- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Tanulságos... Egy akció játéknál én nem áldoznám be a 60fps-et a kicsit jobb grafikáért...
De kinek mi a fontos és persze vannak akik a 720p és 1080p között sem látják a különbséget...Arra jöttem rá, hogy már nagyon kipróbálnék egy PS4-et egy normális címmel...
Visszatérve a XBOX720 vs PS4-es csatára: A PS3 cell átka a PS4-re is árnyékot vet, ugyanis az új XBOX mint tudjuk X360 kompatibilis lesz és ez nem kis előny a startnál! Kompletten tartalmazni fogja a x360 hardverét. A PS4-be a cell-ek miniatűr változata sokkal költségesebb lenne, ezért bele sem teszik, tehát nem lesz kompatibilis a PS3-mal... Evvel a cell-el nagyon mellé nyúlt a sony... Sokkal drágább fejlesztési költség és mégis gyengébb multi platform teljesítmény a bonyolult programozás miatt... A kezdeti XBOX720 előny miatt pláne nem kellene behúzni a kéziféket a hardverben.
-
krx21
nagyúr
válasz
Jim Tonic #108 üzenetére
Hát igen, a xbox is az ugra-bugrával és a ps a világító pingpong labdával már az a kategória...
Az egész piacon ez a tendencia van... Ezért kevesebben állnak neki tartalmas AAA címeknek, mert nem fizetődik ki annyira mint egy jól elindított tömegcucc...
Reméljük a ps4-en a Naughty Dog megint ennek az ellenpéldája lesz...Bár mindenre van ellenpélda: High textura és real world pack a Mario Kart-hoz!
-
krx21
nagyúr
Nem akartam lealacsonyítani a Super Mario Galaxy-t mer a kategóriájában biztos remek cím, de alapvetően a wii és a legtöbb rá készült játék a családos könnyebb szórakozást célozta meg...
arty:
"és ahol a 1st party nintendo cimek (mario, stb) mind 60fps-el száguldanak. na, erre gyárts ideológiát"
Megadtad magad a választ... A kis vízszerelő olyan sebbésségél tud szaladni, száguldani, hogy 30fps-el igen rosszul nézne ki... Wii-n a Mario kiemelt cím... -
krx21
nagyúr
válasz
danikollar #101 üzenetére
Hát igen... A régi, közel 20 éves receptem még mindig nem változott: Ha tuti high-eng érzéssel akarsz játszani, vegyél egy abszolút csúcs PC-t és ne rakjál bele 3 évesnél újabb játékot! Szomorú, de ez van...
(Sőt, ezen a recepten még a Crysis 1 elbukna mert bőven 60fps alatt lenne sok helyen...) -
krx21
nagyúr
válasz
danikollar #99 üzenetére
Szerintem kifizettük az árát avval, hogy megvártuk a nextgent.. Legalábbis én azt hittem...
Sajnos a 30fps továbbra is jelen léte, a játékos társadalom hígulására vezethető vissza... Szakmai nyelven causal gamer... Az Ő tömegük hatalmas és Ők fognak a legkevesebbet warezolni is... Ezt a fejlesztők tudják...
Erre a legjobb gyakorlati példa a Nintendo Wii sikere, bugyuta vacak grafikájú játékok és viszik mint a cukrot...
Sajnos nem a minőségi játékok hozzák meg a legnagyobb profitot, hanem a megfelelő tömegű célközönség megtalálása a kulcs! Gondoltátok volna, hogy a Mario-ból többet adtak el mint az Unchartedből? Ez sajnos a célközönséget minősíti...(Nem feltétlen rossz véleménnyel vagyok arról aki Marióval játszik, pláne ha kisgyermek...) A kereskedelmi csatornák műsorai pedig a TV nézők tömegére mutat tükörképet...
Oda fejlesztenek többet ahonnan több nyereség várható...Azért remélem, hogy az AAA címeknél igyekeznek majd szép sebbegéset is kihozni...
Emlékszem milyen kellemes csalódás volt, mikor beraktam xbox360-ba a forzát és 60fps-el ment... Egy légiesen könnyű, játéktermi érzésem volt... Míg minden 25-30fps-es játéknál mintha "izzadna" a gép... Ki van centizve és nem érzem a tartalékot benne.. Olyan nyögve nyelős...
Ezért építettem PC-ből erőművet, de megint csalódnom kellett... GTX690-el "csak" 1080p-ben a nagy címek közül sok játékot találtam ami beesett 60fps alá... Megy a játék, mint penge a vajban, aztán mikor pont nem számítasz rá megakad... Bosszantó... Pedig mindennel kísérleteztem már vsync be-ki, 60hz-120hz stb...
(Far Cry3, Crysis3, Hitman A. stb...) -
krx21
nagyúr
válasz
danikollar #97 üzenetére
A rosszul látók, kedvezményes jegy akció ideje alatt...
Persze... Van 30 és 30fps között is különbség... Mennyire homogén, min fps-ektől mentes stb...
Egy uncharted is jó játék volt, de 60fps-el a "fellegekben" lettem volna... -
krx21
nagyúr
Azt el tudom képzelni, hogy egy nagyon stabil homogén fix 30fps-t, a TV-n mozgásjavításokkal bekapcsolva (pl: motion plus) mozgó játékot, irányítás nélkül persze és hirtelen kameramozgásokat kerülve lett bemutatva...
Ilyen tálalásnál, nem véletlen mire akarják ferdíteni az egészet, hogy ne lássák a különbséget az emberek a 30 és a 60fps között...Gave:
Azt hittem már egyedül vagyok a 60fps mániámmal...
Még egy komoly lan party
Ha valamit hát ezeket a rendezvényeket megölte az internet...
-
krx21
nagyúr
válasz
#57018880 #92 üzenetére
Szerintem mindenhol számít... Egy 30fps-el maximum egy Sim City játékban lennék elégedett...
De egy Tomb Raider, Uncharted, Killzone, GT5, Assassin's Creed bizony ezeknek kell a 60fps, mint tanyára a villany...Számomra ettől lesz high end egy játék azon kívül persze, hogy minden más is jó benne...
Egy forza sorozat is messze rosszabb lett volna ha 30fps-el... Bár az az igazság, hogy sok konzolos még nem tapasztalta meg, milyen minimum input lag és fix 60fps-el játszani...ldave: Azt ne mond, hogy az a teszt eredmény ott született??? Mert az szégyen lenne...
-
krx21
nagyúr
Sajnos, elhiszem... De biztos vagyok benne, hogy abból a 100 emberből, pont az a 27 volt csak gamer...
Valószínűleg az Auchan zöldség osztályán felállították a kettő monitort és megkérdeztek olyan embereket akik nem is tudják mit jelent a 30 illetve 60fps...
Viszont egy lan party-ra látogatva nem hiszem, hogy lenne aki 20 méteről már ne szúrná ki a szaggatást...
De gondolom ezt Te is hasonlóan véled!
Szakvéleményt szakemberektől, de legalább is hobbi szinten érdeklődőktől kell kérdezni...
Persze tudom, hogy sajnos az irány az az, hogy a casual játékosok tömegében látják az üzletet...
Hiába "hígul a szakma"... -
krx21
nagyúr
"Nem tudom, egyesek miért várják el a 60FPS-t, miért jelentene ez fejlődést. "
Ez a kérdés komoly??? Ugye csak viccelsz... Nézd meg a naptárat lassan 2014 van és nézz meg egy játéktermi játékot 1995-ből... Úgy futnak 60fps-el mint a huzat..."Az ipar a 30 FPS-re úgy állt be, mint anno a filmeknél."
Semmilyen ipar nem állt be 30fps-re... Ahogy Te is írtad ez egy kompromisszum a gyenge hardver miatt...
30fps az a minimum amit videó játéknak lehet nevezni alatta képregényről beszélünk...Én az mondom, hogy inkább optimalizáljanak 60fps-re, mint 30-ra... Akár kisebb grafikai kompromisszum ellenére is... Vagy, hogy mindenki "jól lakjon" lehetne kettő grafikai beállítás 30 és 60fps mint PC-n...
De ez már túl bonyolult lenne sokak számára!Egyébként az én véleményem az: hogy aki nem veszi észre a 30 vs 60fps különbséget annak a grafikához sincsen túl jó szeme...
-
krx21
nagyúr
válasz
M@trixfan #83 üzenetére
Ami engem illet, hogy 2014-ben nem hogy minimum 1080p szeretnék, hanem fix, homogén 60fps-t is...
Szerintem ez elvárható lenne...
"Az elején szándékosan nem engedjük szabadjára az összes lóerőt..."
Inkább a 1080p/fix60fps-t ígérnék meg, akkor elhiszem, hogy erős masina lesz... -
krx21
nagyúr
válasz
danikollar #74 üzenetére
Imádkozzunk, hogy legyen ps4-re is egy remek naughty dog sorozat!!!
-
krx21
nagyúr
válasz
danikollar #72 üzenetére
+1
Akkor mindenben egyetértünk... -
krx21
nagyúr
Az exkluzív címek szubjektív dolgok dolgok, bár nekem is jobban tetszettek a ps3 egyedi játékok, de a boxon is vannak rendkívül jók...
Ami viszont egyértelmű objektív, hogy a multiplatform címek a fejlesztői környezet miatt, mind egytől egyig, jobban teljesítettek az elméletileg csak fele olyan erős xboxon... Ezek száraz tények és a profit mennyisége is erőteljesen a microsoft oldalára billen. A másik ami szintén mérvadó a kontroller maga. Bizony akinek mind két fajtához volt szerencséje, azok általában mind beismerik, hogy a xbox kontrollre sokkal jobb... Nekem volt vagy 3 xboxom és 3 ps3-mam is!Mindig cserélgettem és nem fértem a bőrömbe...
A végén már nekem már nagyon kisarkallt, hogy a box kontrollere sokkal kezelhetőbb... Persze itt a fanok és az elfogultak véleménye elferdülhet, az erőteljes megszokás miatt...
Én azt mondom versenyezzenek csak, és győzzön a jobbik. Minél szorosabb a verseny annál jobban járunk!A legnagyobb csalódás az 5 évig készülő, befejezetlen GT5-volt...
-
krx21
nagyúr
Hát ha igaz az, hogy nem mindegyik játék lesz fullhd 2014-ben, az elégé röhejes és felháborító lenne!!!
Minden kapható TV 1080p natív felbontású, a 720p a konvertálás miatt még rosszabbul néz ki, mint ahogy a számok indokolnák! Ez nagyon rossz döntés lenne... A felvázolt hardvertől a mai csúcs PC mellett senki nem dob hátast, de az optimalizálás lehetőségével, kihasználhatóságával kecsegtetnek, mint a PS3 esetében... (az egyértelműen nem nagyon jött be...)
Szóval én egyáltalán nem érzem azt a giga nagy lóerőt, hogy még szándékosan vissza is kelljen fogni, a későbbi mesterséges teljesítménynövekedés miatt. Tudjátok hány év egy tisztességes AAA kategóriás játék fejlesztése??? Ha a max. fejlesztő környezetetet pl: csak 2 év múlva bocsájtja ki a sony, akkor mikor lesz belőle kézen fogható eredmény??? A konzol életciklusa vége előtt egy évvel? Lehet, megint elültette a sony a saját kudarcának magját???
Szerintem itt 1000-el startolni kellene és nem szándékosan behúzni a kéziféket...
Úgy néz ki megint az xbox fog nyerni, mert a microsoft biztos nem lép a fékre, még lejtőn sem...
Még jó, hogy van alternatíva a konzolok között is... Az elején biztos hülyeség fankodni, inkább objektív érvek alapján érdemes dönteni... Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok a microsoft mit lép, állítólag mégsem lesz gyengébb semmiben, a pletykák alapján...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest