- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
Alogonomus #93 üzenetére
Ez egyszerűen nem igaz. Minden a terheléstől függ - például vannak olyan játékok is, amikben inkább nyersz mint vesztesz a HT kikapcsolásával(AMD SMT dettó). Másrészt a 40% az nedves leányálom, kb annyira gyakori, mint hogy semmit nem nyersz vele. A valós különbség inkább max 30% körüli átlagban(Blenderben mondjuk majd' 50%, WinRAR-ban még több, de pl. Far Cry New Dawn-ban -10%). Kétségtelenül jobban kijön szintetikus/produktivitási tesztekben(pl. Linux alatt).
HT/noHTjátékokban.
Meg egy másik
Linux alatt -
Kansas
addikt
válasz
Alogonomus #89 üzenetére
Én is ezt írtam... a kihasználtságot növeli.
Az esetek túlnyomó többségében többet ér egy 6-magos i5 mint egy 4-magos, HT-s i7, azonos frekvencián...
Ezért is nem teljesen értem, hogy mit akarnak a 4-szálas HT-tól, annyi üresjárat van a procijaikban még a 2-szálas HT mellett is, hogy van értelme további szálakat indítani? Vajon mennyi extra hasznos teljesítményt lehet még nyerni ezzel? Vagy csak marketing értéke lesz...? Esetleg megint lesznek 2-magos procik, csak már 8 szálat tömnek le a torkukon?
-
Geller72
veterán
válasz
Alogonomus #11 üzenetére
Valóban nem jól fogalmaztam, de ahogy látható, te is érted, hogy mire gondoltam.
. Az mindig relatív, hogy mit vállal valaki be addig a pontig, amíg meg nem bukik a dolog és vele együtt az is, aki ezt "még éppen elfogadhatónak" ítélte meg. Ha szigorúan nézem, akkor totál biztos rendszer amúgy sincs, a CPU hibáiból adódó problémák csak egy kis hányada az OS sérülékenység, vagy eredendő hiba által történő károkozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Peugeot, Citroën topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest