- Légies iPhone halvány színei
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Motion_Blur #645 üzenetére
Nem tudom biztosan. Lehet, hogy a pixről rendelik. De ha nem is onnan, a forrásuk az közös lehet.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Motion_Blur #639 üzenetére
A szállítási idő nem a bolttól függ, hanem a termék forrásától. Akkor van nálad 2 napon belül, ha éppen van valamelyik magyar raktárban. Ezt a cuccot külföldről hozzák be. Ezt nem is titkolja egyáltalán az oldal, ezért fogalmaznak úgy, hogy a raktárukban van 8 munkanapon belül, az már Magyaroszágon belül lehet.
Ez az ára az olcsóságnak. Én tudok neked fél órán belül is 5850-et venni, csak nem ennyiért.
-
KKaresz45
senior tag
Komolyan mondom, hihetetlen.
1. Benne van az üzletszabályzatban (alap, hogy elolvassuk, ha rendelünk valahonnan).
2. Küldtek róla e-mailt (rendelés visszaigazolás ugyebár)
3. Már egyszer szájbarágósan leírtam itt a topicban8 munkanap szállítás a raktárukba + 1 munkanap kiszállítás = 9 munkanap
Tehát aki múlt szerdán rendelt, annak jövő hét szerdáig jöhet (ne felejtsük el, hogy a jövő hétfő nem munkanap, hanem ünnepnap !!! ) feltéve, hogy szerdán 12 óra előtt rendelt, mert különben +1 munkanap (mivel az másnapi rendelésnek számít). Ha meg vidékre megy, akkor még +1 munkanap.
-
KKaresz45
senior tag
Nem tudom, hogy mi van a gariztatással, ezzel kapcsolatban olvasd el a cég üzletszabályzatát. Gondolom, hogy vissza kell küldeni nekik, jegyzőkönyvet vesznek fel, ilyesmi. De azért egy dologra felhívnám a figyelmet (és itt fontos, hogy ez egy magyar cég). A magyar törvények szerint webshopból történő rendelés esetén a fogyasztó 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A pontos részleteket olvasd el az üzletszabályzatban (pl. a csomagolást hiánytalanul meg kell őrizni stb.) Ilyenkor visszaadhatod az árut, nekik meg vissza kell adniuk a pénzt. Ezért mondom azt, hogy a webshop jobban ki van szolgáltatva a vevőjének, mint a vevő a webshopnak. Nem érdekük átverni. Nem mondom, hogy nem fordulhat elő, de csak poénból nem fognak megszívatni. És ez a pixmaniaval már nem biztos, hogy működne.
Ne várd azt, hogy ezek a kártyák majd ellepik a magyar boltok polcait. Itt arról van szó, hogy a Sapphire kisöpri a raktárait, és a megmaradt 5830-as meg 5850-es GPU-kat kiszórja. Valószínűleg kevés ilyen kártya készült. Nem biztos, hogy egyáltalán lehet majd kapni Magyarországon más helyen is.
jansky1: Amikor nekem hozták a csomagot, én mondtam a futárnak, hogy kinyitom (fizetés előtt), és nem ellenkezett, csak annyit mondott, hogy gyorsan csináljam.
Fehér papírba volt csomagolva a termék, és a fehér papírt téptem le. Mondjuk a dobozba én sem néztem bele, csak arról győződtem meg, hogy a megfelelő doboz van a csomagban. Nem tudom, hogy engedni fogják-e Pick Pack pontban kinyitni.
-
KKaresz45
senior tag
Nem mondom, hogy jobb hely. Lehet, hogy hozzájuk is a pixtől megy, de lehet, hogy nem. Ezt nem tudom.
Viszont ez egy magyar cég. A pixmania francia, tudtommal nem vonatkoznak rá a magyar fogyasztóvédelmi törvények, az electroboxra viszont igen. Van magyar ügyfélszolgálat, bejegyzett magyar székhely, ilyesmi. Továbbá pixmania-nak előre kell fizetni, itt viszont elég csak átvételkor. Én ezeket az előnyeit látom.
Rendeltem már electroboxtól (nem videokártyát, más terméket), megjött időben, a futár előtt kibontottam, láttam, hogy az van benne amit rendeltem, kifizettem, teljesen OK volt. Azóta is használom egészséggel.
Ettől még a pixmania nem rossz. Biztosan onnan is meghozzák simán (mint ahogyan pár hsz-sal ezelőtt már írta is valaki). Csak nekem nem tetszik, hogy előre fizetek, aztán küldenek, amit akarnak. Utána meg futhatok a pénzem után mindenféle külföldi ügyfélszolgálatokon keresztül. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen maradi.
Szerk.: Gondolom, hogy a gariztatás is egyszerűbb a magyar ügyfélszolgálat miatt, bár ebben nincs tapasztalatom egyáltalán.
-
KKaresz45
senior tag
Ez egy magyar webshop. Tudtommal ez az egyetlen hely Magyarországon, ahol kapni lehet. Nem érdemes várni másra, mert egyáltalán nem biztos, hogy eljut más boltokba is. Itt nem kell előre fizetni, és átveheted Pick Pack pontban is (és persze házhoz is szállíttathatod).
Motion_blur (#601): Ugrál össze-vissza. Biztosan megvan az oka, én nem értek hozzá.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Motion_Blur #591 üzenetére
Ez az... A fejlettebb tesszelláción, a fejlettebb power managementen, az OpenGL 4.1, az OpenCL 1.1, UVD 3, a Morphological anti-aliasing, az AMD HD3D támogatáson kívül mit tudnak felmutatni a 6xxx-ok? Na ugye, hogy semmit!
6950 vs 5870 features.
Jó, persze, értem, hogy mit mondasz, ha csak játszol, akkor nincsen olyan orbitális különbség, hogy elszáll az agyad a 6950-től. De azért én nem javasolnám senkinek, hogy a régebbi technológiát válassza, ha megteheti, hogy inkább 6950-et vegyen.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
kill_bill1 #573 üzenetére
Ez már kb. 1 hónapja kint van a box oldalán, akkor még sehol sem voltak ezek a kártyák.
-
KKaresz45
senior tag
De, lehet.
Szóval a helyzet az, hogy amikor odaírják, hogy 5 nap, az marketing. Úgy kell érteni, hogy "akár 5 napon belül is megjöhet". De amikor a megrendelést feladod, elfogadod a vásárlási és szállítási feltételeket. Ami abban van, az a mérvadó. És ott bizony a 8 nap van.
De 8 napon belül nem fogod megtudni, hogy mi a helyzet. 8 napon belül hozzájuk érkezik meg a raktárba. Még nekik is ki kell szállítani. Arra pedig az vonatkozik, hogy
"Futárszolgálat esetén +1 munkanap
PickPackPont budapesti átvétel esetén +1 munkanap
PickPackPont vidéki átvétel esetén +2 munkanap"És még +1 nap lehet, ha 12 óra után adtad fel a rendelést, mert akkor ugyebár már a köv. napnak számít. (Ld. előző hsz-omat (#562).)
Tehát összegezve: akár 11 munkanap is lehet, amíg kiszállítják.
madgie: Igen, persze, én is úgy értettem. A nap az mindig munkanapnak értendő itt.
-
KKaresz45
senior tag
Olvasd már el légyszi a visszaigazoló levelet, vagy a honlapon levő információkat... Amit madgie (#560) beírt, az elég világos, nem?
"Minden termékünk raktárunkba érkezik maximálisan 8 munkanapon belül, de átlagosan már az 5-6. munkanapon! A kiszállítási határidők innentől értendőek."
Tehát akár 8 nap is lehet, amíg megérkezik hozzájuk, és még utána szállítják ki neked. Továbbá ez is benne van a levélben:
"Amennyiben a megrendelés probléma mentesen teljesíthető, külön nem keressük Önt! Tehát ha megrendelését követően akár 5-6 munkanapon keresztül sem kap további értesítést, ez nem azt jelenti, hogy megrendelése nincs elfogadva, éppen ellenkezőleg, probléma mentes, és teljesítés alatt van!"
Ja, és az sem mindegy a napok számolásánál, hogy az adott napon mikor adtad fel a megrendelést, mert:
"Minden nap a 12 óráig beérkezett rendeléseket tudjuk aznapi rendelésként kezelni! A 12 óra után érkezett rendelések a következő munkanapon leadottnak számítanak!"
Szerintem elolvasni azt a levelet (vagy a honlapjukon levő infókat) sokkal egyszerűbb lett volna, mint itt sírni a fórumban. Egyébként ezek a dolgok a legtöbb webshopnál így működnek, főleg, ha külföldről érkezik hozzájuk is az áru.
Ettől persze még benyöghetik, hogy sajna most drágább, de ez nem abból következik, hogy még nem szóltak neked. Ha változás van, akkor szólni fognak.
-
KKaresz45
senior tag
Ha nem szállítják annyiért, akkor szólni fognak. Szerintem akinek visszaigazolást küldtek a régi árról, annak szállítani fogják annyiért. Persze nem tudom, nem ismerem őket annyira, de szerintem így lesz. Nagyon rossz marketing lenne egy webshopnak, ha nem így lenne.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy webshop sokkal jobban ki van szolgátatva a vevőjének, mint a vevő a webshopnak. Egyáltalán nem érdeke a boltnak átverni a vevőjét. Mindenkinek az az érdeke, hogy a megrendelő megkapja az árút megrendelt áron, és elégedett legyen (és rendeljen máskor is, esetleg ajánlja a boltot másnak is).
Sundesz (#343): Nem, játék alatt nem érződik a különbség, aki kizárólag játszik, annak mindegy.
Gerisz (#342): Lehet, én sem vagyok benne annyira otthon.
-
KKaresz45
senior tag
Igen, csak még nincs 5850/6850 szintű IGP, különben azt mondtam volna.
És például 6800-ás kártyában nem pörög fel a venti youtube videó nézésnél, a fejletebb power managementnek köszönhetően. A GPU órajelét automatikusan visszaveszi 100 Mhz-re 2D-ben. Ugyanez vonatkozik a 480p/780p videókra is. Nem zajong.
Fr3eWar (#331): Időtállóság. Ha mondjuk veszel egy videokarit most 40-ért, és az 2 évig kitart, akkor 2 év alatt 40K-t költöttél videokarira. Ez tiszta sor. De ha mondjuk veszel most egy kártyát 30-ért, de 1 év múlva le kell cserélned mondjuk megint 30-ért, akkor már 1 év alatt 60-at költöttél ugyanarra. Melyikkel jártál jobban ár/érték viszonylatban?
Igen, ennek a kártyának tényleg nagyon jó az ár/érték aránya, ezt soha nem tagadtam. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy vannak más szempontok is. Aki akar, vegyen ilyet, persze.
Gerisz (#333): Igen, DirectCompute-ban igazad volt, az van mind a kettőben. De egyébként igenis van különbség a szabványok között, többek között ez a lényege a 6800-nak. Pl. OpenGL 3.2 support vs OpenGL 4.1 support, OpenCL support vs OpenCL 1.1, UVD 2 vs UVD 3 videó gyorsítás, 6800 támogatja a Morphological anti-aliasinget, plusz AMD HD3D támogatás van benne, stb. Lehet mazsolázni 6850 vs 5800 feature-ök.
Igen, itt is elmondom, hogy jó vétel ez az 5850, nem vitatom.
(Bár jegyezzük meg, hogy az a 30K az már inkább 33K + szállítás.)
jansky1: Nem várod hiába, szerintem menni fog. Legalábbis nem utal semmi arra, hogy baj lenne vele. Ha megrendelted, és gond lesz vele, akkor szólni fognak szerintem.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
nemethati #321 üzenetére
Alapvetően igazad van, az 5850 gyorsabb, mint a 6850. Azért van 1-2 szempont, amit mégis érdemes figyelembe venni a választásnál.
A 6850 támogat olyan technológiákat, amik várhatóan 1-2 éven belül jelentősen el fognak terjedni (DirectCompute, WebM, HTML 5). Másrészt meg 6850-ből is vannak 800 Mhz fölötti OC-s változatok, azok valszleg simán behozzák az 5850-et teljesítményben is. (Pl. MSI R6850 CYCLONE, felhúzták 860 Mhz-re és 42K-ba kerül.) Aztán persze vannak olyan apróságok, mint a jobb power management, kisebb melegedés, stb., bár ez nem mindenkit érdekel. Én már bztosan nem vennék 5XXX-es kártyát. Lehet, hogy most spórolsz rajta kb. 10 ezret, de kevésbé lesz időtálló.
rudeee: Igen, én is azt gyanítom, hogy ezek a kártyák el sem jutnak majd a magyarországi boltokba.
-
KKaresz45
senior tag
Felejtsétek már el a pixmániát... Electroboxon még fent van ugyanannyiért. Rendelje be, akinek még kell.
-
KKaresz45
senior tag
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Motion_Blur #266 üzenetére
Jó, akkor azt, baromira nem ez volt a lényeg. De akkor sem 4890-et.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Motion_Blur #251 üzenetére
Hát igen, csak tudod, mi a baj ezzel a logikával... Most mi megy a hardveraprón 27-28K körül? A 4XXX sorozat (pl. 4870). Igen, ilyen kártyából most lehetne venni kettőt jó áron, talán még a teljesítménye sem lenne rossz, de ha már kiadsz kb. 50-55K-t videokarira, akkor már akarsz látni DX11-et, meg azokat a feature-öket is, amik az 5XXX meg 6XXX szériában jöttek. Szóval most is jobban jársz, ha azért a 60K-ért inkább veszel mondjuk egy jobbfajta 6870-et (urambocsá GTX 560 Ti-t), akkor is elég jó teljesítményt kapsz, és még kihasználhatod az újabb feature-öket, webes gyorsítás, DX11, jobb power management, stb. (És akkor nem kell CF-rel bajlódnod, meg 2 kártya ventijét hallgatnod, a hőtermelésről és az energiafogyasztásról nem is beszélve... ) Röviden: mire az lesz, amire most vársz, addigra az már rég nem lesz menő.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Overlocker #233 üzenetére
Nyugodj meg, szerintem nem fogsz. Megkapod majd annyiért, amennyiért megrendelted.
Csak apró kiegészítés. Én 41 ezer forintért vettem náluk egy terméket, ami mindenhol máshol 60 fölött van. Egy haverom is megrendelte, és ő is simán megkapta. Ráadásul amikor mi megrendeltük, akkor már hetek óta tartott az az akció, nem is arról van szó, hogy az elsők között voltunk. Senkinek semmi izgulni valója nincs ezzel kapcsolatban.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Overlocker #231 üzenetére
Tegyük rendbe a dolgokat.
Aki megrendelte korábban olcsóbban, és nem is kapott róla más értesítést, az meg fogja kapni annyiért.
Aki most rendeli meg 32.900-ért, az is megkapja ennyiért, és ez is baromi jó ár érte. Igen, valszleg azért verték kicsit feljebb, mert látták, hogy sok megrendelés érkezik rá.
Jelenleg semmi jel nem mutat arra, hogy nem jönne annyiért, amennyiért megrendeltétek. Én is egy baromi jó áron rendeltem tőlük egy más terméket néhány hete, és kihozták gond nélkül annyiért, amennyiért ígérték, nem volt semmi árváltozás. Jelen pillanatban senkinek semmi oka nincsen lemondani semmit.
Vigneau: Nem, amit te írtál, az nem fordulhat elő.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
kill_bill1 #223 üzenetére
Én is rendeltem tőlük pár hete egy teljesen más terméket. Akkor ez volt a visszaigazoló e-mailben:
"Áraink tájékoztató jellegűek, de csak és kizárólag a beszállítói árak jelentős változása esetén módosulnak!
Ebben az esetben az árváltoztatás jogát a visszaigazolt rendelésekre is fenntartjuk, amelyről a megrendelőt külön is értesítjük.
Árváltozás esetén a megrendelés lemondásának jogát következmény nélkül biztosítjuk a megrendelőnek, de kártérítési igényt nem áll módunkban elfogadni."Tehát megváltozhat az ár, de ebben az esetben visszamondhatod a rendelést.
-
KKaresz45
senior tag
Én még látom, 32.900-ért.
Vigneau: Szerintem nem küldhetik többért, mint amennyiért megrendelted, ez fogyasztóvédelmi törvénybe ütközik. Max. az történhet, hogy felhívnak félúton, hogy "bocs, ennyiért már nem tudjuk hozni, az új ára ennyi meg ennyi, és kell-e így is?".
kill_bill1: Igen, erre gondoltam én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Posta, csomagküldés
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest