le lehet védetni a bal láb után a jobb lábbal lépést, vagy fordítva? (egyébként volt már hasonló idiótizmusra példa, akkor azt visszautasította valamilyen megyei bíróság)"
Szerintem teljesen igaza van, milyen módszerrel lehetne ezt megoldani? Ennyi erővel ez egy soha véget nem érő per lenne. Optikai képstabilizátort esetleg valaki nem védte le?...
Egyébként az Apple ennyire fél valamitől? Folyamatosan perelget, szabadalmakat véd.. Nem hinném, hogy lenne mitől tartania, mindig is meg lesz az a réteg a társadalomban, akik Apple termékeket vesznek. Feltéve, ha nagyon elcsesznek valamit.
Vagy szeretné, ha csak Apple telefon létezne a világon? Mert akkor valószínűleg többszöröse lenne az ára az összes Apple készüléknek rivális nélkül, nem hiszem, hogy sok embernek lenne telefonja. -
mazsi1911
aktív tag
Szuper kis kepet raktatok be a notifival
Samsung:
Google:
HP:
Dell:
Facebook:
Samsung megint:
Ez pedig a komment, amit szinten a forras oldalrol hoztam le, és teljesen azt irja le, ami nekem is eszembe jutott egybol.:
Oh look, a bunch of criminals whose products all borrowed from apple one way or the other are banding together to portray apple as the evil one.
Let's see these companies' contributions:
Google: favours samsung because without sammy, android is nothing.
Dell: A dying pc company trying to get as much exposure as possible
HP: A company known for making Mac knockoffs
Ebay: A company that specializes in selling cheap chinese knockoffs
Newegg: A company that sells overpriced PC parts that caters to basement-dwelling windows fanboys.
Facebook: Still sour over their epic failure Facebook phoneRohadt alma, ha-ha.
-
doooo
veterán
Érdekes fejlemény, remélem lassan átbillen a mérleg nyelve, és az Apple is belátja, hogy jó lenne felhagyni a sz..akodással...
-
mate.93
csendes tag
Soha nem voltam egy márka mellett sem, DE! Itt nem a Samsung volt az, aki lopott az Apple-től.. ha jól értem, az S6, az iPhone 6 formavilágát lopja. Noh, de akkor az iPhone 6 pedig a Samsung Galaxy A sorozat formavilágát lopja, nem de?
Hiszen a samsungnak az Alpha készüléke, már jóval előbb piacon volt, mint az iPhone 6. De valamiért mégis mindenki úgy tudja, hogy az Alpha lett a koppintás. Egy olyan telefont nem lehet lemásolni, ami később jelenik meg..
szvsz arra is van esély, hogy senki sem másolt. A formavilág mindkét telefonnak valószínűleg már hónapokkal előbb készen volt, így csak egy k*rva nagy véletlen egybeesés, hogy hasonlóan nézett ki a két készülék. Az S6 pedig egyszerűen tovább vitte a másik modellje dizájnját, egy-két plussz mínusszal.
Egyébként meg.. honnan vesszük mi átlag emberek, hogy nincs megszervezve az egész? Honnan tudjuk mi, hogy az Apple és a Samsung olyan nagy ellenfél? Honnan tudjak, hogy az egész nem csak a média miatt megy és a hírnév miatt?... Persze ugyan ez vonatkozik AMD vs. Intel vagy ATI vs. Nvidia, teljesen mindegy. Ezen felesleges lenne vitatkozni, mert úgy sem fogjuk megtudni, SOHA!
-
Lirion
addikt
Ezek után azért észre vehetné az apple, hogy elég gusztustalan, amit művel ezekkel a pereskedésekkel.
-
Scholes9
nagyúr
Ennyi erővel bármilyen céget be lehetne perelni hasonló faxsagok miatt...
-
El lesznek meg egy darabig ezzel a pereskedessel. Azert az s6 design durva koppintas lett, tobb dologrol nem is beszelve a multbol. De ugye mindenki lop mindenkitol.
-
törölt tag
Haha rohad az alma.
(#1) Cifu: Szerintem te se tudod, hogy függ össze amit írtál.
-
Egyébként ebben az egészben van egy iszonyú szomorú vonatkozás is, a támogatást aláíró cégek összértéke (a Samu nélkül) kb. annyi, mint amennyit az Apple egymaga ér. Szóval hajrá érvényesítsd az érdekeidet úgy, hogy az Apple tízszer annyi, és 10x drágább ügyvédeket hajíthat be a bírósági perekre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Facebook, a Google, az eBay, a HP, a Dell és más amerikai vállalatok közös bírósági levélben fejezték ki támogatásukat a Samsung mellett az Apple-lel folytatott szabadalmi perben.
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Robogó, kismotor
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Spigen Liquid Air tok OnePlus 12-re - új
- Pixel 9 és 9 Pro Spigen ZeroOne Edition, Athlex és Liquid Air tokok - 3 db. egyben - ingyen posta
- Borofone Tag (AirTag funkciók, Apple Find My kompatibilis)
- Eloop 5000 mAh power bank - Új, bontatlan
- Autós Nokia DC-17 micro usb autós töltő -Autós Nokia töltő
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest