- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakmate1993
csendes tag
"A gond úgy néz ki, hogy a licenc, ugyanis a Microsoft nem kínálja fel különállóan beszerezhető formában a piacnak az ARM-ra tervezett Windows 10 operációs rendszert, helyette a gyártók vásárolhatnak jogot az előtelepítésre. "
Ezt meg azért nem értem, mert a MediaCreationTool által letöltött products.xml fájl már most is tartalmaz letöltőlinkeket a Windows 10 ARM64-es kiadásához. A fájl konkrét elérési útja a c:\$Windows.~WS könyvtárban keresendő a program megnyitása után.
-
szakmate1993
csendes tag
"Ennek azért jó oka van, ugyanis az AMD és az Intel hardvereit tekintve a BIOS rendkívül kiforrott alap, amire nagyon jól lehet támaszkodni, tehát igen nagy az esélye annak, hogy egy Microsoft által kiadott, különállóan is beszerezhető operációs rendszer akármelyik PC-re telepíthető lesz. "
Bios? Pár hónapja azt olvastam, hogy a PC gyártók 2-3 éven belül teljesen kivezetik a bios-kompatibilitást, és marad az UEFI. Az UEFI legújabb szabványa meg ugye már támogatja az ARM64-es platformot is, szóval elméletileg megoldható lehet a jövőben a Windows 10 futtatása az ARM procis Maceken. Kérdés persze, hogy az új ARM-es Apple gépekben UEFI firmware van-e. Ha igen, akkor szerintem nincs akadálya a dolognak. Az előbb néztem bele a Windows on ARM iso állományába. Az efi\boot mappában egy bootaa64.efi állományt találtam. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy a támogatott ARM processzoros gépeken a Windows már most is UEFI módban indul. Ha tehát a Microsoft beépíti a Windows rendszerbe az Apple Silicon chipek támogatását, az Apple meg hajlandó normális drivereket írni, akkor szerintem nincs akadálya a Windows 10 on ARM futtatásának. Persze ez csak amolyan spekuláció a részemről, simán lehet, hogy ez ennél jóval összetettebb történet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- OLED monitor topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest