Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlackSoft #43 üzenetére
Írtam az amd only ramokról még régen egy logout bejegyzést, azóta sok sok ilyen ramot rendeltem. [link]
Majd egyszer folytatom mert van még bőven mit beleírni, és sokféle amd only ramot vettem azóta.
Röviden annyi hogy Intel túlzott megkötéseket alkalmaz az asztali memóriavezérlőknél, de mondhatjuk úgy is hogy AMD-be mindent bele lehet rakni. -
-
válasz
BlackSoft #30 üzenetére
Az i5-be csak 2 slotosom van ASRock H81M-DGS az tud 16gb-ot.
Az AM2-t tudnám letesztelni 4x4Gb ddr2 rammal de az biztos megy.
s775-nél ha sikerül életre kelteni az egyik ddr3 4 slotos lapot akkor megpróbálom benne a 4x8Gb-t
Baromira furcsa hogy limitálják.Én a csak a www.cpu-world.com -ot használom, ott van rakás infó. AMD oldalán nem is tudtam hogy vannak specifikációk, google nem adja ki elsőnek valamiért.
dragon1993
E3-1xxx v3 32Gb-ra vannak írva. pl:E3-1230 v3schawo
GÉÉÉMEEERRR!! Nem kő az ECC csak lassít. -
válasz
BlackSoft #16 üzenetére
Na hát ha nem nézek utána nem is gondoltam volna hogy van valami limit asztali prociknál. AMD-nél úgy tudom nincs limit de ott meg asztali DDR4-es nincs. Azt tapasztaltam hogy AMD jóval engedékenyebb ha ramról van szó.
Lapoknál a limitet én nem veszem komolyan, nagyrészt eddig ment többel mindegyik amibe raktam. Az enyém is max 16gb-ot támogat hivatalosan és hibátlanul ment 32gb-al.
Gyorsba rákerestem hogy kezdetben i7-3930K-re is 32Gb max supportedet írtak, és amikor valaki a saját fórumjukban írta hogy megy 64Gb-al máris kicserélték arra az értékre. [link]
Aztán meg odaírták egy rakás Haswell E3 Xeonhoz is a max 32Gb-ot miközben vannak szerverek 64gb-al, így már komolytalan az egész. Pentium Pro 1995-ben már tudott 64gb-ot címezni, egy mai proci meg nem?cbmfan
Már nincs meg de nagy volt, de DDR1 ből volt 1gb-os szendvicsramom.[link]
DDR2 ből meg 4db ilyen nagy tábla (4gb-osak): [link] -
Én szívesen vennék 16-os modulokat ddr3-ból ha lenne mondjuk max ~25e-ért noname ebayről (reg van drágábban:[link]), de egy gyártó sem csinál csak ECC+REG-essel van tele a piac amit átlag asztali nem kezel.
Semmibe nem tellene rápakolni 2x annyi chipet egy nyákra, nekem ddr2 800-asokból van olyan sima asztali amin 32db chip van és úgy jön össze a 4gb-os modul. De DDR1 ből is volt olyanom amin ennyi chip volt, illetve SD ramból is van brutál méretű. (eddig 32gb volt a legtöbb a gépemben de hülye voltam és kis haszonért eladtam a felét amikor a ddr3 ramárak felmentek az egekbe) DDR4 ből meg a 32gb-os modul sem lehetetlen, mindez csak igény kérdése.
Lehet használni ennyi ramot ramdisknek, belepakolod az aktuálisan játszott játékot és ezzel minimálisra csökken a betöltési idő (mentések úgyis nagyrészt máshova mennek). Tudom nem nagy szám, de mennyivel jobb úgy játszani hogy a loading felirat csak felvillan.
Most jelenleg egy játékom van ami 7-8Gb ramot eszik a 16-ból az a Star Citizen igencsak alfa státuszban. Otthonra átlag játékgépbe 1x8Gb többet nem szoktam senkinek ajánlani, majd ha kell akkor vesz bele még egyet.
Smiley
Na az egy jó felhasználás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest