Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz julius666 #72 üzenetére

"Mert ami most van az jó?"

A Windows-ostól egy fokkal szarabb, fogalmazzunk úgy. De még mindig jobb, mint a Moonlight, főleg ha összevetjük a Silverlight-tal, amivel Windows-on semmi baj nincs.

"Pont mint a Silverlight. Ja várj..."

Ha figyelnéd a fejleményeket, tudnád, hogy csak az IE és a Firefox (a piaci részesedéséből adódóan) támogatott, az Opera és még a Google is workarounddal oldotta meg, hogy támogassa, de hivatalosan nem támogatott egyik sem, pont mint a Live-os oldalakon. Régen szívás is volt az elbaszott, verziószámot tartalmazó elérési útvonalak miatt is, most már ezt RegExppel oldják meg. De például a mai napig nem megy egyikben sem a valósidejű lejátszás (a felvett adásokat már lehet utólag streamelni). A Safarival pedig nem tudom mi a helyzet most, de nem sok jó...

"Pont mint az MS Office-nek a fájljait. Ja várj..."

Dobjál már össze egy kevésbé komplex, pár tabulátort, meg margó módosítást tartalmazó .doc-ot vagy .docx-et és nézd meg OpenOffice-ban. És ugyanezt tedd meg fordítva is, hogy az ODF-et nyitod meg MS Office-ban.

Ettől függetlenül én örülök neki, mert mivel Windows-t használok legalább azzal kompatibilis lesz a Flash és nem lesz memory leak-es, az eddigi támogatottságot pedig talán nem qrják el... ;]

• Penge_4

veterán

válasz FlyingV #59 üzenetére

"amikor tanácsot kértem ezügyben tapasztaltabb emberkéktől, azt mondták hogy ha nagyon akarom html5+css3 kiválthatja a js-t"

Azt nagyon kell akarni, mert másképp nem megy. ;] Szerintem arra gondoltak, hogy nem kell minden apróságra JS (például legördülőmenü egy oldalon, bizonyos designelemek, slideshow vagy ilyesmi már megoldható CSS-vel is).

HTML+CSS-vel csak statikus tartalmat tudsz létrehozni. Még egy Feedback formhoz is kell PHP vagy JS. Vagyis nem a formhoz, hanem ahhoz, hogy célba is érjen a Submit gombra kattintva. :D

• Penge_4

veterán

válasz WonderCSabo #47 üzenetére

99-ben, mert Safari 5-ben már állítólag van (bár én nem vettem észre), az IE9 és a FF4 kijön fél éven belül, a Chrome pedig a fejlődési tempójával addigra már a 10-es verziószámot fogja írni, és október 14.-én jön az Opera 11 pre-alfa.

(#48) Loveless: Nem kell építésznek lenned, hogy tudd, téglából fel lehet építeni egy házat és autószerelőnek se, hogy megállapítsd, aminek kereke van az általában gurul. :DDD

Az általad linkelt oldal nagy részét HTML4-ben is le lehetne kódolni transzparens PNG-kkel és JavaScriptes pillangóval. Bár néhol azért kéne hozzá a Canvas...

HTML5-ben már a JS-t sem kéne túlzásba vinni, mert ott lennének egy csomó mindenre a CSS3-as effektek (amiket még elég szórványosan támogatnak a böngészők és többségük working draft, jelenleg a Webkit a legjobb benne).

• Penge_4

veterán

válasz #51736960 #18 üzenetére

"tehát, ha ma felmész egy honlapra, ami egy kicsit "csicsásabb" a szokottnál, akkor azon valami flash cuccot találsz."

Nem mindig. Általában van, hogy csak GIF képek és ilyesmi. Például itt az ITCafén is az oldaldobozok lekerekített sarkai képek, mindez azért, mert az IE nem ismeri a border-radius-t.

"vagy a menüben, vagy a nyitóanimációban, vagy az egész honlap flash-ből áll."

Néha olyan igénytelen módon, hogy ezerszer jobbakat láttam már JavaScriptben (és akkor nagyon csicsás menüről van szó).

"aztán persze ott vannak a szeretett reklámbannerek, melyek 99%-a flash, bár ebből nem sokat látunk az adblock-nak köszönhetően"

1: Azok különösebben nem érdekelnek.
    2: Ki lehet kerülni, ahogy te is írtad.

nameg persze ott van a rengeteg flash játék, a sok shooter, tower defense típusú gémek, farmerama, honfoglaló, stb...

[link]

"utálom őket mint a szart, mert naponta ezzel a bugos foshalmazzal kell dolgoznom"

Hát még aki nem dolgozik vele és mégjobban utálja, hogy ezt a bugos, biztonságirésekkel teli foshalmazt használnia kell, meglehetősen aktívan azért, mert monopolhelyzetben van és nem tudja máshogy kikerülni.

A nyílt web teljesen más filozófiára épült. Az Opera, Mozilla, vagy a W3C oldala a mai napig tökéletesen olvasható JavaScript nélkül, de akár még CSS nélkül is.

Tehát ki lehet kerülni még ezt is. A Flasht azt nem... :(((

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés