Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Az írás lényegi mondandójával egyetértek. Mielőtt komolyabban elkezdtem volna linuxal foglalkozni voltak itthoni próbálkozásaim, feltelepítettem nem is egy disztrót, de mindig elakadtam, akkor még a legalapabb dolgokkal is. El is könyveltem magamban, hogy szép-szép meg biztos jó is, de nem nekem...
Aztán persze közbeszólt az élet, a munkámból kifolyólag meg kellett tanulnom használni, konfigurálni és adminisztrálni a Debiant és ma már ott tartok, hogy csak terminálból használom és minden parancsot ott adok ki a távoli szervereknek. Grafikus felületet nem láttam több mint egy éve. Aztán el is érkeztünk a mondandóm lényegi eleméhez, ugyanis hihetetlenül meg vagyok elégedve a Linux ezen képességeivel. A stabilitása, gyorsasága, rugalmassága hihetetlenül jó. Nem kell se restart, se rettegés, hogy mikor f*ssa össze épp magát valami vagy mikor omlik össze a rendszer, mert ha egyszer hibátlanul megy, akkor az menni is fog
Persze hihetetlen mennyiségű órát öltem bele a netes fórumok és oldalak böngészésébe, minden nap újabb probléma és ha egyet megoldottam jött a következő. De ezek által merültem bele egyre jobban és ma már ki merem jelenteni, hogy értem a dolgom és magabiztosan nyúlok hozzá. A legelején azért volt, hogy kizártam magam a rendszerből egy elrontott iptables konfig miatt vagy éppen a mysql-t kezdtem el babrálni és eldobta az összes aktív kapcsolatot, minek hatására az összes verlihub elfelejtette a regisztrációkat és még sorolhatnám 
Ma már bátran használnám itthon is, home célokra, mert volt türelmem és kedvem ismerkedni vele és egyedül megoldani a problémáimat. De a legtöbb alap tudással rendelkező felhasználó valóban nem akar terminálban turkálni és hibaüzeneteket másolni a google-ba. Viszont vannak feladatok, amikben úgy gondolom verhetetlen. Nem véletlen a linuxos apache webszerverek aránya

Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Filmvilág
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze hihetetlen mennyiségű órát öltem bele a netes fórumok és oldalak böngészésébe, minden nap újabb probléma és ha egyet megoldottam jött a következő. De ezek által merültem bele egyre jobban és ma már ki merem jelenteni, hogy értem a dolgom és magabiztosan nyúlok hozzá. A legelején azért volt, hogy kizártam magam a rendszerből egy elrontott iptables konfig miatt vagy éppen a mysql-t kezdtem el babrálni és eldobta az összes aktív kapcsolatot, minek hatására az összes verlihub elfelejtette a regisztrációkat és még sorolhatnám