Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Zsebre vágta a Samsung a hajlítható piacot
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is vennék olyanokat! Az Intel -és az AMD is a Ryzen esetében- világosan megmondta, hogy maximum 1.35V-t kaphat a memvezérlő. Érdekes módon az elmúlt néhány évben a szokásosnál sokkal több meghibásodott Skylake - Kaby Lake prociról olvastam; nagyjából ezeknél lett általános a "kaphat az 1.5V-ot is" mentalitás. Sokan csak kivették a régi gépükből a normál -nem LP- DDR3-ukat, aztán vettek DDR3-as deszkát a Skylake-ükhöz. Vagyis alapból 1.5V-on indult a történet. Ryzen-nél legalább meg szoktak állni általában kicsivel 1.4V alatt. (Mikor meg nem, ott is jönnek a váratlan hibák.) Régen az ember nem félt használt procit venni, mert biztos volt benne, hogy teljesen jó lesz, legrosszabb esetben degradálódott egy kicsit, és valamivel kevesebb ereje lesz a vártnál. Ma meg időnként attól fél az ember, hogy az apróról vett procija majd talán beadja a kulcsot.
Rengeteg olyat olvastam az elmúlt pár évben, hogy meghibásodott procit vittek gariztatni, előtte meg pont a proci volt az, amit teljesen nyugodtan lehetett használtan venni.
Szóval nálam az 1.4V olyan határeset. Mivel nem 10 évre tervezem a gépet, ami megkapná az ilyen RAM-ot, azt mondom, bepróbálnám talán én is. De ennél többet azért már nem, vagyis én tuti 1.5V alatt maradnék Skylake / Kaby Lake esetén.
Élettartam gari szerintem az idők végéig kell, hogy szóljon. Vagy 10 év garis, és élettartam garis modulom is, utóbbitól azt várom, hogy az unokámnak majd cseréljék, ha elromlik!

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL16 - 1 év garancia!
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
- Samsung A06 mobiltelefon
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- Kötelező darab a karifa alá! Asus Tuf Lap!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest