Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Én még anno olyan ökölszabályt tanultam, hogy a fogyasztás a feszültséggel egyenesen, a frekvenciával négyzetesen nő - ez nyilván egyszerűsítés, viszont legalább érthető.
Ha van valaki aki ennél pontosabb, de még szintén érthető képlet birtokában van, szóljon, engem érdekelne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #33 üzenetére
Ami elsődlegesen kérdéses ma a Samsungnak, hogy fut-e vagy sem. Egyelőre a Qualcomm, az ARM és az Imagination a futtathatóságot se nagyon tudja meglépni, anélkül, hogy ne legyen tele specifikus hackekkel egy leképező. Lehet, hogy kikapnak a benchmarkokban, de fel tudják dobni azt a kártyát, hogy a játékok elindulnak Vulkan módban.
-
pengwin
addikt
válasz
#06658560 #10 üzenetére
Már a Vega is nagyon kellemesen reagált az órajel csökkentésre, az asztali kártyák eléggé magasan vannak az elég meredek feszültség görbén.
Minden eddigi tapasztalat alapján már a GCN-t is egész jól lehetett lefelé skálázni, elég megnézni a már említett Athlon APU-k teljesítményét a konkurenciához viszonyítva. Mobilos környezetben már 2-4, visszavett órajelű CU is kompetitív teljesítményt nyújthatna, és ha csak ekkora méretben kell, akkor a fogyasztás és méret is rendben lesz szerintem.
Ha az asztali RDNA-s lapkákat nézed, akkor a lapkaméretet elosztva a CU-k számával 6,97mm²-t kapsz egy CU méretére, és ahhoz tartozik még egy rakat kiszolgálló rész ami lehet nem is kell mobilos IGP-be (pl. memória vezérlő).
Snapdragon 855 pl. 73.27 mm², és annak is igen tekintélyes része az Adreno IGP, szóval szerintem 5-7nm-es gyártással 4-6db RDNA CU el fog férni egy SoC-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest