Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
halkan jegyzem meg, hogy szenzorméretben meg sem közelíti semmi a huawei-t a mai flagshipek közül. előbb tájékozódni kéne. persze ész nélkül ócsárolni is jó móka, csak azt hinné az ember, hogy nem a mobilarénán.
a huawei szar, legalább egy csudahasznos széleslátószögű is lenne a 15 festménygyáros kamerája mellett, az érne is valamit, de csak másolni tudnak, azt is rosszul...... -
törölt tag
-,-
Valószínűnek tartom, hogy ugyan az lesz, mint a P20 pro-nál; quad bayer-es, monokróm és tele, de itt nem ez a lényeg. Ez csak egy példa volt, mondhattam volna bármi mást is a zoom helyet, az a lényeg, hogy attól nem lesz jobb vagy rosszabb a képfeldolgozó algoritmus, ha kispórolnak egy lencsét, bármi funkciója is legyen annak.
-
Dare2Live
félisten
először azt kéne megértened, hogy ha fokusztáv váltás számít márpedig átlag 99% felhasználónak igen akkor az azt jelenti, hogy elég szignifikáns előrelépés van képalkotásban.
btw a kompaktok utolsó mentsvára döl le evvel.
A fejlődés iránya meg szvsz hasznossági sorrenben: Több fokusztáv, PDAF, kiegészítő pl mono érzékelő, AI.
-
törölt tag
"Ők is rájöttek, hogy a fejlődés = számszaki növekmény.
Nem funkcionalitásbeli fejlődésre van szükség, dehogy. Több proci, ram, képátló, kamerák száma."A többféle kamera pont hogy funkcionalitásbeli fejlődés, nem "számszaki növekmény".
Ne úgy nézzünk már rá, mintha ez is csak egy szám lenne, amikor olyan dolgokat tesznek lehetővé, amik eddig nem voltak elérhetőek telefonokban.Nem arról van szó, hogy a te telefonodban csak 1 kamera van, az enyémben meg négy, hanem arról, hogy tudsz különböző látószögeket használni, zoom-olni, több fényt befogadni, stb.
Mi a funkcionalitásbeli fejlődés, ha nem ez? -
S e t h
nagyúr
Én örülök, hogy a Huawei is tanul és beszállt a versenybe. Ők is rájöttek, hogy a fejlődés = számszaki növekmény.
Nem funkcionalitásbeli fejlődésre van szükség, dehogy. Több proci, ram, képátló, kamerák száma.
Nem lenne gond a kamerák számával, de ha fullba nyomják a marketinget, hogy AI, meg professzionalitás es kiderül, hogy mégsem, akkor kicsit bizonytalanná válik a vásárló, mert most meg számokat löknek elé, hogy na de majd most, a miénk lesz az első, a legtöbb.
Bizonyítson, előre nem akarok elájulni. -
atike
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #34 üzenetére
Nem butaságot írtam szerintem, és beismertem, hogy nem arra gondoltam a záridő kapcsán mint amit leírtál... Mit szeretnél, kövezzem meg még magam esetleg?
És való igaz, nagyon komoly feature.
-
törölt tag
Látom nem ment át a mondandóm lényege.
Pont ez az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Attól nem lesz se jobb, se rosszabb a szoftver, hogy több kamerát tesznek bele, ellenben új funkciókkal bővül.Egyébként nem a csillió megapixelre feküdnek rá. Az csak a quad bayer technológia miatt 40 megapixeles, de nem arra van kitalálva, hogy ilyen felbontáson fotózzanak vele, hanem 10 megapixelen.
Az már más kérdés, hogy a szoftver annyira túldolgozza a képeket, hogy élvezhetetlenek lesznek. De attól ez nem lenne jobb, ha kihagynák mondjuk a zoom, vagy monokróm szenzort...
Nem arról van szó, hogy nem tudnak normális szoftvert írni, mert nem jut rá idő más fejlesztések mellett. Direkt ilyen valamiért, annyit kellene csinálniuk, hogy visszább venni a zajszűrésből, meg az élesítésből és máris sokkal jobb lenne.
-
unskillful
aktív tag
Basszus mostanában mindenki mindenre csak fintorog itt a MA fórumokban... Ha van notch az a baj, ha szétcsúsztatható, akkor az. Ha függőleges a kamera elrendezés akkor iphone copy, ha nem olyan, akkor csúnya... Ha ívelt a kijelző akkor samu copy... És olyan telefonokat fikáznak látatlanban emberek, amik még meg sem jelentek hivatalosan, ráadásul a valószínűleg ezen emberek 90%-ánál eleve nem lesz opció az adott készülék az ára miatt. Azt megérteném, ha úgy menne a fikázás, hogy élőben, saját kezű kipróbálás után csalódtak, vagy kötelező lenne azt a készüléket megvenniük, de itt egyáltalán nem erről van szó. Ennek a közösségnek szerintem lehetetlen megfelelni...
-
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #25 üzenetére
-1.
Legyen jó szoftver, legyen jó szenzor, de ez, meg a több kamerás megoldások nem zárják ki egymást.
Én még mindig nem értem miért lenne jobb, ha nem tudnánk zoom-olni, nagylátószögű képeket csinálni, vagy kihasználni a quad bayer struktúra és a monokróm szenzor előnyeit.
(#28) atike:
Félreérted, természetesen ez is képes erre, viszont ő arról beszél, hogy a P20 pro-val kézből is meg lehet oldani a 6 másodperces expozíciót.
-
atike
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #20 üzenetére
Nekem az LG V10-ben konkrétan 30 másodperc is lehet a záridő - a gyári kameraszoftverben mindenféle mókolás nélkül....
-
Cattle_Decap
tag
Par eve olyan telefonom volt amin nem volt vaku sem (Sony Z Ultra) most meg megy a bohockodas ennyi lencsevel. Nemhogy rafekudnenek a kijelzoidore es elfelejtenek a bohoc 18:9es kijelzo aranyt. Imadtam regen buzeralni a telefonokat, vartam az ujakat es nagyon erdekelt mi jon most. Mar a legnagyobb kerdes az az, hogy van-e notch es tovabb torzitjak-e a 18:9es aranyt es hany kamera lesz rajta. Elszomorit.
Razer mar csak benned bizok ne ulj fel a kocsgvonatra! Tegyel oda egy hatfel-hetes telefont azzal a hangrendszerrel minimum 4k mAh-s akkumulatorral. Evekig el leszek megint.
-
-
antim
tag
Ha ez a Pro verzió, akkor ez nem lesz 7 colos...
-
gabesz839
senior tag
Viszont a kijelzős ujjlenyomatolvasó csak a próban lesz, kár. Én a sima 20 ra pályázok.
-
-
-
törölt tag
Látom még mindig sokaknak fáj, hogy új funkciókkal bővülnek a mobilos kamerák...
-
válasz
Juhaszatti #15 üzenetére
-
Juhaszatti
addikt
Vannak élethelyzetek ahol egy telés lencse mondjuk kifejezetten jól jönne nekem is. Jelenleg 1 jó kamerával szerelt telefonom van, de valószínűleg a következő olyan lesz amin az is van.
A lekerekítés egyébként örvendetes, nagyon szeretem azt a designt. Bár a Porsche Design telefonjukon volt már, és ott elég semmilyen volt a Samsung hasonló megoldásához képest. A notchal együtt meg nagyon fura. Kíváncsi leszek mindenesetre.
-
-
Nartaas
tag
Nos amit a p20 proval kamera terén letettek az asztalra az brutál, főleg az éjszakai képeknél. Nem viccből van az a 3 lencse, ez nem csak egy gimmick, szóval nem érdemlik az ekézést emiatt. Ha még tovább tudnak fejlődni felőlem 10 lencse is lehet
-
Hank18
csendes tag
Szerintem jol nez ki. Jobb mint egy sorban az aljatol a telejeig tarto kamera vonat.
-
Kövezzetek meg,de nekem ez a kamera elrendezés jobban tetszik mint a függőlegesen egymás alá felsorakoztatott sok kamera és vaku.
Nekem pont a P20 Pro kamera elrendezése ami nem tetszik. -
atike
nagyúr
....amennyire várom ezt a telefont annyira "vicces" ez a hátlapi kameraelrendezés - már ha tényleg ilyen lesz...
-
hemaka
nagyúr
Jaj de jo, jonnek a pok mobilok.
-
borand
aktív tag
Ez egy notchos S8/9 XL.
Az a kamera megoldás hátul elég furcsán hat, de mondhatnám szarnak is.
-
sfefe
addikt
Ez igy marha ronda...Mint írták samu lekerekites (amugy is utalom)meg sziget es az a hátlap.......vicc...
-
akooos
veterán
Jól látom, hogy le van kerekítve a kijelző amolyan Samsung és Porsche Design módra? Ha igen, akkor gratulálok, hogy arra is noccsot rak a Huawei.
-
Kameralicit?
Kinek nagyobb és több?
1db normális kamera kellene 1db normális szoftverrel. Ezt kéne erőltetniük a gyártóknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Lebukott egy eddig ismeretlen Huawei mobil, a frissen kiszivárgott renderképek alapján méghozzá nem más, mint a Mate 20 Pro.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest