Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
Instabil tuning...hiába jó a rendszered, meg drága alkatrészekből van, ha vmi user error van...de ez csak az én sejtésem...nekem sz*rrá van húzva a rendszerem, mégis atomstabil...de amikor már 4 GHz fölé akartam emelni a procit (4,1-4,2 GHz-re), akkor előjöttek a hibák, mert úgy akartam, hogy az energiagazdálkodás is maradjon (4 GHz-ről most 1 GHz-re vált le idle)...magyarán feszt kellett volna neki adni, -> user error (mert nem adtam neki, mondjuk direkt nem adtam neki
), és láss csodát, az ikonok először meg sem jelentek, aztán hirtelen igen, aztán nem volt net, aztán megint igen, megint nem, exe hibák tömkelege stb... amint visszaállítottam a stabil tuningomat érdekes módon minden jó lett!
-
kNG
senior tag
válasz
Scholes9 #358 üzenetére
Nem akarok trollkodni, de valakinek van valami KONKRÉT bizonyítéka arra hogy miért rossz a radeon driver? Képekkel mindennel alátámasztva? Vagy csak légbőlkapott ötlet?
Scholes9: Én nekem az első kártyám is radeon volt, és azóta is csak az volt, egy kivétellel (8800 GT-m is volt, azzal is csak 1 driver problémám volt), radeonnal sosem volt driver problémám...hogy lehet akkor mégis ekkora a szórás? Van akinek minden baja van vele, másnak meg semmi?
-
kNG
senior tag
A márkafanatikusság szerintem nem feltétlenül probléma, lehet valaki úgy próbálja támogatni a céget, hogy az ő termékeit veszi, függetlenül attól, hogy van-e mögötte ráció vagy nem...az is lehet, hogy csak emocionális vonzalom miatt választja mindig az adott cég termékét, vagy az adott cég olyan szemléletet képvisel, ami az övével megegyezik, avagy számára szimpatikus...
A probléma akkor kezdődik, amikor az illető a konkurens cég termékét ok nélkül is spamelve lesz*rozza, mert az nem az ő kedvenc cégének a terméke...illetve spamelve kedveli (kedvelteti) a saját kedvenc gyártójának a termékét (termékeit)...
Én pl. AMD-ATi vonalon mozgok főleg, volt már intelem, és nvidiám is, nem rosszak, de számomra nem azokat az értékeket képviselik, amikre nekem szükségem van...de attól függetlenül nem fogom azt mondani a sandy bridgere h fúdesz*r, mert nem az, sőt...egyszerűen nem az én igényeimhez méretezték, ill. a cég stratégiájával nem értek egyet - 3 chipkészlet, csak a k-s procik tuningolhatóak, i3-ból nincs k-s vedd a drágábbat, évente új socket új proci, stb.
-
kNG
senior tag
válasz
Scholes9 #336 üzenetére
nVidiával ugyanúgy előfordulhatnak problémák, mint ATi driverekkel, volt is rá párszor példa, de ezek szerintem simán áthidalhatóak mindkettő gyártó esetében, ugyanis általában 1-2 nappal később már jön is a hotfixes driver... amúgy is, ki cseréli minden hónapban a driverét? (főleg csak friss karik esetében indokolt)
-
kNG
senior tag
Hmmm?
Nem, tudtommal ilyenről szó sincs, ez már összeesküvés elmélet gyanús volt nekem...(mondom úgy, hogy AMD-m meg ATi-m van)...
Ahogy fentebb már leírták, amit tud egy technikai eszköz, azt tudja és kész...az AMD-nél rég nincsenek bajok driver ügyileg, pedig nekem volt már pár radeonom (egész pontosan: radeon 9600, HD 5770, HD 5850), és még az ősrégi radeon 9600-as időszakban sem ütköztem sosem driver problémákba...az AMD-vel meg nincs semmi gond, egyszerűen az új bulldozer architektúrában az egy magos teljesítmény (illetve egy szálas) gyenge...ha több szálon dolgozik több mag, akkor egyáltalán nem rossz a bull...az AMD bevállalta azt, hogy ezzel az új architektúrával jön a piacra, ezt tudni lehetett, hogy kockázatos lépés lesz...ha a magok nyers ereje nő, akkor jobb lesz ez az architektúra, sőt egész jó, illetve jövőállóbb is lesz (talán már most jövőállóbb mint a Phenom 2-es széria)...
Visszatérve a videokártyákra: kiugró esetek persze vannak (lásd: radeonoknak feleslegesen kellett számolnia a crysis2-ben, köszönhetően az nvidiának - lefizetések -).
Reméljük az nV mellőzni fogja ezeket a lépéseket a jövőben, és most már inkább valami jó kis kártyát dobnak ki, amelynek kedvezőbbek lesznek a fogyasztási adatai, és akkor végre lenne egy egészséges kis árverseny...
Szerk.: röcögést meg-megállást soha nem tapasztaltam az AMD-men...nem lehet hogy te a ram hiányra, illetve a winchester swappelésére gondolsz?
-
kNG
senior tag
válasz
csucsbicep #284 üzenetére
Igen, valós felhasználásban 1-2 képkocka, észre sem veszi az ember...ha átlagban 1000-et fognak hozni, az épp elég lesz...azzal fogja hozni a HD 7870 szintet körülbelül...egyébként csak nekem túl távoli a két kártya ref. teljesítménye? (7850 vs 7870)...
Hát az már nem lesz, az a generáció nekem kimaradt egyébként, de a HD 5850-emnek nagyon örülök, és annak is, hogy anno zümmögni kezdett a ventije, és hogy ezért vettem rá egy VF3000A-t, és hogy a plusz kiadás miatt bosszúból jól feltuningoltam - ésszerű keretek között -).
-
kNG
senior tag
válasz
csucsbicep #281 üzenetére
Igen, úgy gondolom ezt fogom tenni, és kivárok, megnézem az általános tapasztalatokat... ha nem lesz nagyon OC-s, akkor kivárok, amíg csökken a HD7870 ára majd számomra elérhető közelségbe...azt meg úgyis lehet OC-zni
Most a kérdés már csak az, hogy mivel fog előrukkolni az nvidia...olyan pletykákat hallottam, hogy azt mondták, érdemes várni a karijukra, mert az olyan lesz, ami mindent le fog alázni...én nem vagyok éppen nV fan, magával a céggel sem szimpatizálok túlzottan, de azt mondom legyen igazuk, és akkor vehetek olcsóbban jó kis amd-t
-
kNG
senior tag
Igazából a cél az 1050/5800, de ha lehetne adni neki a feszt, és emelni még az órajeleket, én nyúznám (persze csak ésszel és jó hűtéssel)...úgy ahogy mondod, szerintem is kb. az 1 ghz fog beleférni, és ott lesz a vége....ezzel DURVÁN hozni fogja a HD7870 ref. eredményét...a kérdés még hogy mi lesz itthon az ára...
-
kNG
senior tag
válasz
csucsbicep #277 üzenetére
Hmm igazad legyen, mert nagyon meggyőzött ezeknek a kártyáknak a fogyasztása, a teljesítményük is (főként a 7870-es), és a 7850-nek is (de ennek csak overclockolva)...mivel a 7870 ára miatt számomra nem alternatíva, örülnék, ha a 7850 hozná átlagban az 1000+Mhz-s magórajelet...idővel majd biztos jönnek a kiskereskedelemben előforduló példányokkal készült tesztek is, abból kell majd megnézni jó sokat, és akkor kiderül! Ha hozzák, akkor a 7850 is tuti vétel lesz, a 7870 már garantáltan most is az!
-
kNG
senior tag
Igen, pont ezt a tesztet nézegettem én is, és úgy OC-val elég erős, de referencián szerintem azért harmatos...nem azt mondom hogy rossz, mert nem, de pl. HD 5870ről (vagy esetemben HD 5850 OC > 5870)-ről csak akkor lenne érdemes váltani a HD 7850-re, ha garantáltan hozza ezt a tuningot...
Sajnos kétlem, hogy a 7850-ek zöme hozná az 1050mhz-s magórajelet, szerintem 950/975-ös magórajelnél meg fogják adni magukat (a nagy többségük), de ne legyen igazam...ha mégis az lenne, akkor szerintem a HD 5870 tulajoknak majd csak a 7870-re lenne érdemes cserélni...ott van 2 PCI-e 6x tápcsati, kapja a kari a naftát, na azokat szépen lehet húzni... van egy olyan érzésem hogy annak az esélye, hogy a 7850-ekkel a 7870 ref. teljesítményét (olcsóbban) behozod, csak a gyárilag OC-zott kariknál fordulhat majd elő (főként itt az ASUS TOP-ra gondolok, ott már csak 75 mhz választ el az igazságtól, amit egyszerűen hoznia KELL).
A moddolás szerintem most elmarad, legalábbis elég sokban mernék fogadni erre, hogy nem lesz, mivel alapból rövidebb lesz a PCB-je a 7850-nek...
-
kNG
senior tag
Most néztem, hogy a HD 7850 PCB-je rövidebb lesz, és csak 1DB 6 pines PCI-e tápcsatlakozója lesz, szemben azokkal, amelyeket az AMD küldött tesztelésre...innentől kezdve viszont a tuningolhatósága is merőben más lesz a tesztekben látottaktól (sajnos rosszabb)...lesz vajon olyan HD 7850 kártya kiadva, amely a HD 7870 PCB-jére fog épülni szerintetek? Ha nem, akkor lehet venni a gyárilag OC-t változatokat azt hiszem, főleg gondolok itt az ASUS-ra, mert ha a kari nem tudja kapni a kraftot, akkor ott nem lesz komoly OC...
Vélemények?
-
kNG
senior tag
válasz
csucsbicep #183 üzenetére
No hát igen, max. marad a feszemelés...már annál a karinál ami támogatja, MSI twifrozr ill. asus direct cu 2 tuti...azzal azért sztem egy 10-15%-ot lehet emelni a teljesítményén, kérdés h. megéri-e jelenleg (később biztos)...
-
kNG
senior tag
válasz
Cyberpunk #179 üzenetére
Nekem csak egyszer volt nvidiám, nem azt mondom hogy rossz, de valahogy nekem mindig is az ATi AMD vonal volt a nyerő...Intelem is volt, többet nem nagyon kell, mert TFT-n nem látom a különbséget a 45 vs. 50-55 fps között, és full hd-ben azért még mindig GPU limit is van, és lesz is...bár az intel jobb proci ügyileg, de számomra a GPU fontosabb...
Hát igen attól tartok hogy a 7850 olyan 55-60k körül lesz, a 7870 meg 70-75, ami nekem már túúúúúl sok...látom hogy a 7870 lenne az igazi, de a 7850 sem lenne rossz, persze akkor kötelezően OC...csak akkor meg bízhatok a szerencsémben, na majd valami spécibb sapphire-t vagy asus-t vagy MSi-t kiválasztok, előtte meg jól megnézem róla a teszteket, vagy 10-et, hátha szerencsém lesz nekem is, és menni fog nagy OC
...egyébként a 7850-eket szépen felhúzták (1200 mhz-s GPU órajel), de láttam olyat is, ahol csak 975-ig sikerült, ami enyhén szólva is siralmas...szóval ki kell várni, meg kell próbálni nem refet, és olyan gyártótól, ahol talán nagyobb szerencsével járhatunk OC ügyileg...ami 3000-4000fttal drágább mint a társa, az nem hiába drágább, sokszor (ahogy észrevettem) ezen múlik vagy épp bukik egy jó OC lehetőség!
-
kNG
senior tag
válasz
csucsbicep #177 üzenetére
Hát arra bizony nincs...nincs más választásom, mint bízni a szerencsémben, és lehetőleg nem a leggagyibb ref. karit választani...a sapphireval legutóbb elég jól jártam (700/1000 @ 950/1175 HD 5850)!
-
kNG
senior tag
válasz
Cyberpunk #174 üzenetére
Köszi, rohanás van egész nap, végiglapoztam gyorsan 1-2 tesztet, a 7850 nem lenne nagy előrelépés az enyémhez képest, bár határozottan az lenne (10-20%), de ha OC-vel nézem (már pedig OC-zni fogom én már csak ilyen vagyok
) akkor befogja a 7870-et is
a 7870 meg...azzal nekem bőven ki lennének elégítve az igényeim a következő váltásig még OC nélkül is, hát még OC-val...már csak az ár kérdéses, kicsit kivárok, aztán ha isten is úgy akarja (meg a pénztárcám is) akkor váltok! Végre egy jó kari...csak az árat nem néztem még
-
kNG
senior tag
Végre eljött ez a nap is, kint vannak a tesztek, ezt vártam már mióta...kíváncsi vagyok hogy a tuningos HD5850-emet (> 5870) vajon beérik, illetve jobbak-e nála...gyorsan szét is nézek a tesztek között pár pillanat erejéig, aztán később jobban beleásom magam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest