Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lo_jo

senior tag

válasz HUN_Sector #1186 üzenetére

De, nagyon eltér az IT. Pár hónapja már nincs hozzáférésem nagyker árakhoz, de a 2017-18-as "vége a PC gamingnek" és a mostani időszak alatt is amíg láttam, addig érvényes volt, hogy a nagyker ár már extra magas. Legtöbbször az ottani nettóhoz hozzáadod az áfát és marad 2-3% különbség a kiskernek. Gondolom védőeszközt nem vesz egyesével amazonról vagy random német-spanyol-olasz webshopból az átlagember, de videokártyát, processzort meg egyéb olyan cuccot, aminek az árához képest pl. a szállítás elenyésző, azt igen.

2018 elején vettem amazonról a 1060-amat 320 bruttó fontért, szállítással együtt 333-ért, akkor ez 115k HUF volt. Pontosan ugyanaz a kártya az egyik azóta már megszűnt (vagyis egy másikba beolvadt) nagykerben 100k nettó volt, boltokban 130k. Amikor a 3070-emet vettem, akkor is láttam még nagyker árakat és még utána is. Ami 250k nettó volt (én 260-ért vettem bruttóban alzáról), az boltban 325k bruttó.

Ha bármelyik bolt 40%-ot tudna rápakolni IT cuccokra, akkor nem azt látnád, hogy 2 nagy bolt (iPon, Aqua) is elment abba az irányba, hogy már mindent is árulnak, iskolaszertől kezdve esernyőn át a kakóporig, hanem mindenki csak és kizárólag olyan terméket árulna, amin ekkora haszna van.

• Kansas

addikt

válasz HUN_Sector #1186 üzenetére

De, nagyon eltér. Laptopokon pl olyan kicsi a haszonkulcs, hogy nem fér bele néhány boltnak a kártyás fizetés jutaléka... bár ez a normál árazás mellett van így, a scalper árak tuti hogy nagyobb haszonréssel dolgoznak, de az is esélyes, hogy az nem a kiskernél van(hanem ott, aki direktben üzletel a bányászokkal, nagyobb tételben)

Új hozzászólás Aktív témák