Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
A windowshoz gyárilag adott MS alkalmazások mind máshogy néznek ki. Máshol vannak a beállítások, az egyikben egy helyen vannak, a másikban külön ablakba jön be
Ez a legnagyobb ergonomiai problema vele, es ez az, ami miatt egyszeruen nem birom megszokni a Win10-et.
Azert is irtam a Macet ellenpeldakent, mert masfel eve tertem ra at Win7/Win8.1 kornyezetrol (utobbi eseten a Metrot messzire elkerulve), es egy het utan mar reflexbol oda nyultam, ahova kellett. Egyszeruen adja magat a felhasznaloi felulet. Ha el akarok erni valamilyen opciot, akkor a programok 90%-aban ott erem el, ahol megszoktam, es ugyanazzal a felulettel fogad, amit megszoktam. Akkor is, ha az adott programot eloszor hasznalom.
Peldaul hirtelen 3 olyan alkalmazast tudok csak mondani, aminek a beallitasai nem a megszokott, tabokra osztott ablakban vannak, es ez azert van, mert mindegyiknek egyseges felulete van a platformok kozott: IntelliJ IDEA, Steam, Spotify.Ugyanezt a Win10-rol egyaltalan nem tudom elmondani, pedig a 98 ota hasznalok Windowst, szoval elvileg kezre kene allnia mar nekem. De nem all. Borzaszto korulmenyes a frissen bevezetett dizajnu alkalmazasok hasznalata, egyaltalan nem felhasznalobarat. Es ez nem csak az alkalmazasokra igaz, hanem a rendszer alaplogikajara is, bizonyos helyeken kaosz.
-
r4z
nagyúr
Ez se fogja megvaltani a vilagot. Az alapveto problema az, hogy hiaba nyomjak nagyon ezt a flat dizajnt, folyton meggondoljak magukat, es emiatt a komplett evolucio vegigkovetheto a rendszer kulonbozo feluletein. Semmi kovetkezetesseg, csak az allando frissitgetesek az aktualis otlettel. Aztan fejlesztokent probaljon az ember alkalmazkodni egy olyan design language-hez, amirol meg maguk a keszitok se tudjak, milyen iranyba tart.
Le kene ultetni a MS dizajnereit egy Mac vagy GNOME linux ele, hogy tanulmanyozzak, mit jelent az egysegesseg. Ugy erzem, nem igazan vannak tisztaban a szo jelentesevel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óvodások homokozója
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivaldi (böngésző)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest