- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lo_jo
senior tag
válasz
HUN_Sector #1186 üzenetére
De, nagyon eltér az IT. Pár hónapja már nincs hozzáférésem nagyker árakhoz, de a 2017-18-as "vége a PC gamingnek" és a mostani időszak alatt is amíg láttam, addig érvényes volt, hogy a nagyker ár már extra magas. Legtöbbször az ottani nettóhoz hozzáadod az áfát és marad 2-3% különbség a kiskernek. Gondolom védőeszközt nem vesz egyesével amazonról vagy random német-spanyol-olasz webshopból az átlagember, de videokártyát, processzort meg egyéb olyan cuccot, aminek az árához képest pl. a szállítás elenyésző, azt igen.
2018 elején vettem amazonról a 1060-amat 320 bruttó fontért, szállítással együtt 333-ért, akkor ez 115k HUF volt. Pontosan ugyanaz a kártya az egyik azóta már megszűnt (vagyis egy másikba beolvadt) nagykerben 100k nettó volt, boltokban 130k. Amikor a 3070-emet vettem, akkor is láttam még nagyker árakat és még utána is. Ami 250k nettó volt (én 260-ért vettem bruttóban alzáról), az boltban 325k bruttó.
Ha bármelyik bolt 40%-ot tudna rápakolni IT cuccokra, akkor nem azt látnád, hogy 2 nagy bolt (iPon, Aqua) is elment abba az irányba, hogy már mindent is árulnak, iskolaszertől kezdve esernyőn át a kakóporig, hanem mindenki csak és kizárólag olyan terméket árulna, amin ekkora haszna van.
-
Kansas
addikt
válasz
HUN_Sector #1186 üzenetére
De, nagyon eltér. Laptopokon pl olyan kicsi a haszonkulcs, hogy nem fér bele néhány boltnak a kártyás fizetés jutaléka... bár ez a normál árazás mellett van így, a scalper árak tuti hogy nagyobb haszonréssel dolgoznak, de az is esélyes, hogy az nem a kiskernél van(hanem ott, aki direktben üzletel a bányászokkal, nagyobb tételben)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest